Cilt Alerji Önleyici En İyi Köpek Maması

Cildini tahriş edebilecek yiyeceklere karşı hassasiyeti olan bir yavru veya yetişkin bir köpeğiniz mi var? Cilt alerjileri çok sinir bozucu olabilir, ancak evcil hayvan ebeveynleri, kuru ve kaşıntılı cildin neden olduğu rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olacak çok çeşitli çözümlere sahiptir. İşte cilt alerjisi olan köpekler için en iyi hair skin köpek maması markalarından bazıları.

Cilt Alerji Önleyici En İyi Köpek Maması

Alerji için köpek mamasında nelere dikkat edilmelidir?

Cilt alerjisinden muzdarip bir yavru köpeğe yardım etmenin diğer yolları hakkında bilgi için, aşağıdakileri yapma kılavuzumuza bakın:

Nazik Malzemeler

Nazik Malzemeler

hassas cilt ve hassas mideleri yiyeceklerindeki bileşenlere reaksiyon gösterebilir. Reaktiviteyi azaltmaya yardımcı olan tahriş edici olmayan bileşenler, köpeğinizin yemek zamanlarından sonra daha iyi hissetmesine yardımcı olabilir.

Faydalı takviyeler

Faydalı takviyeler

Alerjiler için iyi köpek maması sadece alerjenleri dışarıda bırakmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığı destekleyenleri de içerir.takviyeler lif gibi,probiyotiklerveya mineraller.

Kalite ve Değer

Kalite ve Değer

Alerjiler için en iyi köpek maması, tahriş edici olmayan bileşenlere, faydalı takviyelere sahip olmalı ve ödemekten kendinizi rahat hissedeceğiniz bir fiyatta bulunmalıdır.

Evcil hayvan ebeveyn favorileri

Kaşıntılı cilt ve tüylerle savaşmak için uygun beslenmeyi bulmak zor olabilir. Neyse ki, evcil hayvan ebeveynlerimiz yavrularını rahatlatmak için neye ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Petibom'un evcil hayvan ebeveyn popülaritesine göre cilt alerjileri için en çok satan köpek mamalarının bir listesi burada.

ND Quinoa Skin Coat Ringa Balığı Yetişkin Köpek Maması 2.5 kg

Sınırlı sayıda bileşen içeren, yüksek proteinli, tahılsız bir tariftir. Her boyuttaki köpek için eksiksiz bir yemek sağlamak için taze yabani ringa balığı, kinoa ve hindistancevizi kullanır. Ayrıca çeşitli vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir. Bu besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sağlıklı cilt ve tüy sağlığını geliştirmeye yardımcı olur. Glisemik indeksi düşük, çinko açısından zengin, omega 3 ve 6 yağ asitleri açısından yüksektir.

ND Quinoa Skin Coat Ringa Balığı Yetişkin Köpek Maması;

  • yapay renkler, tatlar veya koruyucular içermez,
  • sağlıklı tüy ve cilt için kalorisi düşük, omega yağ asitleri yüksek tam ve dengeli bir besindir,
  • sindirimi, besinlerin emilimini ve bağırsak sağlığını destekler.

Hills Small Miniature Sensitive Stomach Skin Hassas Köpek Maması 1,5 Kg

Küçük ve mini ırk köpeklerin mide rahatsızlığı veya cilt reaksiyonlarından korkmadan yemeklerinin tadını çıkarması için ihtiyaç duyduğu doğal içerikleri ve yüksek kaliteli proteini sunar. Onlarca yıllık en son araştırmalarla, küçük köpeklerin gerçekten keyif alabileceği harika bir tada sahip köpek mamasıdır.

Hills Small Miniature Sensitive Stomach Skin Hassas Köpek Maması;

  • parlak tüy oluşumuna destek verdiği klinik olarak kanıtlanmıştır,
  • bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasını destekler,
  • sindirim sorunları ve cilt hassasiyeti olan köpekler için mükemmel seçimdir,
  • küçük ve mini ırk köpekler için özel olarak formüle edilmiştir.

