En İyi Yaşlı Köpek Mamaları

Yaşlı köpeğiniz, Yaşlılık yıllarında onlara iyi şekilde baktığımızdan emin olmak isteriz ve bu, beslenme ile başlayabilir. Sağlıklı, yüksek kaliteli bir diyet, yaşam sürelerini uzatmaya yardımcı olabilir. Ama yaşlı köpekler için en iyi yaşlı köpek maması hangisidir? Bunlar, Petibom‘un evcil hayvan ebeveynleri tarafından seçilen kıdemli köpek maması için en çok satan seçimlerdir.

En İyi Yaşlı Köpek Mamaları

Yaşlı köpek mamasında nelere dikkat edilmelidir?

Yaşlı köpek maması ararken içinde aramanız gereken bazı temel maddeler vardir ve bunlardan bazıları Ham protein,A Vitamini, D Vitamini , E vitamini, demir değerleri kontrol edilmelidir.

Kalori Değeri

Kalori Değeri

Köpeğiniz yaşlandıkça metabolizması, gastrointestinal sistemi ve fiziksel aktivitesi yavaşlama eğilimi gösterir. Bu, obezite geliştirmemeleri için kalori alımlarını azaltmanız gerektiği anlamına gelebilir.

Eklenen besinler

Eklenen besinler

Köpeğiniz yaşlandıkça, kemiklerini, eklemlerini, derisini ve tüylerini desteklemek için besinlerin desteklenmesi gerekebilir. Yüksek kaliteli kıdemli köpek maması, ihtiyaç duydukları ek besin bileşenlerinin çoğunu içerecektir.

Kolay sindirilebilir

Kolay sindirilebilir

Köpeğiniz zamanla öğünleri sindirmekte zorlanabilir. Kolayca parçalanan malzemeleri veya dişlerini ve diş etlerini daha fazla yormayan yumuşak kıdemli köpek mamasını arayın. Kıdemli köpekler bulabilir hassas mide köpek maması hem de daha tolere edilebilir.

Evcil Hayvan Ebeveyn Favorileri

Yaşlı bir yavru olsanız da, küçük bir cins, büyük bir cins,tahılsız bir diyette veya hassas bir midesi varsa, Petibom'un en iyi senior, mature olarak adlandırılan yaşlı köpek maması seçeneklerinden bazılarına aşağida listeledik.

Hills Mature Senior +7 Medium Orta Irk Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması 2,5 Kg

Hills Mature Senior +7 Medium Orta Irk Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması, yaşlı köpeğinize gerçekten keyif alabilecekleri bir yemek sağlamak için onlarca yıllık en son araştırmalarla formüle edilmiştir. Kolayca sindirilebilir bileşenlerin tescilli karışımı, beyin işlevini, başkalarıyla etkileşimi ve gün boyunca genel enerjiyi desteklemek için doğru besin dengesini sağlar. Eşsiz içerik karışımı, yaşlı köpeklerde enerji ve canlılığın geri kazanılmasına, sağlıklı sindirimin desteklenmesine ve kas sağlığının desteklenmesine yardımcı olur.

  • Sağlıklı, yüksek kaliteli proteinleri ve doğal besinleri yağsız kasları destekler
  • Eklem sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Yapay koruyucu içermez ve yalnızca yüksek kaliteli, doğal içerikler kullanır.

Orijen Senior Yaşlı Köpek Maması 11,4 Kg

Yaşlı köpeğinizi mutlu ve sağlıklı tutmak için yüksek kaliteli bir kuru mama arıyorsanız, Orijen Senior mükemmel bir seçimdir. Mama, köpeğinizin aktif kalması için ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayan bol miktarda taze et ve bütün gıdalardan yapılır. Daha yaşlı evcil hayvanlar için, bu yüksek proteinli formül, etkili kilo kontrolünü desteklemek için L-karnitin ve ayrıca eklem sağlığı ve hareketliliğini desteklemek için glukozamin ve kondroitin ile geliştirilmiştir. Ayrıca kemik gücünü korumaya yardımcı olmak için dengeli bir kalsiyum kaynağı sağlar ve yağ oranı düşüktür.

Orijen Senior Yaşlı Köpek Maması,

  • Sağlıklı bir cilt ve tüylerin korunmasını destekler
  • İdeal kilonun korunmasını sağlar
  • Köpeğinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu zengin bir besin kaynağıdır

Royal Canin Mini Adult 8+ Küçük Irk Yaşlı Köpek Maması 2 Kg

Royal Canin Mini Adult 8+ Küçük Irk Yaşlı Köpek Maması, 8 yaş üzeri küçük köpek ırklarının benzersiz beslenme ihtiyaçlarını desteklemek için formüle edilmiştir. İdeal kiloda kalmalarına yardımcı olurken yüksek enerji ihtiyaçlarını da karşılar. Formülü yağ metabolizmasını desteklemeye yardımcı olan L-karnitin ile zenginleştirilmiştir. Ayrıca tartar oluşumunu azaltmak için kalsiyum bağlayıcı maddeler ve EPA-DHA içerir. Yaşlanmanın ilk belirtileriyle karşı karşıya kalan küçük cins köpeklerde canlılığı koruyan ve doğal savunma mekanizmalarını destekleyen özel olarak uyarlanmış bir besin içeriğine sahiptir.

