Gizlilik Politikasi

Gizlilik Politikası

Petibom ve yan kuruluşları ile birlikte (topluca Petibom, bize ya da bize), Petibom ve içerik oluşturanların bu tarz içeriklerde reklam göstermelerine müsaade ederek oluşturdukları içeriklerden para kazanmalarını sağlayan dijital platform. İçerik oluşturanlara ortaklar ve koalisyonumuza web siteleri ve uygulamaları da ortak içeriği diye adlandırıyoruz.

Bu gizlilik politikası, web sitelerimizi ya da ortak olarak ürettiğimiz içerikleri ziyaret ettiğinizde, web sitemizde üyelik hesabı açtığınızda, içerik paylaştığınızda, bizim ile ilgili olarak sosyal medyada etkileşim yaptığınızda ya da başka bir şekilde etkileşimde bulunduğunuzda Petibom’un sizinle ilgili bilgileri nasıl topladığını, kullandığını ve duyurduğunu bize açıklar. Bu temas noktalarına da bizler toplu olarak “hizmetler” diyoruz.

Gizlilik politikamızı dilediğimizce ve zaman zaman değiştirebiliriz. Yaptığımız değişiklileri de politikanın sol üst kısmındaki tarihi yenileyerek sizi bilgilendiririz. Bazı hususlarda da size ek olarak bildirimde bulunabiliriz. Size sunmuş olduğumuz alternatifler ve bilgi uygulamaları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için sitemizi her ziyaret ettiğinizde Gizlilik politikasını gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Bilgi toplama

  • Hesap bilgileri

Petibom web sitemizde içerik yayınlamak, içeriklere yorum yapmak ya da kendi içeriğinizi bir yerde paylaşmak gibi hizmetleri kullanmak isterseniz ya da bizden haber almak için Petibom’a üye olmanız gerekir. Bir üyelik hesabı oluşturduğunuzda ya da hizmetlerimizden birini kullandığınızda, ad soy ad, e posta adresi ve ödeme kartı gibi kişisel bilgilerinizi bize tanımlamanızı isteyebiliriz. İçeriğiniz reklam ya da ücretli olan abonelikler ile destekleniyor ise bizimle yapmış olduğunuz sözleşmeye uygun olarak size ödeme yapmak için ödeme bilgilerinizi de toplayabiliriz.

  • Diğer bilgiler

Kişisel bilgiler dışında bize vermiş olduğunuz diğer bilgileri de topluyoruz. Örnek olarak, Petibom sitemizde herhangi bir form doldurduğunuzda, yarışma ya da herhangi bir promosyona katıldığınızda, bir şey satın aldığınızda, iş başvurusu yaptığınızda, hizmetlerimizin herhangi bir etkileşimli olan özelliğine katıldığınızda, üçüncü şahıs sosyal medya hesapları ile bizimle iletişim kurduğunuzda ve son olarak müşteri talep ettiğinizde bilgilerinizi topluyoruz. Bu konuda bilgi almak ya da destek için bizimle iletişime geçin.

Sunduğumuz Hizmetleri Kullanım Koşullarınız Hakkında Bilgi

Göndermiş Olduğunuz Bilgiler

Herhangi bir makale, herhangi bir yorum ya da diğer kullanıcıların içeriği ile etkileşim dâhil olmak ile birlikte yayınladığınız içerik hakkında bilgi toplarız. Ayrı olarak, takip ettiğiniz ve görüntülediğiniz iş ortağı içeriği ile nasıl etkileşimde bulunduğunuz konusu dâhil olmak üzere hizmetleri nasıl kullandığınız hakkında bilgi toplarız.

Otomatik olarak toplanan veriler

Hizmetlerimizden kullandığınızda ya da hizmetlerimize erişim sağladığınızda aşağıdaki maddelerde yer alanlar dâhil olmak üzere bazı teknik bilgileri otomatik olarak toplarız.

