İnsan sınıfı kedi maması nedir?

10 Mayıs 2021
934
İnsan sınıfı kedi maması nedir?

İnsan sınıfı kedi mamaları ile yem sınıfı kedi mamaları farklı olarak üretilmektedir. İnsan sınıfı kedi mamasının içerisindeki et, insanların yemesi için üretildiyse USDA veya FDA‘nın denetimlerinden geçemez. Ancak bu durum yinede, kedi maması üreticilerini kutuların üzerine et, balık gibi görselleri koymalarına engel değildir. Birçok kedi sahibi kedilerinin en iyi mamayı yemesini istedikleri için etiketinde insan sınıfı yazan mamayı satın almak isteyebilir.

Bu tarz ürünler diğer mamalar ile kıyaslandığı zaman fiyatları çok daha yüksek miktarlarda olduğu aşikar. Fakat bu konuda bilinçli bir birey, böyle göz boyamalarına kanmayacaktır. İnsan sınıfı kedi maması nedir?, fazla para ödeyerek bu mamaları almak şart mı? gibi sorulara cevap bulacağınız yazımızda, kediniz için doğru bir tercih olup olmadığını anlamanız adına bilmeniz gerekenleri öğreneceksiniz.

İnsan Sınıfı Kedi Maması 

İnsan sınıfı olarak adlandırılan mama türü, 2016 senesinde Amerikan Yem Kontrol Yetkilileri Derneği tarafından kabul edilmiştir. ABD tarım Bakanlığı’nın açıklamasına göre; insanların tüketimine uygun olarak üretilen yiyecekler olarak tanımlanmıştır. Gıdaların güvenliğinin sağlanması adına  süreç kontrol yönetmelikleri ile denetlenmektedir.

Yem Sınıfı Kedi Maması 

Yem sınıfı etler, insan tüketimi için üretilmeleri durumunda incelemeden geçemezler. İnsanlar için olan etlerin içerisinde kuş gagası, tüy, ayak gibi hayvan parçaları bulunmaz. Bu etler, hasta veya ölmek üzere olan hayvanlardan elde edilebilir. Evcil hayvan mamaları, insanların yemesi için uygun değilir ancak oldukça güvenilirdir.

İnsan Sınıfı Kedi Maması Daha Mı İyi ?

Bir mamanın üzerine insan sınıfı etiketinin yer alıyor oluşu o mamayı daha sağlıklı yapmaz. Hele ki, içerisinde; mısır, buğday, fasulye gibi karbonhidrat malzemeleri bulunduruyorsa kediniz için iyi bir seçim olmayacaktır. Kedinizin mamasını seçerken, onun için en iyi olanını bulmanız gerekiyor. Bu da, kedinizin doğası gereği nasıl beslenmesi gerektiğine odaklanmanız demektir. Kedileri etçil hayvanlar oluğunu bildiğinizi varsayarak, daha çok et ve haliyle protein alımı yapması gerekirken bunun yanı sıra karbonhidrat gibi dolgu maddelerinn az veya hiç olacak şekilde olması gerekmektedir. 

Hangisini Seçmelisiniz?

Kedinizin sağlığı için bol protein içeren mamalar yemeye ihtiyacı vardır. İnsan sınıfı etiketi bulunan mamalardan daha ziyade bu noktaya dikkat ederseniz yararlı olacaktır. Mamanın etiketini iyi okumanız ya da veterineriniz ile konuşmanız, en doğru mamayı tercih etmeniz için yardımı dokunur.

* Malesef ki, yalnızca kedi mamasının üzerindeki etiketi okumak kalitesini belirlemek için oldukça güç bir durumdur. İlk etapta kedinizin gereksinimlerini belirleyin ve akabinde buna göre mama seçimi yapın. Eğer yardımıa ihtiyacınız olursa veterinerinizden yardım alabilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.