Yavru Kedinizi Oyun Oynarken Nasıl Güvende Tutarsınız?

18 Kasım 2022
588
Yavru Kedinizi Oyun Oynarken Nasıl Güvende Tutarsınız?

Yavru Kedinizi Oyun Oynarken Nasıl Güvende Tutarsınız? Yavru kedinizle oynamak istiyorsanız, oyuncakların güvenli olduğundan ve çevreyi güvende tuttuğunuzdan emin olmak istersiniz. Kediler hareketli canlılardır ve her an başlarına bir şey gelebilir. Bir diğer açıdan oynamak hem sizin hem de yavru kediniz için faydalıdır. Yavru kedinizin yeni şeyler öğrenmesine yardımcı olacak ve patili dostunuzu mutlu edecektir. Bu nedenle güvenlik önlemleri almak ve oyun konusunda bilinçli olmak size pek çok avantaj sağlayacaktır.”

Yavru kediler için oyunun önemi

Yavru kedilerin tırmalama ve keşfetme içgüdüsü vardır. Bu, pençelerini törpülemelerine ve stresi atmalarına yardımcı olan doğal bir davranıştır. Ayrıca vücutlarını ve patilerini esnetmelerine yardımcı olur. Ancak bu davranış, evin etrafındaki mobilyalara ve diğer nesnelere zarar verebilir, en önemlisi de kediniz yaralanabilir! Neyse ki, yavru kedinizin oyun oynarken yaralanmasını önlemenin birkaç yolu var. Biri tırmalama tahtası gibi çok faydalı ve güvenli kedi oyuncakları tercih etmektir. Diğeri de çevreyi güvenli tutmaktır.

Oynamak, yavru kediler için doğal bir içgüdüdür ve onlara fiziksel koordinasyon, problem çözme becerileri ve sosyal beceriler geliştirme fırsatı sunar. Oyun, yavru kedilerin avlanma ve takip etme gibi türe özgü davranışlar geliştirmesi için de önemli bir yoldur.

Kedilerin Oyun Oynarken Karşılaşabileceği Tehlikeler

Yavru Kedinizi Oyun Oynarken Nasıl Güvende Tutarsınız

Yavru kedinizle oynamak çok eğlenceli olabilir, ancak güvenli bir şekilde yapılmalıdır. Her şeyden önce, yavru kedinizi yakalamaya çalışmayın ve onu her zaman gözetim altında tuttuğunuzdan emin olun. İkinci olarak, sınırları ve kuralları belirlediğinizden emin olun. Yavru kedinizin zehirli veya ona zarar verebilecek şeylerle oynamasına asla izin vermeyin. Buna ip, toplar ve boğulabilecek veya yutulabilecek her şey dahildir. Son olarak, oyun zamanı, siz ve yavru kediniz arasındaki bağı güçlendirmenin harika bir yoludur.

Oyuncaklar kediler için tasarlanmalı ve yumuşak malzemelerden yapılmalıdır. Ayrıca oyuncaklar çok ağır veya zehirli olmamalıdır. Yavru kediler oyuncakların küçük parçalarını yutabilir, bu nedenle keskin kenarları veya zehir parçaları olmadığından emin olun.

  • Pencereler kapalı olmalı. Vasistas pencereye aldanıp güvende olduğunuzu düşünmeyin. Ne yazık ki her yıl pek çok kaza vasistas nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kaliteli malzemeden yapılmış kedi filesi gibi ürünler tercih etmenizi tavsiye ederiz.
  • Etrafta cam vazo gibi eşyalar olmamalı.
  • Ne kadar az eşya o kadar çok güvenli ortam anlamına gelir. Bu nedenle eşyanın en az olduğu alanı seçmelisiniz.
  • Mutfakta oyun oynamanızı tavsiye etmiyoruz.
  • Oyuncaklar küçük parça içermemeli.

Oyuncaklar güvenli mi?

Geleneksel yavru kedi oyuncakları, özellikle küçük parçalara sahip olanlar için yavru kediniz için tehlikeli olabilir. Bu maddeler yutulabilir ve tıkanmalara ve hatta ölüme neden olabilir. Ayrıca boğulmaya neden olabilecek keskin kenarlar içerirler. Bu nedenle, bu öğelerle oyun süresini denetlemek çok önemlidir.

Yavru kediler doldurulmuş hayvanları, özellikle küçük peluş oyuncakları ve kedi olta oyuncağı  sever. Uzaktan kumandalı pilli fareler hem yavru kedi hem de sahibi için eğlencelidir. Pilleri güvenli bir yerde saklamayı unutmayın. Son olarak, kedinizin plastik torbalarla oynamasına izin vermeyin. Plastik torbalar yavru kediniz için boğulma tehlikesi olabilir.

Yavru kedinizin boyutu ve yaşı, yavru kediniz için alacağınız oyuncakların güvenliğini de etkileyecektir. Bazı oyuncaklar yetişkin kediler için güvenlidir, ancak bir yavru kedi için ölümcül olabilirler.

Çevre güvenli mi?

Yavru kediler eğlenceli canlılardır ve çevrelerini keşfetmeyi severler. Onlara güvenli oyuncaklar ve oynayacakları yerler sağlayın. Bu sayede oynarken öğrenecekler. Yavru kedinizle oynamak önemlidir, ancak aşırıya kaçmamayı unutmayın. Ortamın hem sizin hem de yavru kediniz için güvenli olduğundan emin olun.

Elleriniz ve ayaklarınız oyuncak değildir.

  1. Yavru kedinizle güvenli oynamanın ilk kuralı, ellerinizi veya ayaklarınızı kullanmamaktır. Bu size tuhaf gelebilir, ancak yavru kediniz azarlandığını veya cezalandırıldığını hissederse saldırganlaşabilir.
  2. Elleriniz ve ayaklarınızın oyuncak olmadığını kediniz de bilmeli. Ellerinizle oynamaya kalkarsa izin vermemelisiniz.
  3. Yavru kedinizle güvenli oynamanın kuralı oyuncak kullanmaktır. Kediler doğal olarak bir şeylerle oynamak için motive olurlar ve doğal içgüdüleri ısırmaktır. Bu, mobilya ve elleriniz de dahil olmak üzere ısırmamaları gereken şeyleri ısırmalarına neden olabilir.

Sıkça sorulan sorular

Yavru kediler için tırmalama tahtaları, olta, tünel ve renkli toplar gibi pek çok çeşit oyuncak bulunmaktadır. Kedinizi oynarken güvende tutmak için beraber oynamanızı tavsiye ederiz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.