Royal Canin Adult Maxi Dermacomfort Yetişkin Köpek Maması 12 Kg

Köpeğinizin cildi hassassa, Royal Canin Dermacomfort kuru köpek maması iyi bir seçimdir. Kaşıntılı cildi yatıştırmaya ve doğal bariyer işlevini desteklemeye yardımcı olmak için azaltılmış alerjenler, Omega 3 ve 6 yağ asitlerinin bir kombinasyonu ve patentli bir kompleks içerir. Büyük ırk yetişkin köpekler için tam ve dengeli mamadır.  Cilt problemlerine özellikle yatkın olan yetişkin büyük ırk köpeklerde kaşıntıyı yatıştırmak ve cilt sağlığını desteklemek için özel olarak formüle edilmiştir. Cilt sağlığını desteklemeye ve doğal bariyer rolünü desteklemeye yardımcı olmak için soya, hodan, balık ve keten tohumu yağlarından elde edilen Omega 3 ve 6 yağ asitlerinin özel bir kombinasyonu ile tasarlanmıştır.

Royal Canin Adult Maxi Dermacomfort Yetişkin Köpek Maması;

  • önemli antioksidanlar olan E vitamini ve çinko ile güçlendirilmiştir,
  • Omega 3 ve 6 yağ asitleri içerir,
  • Cilt kaşıntısı ve tahrişine eğilimli büyük cins köpekler (26-44kg) için tasarlanmıştır,
  • bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan A ve D Vitamini ile zenginleştirilmiştir.

Brit Care Mini Hair Skin Somonlu Tahılsız Küçük Irk Köpek Maması 2 Kg

Küçük ırk köpekler için tasarlanmıştır. Hipoalerjenik, tahıl içermeyen formül, somon ve ringa balığı açısından zengindir. Mama ayrıca köpeğinizin kürkünün bakımına yardımcı olan papatya ve karanfil gibi bileşenler içerir. Tarif, bir veteriner beslenme uzmanı tarafından formüle edilmiştir ve AAFCO standartlarına uygundur. Formül ayrıca vitaminler, besinler ve mineraller açısından da zengindir. Sindirim sistemini iyileştirmeye yardımcı olan kurutulmuş elma, çilek ve biberiye, zerdeçal, devedikeni, deniz topalak, papatya, karanfil ve adaçayı içerir. Aynı zamanda eklemlerin çalışmasını destekleyen, eklem kıkırdağını koruyan ve yenilenmesini hızlandıran bir kondroitin ve glukozamin kaynağıdır.

Brit Care Mini Hair Skin Somonlu Tahılsız Küçük Irk Köpek Maması;

  • küçük köpeklerin özel ihtiyaçları için tasarlanmıştır,
  • cildin doğal savunmasını güçlendiren omega-3 ve 6 yağ asitleri ile sağlıklı sindirimi desteklemek için C vitamini, prebiyotikler MOS, FOS ve inülin içerirler.
  • süper premium, hipoalerjenik bir köpek mamasıdır.

Brit Care Sensitive Tahılsız Geyik Etli Hipoalerjenik Köpek Maması 3 Kg

Köpeğinizin genel refahı için sağlıklı bir diyet şarttır. Güçlü kasları korumalarına, derilerini ve tüylerini sağlıklı tutmalarına ve obezite riskini azaltmalarına yardımcı olur. Geyik eti, köpeğinize ihtiyaç duyduğu amino asitleri sağlayan iyi bir protein kaynağıdır. Ayrıca sığır etinden daha az kaloriye sahiptir. Brit Care Sensitive Tahılsız Geyik Etli Hipoalerjenik Köpek Maması, evcil hayvanınız için güvenli olan bileşenlerle yapılmış hipoalerjenik bir formüldür. Tahıl, mısır, soya, buğday, et yan ürünleri veya suni koruyucular içermez.

Brit Care Sensitive Tahılsız Geyik Etli Hipoalerjenik Köpek Maması;

  • hassas köpekler için hipoalerjenik, süper premium, yoğun besleyici bir tariftir,
  • bağışıklık fonksiyonu, sağlıklı bağırsak ortamı ve eklem sağlığı için destek sağlar
  • Tahıl ve glüten içermez ve tek protein kaynağı olarak geyik eti içerir.