  1. Günlük ve kullanım bilgileri; IP adresiniz, erişimde bulunduğunuz süreler, kullandığınız tarayıcının türü, görüntülediğiniz sayfalar, uygulama sürümü ve hizmetlerimize bakmadan önce ziyaret etmiş olduğunuz sayfada dâhil olmak üzere hizmetlerimize erişiminiz ve hizmetlerimizi kullanımınız ilgili bilgiler topluyoruz.
  2. Cihaz bilgiler; hizmetlerimize erişmek için kullandığınız cihazların işletim sistemi ve sürümü, donanım bilgileri, mobil ağ bilgileri ve benzersiz cihaz tanımlayıcıları dâhil olmak üzere cihaz bilgilerinizi topluyoruz.
  3. Benzer izleme teknolojileri tarafından toplanan bilgiler ve tanımlama bilgileri, biz web işaretçileri ve tanımlama bilgileri dâhil olmak üzere bilgi toplamak için farklı teknolojiler kullanıyoruz. Çerezler, sunduğumuz hizmetlerin hangi alanlar ve özelliklerinin daha popüler olduğunu görmemize, hizmetlerimizi ve deneyimlerimizi geliştirmemize ve ziyaretçileri hesaplamamıza yardımcı olan sabit sürücünüzde ya da cihaz belleğinde toplanmış olan küçük dosyalardır. Piksel etiketleri, hizmetlerimizde ya da e posta adreslerinde kullanılabilecek ve tanımlama bilgilerinin takdim edilmesine, katılımların sayılmasına ve kullanım ile kampanyanın etkinliğinin anlaşılmasına destek olan elektronik resimlerdir.

Diğer Kaynaklardan Topladığımız Bilgiler

Sizinle ilgili olarak başka kaynaklardan da bilgi alabiliriz. Örnek olarak, kredi büroları, posta listesi sağlayıcıları, kimlik doğrulamak ve halka açık olan kaynaklar da dâhil olarak ve bunlarla sınırlı olmayarak üçüncü taraflardan sizin hakkınızda bilgiler toplayabiliriz. Eğer sitemize üye olurken herhangi bir sosyal medya hesabınızı kullanarak oturum açarsanız ya da hesap oluşturursanız, sosyal medya hesabınızda bulunan e posta, adres ve profil resmi gibi bilgilerinize ulaşabiliriz. Erişim sağlarken de sosyal medya sitesi tarafından belirlenen yetkilendirme prosedürlerine uygun şekilde davranırız.

BİLGİ KULLANIMI

Toplamış olduğumuz bilgileri, dikkatinizi çekebileceğinize inandığımız reklamlar ve içerikler de dâhil olmak üzere sunmuş olduğumuz hizmetlerle ilgili tecrübenizi özelleştirmek ve hizmetlerimizi sunmak için kullanırız. Ayrı olarak diğer kullanım amaçlarımız aşağıda maddeler hâlinde listelenmiştir.

  • Petibom ve diğerleri tarafından sunulan hizmetler, ürünler ve etkinlikler hakkında beğeneceğinizi düşündüğümüz haber ve bilgileri sağlamak ve sizinle iletişim kurmak,
  • Hizmetlerimizle alakalı olan eğilimleri, kullanımları, faaliyetleri izlemek ve değerlendirmek,
  • Petibom ve diğerlerinin haklarını korumak için hileli işlemleri ve diğer illegal olan faaliyetleri tespit etmek, araştırmak ve önlemek,
  • Çekilişleri, yarışmaları ve kampanyaları kolaylaştırın, girişleri ve ödülleri işleyin ve de teslim edin. Son olarak da,
  • Bilgilerin toplandığı an da size açıklanmış olan diğer amaçları gerçekleştirin.

BİLGİ PAYLAŞIMI

Ortaklarımızdan herhangi birine üye olduğunuzda, takipte bulunduğunuzda ya da herhangi birinde içerik veya yorum paylaştığınızda kullanıcı adınız, e posta adresiniz gibi kişisel bilgilerinizi Petibom’a kullanabilmesi için sağlamış olacaksınız. Girmiş olduğunuz kişisel bilgilerinizi gizlilik politikasına uygun olarak kullanabilir, ifşa edebilir ya da sizinle iletişim kurabiliriz. Kendinizi tanımlayıcı olan bilgilerinizi koalisyonumuzda olan ortaklarla paylaşmayacağız.

Ortaklarımızın içeriklerinden reklam kazanmalarına izin vermek adına sizi kişisel olarak yalnız tarayıcınızı veya cihazınızı tanımlayabilecek tanımlayıcıları, aşağıda belirtmiş olduğumuz “Başkaları Tarafından Sağlanan Reklamcılık ve Analiz Hizmetleri” bölümünde açıklandığı şekilde Ortaklar ve reklam ortaklarıyla paylaşırız. Son olarak topladığımız bilgileri aşağıdaki maddelerde belirtmiş olduğumuz şekillerde de kullanabiliriz.

