Köpekler biber yer mi?

23 Ekim 2022
1017
Köpekler biber yer mi?

Ülkemizde biber çeşitleri oldukça fazladır. Sağlığımıza olan faydaları da aynı şekilde yüksek olduğu için özellikle yaz aylarında mutfağımızda sıklıkla yer alırlar. Ancak her aile üyesi için biber yemek uygun olmayabilir. Çünkü aile üyelerinden biri patili bir dost olabilir. Onların vücutları bizlerinki gibi işlemez. Fakat ıslak burunları ile her besinin kokusu daha ocağa koymadan alırlar. Ayrıca ödül atıştırmalığı vermek istediğimizde köpekler için sağlıklı olan sebze ve meyveler ararız. Bunlardan biri de biberdir. Peki, köpekler biber yer mi? Uzmanlar köpeklerin biber yiyebileceğini belirtmektedir. Özellikle kırmızı dolmalık biber köpekler için çok faydalıdır. Ancak uygun şekilde ve miktarda verilmelidir.

Köpekler biber yiyebilir mi?

Köpekler yeşil ya da kırmızı biber yer mi sorusunun yanıtı aynıdır. Ancak kırmızı biberin faydaları köpekler için çok daha fazladır. Bu nedenle köpekler kırmızı ve yeşil biber yiyebilir. Eğer mümkünse kırmızı dolmalık biber tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Biberin hazırlanış şekli;

  • Köpeğinizi beslemek için biber seçerken, köpeğinize vermeden önce çekirdeklerini çıkardığınızdan ve biberi önceden pişirdiğinizden emin olun.
  • Biberler haşlanmalı ve yumuşayana kadar pişirilmelidir, böylece toksik içerik kaynağı olmazlar.
  • Biberler başka baharat veya yağ ilave edilmeden pişirilmelidir.

Köpek mamasına biber eklerken, önceden ezdiğinizden veya öğüttüğünüzden emin olun. Yağ, pankreas iltihabına ve sindirim sorunlarına neden olabileceğinden, köpek mamalarına yağlı biber eklemekten kaçının. Biberler, gastrointestinal rahatsızlıklara veya ishale neden olabileceğinden, normal öğünler yerine ödül olarak servis edilmelidir. Bununla birlikte, yemesi için bir ödül verirseniz, köpeğinizin kuru mamasına bir ödül olarak eklenebilirler.

Aşırı biber tüketiminin köpekler üzerinde olumsuz etkileri vardır. Bu nedenle köpeğinize biber vermekle ilgili risklerin farkında olmalısınız. Biberlerin köpekler için sindirimi zordur ve kusma ve ishal gibi sindirim sorunlarına neden olabilirler.

Hangi köpekler biber yememeli ?

Köpekler biber yer mi

Köpeğinizde iltihaplı bir hastalık varsa biber yemesi onun için fayda değil zarar getirebilir. Çünkü biber çeşitleri içerisinde solanin denilen ve iltihap arttırıcı özelliğe sahip bir madde bulunur. Bu nedenle bu tür rahatsızlıkları olan köpekleri patlıcan ve domates gibi besinlerden uzak tutmak en iyisidir.

İkinci olarak köpeğinizin bibere karşı alerjisi varsa biber çeşitlerini ondan uzak tutmanız gerekir. Bibere karşı alerjisi olup olmadığını küçük bir miktar biber yedikten sonra herhangi bir belirti var mı, diye bakıp anlamak mümkün. Bu yüzden uzmanlar mama dışındaki besinleri ilk olarak çok küçük miktarda vermemizi önermektedir.

Köpekler için biber faydaları

Biberler, köpeğinizin sağlığı için harika olan sağlıklı vitaminler ve minerallerle doludur. Cilt, kemikler ve kaslar için gerekli olan E vitamini içerirler. Ayrıca lif, fosfor ve folat içerirler. Ve kalorileri çok düşüktür. Ve köpeğinizin gözü ve sinir sistemi için iyidirler. Köpeklerin tüm bu besinlere ihtiyacı olmasa da, onları köpeğinizin diyetine eklemek,  onların en iyi durumda kalmasına yardımcı olur.

Yeşil biber faydaları;

Yeşil biber köpekler için sağlıklıdır ve harika bir atıştırmalıktır. Köpeğinizin yemesi için güvenlidir ve C vitamini ile doludur. Ayrıca katarakt ve kanseri önlemeyle bağlantılı olan beta karoten içerirler. Harika bir antioksidan kaynağıdır.

Kırmızı biber faydaları;

Biber botanik standartlarına göre bir meyve olarak görülmese de köpeğiniz için besleyicidir. Vitaminler ve antioksidanlar açısından zengindir. Kırmızı biber baharatlı değildir, bu nedenle köpeklerin yemesi güvenlidir. Yine de köpeklere ölçülü olarak kırmızı biber yedirilmelidir.

Dolmalık biber faydaları;

Dolmalık biber veya kırmızı biber, köpeklere verilen en yaygın biber türüdür. Vitamin ve mineral bakımından zengindirler ve hem insanlar hem de köpekler için sağlıklı bir atıştırmalıktırlar. Ancak çiğ biberin tadını sevmedikleri için kabuklarını soymayı ve köpeğinizden uzak tutmayı her zaman unutmamalısınız. Kırmızı dolmalık biber portakaldan çok daha fazla C vitamini içerir. Beta-karoten içerdiğinden köpekler için diğer biber çeşitlerinden daha iyidir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.