Toy Poodle Özellikleri ve Bakımı

Toy Poodle Resimleri
Toy Poodle zarif bedeniyle, zeki ve aktif bir ırkı temsil eder. Kaniş, Barbone, Caniche adlarıyla da bilinir. Poodle ırkı standart, oyuncak ve minyatür köpekler olarak üç kategoriye ayrılır. Bu yazıda detaylı olarak özelliklerine yer vereceğimiz Toy Poodle (kaniş) ırkıdır. Toy Poodle ırkı asil ve zarif görünümlü, kare orantılara sahip bir köpektir. Genellikle hafif yaylanarak, kısa adımlarla hareket ederler. Irkın geçmişinin çalışan av köpeğine dayandığı söylenir ve atletik beden özellikleri atalarından gelir. Suya dayanıklı, kıvırcık ve yoğun tüylere sahiptir. Kanişlere farklı bir hava katan, kendilerine özgü gururlu ve zarif bir duruşları vardır.
Enerji Seviyesi
Egzersiz Gereksinimleri
Oyun Kabiliyeti
Sahibine Şefkat
Köpeklerle Dostluk
Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk
Yabancılarla Dostluk
Eğitebilirlik
Bakım Gereksinimleri
Sıcaklık Hassasiyeti
Ses
Bekçilik
Tür
Sportif olmayan
Ağırlık
2- 6 kg
Yükseklik
max. 25 cm
Aile
Su Köpeği. Av Köpeği, Arkadaş
Menşei
Almanya, Orta Avrupa
Menşei Tarihi
1500' ler
Yaşam Süresi
10- 18 yıl
Kişilik & Karakter Özellikleri

Küçük ırk köpekleri arasında yer alan Toy Poodle “Oyuncak Kaniş” olarak adlandırılır. Cana yakın, sevimli ve oyuncu olan bu ırk oldukça akıllıdır. Sahibini memnun etmek isteyen davranışları, duyarlı halleri ve itaatkâr yapısıyla bulunduğu ortama kolayca uyum sağlarlar. Kıvrak bir zekâya sahip olmaları ve sahiplerini memnun etmeye hevesli yaklaşımları eğitimlerini kolaylaştırır ve öğrenme sürelerini hızlandırır.

Sevimli halleriyle gittiği her ortamda kısa sürede ilgiyi üzerine çeker ve içine girdiği ailenin en sevilen üyelerinden birisi olur. Sahiplerine bağlı ve sadık bir ırktır. Hassas yapıları vardır, yüksek içgüdüye ve kuvvetli hislere sahiptirler. Aile bireyleriyle birlikte olmak, onlar tarafından ilgi görmek onları mutlu eder. Yalnız kalmayı hiç sevmezler. Yalnız kaldıkları zaman terk edilme endişesine kapılabilir ve olumsuz davranışlar sergileyip, havlama ataklarına girebilirler. İlişkilerinde sevdiklerine bağlılığı yüksektir ve hatta yabancılara karşı aile bireylerini yer yer kıskanabilir. Yabancılar karşı başta çekingen yaklaşırlar. Eve sık sık yabancıların gelmesi Toy Poodle ırkını rahatsız edebilir. Ailesiyle yalnız başına vakit geçirmek onlar için daha önemlidir.

Erken aşamada daha yavru iken vereceğiniz eğitimler oldukça önemlidir. Çok zeki oldukları için iyi ya da kötü her şeyi oldukça hızlı öğrenirler. Toy Poodle ırkını şımartır ve eğitimine gerekli önemi vermezseniz kendini alfa köpek olarak görür. Dominant bir karaktere bürünerek evde alt üst dengelerini değiştirecek baskın karakterli davranışlar sergiler. Şımarık olmaması, kötü huylar edinmemesi için eğitim veriniz. İyi bir köpeğin davranışlarının neler olması gerektiğini öğretin. Baskın karakterli, alfa köpek olmaması için hâkimiyetin kimde olduğunu, liderin siz olduğunu ve sürüyü onun yönetmediğini gösterin. Tüm bu eğitim sürecinde hassas bir ırk olduğunu unutmayın ve ceza yöntemlerinden kesinlikle kaçının. En küçük cezalardan etkilenir ve alıştıkları düzeni bozulabilir.