  • Bizim için hizmetler yapan satıcılar, hizmet sağlayıcılar ve danışmanlar dâhil olmak üzere E-posta sağlayıcıları, BT hizmet sağlayıcıları ve web barındırma sağlayıcıları ile,
  • Kamu makamlarının ulusal güvenlik ya da kanun uygulama gerekliliklerini karşılamaya yönelik olan yasal talepleri de dâhil olmak üzere, ifşanın yürürlükteki herhangi bir yasa ya da yasal sürece uygun olduğuna veya bunun gerektirdiğine inanmamız halinde bir bilgi talebine cevap olarak;
  • Petibom ya da ortaklarının haklarını, mülkiyetini ve güvenliğini korumak için,
  • Şirket varlıklarının satışı, herhangi bir yeni ortaklık, finansman veya işimizin tamamının ya da bir kısmının başka bir firma tarafından satın alınmasıyla bağlantılı ya da müzakereleri sırasında;
  • Sizin kendi rızanız ve sizin yönlendirmeniz ile.

Sizleri tanımlamak için uygun olarak kullanılamayacak olan toplu bilgileri de paylaşım da bulunabiliriz.

ÜÇÜNCÜ TARAF BAĞLANTILARI VE HİZMETLERİ

Hizmetlerimiz üçüncü taraf eklentileri içerebilir. Bunlar Facebook “beğen” ve Twitter “takip et” butonu gibi işlevlerdir. Bu siteleri veya sitelerin özelliklerini kullanmayı seçerseniz yalnızca üçüncü taraf sitelerle değil, bu sitelerin çerez politikaları gereğince bilgileriniz kamu veya sitelerin yönetmeliğince ifşa edilebilir. Bu sitelerin hizmet politikaları ve içeriğinden web sitemiz sorumlu değildir. Bilgilerinizin kopyalanması veya dağıtılması bu web sitesinin politikasında değil üçüncü taraf web sitelerinin (facebook, twitter) gizlilik politikalarına tabi olacaktır. Bu nedenle bilgilerinizin dağıtılmamasını ya da ifşa edilmemesini istiyorsanız bu sitelerin gizlilik ve güvenlik politikasını okumanızı tavsiye ederiz.

BAŞKALARI TARAFINDAN SAĞLANAN REKLAM, ANALİTİK VE KİMLİK HİZMETLERİ

Başkalarının web üzerinde ve mobil uygulamalar da bizim ya da onların bizlerin ya da onların adına çözümleme hizmetleri yapmasına ve reklamlar yapmasına izin verebiliriz. Bu değerler, hizmetlerimizi, IP adresiniz, web tarayıcınız, mobil ağ bilgileriniz, görüntülemiş olduğunuz sayfalar da dâhil olarak diğer web siteleri ve uygulamaları kullanan web sitelerine yaptığınız ziyaretler için bilgi toplamak için tanımlama bilgileri, cihaz tanımlayıcıları, web işaretçileri ve diğer teknolojileri kullanabilir. Sayfalar ve uygulamalarda geçirmiş olduğunuz süre, tıkladığınız bağlantılar ve dönüşüm bilgileri Petibom tarafından kullanılabilir. Belirli olan içeriklerin popülaritesini belirlemek, verileri analiz etmek, hizmetlerimiz ve diğer web sitelerinde ilgili olan alanlarınıza yönelik içerikler sunmak ve online etkinliklerinizi anlamak için [email protected] linkine tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimizden yararlandığınızda, e-postanız, IP adresiniz veya tarayıcınız veya işletim sisteminizle ilgili bilgiler gibi sizden topladığımız bilgileri kimlik hizmeti sağlayıcılarımızla paylaşabiliriz. Online, uygulama içi ve kanallar arası reklamcılıkta kullanımımız için birinci taraf tanımlama bilgimizde saklayabileceğimiz online kimlik kodu ve ilgi alanına dayalı ve hedefli reklamcılığı etkinleştirmek için reklam şirketleri ile paylaşılabilir.

