Yaygın Kedi & Yavru Kedi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavi İpuçları

Kedilerde sık görülen hastalıklar ve durumlar hakkında bilgi edinin. Enfeksiyon belirtilerini tespit etmenize yardımcı olacağız ve kedinizin tedavisini görmeniz için tavsiyelerde bulunacağız.

Son Eklenenler

Sıkca Sorulan Sorular

Kedilerde sık görülen hastalıklar için genel bir listemiz mevcut lütfen göz atınız.

En Tehlikeli 5 Kedi Hastalığı

Cevap Evet. Aslında, genel olarak zoonotik hastalıklar olarak bilinen, kedinizden kapabileceğiniz bir dizi hastalık vardır . “Zoonotik” kelimesi, hayvanlardan insanlara bulaşan herhangi bir hastalığı tanımlamak için kullanılır. Zoonotik bir hastalığın en bilinen ve en korkulan örneği kuduzdur.

Kapalı bir yaşam tarzı yaşamak, genel olarak dışarıda yaşamaktan kesinlikle daha güvenli ve bir  yaşamdir,  Feline rinotracheitis virüsü, kedi calici virüsü ve kedi panleukopeni virüsü kedi distemper gibi hastalıklar gözlemlenmektedir.

kedi panleukopeni virüsü (FPV) , ilk semptomların tespit edilmesinden 12 saat sonra enfekte kedileri öldürebilir.

Toksoplazmoz, enfekte kedilerin veya enfekte etlerin kakasından kapabileceğiniz yaygın bir enfeksiyondur . Genellikle zararsızdır ancak bazı insanlarda ciddi sorunlara neden olabilir.

“Çoğu yetişkin kedi , yaşam tarzı risk değerlendirmesine göre her bir ila üç yılda bir yeniden aşılanmalıdır.
” Yavru kedi olarak tam destekleyici aşı serisini alan yetişkin kedilerin çoğu, yaşam tarzı risk değerlendirmesine göre her bir ila üç yılda bir yeniden aşılanmalıdır.

Feline calicivirus, kedilerde hafif ila şiddetli solunum yolu enfeksiyonuna ve ağız hastalığına neden olan oldukça bulaşıcı bir virüstür. Özellikle barınaklarda ve üreme kolonilerinde yaygındır ve sıklıkla genç kedilere bulaşır.

Kedilerde en sık ölüm nedenleri arasında Kalp hastalıkları gelmektedir.