Royal Canin Mini Adult Küçük Irk Yetişkin Köpek Maması 4 Kg

10 aylıktan büyük ve 10 kg’a (8 yaş) kadar olan küçük cins köpekler için özel olarak formüle edilmiştir. Sağlıklı bir kiloyu korumak için yağı metabolize etmeye yardımcı olan L-karnitin içerir. Ayrıca köpeğinizin derisini ve tüylerini desteklemek ve korumak için bir dizi besin içerir. Ayrıca her köpeğin bireysel tercihlerini karşılamak için lezzetli sosta yaş mama olarak da mevcuttur. Besin açısından zengin bu formül ayrıca cilt ve tüy sağlığını desteklemek için ideal seviyelerde omega 3 ve 6 yağ asitleri ile iyi bir ağız hijyeni için diş taşı oluşumunu azaltan kalsiyum bağlayıcı maddeler içerir. Ayrıca kolay sindirim ve optimal emilim için şelatlı mineraller içerir.

Royal Canin Mini Adult Küçük Irk Yetişkin Köpek Maması;

  • küçük ırk yetişkin köpeklerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak formüle edilmiştir,
  • seçici köpeklerin bile karşı koyamayacağı şekilde özellikle lezzetli olacak şekilde tasarlanmıştır!
  • çiğnemesi kolay olacak şekilde özel olarak şekillendirilmiştir.

Purina Dog Chow Somon Balıklı Yetişkin Köpek Maması 14 Kg

Yetişkin köpeklerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlanmış yüksek kaliteli bir köpek mamasıdır. Patili dostunuzun sağlıklı ve aktif kalması için ihtiyaç duyduğu temel besinleri içerir. Bu köpek mamasının ilk maddesi somon balığıdır ve  Ayrıca, sindirim sağlığı için gerekli olan spesifik bağırsak florasını beslemek için buğday kepeğinden elde edilen doğal prebiyotik lif içerir.

Purina Dog Chow Somon Balıklı Yetişkin Köpek Maması;

  • tam ve dengeli bir beslenme sağlamak üzere formüle edilmiştir,
  • enerji ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur,
  • seçici köpeklerin bile keyif aldığı karşı konulamaz bir tada sahiptir,
  • kas ve dokuların korunmasına yardımcı olur.

Hills Light Orta Irk Tavuklu Diyet Köpek Maması 14 Kg

Sağlıklı kilo ve yaşam tarzını korumaya yardımcı olmak için düşük kalorili bir diyete ihtiyaç duyan daha az aktif yetişkin köpekler için formüle edilmiştir. Bu formül, taze etlere ve sindirilebilir iki tahıla dayanmaktadır. Ayrıca enerjinin geri kazanılmasına yardımcı olmak için dengeli mineraller, yüksek kaliteli protein ve omega-6 yağ asitleri sağlar.

Hills Light Orta Irk Tavuklu Diyet Köpek Maması;

  • protein açısından zengindir,
  • tokluk hissi sağlamak için enerji açısından zengin karbonhidratlar ve yağlar içerir,
  • doğal lif açısından zengindir.

Brit Care Puppy Tahılsız Mini Kuzulu Yavru Köpek Maması 7 Kg

Mini ırk yavru köpekler için eksiksiz, düşük kalorili bir mamadır. Yüksek bir besin konsantrasyonuna sahiptir. Ayrıca glütensizdir, buğday alerjisi veya hassasiyeti olan köpekler için iyi bir seçimdir. Bu formülün ana maddesi, yüksek oranda sindirilebilir bir et olan ve küçük cins köpekler için çok iyi bir protein kaynağı olan kuzu etidir. Aynı zamanda bir dizi vitamin ve mineral içerir. Bol miktarda sebze ve meyve, omega-3 açısından zengin balık ve çeşitli antioksidan açısından zengin içerikler içeren süper sağlıklı bir besindir.