TÜRKİYE VE DİĞER ÜLKELERE BİLGİ AKTARIMI

Petibom Türkiye merkezlidir. Bilgileri Türkiye ve diğer ülkelerde işliyor ve saklıyoruz. Bu yüzden, biz ve hizmet sağlayıcılarımız, bilgilerinizi kendi ülkenizdeki yargı yetkisine eşdeğer düzeyde veri koruması sağlamayan yargı bölgelerine aktarabilir veya bu yetki alanlarında saklayabilir veya bunlara erişebiliriz. Hizmetlerimizi kullanarak veya bize kişisel bilgiler vererek, kişisel bilgilerinizin Türkiye’ye ve kendi ülkenizdeki yargı yetkisine eşdeğer düzeyde veri koruması sağlamayan diğer ülkelere aktarılmasına izin vermiş olursunuz.

SENİN SEÇİMLERİN

Hesap Bilgileri

Bize vermiş olduğunuz hesap bilgilerini istediğiniz zaman hesabınıza giriş yaparak güncelleyebilirsiniz. Abonelikten çıkmak isterseniz, lütfen bize [email protected] adresinden e-posta gönderin, fakat bazı bilgileri yasaların gerektirdiği şekilde ya da meşru ticari amaçlarla elimizde tutabileceğimizi unutmayın. Ayrıca sizinle ilgili bilgilerin önbelleğe alınan ya da arşivlenmiş olan kopyalarını dilediğimiz süre boyunca tutabiliriz.

Çerezler

Birçok web tarayıcısı, varsayılan olarak çerezleri kabul etmesi kesin olarak ayarlamıştır. İsterseniz, genellikle tarayıcınızı tarayıcı tanımlama bilgilerini kaldıracak ya da kabul etmeyecek şekilde ayarlamayı tercih edebilirsiniz. Çerezleri kapatmayı veya reddetmeyi tercih ederseniz, bunun hizmetlerimizin kullanılabilir yapısını etkileyebileceğini unutmamanızı rica ederiz.

Promosyon İletişimi

Bu e-postalardaki talimatları izleyerek bizden abonelik e-postaları almayı durdurabilirsiniz. Eğer e postalarımızı almayı devre dışı bırakırsanız, size hesabınız veya devam etmekte olan iş ilişkilerimiz gibi kampanya ve bildirim amaçlı olmayan e-postalar gönderebiliriz.

Çocukların Gizliliği

On üç yaşından küçük olanlardan kişisel bilgi toplamıyoruz ve ortakların, on üç yaşından küçük olanların platformumuza katılması için bizde içerik üretmesine izin vermiyoruz. Bize kişisel bilgilerini sağlayan On üç (13) yaşından küçük bir çocuğun ebeveyni ya da vasisi iseniz, lütfen bizimle [email protected] adresinden iletişime geçin.

AVRUPA EKONOMİK BÖLGESİNDE VEYA İSVİÇRE’DEKİ BİREYLER

Avrupa Ekonomik Alanı’nda veya İsviçre’de yaşıyorsanız, kişisel verilerinizin işlenmesi ile alakalı olarak kanun kapsamında belirli haklara ve korumalara sahipsiniz. Petibom’un AB’de toplandığında kişisel verilerinizin denetleyicisi olduğunu, fakat Ortakların, kendileriyle paylaştığımız kişisel veriler ve Ortakların onlarla olan ilişkimizden bağımsız olarak toplayabileceği olası bir kişisel veri için veri denetleyicileri olarak da işlem yaptığını unutmayın. Kişisel verilerinizin bir İş Ortağı tarafından işlenmesi hakkında ile ilgili olarak bir sorunuz varsa, doğrudan İş Ortağı ile iletişime geçmelisiniz.