İyi eğitildiklerinde bulundukları ortama sorunsuz bir şekilde uyum sağladıkları görülür. Apartmanda yaşayabilen köpek ırkları arasındadırlar., havlama eğilimini belli durumlar dışında göstermezler ve çevreye fazla rahatsızlık vermezler. Havlama eğitimi alan Toy Poodle’nin tehlike sezdikleri ve evde uzun süre yalnız kaldıkları zaman haricinde havlama ataklarına girmediği görülür. Bu bir genellemedir çünkü bazı The Poodle ırkının da oldukça çok havladıkları bilinir. Bu yüzden karakter özelliklerinin havlamaya eğilimi olduğunu ancak erken aşamada verilen eğitimle bunun aşıldığını söylememiz mümkündür.

Hareketli ve aktif bir ırktır. Enerjilerini dışarıya atmak için egzersize ihtiyaç duyarlar. Düzenli egzersiz yapmayan Toy Poodle’nin gergin, düzenli egzersiz yapanların ise daha sakin bir mizaca sahip olduğu gözlemlenir. Yabancı insanlara karşı çekingen olsalar dahi sosyal etkinliklerini, sosyalleşmelerini bu çekingenlik etkilemez. Toy Poodle kendi istediği zaman girdiği farklı ortamlarda, farklı insanlar ve hayvanlarla tanışmaktan ve onlarla zaman geçirmekten çok mutlu olur. Çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar ve onlara sevecen bir yaklaşım gösterir.

Tarih

Poodle ırkı Fransa ile bağlantılı sanılsa da, atalarının Orta Asya’dan geldiği ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerine dağılan kıvırcık tüylü köpekler olduğu düşünülüyor. Modern Kaniş ırkı için Almanya’da doğdukları ancak Fransa’da kendilerine özgü özellikler kazandığı belirtilir. Bunun yanında Poodle ırkının İspanyol, Portekiz, Fransız, Alman, Macar ve Rus su köpeklerinin melezlenmesi sayesinde oluştuğu ve ortaya çıktığını ifade edenlerde vardır. Kaniş olarak da adlandırılan Poodle, su kuşlarını avlamak için geliştirilmiş bir ırktır. Kökeni ile ilgili tüm rivayetlerin sonrasında ırkın ilk yetiştirildiği yer olarak Almanya kabul edilmiştir. Köpeğin adı Almanca pudelin kelimesinden gelir. Bu kelime köpeklerin su yeteneklerini yansıtan su birikintisi veya suya “sıçramak” anlamı taşır. Irkın ilk ve en belirgin özelliği ördek avcısı olarak ortaya çıkmasıdır.

Poodle, çok eski bir ırktır. İlk yüzyıllardan kalma Antik Mısır ve Roma sanat eserleri ve mezarları üzerinde Poodle benzeri görseller görülmektedir. Antik Mısır ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen çizimler ve heykeller üzerine Poodle‘a benzeyen köpeklerin avlarını getirirken ki görünümleri bulunur.

Standart Kaniş, gelişimi 400 yıldan önce bir su köpeği olarak başladı. Hava koşullarına karşı koruma sağlayabilen kıvırcık tüyü, yüzme yeteneği ve üstün zekasıyla Standart Poodle, muhteşem bir av köpeği cinsi olarak ortaya çıktı. Sonradan geliştirilen Oyuncak ve Minyatür Poodle çeşitleri sportif olmayan köpek türü olarak sınıflandırılırdı. Standart Kanişler ile bu özellikler açısından ayrıldı.

Minyatür ve Toy Poodle (oyuncak) ırkının Standart Poodle’dan kısa bir süre sonra ortaya çıktığı belirtilse de, yetiştiriciler tarafından 1400 yılından sonra Paris burjuvazisini memnun etmek için yetiştirmeye başlandığı söylenir. Minyatür ve Toy Poodle; küçük Poodle ırkı köpeklerin birbirleriyle melezlenmesi sonucu oluşmuştur. Bu ırk ile daha küçük ırkları melezleyerek değil. Fransızlar Standart Poodle ırkını büyük boyları sebebiyle, ördek avlamak için Minyatür Poodle ırkı köpekleri orta boyutları sebebiyle trüf mantarı aramak için kullanmıştır. En küçük boya sahip olan Toy Poodle’ın görevi de üst tabakaya, soylulara ve tüccarlara arkadaşlık etmekti. Rönesans döneminde soylu sınıftan birçok kişi, Toy Poodle ırkı köpeklerini yanlarında, kol altında taşıyordu.

