Kedi Sağlık Bakım Rehberi

Veterinerlik bakımı, hastalıklar, beslenme ve daha fazlası hakkında profesyonel tavsiyelerimiz, mutlu ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürmesini sağlayacaktır.

Kedi ve Sağlık Bakım ürünleri listemizede göz atabilirsiniz.

Son Eklenenler

Kedi Sağlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

şeker hastalığı ,Kedi İmmün Yetmezlik virusu fiv, kedi lösemi virusu felv ,kapl kurdu, yüksek kat sendromu ,kuduz , saçkıran gibi hastalıklar yaygın hastalıklar arasında yer almaktadir.

oyun her zaman kedinini yaşam sürecini uzatan etkendir

kedinizi kısırlaştırmanız sağlıklı ve yaşam sürecini uzatır

Kedi tuvaletini temiz tutun.

Kedinizi bol bol tarayın.

2-16 yıl arasında değişmektedir.

Kediler her gün yaklaşık 12 saat arayla en az iki öğün yemek yemelidir . Ancak kahvaltı, öğle yemeği, öğleden sonra, akşam yemeği ve yatmadan hemen önce bir program harika bir seçenektir.

12 – 16 saat arasında minik dostlarımız uyuyabilir, uykuyu çok severler.

doğrudan evcil hayvanlardan insanlara bulaşması mümkündür.

Kapalı bir yaşam tarzı yaşamak, genel olarak dışarıda yaşamaktan kesinlikle daha güvenli ve kapalı yaşam, daha uzun bir yaşam beklentisine katkıda bulunurken, önemli bulaşıcı hastalıklar kapalı kedileri bulabilir.

Bir kedinin hasta olmasının nedenleri arasında tüy yumakları , çok fazla veya çok hızlı yemek yeme, yeni veya alışılmadık yiyecekler yeme, yiyeceklere ve parazitlere karşı alerjik reaksiyon sayılabilir . Diğer nedenler arasında gastrointestinal durumlar, pankreatit, sıcak çarpması ve zehirli maddelerin yutulması sayılabilir

Kedilerde ani ölümün en yaygın nedenleri kalp hastalığı ve ilişkili durumlardır. Kedi kardiyomiyopatisi veya “kalp kası hastalığı” ve kedi kalp kurdu hastalığı, görünüşte sağlıklı kedilerde ani ölümün en yaygın nedenleridir.

Yaş mama, kedinizin su alımını artırmaya yardımcı olurken kuru mama kedinizin diş sağlığına korumaya yardımcı olur. Yaş mamanın aroması, yeme konusunda seçici davranan kedilerin ilgisini çeker, kuru mama da gün boyunca kasede bozulmadan kalabilir.

kedilerin akciğerlerinde ve küçük hava yollarında yaşamayı seven bir tür parazitik kurttur . Kıl şeklindeki yetişkin solucanlar 5-12 mm uzunluğa kadar büyür. Larvalara dönüşen ve akciğer dokusundan geçen yumurtalar üretirler.

COVID-19’a bulaşmış ve hastalanan evcil hayvanlarda aşağıdaki belirtiler görülmektedir.

Aralıklı ateş, Öksürme, Nefes almada zorluk veya nefes darlığı , Uyuşukluk (olağandışı tembellik veya halsizlik , Hapşırma, Burun akması ,Göz akıntısı ,Kusma, sarılık, gibi belirtiler Covid belirtisidir.