  • Sağlıklı cildi ve parlak tüyleri destekleyen çeşitli bileşenlere sahiptir.
  • Lezzeti ile en seçici köpekleri bile cezbedecek bir formülasyona sahiptir.
  • 8 yaş üzeri küçük ırk köpekler için tasarlanmıştır.

Brit Care Senior Light Tahılsız Somonlu Yaşlı Diyet Köpek Maması 3 Kg

Brit Care Senior Light Tahılsız Somonlu Yaşlı Diyet Köpek Maması, optimal bir protein kaynağı içerir. Bu protein, kas dokusunun inşası için önemli olan esansiyel amino asitler açısından yüksektir ve köpeğinizin sağlığını ve esenliğini desteklemek için Omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca köpeğinizin bağışıklığını, metabolizmasını ve genel sağlığını desteklemek için özenle formüle edilmiş ve tasarlanmıştır.

  • 11 yaş ve üzeri tüm köpek ırkları için uygundur.
  • İdeal kilonun kontrolünü sağlar.
  • Optimum hareketliliği ve genel refahı desteklemek için eklem takviyeleri ile zenginleştirilmiştir.

ND Düşük Tahıllı Senior Tavuklu Küçük Irk Yaşlı Köpek Maması 2.5 Kg

ND Düşük Tahıllı Senior Tavuklu Küçük Irk Yaşlı Köpek Maması, küçük ve orta ırk yaşlı köpeklerin günlük besin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özenle formüle edilmiştir. Köpeğinize yaşı ve yaşam tarzı için özel olarak hazırlanmış bir yemek vermek istediğinizde, bu mamanın harika bir seçim olduğunu göreceksiniz. Onları sağlıklı, aktif ve mutlu tutacak eksiksiz, besleyici bir yemek için yüksek kaliteli tavuk, sebze ve meyve ile doludur. Ayrıca, köpeğinizin kemiklerini güçlü tutmaya yardımcı olan bir besin maddesi olan B vitaminleri ve magnezyum açısından da yüksektir.

  • Düşük glisemiktir.
  • Yağ ve kalori oranı düşüktür.
  • Küçük ve orta ırk yaşlı köpekler için üretilmiştir.
  • Yüksek lif ve protein içeriğine sahiptir.

ND Düşük Tahıllı Senior Tavuklu Orta ve Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması 2.5 Kg

ND Düşük Tahıllı Senior Tavuklu Orta ve Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması, köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere araştırmalar sonucunda ve uzmanlar tarafından tasarlanmıştır. Bu kuru köpek maması, orta ve büyük ırk yaşlı köpekler için formüle edilmiştir ve sağlıklı yaşlanmayı ve genel hücresel sağlığı destekleyen bir antioksidan karışımı içerir.

  • Optimum kas ve enerji seviyelerini destekler.
  • Bağışıklık sistemi işlevini artırmaya yardımcı olur.
  • İdeal kiloya sahip olmalarını destekler.
  • Düşük glisemiktir.

Aynı zamanda, sağlıklı kemik büyümesi için kalsiyum ve fosfor, köpeğinizin fazla tombul olmasını önlemek için L-karnitin ve güzel, parlak bir tüy oluşumunu teşvik etmek için Omega Yağ Asitleri dahil olmak üzere güçlü kemikleri ve eklemleri destekleyen temel besin maddelerine sahiptir.

Royal Canin Xsmall Ageing +12 Yaş İçin Köpek Maması 1,5 Kg

Royal Canin Xsmall Ageing +12 Yaş İçin Köpek Maması, 12 yaşından büyük, çok küçük ırk köpeklerin (4 kg’a kadar) genel sağlığını ve canlılığını desteklemek için özel olarak formüle edilmiştir. Mama, kuru mama yemekte zorlanabilecek veya altın yıllarına girerken iştahı azalan yaşlı köpeklere hitap eder. Çünkü dışı çıtır ve içi yumuşak dolguya sahiptir. Ayrıca sağlıklı bir vücut ve zihin sağlamaya yardımcı olan bir dizi besin açısından zengindir. Cilt ve tüy sağlığını destekleyen EPA ve DHA’nın yanı sıra serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı koruma sağlayan özel bir antioksidan kompleksi içerir.

  • Tüketimi oldukça kolaydır.
  • Sindirim sistemini destekler.
  • İştah sorunları olan köpeklere özel olarak tasarlanmıştır.
  • Yağ ve karbonhidrat oranı düşüktür.
  • Protein oranı yüksektir.