Brit Care Puppy Tahılsız Mini Kuzulu Yavru Köpek Maması;

  • küçük ırklar için uygun olan yüksek kaliteli bileşenlerin bir kombinasyonu ile formüle edilmiştir,
  • mükemmel bir protein, karbonhidrat ve yağ dengesine sahiptir,
  • sindirim sağlığı için probiyotiklerle güçlendirilmiştir.

Brit Care Puppy Kuzulu Ve Pirinçli Yavru Köpek Maması 3 Kg

Tüm ırklardan (4 haftadan 12 aya kadar) yavru köpekler ve onların anneleri için hipoalerjenik bir formüldür. Tavuk eti veya diğer istenmeyen proteinler gibi alerjileri tetikleyebilecek bileşenler içermez. Formül, AAFCO standartlarını karşılamak için bir veteriner beslenme uzmanı tarafından formüle edilmiştir. Göz ve beyin gelişimini destekler. Bu süper premium formül, optimum büyüme ve gelişme için yüksek konsantrasyonda proteinler, yağlar ve doğru kondroprotektörler ve mineraller içerir.

Brit Care Puppy Kuzulu Ve Pirinçli Yavru Köpek Maması;

  • yavru köpekler için hipoalerjenik bir formüldür,
  • kemik büyümesini desteklemeye ve dişleri ve eklemleri güçlendirmeye yardımcı olur,
  • idrar ve dışkı kokusunu azaltmak için kötü kokulu maddeleri nötralize eden avize ağacı özleri bulunur.

Hill's Puppy Kuzulu ve Pirinçli Küçük Irk Yavru Köpek Maması 3kg

Küçük ırk köpek yavrularının özel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir köpek mamasıdır. Özel formülü, yavru köpeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli olan tüm besinleri sağlar. Mamanın içeriğindeki besinler arasında lif, vitaminler ve mineraller de bulunur. Bu besinler, yavru köpeklerin sağlıklı kemik ve kas gelişimi, güçlü bağışıklık sistemi ve iyi bir sindirim sağlamalarına yardımcı olur. Sağlıklı bir şekilde büyüme ve gelişim sağlamak için mükemmel bir seçimdir.

Hill’s Puppy Kuzulu ve Pirinçli Küçük Irk Yavru Köpek Maması;

  •  küçük ırk yavru köpeklerin damak tadına uygun olarak özel olarak tasarlanmıştır.
  • küçük ırk yavru köpeklerin rahatça beslenmesi için uygun boyutlarda şekillendirilmiştir.
  • İçeriğinde herhangi bir yapay renk, tat veya koruyucu madde bulunmaz.

Royal Canin Golden Retriever Yetişkin Köpek Maması 12 Kg

Bu türün benzersiz ihtiyaçları için özel olarak hazırlanmış, yüksek kaliteli, tahıl içermeyen kuru bir mamadır Ayrıca cilt bariyerini güçlendiren, sağlıklı cilt ve tüyleri destekleyen özel besinler içerir. EPA ve DHA gibi temel omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olurken, uyarlanmış kalori içeriği Golden’ınızın ideal kilosunu korumaya yardımcı olur.

Royal Canin Golden Retriever Yetişkin Köpek Maması;

  • sindirimi kolaydır,
  • cilt ve tüy sağlığını destekler,
  • günlük besin ihtiyaçlarını karşılar.

Hills Tahılsız Ton Balıklı Yetişkin Köpek Maması 12 Kg

Köpeğinizin en iyi yıllarında enerji ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış tam ve dengeli bir kuru mamadır. Sağlıklı sindirim için kolay sindirilebilir içerikler ve lif ile formüle edilmiştir ve deri ve tüy sağlığını korumak için omega 6 yağ asitleri içerir. Ayrıca esnek kaslar için yüksek kaliteli proteinlere sahiptir. Hücrelere serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olan E vitamini gibi antioksidanlar da dahil olmak üzere harika bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Aynı zamanda bağırsak sağlığını ve sindirimi destekleyen iyi bir prebiyotik lif kaynağıdır.

