Yavru Köpekle Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

21 Kasım 2022
795
Yavru Köpekle Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

Evde mahsur kalmak hem sizin hem de yavru köpeğiniz için sıkıcı olabilir. Ama onunla eğlenceli oyunlar oynayarak köpeğinize bir miktar zihinsel ve fiziksel uyarım sağlayabilirsiniz. Evde sıkışıp kaldığınızda yavru köpekle oynanabilecek eğlenceli oyunlar ve aktiviteler için işte size birkaç fikir.

Köpekler sahipleriyle oyun oynamayı severler. Bununla birlikte, bu oyunları kabul edilebilir sınırlar içinde tutmak ve köpeğinizi tehlikeli veya çatışmacı davranışlarda bulunmaya teşvik etmekten kaçınmak önemlidir. Köpeğiniz için alacağınız oyuncakların ısırmaya dayanıklı ve köpeğinize zarar vermeyecek malzemelerden yapılmış olduğundan emin olun.

Yavru Köpekler için eğlenceli oyunlar

Köpekler, motor becerilerin gelişimi, sosyal uyumun inşası ve beklenmedik durumlara hazırlık dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı oyun oynarlar. Diğer birçok hayvan çok fazla oynamasa da, birçok köpek bu tür aktivitelerden hoşlanır ve büyük olasılıkla bu aktiviteye katılır. Dahası, köpeklerin farkında olmasalar bile oyuncu olmaları çok muhtemeldir.

Köpeğinizi eğlendirmenin en iyi yolu, farklı türde köpek oyuncakları sağlamaktır. Tenis topları, ip oyuncakları ve köpeğinizin keyif aldığı diğer oyuncakları deneyebilirsiniz. Ancak can sıkıntısından kaçınmak için oyuncakları döndürmeniz gerekecek. Köpeğinizin sevdiği dört veya beş oyuncak bulduğunuzda, onları en az haftada bir kez değiştirmelisiniz.

Topu sakla oyunu

Bu oyun, yavru köpeğiniz için iyi bir zihinsel egzersizdir. Bu oyunda, topu saklamanız ve köpeğinizin onu bulması gerekiyor. Bu oyunun yavru köpeğinizi yorabileceğinin farkında olmalısınız. Neyse ki, köpeğinizin sizinle oynayabileceği oyunun kendi versiyonunu yapabilirsiniz.

Başka bir numara da köpeğinize bir top yakalamayı öğretmektir. Köpeğinize topu gösterin ve onu her aldığında bir ödül verin. Sonunda, bir profesyonel gibi top sürmeyi öğrenecek. Bunda ustalaştığında, onu bir futbol topuyla tanıştırabilirsiniz. Köpeğinizi ödüllendirirken elma ve havuç gibi sağlıklı gıdaları tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra doğal malzemelerden yapılmış olan en iyi köpek ödül mamaları içerisinden birini de tercih edebilirsiniz.

Gidip getirmek

Yavru Köpekle Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

Gidip getirmek , köpeğinizi fırlattığınız eşyaları geri vermesi için eğitmek için oynayabileceğiniz bir oyundur. Bu oyun eğlencelidir ve yavru köpeğinizle bağ kurmanın harika bir yoludur. Mümkün olduğunca sık, ideal olarak günlük olarak veya yavru köpeğinizi yürüyüşe çıkaramadığınız zamanlarda getirme oyunu oynayın. Arka bahçenizde veya güvenli bir alanda getirme alıştırması yaparak başlayın. Yavru köpeğiniz getirmede ustalaştığında, dışarıda oynamaya devam edin. Köpeğinizin en çekici bulduğu oyuncakları sunarak oyunu her zaman eğlenceli tutmayı unutmayın.

Getirirken, oyuncağı size geri getirdiğinde yavru köpeğinizi ödüllendirdiğinizden emin olun. Bu, oyuncağı düşürmeyi ödül almakla ilişkilendirmesine yardımcı olacaktır. Yavru köpeğiniz oyunu eğlence ile ilişkilendirmeyi öğrendiğinde, tekrar oynamak isteyecektir. Her getirme oturumunun sonunda bir ikramın beklemesi de iyi bir fikirdir.