İşlemenin Yasal Dayanağı

AEA veya İsviçre’de yaşıyorsanız, kişisel verilerinizi işlerken bunu sadece aşağıdaki durumlar szö konusu olduğunda gerçekleştireceğiz;

  • Sizinle olan sözleşmemiz niteliğindeki sorumluluklarımızı yerine getirmek için kişisel verilerinizi kullanmamız gerekir.
  • Kişisel verilerinizin işlenmesinde meşru bir çıkarımız var. Örnek belirtmek gerekirse, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sağlamak, güvenceye almak ve iyileştirmek ve sizinle hizmetlerimiz ile alakalı olarak iletişim kurmak için kişisel verilerinizi nüfus edebiliriz.
  • Bu tür nüfus etme, yasal yükümlülüklerimize uymak için gereklidir.
  • Bunu yapmak için onayınızı aldık. Onay, işlememiz için yasal dayanak olduğunda, bu onayı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

Veri Sahibi Talepleri

Sizin hakkında elimizde bulunan kişisel verilere erişme ve kişisel verilerinizin düzeltilmesini, silinmesini veya aktarılmasını isteme hakkına sahipsiniz. Ayrıca belirli işlemlere itiraz etme ya da kısıtlamamızı talep etme hakkınız da olabilir.

Veri saklama

Hakkınızda topladığımız bilgileri, başlangıçta topladığımız amaçlar için ya da yasal, düzenleyici veya diğer uyumluluk yükümlülüklerimizi yerine getirmek de dâhil olmak üzere diğer meşru ticari amaçlar için gerekli olduğu sürece saklarız.

Sorular veya Şikâyetler

Kişisel verileri işlememiz hakkında çözemediğimiz bir endişeniz varsa, ikamet ettiğiniz yerdeki veri gizliliği makamına şikâyet etme hakkınız vardır. Veri Koruma Yetkilinizin iletişim bilgileri için lütfen şu adrese bakın: [email protected]

Kişisel Bilgilerin Kullanımı

Topladığımız kişisel bilgileri aşağıdaki amaçlardan biri veya birkaçı için kullanabilir, paylaşabilir ya da ifşa edebiliriz:

  • Bilgileri verdiğiniz nedeni yerine getirmek veya karşılamak için. Örneğin, içeriklerimiz veya hizmetlerimiz hakkında bir soru sormak için adınızı ve iletişim bilgilerinizi paylaşırsanız, bu kişisel bilgileri sorunuza yanıt vermek için kullanırız.
  • Web Sitemizi, içeriklerimizii ve hizmetlerimizi sağlamak, desteklemek, kişiselleştirmek ve geliştirmek.
  • Hesabınızı bizimle oluşturmak, sürdürmek, özelleştirmek ve güvenliğini sağlamak için.
  • İsteklerinizi, satın alımlarınızı, işlemlerinizi ve ödemelerinizi işleme koymak ve işlem dolandırıcılığını önlemek için.
  • Endişelerinizi araştırmak ve ele almak ve yanıtlarımızı izlemek ve iyileştirmek dâhil olmak üzere size destek sağlamak ve sorularınızı yanıtlamak için.
  • Web sitesi deneyiminizi kişiselleştirmek ve Web Sitemiz, üçüncü taraf siteler aracılığıyla ve e-posta, telefon veya kısa mesaj yoluyla (gerektiğinde izninizle) hedefli teklifler ve reklamlar dâhil olmak üzere ilgi alanlarınızla ilgili içerik ve ürün ve hizmet teklifleri sunmak için yasa)
  • Web Sitemizin, içeriklerimizin ve hizmetlerimizin, veri tabanlarımızın ve diğer teknoloji varlıklarımızın ve işimizin emniyetini, güvenliğini ve bütünlüğünü korumaya destek olmak.
  • Web Sitemizi, içeriklerimizi ve hizmetlerimizi geliştirmek ve iyileştirmek içinde olmak üzere test, araştırma, analiz ve ürün geliştirme için kullanabiliriz.
  • Yürürlükteki yasa, mahkeme emri veya hükümet düzenlemelerinin gerektirdiği şekilde kolluk kuvvetleri taleplerine yanıt vermek.
  • Birleşme, elden çıkarma, yeniden yapılandırma, yeniden yapılandırma, fesih veya varlıklarımızın bir kısmının veya tamamının, ister sürekli bir şirket olarak isterse iflas, tasfiye ya da benzer bir işlemin parçası olarak, kişisel bilgilerin tutulduğu diğer satışlarını değerlendirmek ya da yürütmek için tarafımızdan tüketicilerimize devir edilen varlıklar arasında yer almaktadır.

Size bildirimde bulunmadan ek kişisel bilgi seçenekleri toplamayacağız veya topladığımız kişisel bilgileri maddi olarak farklı, ilgisiz veya uyumsuz amaçlar için kullanmayacağız.