Hills Tahılsız Ton Balıklı Yetişkin Köpek Maması;

  • özellikle glüten alerjisi olan köpekler için faydalı olan tahıl içermeyen bir formüldür,
  • yüksek oranda sindirilebilir içeriklerle yapılır,
  • sağlıklı tüy yapısını desteklemek için E Vitamini ve omega-6 yağ asitlerinin bir karışımını içerir.

Brit Care Mini Sensitive Geyikli Tahılsız Küçük Irk Köpek Maması 2 Kg

Küçük yetişkin köpekler için buğday içermeyen kuzu eti içeren bir formüle sahiptir. Hassas sindirimi olan köpekler için de harika bir seçimdir. Bu tahıl içermeyen kuru mama, yavru köpeğinizin sağlığı için gerekli besinleri sağlamak için minimum düzeyde işlenmiş tam tahıllar ve protein ve yağ kaynaklarının bir karışımı ile formüle edilmiştir. Örneğin, yağsız kasın korunmasına ve köpeğinizin kalbi üzerindeki stresin azaltılmasına yardımcı olmak için omega-3 yağ asitleri, L-karnitin ve eser elementler içerir.

Brit Care Mini Sensitive Geyikli Tahılsız Küçük Irk Köpek Maması;

  • sindirimi ve bağışıklığı desteklemek için probiyotikler içerir,
  • tam ve dengeli kuru mamadır,
  • tahılsızdır.

Brit Care Champion Somonlu Yetişkin Köpek Maması 3 Kg

Bu hipoalerjenik köpek maması, tüm ırklardan yetişkin köpekler içindir. Gösteri köpeklerinin sağlık ve mutluluk düzeyini optimum tutmak için formüle edilmiştir. İçindekiler listesinin başında eksiksiz, besleyici bir protein ve bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek için yardımcı takviyeler içerir. Ayrıca, şov yıldızı köpeğinizin hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar, omega-3’ler ve eklem destekleyici takviyeler içerir.

Brit Care Champion Somonlu Yetişkin Köpek Maması;

  • hipoalerjenik, süper premium bir formüldür,
  • bağışıklığı destekleyen ve genel sağlığı iyileştiren fonksiyonel bileşenler içerir,
  • dengeli ve kaliteli bir protein kaynağı içerir ve çeşitli vitamin, mineral ve antioksidanlarla zenginleştirilmiştir. Ayrıca karbonhidrat ve şeker oranı düşüktür ve sağlıklı bir yağ dengesine sahiptir.

Brit Care Senior & Light Somonlu ve Patatesli Tahılsız Yaşlı Köpek Maması 12 Kg

Brit Care Senior & Light Somonlu ve Patatesli Tahılsız Yaşlı Köpek Maması 12 kg, yaşlı köpekler için formüle edilmiştir ve ayrıca aşırı kilolu veya diyabetik evcil hayvanlar için iyi bir seçenektir. Bu süper premium köpek maması hipoalerjeniktir ve evcil hayvanınızın sağlıklı bir kiloyu korumak ve kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir. Sindirim sorunlarına ve alerjilere katkıda bulunabilecek tahıl parçaları ve yan ürünler de dahil olmak üzere dolgu maddeleri içermez.

Brit Care Senior Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması;

  • sindirimi kolaydır,
  • yüksek kaliteli protein içerir,
  • düşük glisemiktir,
  • cilt ve tüy sağlığını korur.

Brit Premium Nature Sensitive Kuzulu Yetişkin Köpek Maması 15 Kg

Hassas mideleri olan köpekler için mükemmel bir seçimdir. Gıda, buğday, soya ve tavuk gibi yaygın alerjenler içermez ve doğal içeriklerle yapılır. Herhangi bir dolgu maddesi veya işlenmiş tahıl içermediğinden, evcil hayvanlarına daha sağlıklı bir diyet vermeye çalışan sahipler için de harika bir seçimdir. Ayrıca, herhangi bir köpeğin dengeli beslenmesi için gerekli olan iyi miktarda meyve ve sebze içerir.

Brit Premium Nature Sensitive Kuzulu Yetişkin Köpek Maması;

  • hipoalerjeniktir,
  • alerji ve sindirim sistemi problemi yaşayan köpekler için özenle formüle edilmiştir,
  • bağışıklık sistemini destekler,
  • sindirimi oldukça kolaydır.