Poodle ırkı zeki olmaları ve kolay eğitilmeleri sebebiyle askeri köpek veya rehber köpek olarak görevlerde bulundu. Sirk köpeği olarak da çalıştı. Poodle sirkte çalışırken, oyuncu yanı çok işe yaradı ve çeşitli numaraları kısa sürede öğrendi, uyguladı. Kostüm giydirildi ve tüyleri farklı şekillerde kesildi. Bir nevi bu köpekler sirke gelen kişilere sergilendi. Gösterileri izlemeye gelen zengin kişiler de görsel duruşlarını, tüy kesimlerini beğendikleri için bunu kendi köpeklerine de uyguladılar. Poodle ırkı bu şekilde tüylerinin kesilmesi, süslenmesi ve boyanması gibi görsel değişimlere adım attı. 1800’lerin sonlarına doğru Poodle ulusal kulüpler tarafından resmi bir ırk olarak tanınmaya başlandı ve popülerlik kazandı. Günümüzde de bu popülerliğini sürdürmektedir. Dünyanın her yerinde ilgi gören bu ırk Fransa’da çok sevilir ve Fransa’nın ulusal, milli köpeği olarak kabul edilmiştir.

Fiziksel Nitelikler
Vücut

Toy Poodle kare orantılı, kaslı, çevik ve atletik bir vücuda sahiptir. Yuvarlak suratlı, düğme burunlu ve badem gözlü sevimlilik abidesidir. Sırt düzeyi, omuzların hemen gerisinin alçak olması dışında düz ve aynı hizada orantılı bir beden şekli vardır. Kalça bölgesi yuvarlak, ayakları kompakt, küçük ve oval yapıdadır. Poodle kıvırcık ve yoğun tüyleri ile birbirinden farklı birçok renkte, eşsiz tatlılığı ile karşınıza çıkabilir. Toy Poodle ideal boy 25 - 38 cm ve ideal ağırlığı 2- 6 kg arasındadır.

Kafa

Baş bölgesi üçken görünümündedir. Uzun bir çenesi vardır. Geniş, düşük ve sarkık büyük kulaklara sahiptir. Oyuncak Kaniş isimlendirilmesi görünüşündeki sevimliliği ile tam onlara göre bir adlandırma olmuştur. Toy Poodle ırkının diğer ırklara göre daha uzun ve düğme şeklinde bir burnu vardır. Keskin koku alma yeteneğine sahiptirler. Sahiplerinin uzun burun görüntüsünü gizlemek için burun çevresini tıraş etmedikleri de görülmektedir. Kafa bölgesinde yoğun tüyleri olan Toy Poodle cinsinin, yüz hatlarını belirginleştirmek için farklı farklı tıraş modelleri uygulanmaktadır. Yaz mevsiminde de rahatlamaları için kafa bölgesinin ekstra kırpıldığı ve tıraşlandığı görülür.

Kulaklar

Toy Poodle köpeğinin geniş yapıda, sarkık şekilde duran büyük kulakları vardır. Bedenindeki yoğun tüyler ile birleşen düşük kulakları ile oldukça sevimli bir hali vardır. Kulakların başın iki yanında orantılı bir şekilde burun bölgesine hizalı bir konumda oldukları görülür. Tüy kesimine göre kulakları oldukça belirgin olabileceği gibi boyun tüyleri çok kesilmediği zaman kulaklarının belirginliğini kaybettiği de görülebilir.

Gözler

Kıvırcık tüylerinin arasında badem gözleri ile tatlı bir görüntüye sahiptir. Oval yapıdaki gözleri kahverengi ve kehribar renk tonundadır. Kahverengi kürke sahip Poodle'larda koyu amber, kürkü kayısı renkli olanlarda ise amber renkli gözler görülebilir. Ancak bu ırk için koyu renk göz karakteristik bir özellik taşırmaktadır.

Bacaklar ve Ayaklar

Toy Poodle ırkı küçük bedenine rağmen uzun bacaklara sahiptir. Bu bacak yapısı yürürken yaylanarak yürüyor görüntüsü verir. Uzun bacakları, atletik ve çevik bir yapıdadır. Orantılı vücuduyla, her bakımdan zarif görünüşüyle dikkat çekici bir cinstir.

