Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? & Sık Karşılaşılan Sorunların Çözüm İpuçları

Kedinizi kum kabı yani tuvaleti alıştırma gibi yaygın sorunları çözmek için yetişkin veya annesiz yavru kedinize nasıl tuvalet eğitimi ve tuvalet eğitimi hakkında ipuçları bulabilirsiniz.

Sokak kedisi veya cins kedileriniz farketmeksizin günlük ,haftalık, aylık annesiz yavru kedilere tuvalet eğitimi nasıl verilir yazılarımız veteriner onayından geçtikten sonra yayınlanmaktadır.

Son Eklenenler

Kedi Tuvalet Eğitimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yavru kedilere tuvalet eğitimi doğumlarından yaklaşık 1 ay sonra başlar.

3-6 ay arasında etkili bir şekilde sonuç vermeye başlaması mümkün, ancak gece ıslatmaları devam edebilir.

Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir.

Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.

haftada iki kez genel bir yönergedir, ancak durumunuza bağlı olarak, onu iki günde bir veya yalnızca haftada bir değiştirmeniz gerekebilir.

Çöp kutusunu her gün temizlerseniz, yalnızca iki ila üç haftada bir kümelenen kumu değiştirmeniz gerekebilir.

Stres veya Kedi kumu kabı kirli olduğu için yere kaka yapabilir.

Kedi tuvalet eğitimini bir an bırakmışsa stresin yaygın bir belirtisidir.

Kediniz yere kaka yapıyorsa, hayatınızdaki yenilikleri gözden geçirin Kediler değişimlere pek alışamazlar ve kolayca strese girerler. Birçok kedi stres nedeniyle yere işemeye veya kaka yapmaya başlar.

Sokak kedi tuvalet eğitimleri farklı değildir fakay yavru ve yetişkin kedi eğitimleri farklı olabiliyor bunu mevcut makalelerimizden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bunun için bir kediye eğitim vermenize gerek olmadığını düşünüyoruz kedilerin doğasında dışarda kaka yapsa dahi onu gizlemek vardır , sadece onun tuvaleti geldiğini anladığınızda kapıyı açmanız olacaktır

Yalnız dikkat etmemiz gereken en önemli konu gidipte gelmeme gibi bir durumu söz konusu olabilir.

Ev kedileriyse, hayır. Dışarıdaki kedilerse, evet. Kapalı/açık kedilerse, belki.

Ev kedileriyse, hayır. Dışarıdaki kedilerse, evet. Keşfetmek için dışarı çıkarlarsa, buldukları yere kaka yapıp yapmayacakları veya bunu yapmak için eve geri dönmek isteyip istemeyecekleri muhallak bir durumdur.

1- Ya kullandığınız çöp türünü sevmiyorlar, yeterince temiz tutmuyorsunuz ya da birden fazla kediniz ve yalnızca bir kedi tuvaletiniz var.

2- Veterinerler genellikle bir kedi tuvalet alışkanlıklarını değiştirirse bunun hastalıktan olabileceğini söylerler. Bir mesane enfeksiyonu, kabızlık veya kanser, bir kedinin bu davranışı yapmasına neden olabilir.

3- Evinizde yakın zamanda bazı sosyal dinamikler değişti. Eve yeni bir evcil hayvan, bebek, yetişkin girmiştir ve kedi bundan çok mutsuzdur. Yeni bir eve taşınmak ya da komşunun yeni gürültülü köpeği. Çalışma saatleriniz değişti, hastasınız, bunların hepsi bir kedinin duygusal durumunu gerçekten etkileyebilir.

4-

Kaliteli bir evcil hayvan koku giderme ürünü kullanmalısınız – bu ürün, bölgeyi koklayan molekülleri yok etmek için enzimler içerir.

Kokusunu alamasanız bile, kediniz muhtemelen alabilir ve tekrar tuvalet için kendi bölgesine çekilecektir – bu yüzden iyi bir temizlik işi yaptığınızdan emin olun!

Kediniz yaşlıysa şayet artrit veya böbrek hastalığı olabilir. Kedinizin davranışını gözlemleyin ve farklılık görürseniz davranışlarında en yakın veterinere danışın.