Kişisel Bilgilerin Paylaşılması

Kişisel bilgilerinizi bir iş amacıyla üçüncü bir tarafa ifşa edebiliriz veya bu satışlardan vazgeçme hakkınıza tabi olarak kişisel bilgilerinizi paylaşabilir/satabiliriz (bkz. Kişisel Bilgi Satışı Vazgeçme ve Seçme Hakları). Kişisel bilgileri bir iş amacıyla ifşa ettiğimizde, amacı açıklayan ve alıcının bu kişisel bilgileri hem gizli tutmasını hem de sözleşmenin ifası dışında herhangi bir amaçla kullanmamasını gerektiren bir sözleşmeye gireriz.

Kişisel bilgilerinizi aşağıdaki üçüncü taraf kategorileriyle paylaşabiliriz:

  • Servis sağlayıcıları.
  • Ortaklar. “Ortaklar”, üçüncü taraf içerik oluşturucuları ve yayıncılarıdır

Belirli Bilgilere Erişim ve Veri Taşınabilirliği Hakları

Son on iki ay içerisinde kişisel bilgilerinizi toplamamız ve kullanmamız ile birlikte size belirli bilgileri açıklamamızı talep etme hakkınız vardır. Doğrulanabilir tüketici talebinizi aldığımızda ve onayladığımızda, size şunları belirteceğiz.

  • Hakkınızda topladığımız kişisel bilgi kategorileri.
  • Hakkınızda topladığımız kişisel bilgiler için kaynak kategorileri.
  • Bu kişisel bilgileri toplamak veya satmak için ticari veya ticari amacımız.
  • Bu kişisel bilgileri paylaştığımız üçüncü tarafların kategorileri.
  • Hakkınızda topladığımız belirli kişisel bilgiler
  • Kişisel bilgilerinizi bir iş amacıyla sattıysak veya ifşa ettiysek, aşağıdakileri açıklayan iki ayrı liste:
  1. Her alıcı kategorisinin satın aldığı kişisel bilgi kategorilerini tanımlayan satışlar ve
  2. Her bir alıcı kategorisinin elde ettiği kişisel bilgi kategorilerini tanımlayan bir iş amacına yönelik açıklamalar.

Silme Talebi Hakları

Sizden topladığımız ve sakladığımız herhangi bir kişisel bilgiyi belirli istisnalara tabi olarak silmemizi talep etme hakkınız vardır. Doğrulanabilir tüketici talebinizi aldığımızda ve onayladığımızda (bkz. Erişim, Veri Taşınabilirliği ve Silme Haklarının Uygulanması), bir istisna geçerli olmadığı sürece kişisel bilgilerinizi kayıtlarımızdan sileriz (ve hizmet sağlayıcılarımızı silmeleri için yönlendiririz).

Bilgileri saklamak bizim veya hizmet sağlayıcılarımız için gerekliyse, silme talebinizi reddedebiliriz:

  1. Kişisel bilgileri topladığımız işlemi tamamlayın, talep ettiğiniz bir mal veya hizmeti sağlayın, sizinle devam eden iş ilişkimiz bağlamında makul olarak beklenen eylemleri gerçekleştirin, federal yasalara uygun olarak yürütülen yazılı bir garanti veya ürün geri çağırma şartlarını yerine getirin.
  2. Güvenlik ile ilgili her şeyi tespit edin, kötü niyetli, aldatıcı, hileli veya yasa dışı faaliyetlere karşı koruyun veya bu tür faaliyetlerden sorumlu olanları kovuşturun.
  3. Mevcut amaçlanan işlevselliği bozan hataları belirlemek ve onarmak için içeriklerde hata ayıklayın.
  4. İfade özgürlüğü kullanın, başka bir tüketicinin özgür konuşma haklarını kullanma hakkını sağlayın ya da yasaların öngördüğü başka bir hakkı kullanın.
  5. Daha önce bilgilendirilmiş onay verdiyseniz, bilgilerin silinmesi muhtemelen olanaksız hâle geldiğinde ya da araştırmanın başarısını önemli derecede bozduğunda, diğer tüm geçerli olan etik ve gizlilik yasalarına uyan kamu yararına kamu veya hakemli bilimsel, tarihi veya istatistiksel araştırmalara katılın.
  6. Bizimle olan ilişkinize dayalı olarak yalnızca tüketici beklentileriyle makul ölçüde uyumlu olan dâhili kullanımları etkinleştirin.
  7. Yasal bir yükümlülüğe uymak.
  8. Bu bilgileri, sağladığınız bağlamla uyumlu olan diğer dahili ve yasal kullanımlarda bulunun.