Kuyruk

Kıvırcık tüyleri, pelüş görüntüsüyle çoğu zaman dik duran kısa bir kuyruğa sahiptir. Vücudu gibi kuyruğu da tüylü yapıdadır.

Tüy

Toy Poodle kürkü tek katmanlı, kalın yapılı, uzun ve yoğundur. Kıvırcık yapıdaki tüyleriyle, Poodle farklı kürk stillerine sahip olabilir ve şekillendirilebilir. Tüylerinin çok hızlı uzadığı gözlemlenir. Sık ve yoğun tüyleri sebebiyle profesyonel bakıma ihtiyaç duyarlar. Toy Poodle büyüdükçe yumuşak ve dalgalı kürkü, kıvrılır ve kalın bir görünüme ulaşır. Yavru kürkünden, yetişkin kürk yapısına geçmesi 18 ay sürer. 1.5 yaşına geldiğinde yetişkin kürküne kavuşur. Köpeklerin baş ve boyun kısmını günlük olarak fırçaladığınız sürece tüy dökülmesi en az seviyede kalır.

Renk

Poodle ırkının kıvırcık tüylerini birçok renkte görebilirsiniz. Kayısı rengi, siyah, kahverengi, krem, gri, gümüş, beyaz, gümüş bej, mavi ve kırmızı gibi birçok renkte olabilir. Birbirinden güzel renkte olan Toy Poodle’nin tüylerine farklı kesimler uygulanarak şekiller verilir ve güzel renkleri tonları daha da belirginleşir.

Sıkça sorulan sorular

Toy Poodle köpekler ortalama 10-18 yıl yaşayabilir. Bu süreyi sağlıklı bir yaşam sürmeleri gibi birden çok faktör etkiler.

Toy Poodle köpeklerin fiziksel gelişimi 8. ya da 9.aydan itibaren yavaşlamaya başlar. Yetişkin Toy Poodle’nin boyu 25-38 cm, ağırlığı ise  2-6 kg aralığında değişkenlik göstermelidir.

Toy Poodle, uzun ve kıvırcık tüylerine rağmen çok fazla tüy dökmezler. Tüy dökmeyen köpekler listesinde ilk sırada önerilecek isimlerden birisidir.

Toy Poodle beslenme konusunda özel ilginizi bekler. Küçük bedeniyle küçük ırklara özel yüksek kaliteli mama tüketmelidir. Bu konuda önerebileceğimiz belli markalar var. Bu köpek mamaları; Royal Canin, Proplan,Hills ,N&D, Gimcat, Brit, Purina, Acana, Felix, Brit Care.
Köpeğinize konserve ve ödül maması da verebilirsiniz. Ancak bunları verirken de kalori hesaplaması yapmalısınız. Köpeğinizin yeme düzeni ve ölçüsü yaşına ve boyuna, cinsiyetine, hareketli yapısına göre belirlenir. Yukarıda saydığımız bu markalardan köpeğiniz için uygun olanını güvenle tercih edebilirsiniz.

Ev yemeği tüketebilirler ancak sindirim sorunu ve alerjen durumlarına karşı her yiyeceği vermemeniz gereklidir. Köpeklere hangi yiyeceklerin yan etki yaptığı ve verilmemesi gerektiğini öğreniniz. Örneğin pişmiş kemik ve yağlı yiyecekler yemeleri sağlıklarını olumsuz etkileyebilir.

Toy Poodle ırkı için yetişkinliğe adım attıktan sonra çiftleşmeleri uygundur. Dişiler için ideal olan 12. ve 18. aylar, erkek köpekler için ise 18. ay normal süredir. Köpeğinizin sağlığı için 1.5 yaşından önce çiftleştirme önerilmez.

Toy Poodle köpekler ev ortamına kolaylıkla uyum sağlar. Toy Poodle kolay eğitim süreci, az tüy dökme özelliği ve günlük egzersiz ihtiyacının orta olması sebebiyle sahibini çok fazla zorlamayan bir bakıma sahiptir. Ancak kürkü yoğun ve tüylü olduğu için zaman zaman profesyonel bakıma ihtiyaç duyacaktır. Bunu için ekstra zaman ayırmanız gerekecektir.

Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız önceliğiniz barınaklar olmalıdır. Ancak cins köpekleri buralarda bulmanız zor olacaktır. Bu yüzden satın alabilmeniz için Toy Poodle ırkının fiyat aralığını paylaşacağız.