Oyuncağı Bul

halat çekme

“Oyuncağı Bul” oyunu, yavru köpeğinizin koku ve beyin duyusunu eğitmenin eğlenceli bir yoludur. Ayrıca yavru köpeğinizin izlemeyi öğrenmesine yardımcı olur. Oynamaya başlamak için, yavru köpeğinizin oyuncağına bir isim vermeli ve ona “Bul” gibi bir komut vermelisiniz. Oyuncağı kısmen veya tamamen bir havlunun altına saklayın ve bulduğunda yavru köpeğinizi övün.

Köpek yapboz oyuncakları da eğlencelidir çünkü size yön ve cesaret verirken yavrularınıza bir meydan okuma şansı verirler. Aynı zamanda harika bir bağlanma deneyimi. Yavru köpeğiniz bir oyuncağı nasıl bulacağını bulmaya bayılacak ve ilk birkaç deneme özellikle eğlenceli olacak.

Halat çekme

Yavru Köpekle Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

Halat çekme, çoğu köpeğin oynamayı sevdiği klasik bir oyundur. Yavru köpeğinizle ne kadar çok oynarsanız, yavru köpeğinizin birkaç önemli numarayı öğrenmesi o kadar olasıdır. Enerji yakarken ve yavru köpeğinizin dayanıklılık kazanmasına yardımcı olurken, köpeğinizi komutlara uyması için eğitmenin harika bir yolu. Ayrıca, siz ve yavru köpeğiniz arasında güçlü bir bağ geliştirmenize yardımcı olur.

Yavru köpeğinizle halat çekme oynamaya başlamadan önce, bazı güvenlik önlemlerini anlamanız önemlidir. İlk olarak, köpeğinizin çenesinde ve dişlerinde sorunlara neden olabileceğinden çok sert çekmemelisiniz. Ayrıca, yavru köpeğinizin dişleri ve çenesi büyürken ve gelişirken bunların farkında olmak önemlidir. Yavru köpeğinizin saldırganlık belirtileri gösterdiğini düşünüyorsanız, oyunu durdurmalısınız. Aksi takdirde, yavru köpeğiniz için güvenli olan diğer oyunları seçebilirsiniz.

İkinci olarak, yavru köpeğinizle halat çekme oyunu oynamadan önce oyunun kurallarını belirlemeniz önemlidir. Köpeğiniz halat çekme oyuncağına doğru hamle yapmamalıdır. Bunun yerine, yalnızca sizin izninizle alması gerekir. Bunu, oyuncağı tutmadan önce uzanmasını veya oturmasını söyleyerek yapabilirsiniz. Sizden izin almadan oyuncağı almaya çalışırsa, onu alıp götürebilirsiniz.

Çeviklik Oyunları

Çeviklik oyunları, yavru köpeğinizi aktif hale getirmenin ve güvenini ve koordinasyonunu artırmanın harika bir yoludur. Mobilya veya battaniye kullanarak evin etrafında engelli parkurlar oluşturabilirsiniz. Eğitimi tamamlamak için ikramlar veya başka ödüller sunun. Dışarıda parkurlar oluşturmak için koniler veya hula çemberleri de kullanabilirsiniz.

Çeviklik oyunları oynarken hatırlamanız gereken en önemli şey, ruh halinizi daima canlı tutmaktır. Köpekler hassastır ve ne zaman eğlenmediğinizi bilirler, bu yüzden pozitif bir enerji seviyesi kullandığınızdan emin olun. Bu, yavru köpeğinizin oyunlardan daha fazla zevk almasına yardımcı olacaktır. Yavru köpeğinizi oyuncaklarını düşürdüğünde de ödüllendirmelisiniz.

Temel oyun kuralları

Köpeklerin sezgisel bir adalet duygusu vardır ve bir oyunu kimin kazanıp kaybettiğini takip ederler. Partnerlerinin davranışlarını anlarlar ve vücut dillerini okurlar, böylece hangi hareketin en çok tepki alacağını tahmin etmelerine olanak tanırlar. Kardeşler ve diğer köpekler ile oyun oynarken sorun olmasa da çocuğunuz ya da sizinle iken karşılıklı olarak can yakmamak adına ilk oyun eğitimini vermelisiniz.

En iyi oyun, her iki köpek de kuralları bildiğinde ve düşük düzeyde uyarıldığında gerçekleşir. Aksi takdirde, bir köpek oldukça sesli büyüyebilir ve agresifleşebilir. Bu olursa, insan müdahalesi gerekebilir. Bu sonuçtan kaçınmak istiyorsanız, köpeğinize temel oyun kurallarını öğretebilirsiniz.

