Sıcak Havalarda Köpekler İçin Yürüyüş Önerileri

25 Ocak 2023
312
Sıcak Havalarda Köpekler İçin Yürüyüş Önerileri

Yürüyüşe çıkarmanız gereken bir yavru köpeğiniz varsa ancak bunu yapmak için havanın çok sıcak olacağından korkuyorsanız, uygulayabileceğiniz bazı ipuçları var. Sıcak havalarda köpekler için yürüyüş tehlikeli olabilir. Bu nedenle dikkat edilmesi gerekenleri asla göz ardı etmemelisiniz.

Sıcak Havalarda Yavru Köpeklerde Yürüme

Köpek sahibi olmanın en sağlıklı yönlerinden biri egzersiz yapmaktır. Köpeğinizi düzenli olarak gezdirmek, onu sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da uyaracaktır. Elbette siz de birçok fayda kazanımına sahip olacaksınız.

Sıcak havalarda, köpekler sıcak bitkinliği ve çarpmasından muzdarip olabilir. Bu yaşamı tehdit edebilecek tehlikeli bir durumdur. Bunun köpeğinizin başına gelmesini önlemek için, köpeğinizi sıcak havalarda gezdirmek için bazı ipuçlarını uygulamanız önemlidir.

  • Yavru köpeğinizi gezdirmek için en iyi zamanlardan bazıları sabahın erken saatleri ve akşamın geç saatleridir.
  • Köpeğinizi gezdirmeye vaktiniz yoksa bahçede veya arka bahçede onunla oynayabilirsiniz.
  • Köpeğinizi yürüyüşe çıkarmadan önce havanın ve kaldırımın sıcaklığını da kontrol etmelisiniz. Genel olarak, kaldırım elinizi yedi saniye tutmanıza yetecek kadar sıcak değilse, köpeğiniz için çok sıcaktır.
  • Yavru köpeğinizin arada bir dinlenmesi için yanınıza su ve paspas aldığınızdan emin olun.
  • Bazı köpek türleri günde birden fazla yürüyüşe ihtiyaç duyarken, diğerleri sıcağı o kadar sevmez. Bu evcil hayvanlar için onları sadece kısa yürüyüşlere çıkarmalısınız.
  • Çeşitli ağaç veya çalıların bulunduğu bir yürüyüş yolu seçerek kaldırım veya diğer sıcak yüzeylerden kaçının. Köpeğinizin sağlık sorunları varsa, tavsiye için veterinerinize danışın.

Sıcak Havalarda Köpekler İçin Yürüyüş

  • İdeal olarak, yürüyüşünüz kendi ön kapınızdan başlamalıdır. Bu şekilde, siz giderken köpeğinizin manzarayı koklamasına izin verebilirsiniz. Yürürken, bir şeyler içmek ve gölgede mola vermek için düzenli olarak mola verin. Gerekirse yanınızda şemsiye de getirebilirsiniz.
  • Köpeğinizin sağlığını göz önünde bulundurmanız önemlidir, bu nedenle kene, çim tohumu ve pire gibi şeyleri kontrol etmek için zaman ayırdığınızdan emin olun. Köpeğinizin sıcağa bağlı kötü bir alerji vakası varsa, izlediğiniz yolu yeniden gözden geçirmek isteyebilirsiniz.
  • Köpeğinizi serinletmek için ıslak bir havluya sahip olmak da harika bir fikirdir. Köpeğinizin hassas pati yastıklarına yardımcı olabilir. Sıcak bir yürüyüşten sonra, evcil hayvanınızın cildine köpekler için güvenli bir güneş kremi uyguladığınızdan emin olun.
  • Dışarı çıkmadan önce yavru köpeğinize su verin. Yavru köpeğinizi dışarı çıkardığınızda bol su aldığından emin olmak istersiniz. Sıvı eksikliği, dehidrasyon da dahil olmak üzere köpeğiniz üzerinde ciddi etkilere neden olabilir. Ayrıca, yavru köpeğinizin bir hastalığı varsa, kendi kendine sıvı alamayabilir.

Sıcak Saatlerde İçeride Oyun ve Egzersiz Fikirleri

Sıcak havalarda, yavru köpeğinize egzersiz yapmak için zaman bulmak zor olabilir. Bununla birlikte, köpeğinizi formda ve sağlıklı tuttuğunuzdan emin olmanız önemlidir. Bunu yapmanın en iyi yolu, hem zihinsel hem de fiziksel egzersiz dengesini seçmektir.

Neyse ki evcil hayvanınızla içeride yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Bunlara oyunlar, bulmacalar ve diğer etkileşimli oyunlar dahildir. Evcil hayvanınızla dans partisi de yapabilirsiniz.

Yavru köpeğinizi içeride egzersiz yapmanın en kolay ve en eğlenceli yollarından biri top atmaktır. Topları suya atmak için fıskiye bile kullanabilirsiniz.

Bir başka harika aktivite de halat çekmedir. Halat çekme, köpeğinizin kaslarını kullanmasına yardımcı olabilecek bir oyundur. Ayrıca köpeğinize dürtü kontrolünü ve temel davranışları öğretebilir.

Bir başka iyi aktivite de kapalı alanda engelli parkur oynamaktır. Engelli parkur, yavru köpeğinize biraz ekstra enerji vermenin ve onu aktif tutmanın harika bir yoludur. Araf çubukları, kutular, bant ve havlular dahil evinizde bulunan öğeleri kullanın.

Sıkça sorulan sorular

Köpekler sıcaktan etkilenir. Etkilenme durumu köpeğin tüy yapısı, ırkı, yaşı ve tıbbi durumu ile bağlantılıdır. Yaşlı ve obez köpekler için sıcak hava koşulları daha zorlayıcı olabilir. Köpeğinizin sıcaktan etkilenmesini önlemek için su kabını daima gözden geçirmeli, uygun saatlerde yürüyüşe çıkarmalı ve serin bir alanda kalmasını sağlamalısınız.

Köpekler sıcak havayı sever. Ancak bazıları kış aylarını sıcak havalardan daha fazla sevebilir. Bu durum köpeğin ırkı ile alakalıdır. Kalın tüylü köpekler sıcaktan çok daha fazla etkilendiği için serinlik onlar için çok daha huzur vericidir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.