Toy Poodle yavru köpeğin piyasadaki satış fiyatı: 5000 Tl ile 18.000 Tl arasında değişiklik gösterir. Bu ırkın safkan olması önemli olduğu için satın alırken sertifika bilgilerini sormalısınız.

Not: Petibom olarak bizler; bir köpek satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden köpek almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok köpek bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Küçük bir bedeni olduğu için fazla yavru doğuracağı zaman sezeryan yöntemi gerekebilir. Tek seferde ortalama 2 ile 4 arasında yavrulayabilirler. Gebelik süreçlerinin dikkatli şekilde takip edilmelidir.

Kayısı rengi, siyah, kahverengi, krem, gri, gümüş, beyaz, gümüş bej, mavi ve kırmızı gibi birçok renkte olabilir.

Genetik etkenlere bağlı olarak yetişkin bir Toy Poodle köpeğin maksimum 28 cm. boyunda ve 6 kg. ağrılığında olabileceğini söylemek mümkündür. 9 – 9 aylık dönemden sonra fiziksel gelişimleri büyük ölçüde yavaşlar

6.75 Kg ile 7.65 kg olan yetişkin bir Toy cinsi, günlük 1 su bardağı kaliteli en iyi kuru mama yemesi yeterli olacaktır. Ancak aktif bir yapısı varsa bunu ¼ oranında arttırabilir, daha pasif ise 1/3 oranına çekebilirsiniz.

Üç boyutta Poodle vardır: Oyuncak (toy), minyatür (miniature) ve standart. Bunlar farklı ırklar değil, aynı köpeğin farklı boyutlarıdır. Oyuncak Poodle 25cm yüksekliğinde ve yaklaşık 2.70Kg ila 4.00Kg ağırlığındadır. Minyatür Poodle 28cm ila 38cm yüksekliğinde ve 6.80Kg ila 7.70Kg ağırlığındadır.

Tüm köpekler gibi Toy Poodle cinsi köpekler de, evde uzun süre yalnız kalmayı sevmezler , Zorunda kalındığı halde (maması ve suyu hazır olmak şartı ile), Toy Poodle cinsi köpekler de 8 ile 10 saat arasında yalnız kalabiliyorlar.

Ortalama dört yavru doğuran Toy Poodle gebelik süresi 62 ile 64 gün arasında sürer

Poodle 90. Günden sonra tıraş edilebilir ve bakımı yapılabilir. pet kuaförlük hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

9 aylıktan  18-24 aylık olana kadar düz veya dalgalı bir kürkten kıvırcık bir tüye geçiş yaparlar Standart poodle köpekler de bunu yaklaşık 9 aylıkken yaşarlar, ancak genellikle 12 aylıkken yetişkin tüylerinin tamamına sahip olurlar.

Toy Poodle cinsine özgü beslenme ihtiyaçları da dikkate alınmalıdır. Küçük cins köpekler genellikle hızlı bir metabolizmaya sahiptir ve enerji ihtiyaçları yüksektir. Bu nedenle, yüksek kaliteli bir yavru köpek maması seçmek önemlidir.

Veterineriniz, Toy Poodle’ınızın büyüme oranını, kilosunu ve genel sağlık durumunu değerlendirerek sizin için uygun bir günlük mama miktarını belirleyebilir. Ayrıca, yavru köpeğinizin büyüme sürecinde ihtiyaç duyduğu özel besinleri sağlamak amacıyla yavru kedi maması veya özel yavru köpek maması kullanmanız önerilebilir.

0 – 12 haftalık yavru köpeklerin tüketmeleri gereken mama miktarı ağırlıkları doğrultusunda değişiklik gösterir. 0 – 12 haftalık dönemde 1 – 3 kg aralığında olanların günde 40 – 105 gram, 3 – 5 kg ağırlığında olanların 105 – 160 gram, 5 – 10 kg olanların 160 – 240 gram ve 10 – 20 kg olanların ise 240 – 375 gram mama tüketmeleri önerilmektedir.