Pro Plan Adult Sensitive Somonlu ve Pirinçli Yetişkin Kuru Köpek Maması 3 Kg

Optimum sağlık ve esenliği için ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlamak üzere formüle edilmiştir. Ayrıca yağsız kas bakımını desteklemek için yüksek kaliteli bir protein kaynağı içerir. İlk bileşen olarak besin açısından zengin somon balığı ile yapılır ve hassas mideler için prebiyotik lif içerir. Sindirilebilirliği yüksek formül, köpeğinizin bağırsağında bulunan yararlı bakterileri beslemeye yardımcı olur. Somon, omega-3 yağ asitleri ile dolu, lezzetli, protein açısından zengin bir balıktır. Bu yağ asitleri kalp fonksiyonunu iyileştirir, kan basıncını düşürür ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltır

Pro Plan Adult Sensitive Somonlu ve Pirinçli Yetişkin Kuru Köpek Maması;

  • hassas cilde sahip ve doğal cilt bariyerini destekleyen ekstra protein ve besin kaynağı arayan köpekler için üretilmiştir,
  • İdeal kilonun korunmasını destekler,
  • cilt ve tüylerinin sağlığını ve güzelliğini desteklediği kanıtlanmıştır,
  • yapay renk ya da koruyucu içermez.

Pro Choice Sensitive Skin Balıklı Yetişkin Köpek Maması 12 Kg

Hassas cilde ve mideye sahip köpeklerin kullanabileceği yetişkin bir köpek maması arıyorsanız, Pro Choice Sensitive Skin harika bir seçenektir. Özenle seçilmiş bir protein kaynağı ve sindirimi iyileştirmeye ve olumsuz reaksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilecek biyoaktif prebiyotikler içerir.Formül, köpeğinizin derisi ve tüyleri için iyi olan yüksek düzeyde Omega 3 ve 6   yağ asitleri içerir.

Pro Choice Sensitive Skin Balıklı Yetişkin Köpek Maması;

  •  sağlıklı sindirimi destekleyen vitamin ve mineraller içerir.
  • dolgu maddeleri, yapay tatlar ve koruyucu maddeler içermez.
  • yüksek oranda et içerir,
  •  yetişkin köpeklerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için formüle edilmiş tahıl içermeyen kuru köpek mamasıdır.

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sağlıklı cilt üç katmandan oluşur – epidermis, dermis ve hidrodermis. İdeal olarak, köpeğin derisi iyi beslenmeli ve kuruluk, kaşıntı ve iltihaplanma olmamalıdır. Doğru oranda vitaminler, mineraller, amino asitler, enzimler, probiyotikler ve esansiyel yağ asitleri içeren taze bir gıda diyeti, bu önemli organın sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca köpeklerde görülen deri hastalıkları için doğru mama seçimi ile birlikte takviye kullanımı gerekebilir. Veterinerinize danışarak köpeğinizin cilt sorunlarının çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Hipoalerjenik köpek maması, alerjisi veya gıda intoleransı olan köpekler için tasarlanmış özel bir diyettir. Bu yiyecekler genellikle yaygın alerjenler olmadan yapılır. Bir köpeğin mamasındaki alerjenler, bağışıklık sisteminin, esasen bağışıklık sistemine köpeğin mamasındaki spesifik maddeye saldırmasını söyleyen antikorlar göndermesi için vücudu tetikleyen, immünoglobulin E adlı bir proteini serbest bırakmasına neden olur. Bu, kaşıntı, hapşırma, cilt tahrişi ve tüy dökülmesi gibi bir dizi farklı semptomla sonuçlanabilir.

Hassas bir mide, köpeğinizin hayatını oldukça tatsız hale getirebilir. Kusma, ishal, kabızlık, şişkinlik, gaz ve mide bulantısı, ortaya çıkabilecek birçok semptomdan sadece birkaçıdır. Bu sizin ve patili dostunuz için sinir bozucu olabilir ve neyse ki yardımcı olabilecek bir şey var! Sensitive köpek maması,  sindirim sorunu ve cilt hassasiyeti gibi problemlerin oluşumunu önlemek adına özel olarak formüle edilir.