Brit Care Kuzulu & Pirinçli Yaşlı Kuru Köpek Maması 12 Kg

Brit Care Kuzulu & Pirinçli Yaşlı Kuru Köpek Maması, benzersiz bir protein kaynağına sahip süper premium bir formüldür ve yaşlı köpekler için formüle edilmiştir. Dengeli, yüksek oranda sindirilebilir bir tarifi hipoalerjenik bileşenlerle birleştirir. Alerji geçmişi olan yaşlı köpekler için harika bir seçimdir. Ayrıca organ sağlığını destekler ve köpeğinizin daha uzun yaşamasına yardımcı olabilecek parlak bir tüy sağlar.

  • Glukozamin açısından zengindir.
  • Sağlıklı miktarda Omega-3 ve 6 yağ asitleri içerir.
  • Yüksek oranda et içerir.
  • Düşük kalori içeriğine sahiptir.

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

Yaşlanma sürecinin kendisi çoğu köpek için zararlı değildir, ancak belirli besinleri sindirme yeteneklerini etkileyebilir. Bu nedenle, birçok kıdemli diyet, temel besin maddelerinin dengesini köpeğiniz için en iyi şekilde çalışacak şekilde ayarlamaya odaklanır. Kaliteli bir yaşlı köpek maması;

  • Yağ ve karbonhidrat oranı düşük olmalı.
  • Protein oranı yüksek olmalı.
  • Çözünebilir lif içeriğine sahip olmalı.
  • Omega yağ asitleri ve antioksidan gibi takviyeler içermelidir.

Köpekler 7 yaşına geldiğinde mama değişimi gerekebilir. Bu durumda veteriner ile görüşmek en iyisidir. Köpeğinizi sağlıklı ve mutlu kılmak için besin ihtiyaçlarının değişebileceğini unutmamalısınız. Özellikle kilo ve sindirim problemleri çok sık görülmektedir. Uzun ve sağlıklı bir ömür için 7 yaş itibari ile yaşlı köpek maması tercih edilmelidir.

Köpeğiniz yaşlandıkça, değişen ihtiyaçlarını desteklemek için farklı bir diyete ihtiyaç duyacaktır. Kas dokusunu oluşturmaya ve korumaya yardımcı olmak için daha yüksek proteinli bir diyete ve gastrointestinal sistemlerinin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için yüksek lifli bir diyete ihtiyaçları olabilir.

Kıdemli bir köpeğin diyeti ayrıca iltihaplanmayı azaltmak ve artrit gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmak için EPA ve DHA içermelidir. Köpeğinizin diyetine balık yağı eklemek yararlı bir katkı olabilir, ancak kullandığınız mamanın köpeğinizin son yıllarında ihtiyaç duyduğu tüm besinleri ve antioksidanları içerdiğinden emin olmak için veterinerinize danışmak en iyisidir.

En iyiyaşlı köpek maması, çiğnenmesi kolay olmalı ve tavuk veya balık gibi kolayca sindirilebilir protein içermelidir. Yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve bunun yerine daha düşük kalorili bir diyet tercih etmek isteyebilirsiniz, çünkü köpeklerin metabolizmaları yaşla birlikte doğal olarak yavaşlar. Ayrıca, eklemlerini ve tüylerini esnek tutmaya yardımcı olmak için yaşlı köpeklerin sahip olmadığı besinleri de içermelidirler.

Uygun yaşlı köpek mamasını seçmek önemli bir fark yaratabilir. Köpekler yaşlandıkça, tıpkı bizimki gibi kalori alımları ve besin ihtiyaçları değişir. Yaşlandıkça, bazı yiyeceklerin midemizi rahatsız ettiğini öğreniriz ve multivitaminimizi daha üst düzey bir formülle değiştirmek zorunda kalabiliriz. Köpeklerde de durum aynıdır; daha yaşlı köpekler, eklem ve kemik desteği için vitaminlerin yanı sıra sindirimi daha kolay bileşenlere ihtiyaç duyar.

Bu onların büyüklüğüne ve cinsine bağlıdır. Daha küçük köpek cinsleri 10 veya 11 yaşına kadar yaşlı olarak kabul edilmeyebilirken, daha büyük bir köpek 6 yaşında yaşlı olarak etiketlenebilir. kuru köpek maması ile birlikte en iyi yaşlı köpek mamasından bazılarını diyetlerine eklemek.

Üst düzey diyetler genellikle eklem desteği için glukozamin ve kondroitin ve DHA gibi önemli besinleri ve cilt ve tüy sağlığı için Omega’ları içerir. Daha düşük kalorili bir diyet, köpeğinizin aktivite seviyesi düştükçe obeziteyi önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca yaşlı köpek mamalarıyaşlı köpeğinizi yeme programında kalmaya teşvik etmek için daha lezzetli olacak şekilde tasarlanmıştır.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.