Birden çok evcil hayvanın faydaları

17 Eylül 2021
810
Birden çok evcil hayvanın faydaları

Evcil hayvanınız hayatınıza çok fazla neşe getiriyorsa, birden çok evcil hayvanın daha fazla neşe ve eğlence getireceğini tahmin edebilirsiniz, öyle değil mi? Birden fazla evcil hayvanın faydalı tarafları olsa da, evinize yeni bir kedi ya da köpek getirmeden önce dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Doğru bir şekilde karar verdiğiniz takdirde, çok evcil hayvanlı bir evde olmak sizin için de oldukça faydalıdır. Peki birden çok evcil hayvanın faydaları nelerdir? Hemen sıralayalım;

Birden Fazla Evcil Hayvanın Avantajları

Sizin Daha Fazla Arkadaşlık Kurmanızı Sağlar

Kedi ya da köpek sadık arkadaşlardır. İyi bir ruh halinde olmasanız bile sizi rahatlatmanın ve yüzünüze bir gülümseme getirmenin özel bir yolunu bulurlar. Size eşlik ederler, oyun oynarlar, sarılırlar ve güldürürler. Birden fazla evcil hayvan, tüylü dostlarınızdan biri tek başına olsa bile, daha fazla yumuşak kürk ve daha fazla arkadaşlık anlamına gelir.

Evcil Hayvanlarınızın Daha Fazla Arkadaşlık Kurmasını Sağlar

Kedinizi ya da köpeğinizi eğlendirmek için her zaman evde olmanız mümkün değil. İki ya da daha fazla evcil hayvan, birbirlerine yoldaş olabilir ve arkadaşlık sağlayabilir. Birden fazla uyumlu evcil hayvanlar birlikte oynadıkları gibi davranış sorunlarına neden olabilecek yetersiz uyarılmaya ve can sıkıntısının önlenmesine de yardımcı olurlar. Bu dostluk ilişkisi aynı zamanda ayrılık kaygısını azaltabilir veya önleyebilir ve dışarı çıkmanız gerektiğinizde sizi vicdanen rahatlatabilir. Tabii ki daha fazla evcil hayvan ayrılık kaygısı için yara bandı oluşturmaz. Bunun dışında evcil hayvanların birlikte oynaması büyük bir eğlence kaynağıdır. Ancak tüm evcil hayvanların iyi geçinmediğini ve kavga ederlerse birbirleri için tehlike oluşturabileceklerini göz ardı etmemelisiniz.

Evcil Hayvanlarınızın Sosyalleşmesini Sağlar

Evcil hayvanları, özellikle yavru kedi ve köpekleri, diğer evcil hayvanlar ile sosyalleştirmek duygusal gelişimleri açısından çok önemlidir. Kediler ya da köpekler, kendinden emin, uyumlu ve kabullenici olmak için başkaları ile bir deneyimde olmaya ihtiyaç duyarlar. Bunun için evcil hayvanınızı diğer kedi ya da köpek ile uygun bir şekilde ve daha az endişe ile etkileşime girmesini sağlamanız gerekmektedir. Tek bir evcil hayvana sahip olanlar, ev dışında sosyalleşme fırsatı bulmak zorunda kalmaktadır. Ancak birden çok evcil hayvanı olanlar, yerleşik bir sosyalleşme ortamına zaten sahiptirler.

Sizin Sosyalleşmenizi Sağlar

Birden fazla evcil hayvana sahip olmak, daha fazla dışarı çıkmanızı ve diğer insanlarla etkileşime girmenizi sağlar. Kedi ya da köpek bazen tek başına bahçede ya da sokakta takılabilir ve sonra geri eve dönebilir. Ancak birden fazla evcil hayvan, komşular ve diğer evcil hayvan sahipleri ile sohbet edeceğiniz mahalle veya parklara gezi yapmanızı sağlar. Aynı zamanda evcil hayvan sevginizi paylaşan insanlar ile kuaför, evcil hayvan kaplıcaları, sınıfları ya da diğer halka açık yerlere geziler için daha fazla zaman yaratmanıza olanak tanır.

Ruh Halinizi ve Sağlığınızı İyileştirir

Bir evcil hayvanın sağlığa pek çok yararı vardır. Evcil hayvanlarınız ile yürüyerek ve oynayarak egzersiz yaptığınızda sağlıklı bir zihne ve bedene sahip olursunuz. Birde bunu birden fazla evcil hayvan ile yaptığınızı düşünün. Bunların yanı sıra evinizi tüylü arkadaşlarınız ile paylaşmak stresinizi azaltır, kan basıncını ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, ruh halinizi iyileştirir, kalp krizi ve felç riskini azaltır.