Eksik bir diyet kuru, kaşıntılı ve kırılgan cilt veya tüylere neden olabilir. Bu, çinko eksikliği de dahil olmak üzere çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir. Çinko tüylerin uzamasında önemli bir bileşendir ve köpeğiniz yeterince çinko alamadığında tüyleri sert ve kırılgan olabilir. Köpeğinizin tüy sorunu için hipolaerjenik bir mama türü tercih edebilirsiniz. Tüy sağlığı ve rahatsızlıkları göz önüne alınarak özel olarak üretilen pek çok mama çeşidi bulunmaktadır. Doğru mama seçimi için veterinere danışmanızı tavsiye ederiz.

Köpeklerinde tüy sorunları yaşayan kişilerin en sık tercih ettiği mama markaları arasında Brit Care, Purina, Royal Canin ve Hills yer almaktadır. Bu markalar hipoalerjenik mama konusunda zengin çeşitliliğe sahiptir. Bu nedenle köpeğiniz için en iyisini bulana dek küçük paketler ile deneme yapabilirsiniz.

 

Tıpkı insanlar gibi, köpeklerin de çeşitli hassasiyetleri olabilir. Yaygın olarak köpek alerjenlerini tetikleyebilen bazı bilinen yiyecekler aşağıdakileri içerir.

  • Mısır
  • Buğday
  • Biftek
  • Günlük
  • Yumurtalar
  • Tavuk
  • Kuzu
  • Soya
  • Tavşan
  • Balık

Köpeğinizin yaraları olduğunu, aşırı derecede kaşındığını, kulaklarının yandığını, başını salladığını veya patilerini yalayıp ısırdığını fark ederseniz, bu bir gıda hassasiyeti olabilir. Uygun bir tedavi süreci için veterinerinize danışın, ancak cilt alerjisi olan köpekler için en iyi köpek maması markalarından bazılarını araştırmaya başlamak için de iyi bir zaman olabilir.

Bunlar yeni semptomlarsa ve köpeğinizin diyetinde bir şeyi değiştirdiyseniz, suçlu onların köpek mamaları olabilir. Yeni yiyecek veya ikramların üzerindeki etiketleri okumak ve eski markalarıyla karşılaştırmak yararlı olabilir. Ayrıca, evcil hayvanınızın alıyor olabileceği takviyelerle birlikte veterinerinize götürmek için malzemelerin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Yeni bakım çözümlerini de not edin.

Tetikleyici yiyecek veya yiyecekleri bulmak anahtar olabilir. Veteriner hekiminiz kök alerjisini belirlemeye çalışmak için testler yapabilir. köpek hastalıkları kategorimizden konu ile alakalı bilgi alabilirsiniz, Ayrıca, bağışıklık tepkisine neden olan suçluyu belirlemek için evcil hayvanınızı bir eliminasyon diyetine sokmak isteyebilirler. Tahriş ediciyi keşfettiklerinde, onu köpeğinizin diyetinden çıkarmanıza ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilirler.

Petibom’da cilt alerjisi olan küçük köpekler ve büyük ırklar için en iyi köpek mamalarından bazılarını sunuyoruz. Hatta bazıları, köpeklerde yaygın olan birden fazla sağlık sorununun ele alınmasına yardımcı olur.

köpeğinizin yiyecek hassasiyetlerini tedavi etmek sinir bozucu olabilir. Veterinerinize danışmanız çok önemlidir. Köpeğinizi hangi yiyeceğin tetiklediğini bulduğunuzda, cilt alerjileri için köpek maması karışımlarımız bundan kaçınmayı kolaylaştırır. Bununla birlikte, cilt alerjileri ve tüy dökülmesi için en iyi köpek mamalarından bazıları tipik olarak sınırlı içerik formüllerine sahiptir, aşırı işlenmiş içerik maddelerinden kaçınır ve evcil hayvanınızın cildini nemlendirmeye yardımcı olan takviyeler içerir.