Erişim, Veri Taşınabilirliği ve Silme Haklarının Uygulanması

Yalnızca siz veya yasal olarak sizin adınıza hareket etmeye yetkili biri, kişisel bilgilerinizle ilgili doğrulanabilir bir tüketici talebinde bulunabilir. Reşit olmayan çocuğunuz için de bir tüketici talebinde bulunabilirsiniz.

On iki aylık bir süre içerisinde sadece iki kez erişim ya da veri taşınabilirliği için doğrulanabilir bir tüketici talebinde bulunabilirsiniz. Doğrulanabilir tüketici talebi aşağıdaki yazılanları içermelidir:

  • Hakkında kişisel bilgi topladığımız kişi ya da yetkili bir temsilci olduğunuzu uygun bir şekilde doğrulamamıza olanak tanıyan yeterli bilgileri sağlayın; bunlar arasında şunlar olabilir:
  • Ad, soy ad, e-posta adresi, posta adresi ve telefon numarası
  • Talebinizi net bir şekilde anlamamıza, değerlendirmemize ve cevap vermemize imkân sağlayacak şekilde açıklayın.

Kimliğinizi veya talepte bulunma yetkinizi doğrulayamazsak ve kişisel bilgilerin sizinle ilgili olduğunu teyit edemezsek, talebinize yanıt veremez veya size kişisel bilgi sağlayamayız.

Doğrulanabilir bir tüketici talebinde bulunmak, bizde bir hesap oluşturmanızı gerektirmez. Bununla birlikte, talep söz konusu hesapla ilişkili kişisel bilgilerle ilgili olduğunda, parola korumalı hesabınız aracılığıyla yapılan isteklerin yeterince doğrulanmış olduğunu kabul ederiz.

Yalnızca doğrulanabilir bir tüketici talebinde sağlanan kişisel bilgileri, talepte bulunanın kimliğini veya talepte bulunma yetkisini doğrulamak için kullanacağız.

Satıştan vazgeçme haklarının kullanımına ilişkin talimatlar için Kişisel Bilgi Satışı Devre Dışı Bırakma ve Katılma Haklarına bakın.

Yanıt Zamanlaması ve Formatı

Doğrulanabilir bir tüketici talebine, alındığı tarihten itibaren kırk beş gün içinde yanıt vermeyi amaçlıyoruz. Daha fazla zamana (90 güne kadar) ihtiyaç duymamız halinde, gerekçesini ve uzatma süresini size yazılı olarak bildireceğiz.

Bizde bir hesabınız varsa, o hesap için kayıtlı e-posta adresine yazılı yanıtımızı ileteceğiz. Bizde bir hesabınız yok ise talebinize bağlı olarak olarak bize sağladığınız e-postaya yazılı yanıtımızı elektronik olarak ileteceğiz.

Sağladığımız herhangi bir açıklama, yalnızca doğrulanabilir tüketici talebinin alınmasından önceki 12 aylık dönemi kapsayabilir. Verdiğimiz yanıt, varsa, bir talebi yerine getiremememizin nedenlerini de açıklayacaktır. Veri taşınabilirliği talepleri için, kişisel bilgilerinizin kolayca kullanılabilecek şekilde sağlanması için bir format seçeceğiz ve bilgileri bir varlıktan başka bir varlığa herhangi bir engel olmaksızın aktarmanıza olanak tanıyacağız.

Aşırı, tekrar eden ya da net olarak temelsiz olmadığı sürece, doğrulanabilir tüketici isteğinizi işleme almak ya da yanıtlamak için herhangi bir ücret talep etmeyiz. Talebin bir ücret gerektirdiğini belirlersek, bu kararı ne amaçla aldığımızı size açıklar ve talebinizi tamamlamadan önce size bir maliyet tahmini sunarız.

BİZE ULAŞIN

Bu Gizlilik Politikası hakkında herhangi bir sorunuz varsa [email protected] adresine e-posta göndererek bizimle iletişime geçin.