Çocuklarınızın Alerjilerini Azaltır

Evcil hayvanlar kuşkusuz pek çok yönden çocuklar için harikadır. Peki birden çok evcil hayvanın bulunduğu bir evde yetişen çocukların alerjik durumlar geliştirme olasılığının daha düşük olduğunu biliyor muydunuz? Birden fazla kedi veya köpek ile yaşayan çocuklar, çimen, hayvanlar, yakup otu ve toz akarları gibi yaygın alerjilere karşı aşırı duyarlılık riski altında olur.

Birden Fazla Çocuğun Gelişmiş Bir Şekilde Büyümesini Sağlar

Kediler ve köpekler sadece sevilen arkadaşlar ve çocuklar için rahatlık kaynağı değil aynı zamanda onlara birer ders verme eğilimindedir. Örneğin çocuklara sorumluluk öğretir, duygusal gelişimi teşvik eder, besleyici bir içgüdüyü teşvik eder ve aile bağlarını kuvvetlendirir. Birden fazla çocuğun bulunduğu evlerde, her çocuğun bir evcil hayvanı olması ve onları beslemesi, ilgi ve sevgi için rekabeti önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda her çocuğun özel bir bağ geliştirmesini sağlar ve daha fazla katılımı için fırsatlar sunar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tüm kediler ve köpekler diğer kedi ve köpekler ile iyi geçinmeyebilirler. Bu nedenle önceden bir araştırma yapın ve bireysel kişiliklerini hesaba katın.
  • Yeni kedi ya da köpekler, diğer evcil hayvanlara dikkatli ve kontrollü bir şekilde tanıştırılmalıdır.
  • Uzmanların çoğu kedi ya da köpek almak arasında en az bir veya iki yıl ayırmanızı tavsiye eder.
  • Karşı cinsten evcil hayvanlar çoğunlukla birbirlerini daha çabuk kabul ederler.
  • Hamilelikleri, tehlikeli rekabetçi çiftleşme davranışlarını ve diğer komplikasyonları engellemek adına kısırlaştırma yapmanız oldukça önemlidir.
  • Evcil hayvanlarınız yiyecek, oyuncak ve çimler için sürekli olarak kavga edebilir.
  • Birden fazla köpek grupları sürü zihniyetine bürünebilir.
  • Kediler ve köpekler, yeni bir evde rahat hissetmek adına bir yıl ya da daha fazla zamana ihtiyaç duyabilirler.
  • Evcil hayvanların ayrı vakit geçirmesi gerekir.
  • İnsan aile üyeleri ile bağların dışlanmasına güçlü bir şekilde bağlanma ihtimalleri vardır.
  • Evcil hayvan sahipleri, her evcil hayvanı ile birebir zaman geçirmeli.
  • Eğitimler bireysel olarak yapılmalı.
  • Birden fazla evcil hayvana sahip olmak maliyetleri önemli ölçüde artırır. Daha fazla yiyecek, oyuncak, yatak takımı, kum, kum kabı, diğer malzemeler, ilaçlar, veteriner randevuları, tımar ve bakım gibi birçok şey için ödeme yapmanız gerekebilir.
  • Birden fazla refakatçi hayvan ile seyahat etmek daha karmaşık olur.
  • Aynı yaştaki iki ya da daha fazla evcil hayvan aynı anda yaşa bağlı olarak sağlık sorunları yaşayabilir. Bu durum pahalı, zaman alıcı ve yorucu olabilir. Aynı zamanda birbirine yakınlaşarak büyük bir duygusal yük oluşturabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

2 kedi ve 2 köpeğe sahip olmak iyi mi?

Aynı çatı altında barış içinde bir arada yaşayan bir köpek ve kediye sahip olabilirsiniz ancak biraz zorlu bir süreçten geçebilirsiniz. Kedinizin ve köpeğinizin birbirleri ile anlaşacağının bir garantisi yoktur ancak yavaş yavaş onları tanıştırmak ve her iki hayvanınıza da eşit miktarlarda ilgi ve sevgi göstermek yardımcı olabilir.

Evcil hayvan beslemenin faydaları nelerdir?

Azalmış kan basıncı, azalmış kolesterol seviyeleri, azalmış yalnızlık duyguları, egzersiz ve açık hava etkinleri için artan fırsatlar ve sosyalleşme için artan fırsatlar.

Neden her ailenin bir evcil hayvanı olmalı?

Evcil hayvanlar çocuklara sorumluluk, güven, şefkat, saygı ve sabır gibi değerli hayat dersleri verir. Evcil hayvanlar nasıl çocuklarınıza pek çok fayda sağlıyorsa, çocuklarınız da evcil hayvanlara o kadar çok fayda sağlar. Hem çocuklar hem de evcil hayvanlar yüksek enerjili oyun oynamanın dışında şekerleme zamanı boyunca kucaklaşmanın da tadına varırlar.

Bu Makale Sizi İlgilendiriyor Olabilir!

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.