Köpeğiniz oynamayı seviyorsa, onu bol bol övün ve ödüllendirin. İyi oynadığında ona bir ödül verin. Ayrıca, her iyi davranış gösterdiğinde onu ödüllendirin. Bu şekilde oyuncağı bir ödülle ilişkilendirmeyi öğrenecektir.

Köpeğinize oyun oynamayı öğretmeyi düşündüyseniz, deneyebileceğiniz birkaç numara olduğunu muhtemelen fark etmişsinizdir. Birçok sahibinin etkili bulduğu bir püf noktası, köpeğinize oynamayı öğretmek için bir oyuncak kullanmaktır. Oyuncaklar güvenli olmalı ve küçük parçalar içermemelidir ve bunları düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca köpeğinizin sıkılmaması için çeşitli oyuncaklar da kullanabilirsiniz.

Köpeğinize oynamayı öğretmenin en temel püf noktalarından biri, getirebileceği bir oyuncak kullanmaktır. Köpeğinize bir oyuncak vererek ve “al!” diyerek başlayın. Oyuncağı burnuna kadar tuttuğunuzdan ve bıraktığında onu övdüğünüzden emin olun. Ayrıca, köpeğinizin oyuncakları alması ve oynaması için eğitime yardımcı olması için ikramları da kullanabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Yavru köpekler en çok “git getir” oyununu oynamayı severler. Ancak çoğu zaman getirdikleri nesneyi vermek istemezler. Bu nedenle oyuncak ya da nesne ne olursa olsun köpeğiniz geri getirdiğinde oyuna devam etmeli ve köpeğinizi ödüllendirmelisiniz. Oyuncak geri gelmediğinde köpeğinizle oynamayı bırakmalı ve başka bir nesne ile oyuna devam etmelisiniz. Daha az ilgi çekici olanları denemenizi tavsiye ederiz.

Yavru köpekler çiğneme oyuncakları ile oynamaya bayılırlar. Dişlerini meşgul etmek, zihinsel uyarıma neden olur. Çene kasları çalışır ve enerjilerini de yavaşça tüketirler. Gün içerisinde çok fazla aktif oldukları için onları sürekli yürüyüşe çıkarmak pek mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda meşgul olmalarını sağlarken fiziksel ve zihinsel uyarım sağlamaya destek vermek, oldukça harikadır.

Yavru köpek sahipleri için bitmek bilmeyen hareketliliğe ortak olmak kolay değildir. Ayrıca erkenden eğitim vermenin en etkili yolu oyun olduğu için oyun oynamaya başvurulur. Ancak bizler ile oynayacakları süre kısıtlı olduğu için yeterli olmayabilir. Sıkılmalarını önlemek, eğitim almalarını sağlamak ve daha pek çok neden ile oyuncak alabilirsiniz. Tehlike içermeyen oyuncaklar ile köpeklerin enerjisini atmasını sağlamak oldukça kolay. Geceleri huzurla uyuyan ve havlamayan yavru köpekler için enerji ile oyun atma yöntemi uygulanabilir.

Yavru köpeğe eğitim vermek, her köpek sahibinin yapmak istediği ilk etkinliklerden biridir. Erken eğitim ile pek çok sorun önlenir ve çözümlenirken köpekler diğer açıdan mutlu ve huzurlu bir yaşam sürer. Aradaki bağ kuvvetlenir ve bitmek bilmeyen enerjiler tükenir. Yavru köpeğe en etkili eğitim oyun ile verilir. Sonunda ödül olan, eğlenceli oyunlar oynamak için küçük zamanlar yeterlidir.

Yavru köpekle oyun oynamak için çevrenin güvenli olduğundan emin olmanız gerekir. Sonra oyuncak güvenliğini kontrol etmelisiniz. Bul getir ve halat çekme gibi basit oyunlar ile başlamalısınız. Köpeğinizin ilgisini çekmek için renkli nesneler ya da oyuncaklar kullanabilirsiniz. Oyunu anlayıp sizi dinlediğinde de köpeğinizi ödüllendirmelisiniz. Böylece iyi davranışlarını pekiştirecek ve daha fazla oyun için teşvik olacaktır.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.