3 – 5 aylık dönemde de tüketmeleri gereken mama miktarında ağırlık önemli bir kriterdir. Bu dönemde 1 – 3 kg aralığında olanların günde 80 – 185 gram, 3 – 5 kg ağırlığında olanların 185 – 250 gram, 5 – 10 kg olanların 250 – 400 gram ve 10 – 20 kg olanların ise 400 – 615 gram mama tüketmeleri ideal kabul edilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Fatoş
Ara 5, 2021 / 11:20

Bahcede köpek kulubesinde yaşayabilirmi ev ortamı müsait değil çünki


irfan Akmehmet
Ara 5, 2021 / 17:33

Toy Poodle’lar son derece oyuncu ve hareketlidirler. Sosyal hayatları onlar için çok önemlidir. Eğer yeterince dışarı çıkmazsa depresyona girebilir. Evet, hayvanlar da depresyona girer. Bu yüzden bir Toy sahiplenmeden önce ona bir eğlence hayatı sağlayabileceğinizden emin olun.

Toy Poodle’lar son derece oyuncu ve hareketlidirler. Sosyal hayatları onlar için çok önemlidir. Eğer yeterince dışarı çıkmazsa depresyona girebilir. Evet, hayvanlar da depresyona girer. Bu yüzden bir Toy sahiplenmeden önce ona bir eğlence hayatı sağlayabileceğinizden emin olun


Beyza
Ara 12, 2021 / 14:01

Açıkçası çok güzel olmuş. Bütün bilgilendirmeleri veriyor.


Ali dindar
Şub 13, 2022 / 17:22

toypudel cinsi ailesine çok bağlıdır. Bazen yabancıların önünde utangaç olabilir ve bazıları çok fazla havlayabilir. Enerjik ve canlı Oyuncak Kaniş, ırkların en zeki cinsler arasında yer aldığından , eğitmek zevk verir – memnun etmeye istekli, duyarlı, uyanık, hassas, oyuncu ve canlı kişiliğe sahiptir öneririm.

Kesinlikle evlat edinmek isteyenler için sahiplenme kelimesini kullanmak istemedim doğru bir kelime değil siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?


Nisa Özbay
Mar 21, 2022 / 20:24

Bahçeli evdeyiz baglasak üzülür mü ve kedili kuşlu bir aileyiz uyum sağlar mı yavruyken son olarakta ücretsiz nereden bulabilirim?


lara shandrova
May 13, 2022 / 15:08

Bu cins ailesine çok bağlıdır . Bazı köpekler yabancıların önünde utangaç olabilir ve bazıları çok fazla havlayabilir.

Yerel insancıl toplumdan kurtardığım bir Oyuncak Kanişim var. O beş yaşında. Son derece zeki, oynamayı seviyor, iki kediyle pek iyi anlaşamıyor ama on bir yaşındaki oğlumla güreşmeyi seviyor. Onu günlük yürüyüşlere çıkarıyorum çünkü eğer onu meşgul etmezsen tek yaptığı bütün gün uyumak.


Merve Durmaz
Kas 25, 2022 / 16:01

Pek çok insan Poodles hakkında yanılgılara sahiptir – “hanım evladı” köpekler gibi görünüp davrandıkları konusunda ve en hafif tüy döken, en hipoalerjenik olma avantajına sahip cinslerdir. Alerjiniz varsa, Kaniş sizin için en güvenli cinstir öneririm


Pilav adam
Ara 27, 2022 / 19:21

Çok uzun zamandir bunu sahiplenmek istiyorum fakat ücretsiz sahiplenmekte imkansız gibi duruyor, para verip almak istiyorum ve aynı zamanda buna karşıyım! sahiplendirmek isteyen arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim buradan , teşekkürler petibom böyle bir imkan + bilgi sunduğunuz için.

çok uzun süredir aklımdan çıkmayan köpek. kesinlikle satın almaya karşıyım. sahiplenmek istiyorum. ama bir türlü denk gelmedi. olurda sahiplendirmek isteyen varda diye yazıyorum. bir yeşil uzaklıktayım.


Veteriner Hekim
Ara 28, 2022 / 10:51

Merhaba internet sitelerinde bu konuda ilanlar görebilirsiniz. Özellikle instagram üzerinde bir çok köpek sahiplendirme sayfası mevcut. Bunun dışında barınakları gezmek isterseniz tam olarak bu cinsten olmasa da bir sürü sahipsiz küçük ırk köpek bulabilirsiniz. 🙂


Şahin
Mar 3, 2023 / 21:40

Tatlı bir toy poodle kahferengi


Şahin
Mar 3, 2023 / 21:44

Kuçuk bir köpek istiyorum cinsi tooy poodle