British Shorthair neden kucak sevmez?

13 Aralık 2021
3418
British Shorthair neden kucak sevmez?

Kediler çılgın ve sevimli canlılardır. Onları anlamak zor olsa da sevgimizi fark ettiklerini ve onlarında bizi sevdiklerini çok iyi biliriz. Çünkü bunu hissederiz. Bizler sevgimizi göstermek için genellikle kucaklaşırız. Ancak bu eylemi kediler üzerinde gerçekleştiremeyebiliriz. Çünkü her kedi kucak sevmez ve bunlardan biri de British Shorthair cinsidir. Peki, “British Shorthair neden kucak sevmez?” Sahiplenince zamanla kucağa alışır mı? Bunun gibi bir dizi soru ardı sıra gelecektir. Yazımızın derinliklerine doğru ilerleyerek soruların yanıtlarına ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kedi sahipleri ve severler, kedilerin sevimliliklerine dayanamayıp kedileri kucaklarına almak ve onları doya doya sevmek isterler. İnsanların kedilere sevgisini ifade etme şekli, onları kucaklarına almaları ve sırtlarını okşamalarıdır. Ancak bazı kediler bu sevgisi gösterisinden hoşlanmazlar. Bu konuda en çok şikâyet eden kedi severler ise, British Shorthair sahipleridir. Hem bu kadar çok sevimli olup hem de kendilerine dokunulmayı fazla sevmemeleri, biz kedi severleri zorluyor gerçekten. Bu yüzden onların kucak sevmeme nedenlerini merak edip yanıtlar aramaya çalışırız. Bu da kucağa alışmalarını sağlamak ve diğer kedilerde yaptığımız gibi onları da bol bol sevmek istediğimiz içindir. İşte British Shorthair neden kucak sevmez sorusunun yanıtı…

British Shorthair karakter özellikleri nedeni ile kucak sevmez!

İngiltere’ye ait olan British Shorthair kedileri diğerlerinden farklıdır. Onlar sahipleri ile güçlü bağlar kurmakta zorluk çekmezler. Fakat kucağa alınmaktan hiç hoşlanmazlar. Bu kedi cinsi sevgilerini başka şekilde belli etmeyi sever. Eğer onu kucağınıza alıp sevebildiyseniz, o anların kıymetini bilmeniz gerekir. Çünkü çok kısa sürecektir.

British Shorthair kedi cinsinin kucak sevmeme nedeni karakterinden kaynaklanır. Onlar sahiplerinin yanında durur, oturur ve yatar. Ancak çok fazla okşanmayı, öpülmeyi ve kucağa alınmayı tercih etmezler. Bir kez bu duruma müsaade ederlerse, ikinci kez yaptığınızda adeta yanınızdan kaçıp gider. Bu yüzden ilk kez kedi sahiplenen kişiler, kedisine sevgisine nasıl belli edeceğini şaşırır ve kediler sevildiğini anlar mı gibi sorulara yanıtlar aramaya başlar. Çünkü kedinin onu sevdiğini anlarsa, onunla daha fazla yakınlık kurabileceğini zanneder. Oysaki British Shorthair kedileri özellikleri sahiplerini çok severler. Üyesi olduğu aileye karşı güçlü bir bağa sahiptir.

Sahipleri ile aynı oda içerisinde olmaktan çok memnun olurlar. Hatta gün içerisinde onları izlemeyi çok severler. Bu nedenle başka bir odaya giderseniz, peşinizden kısa süre sonra gelecektir. Çünkü sahiplerinin yanında olmalarını severler. Elbette yanında kelimesi onlar için en az bir metre mesafe olması demektir.

British Shorthair kucağa alışır mı

Brtisih Shorthair kucağa alışır mı?

British Shorthair kedi cinsine sahipseniz, onu kucağa alıp bol bol sevebileceğinizi düşünmeyin. Çünkü onlar kucak kedisi değildir. Bu nedenle bu kedi cinsi kucağa alışmaz. Onları kendi karakter özellikleri ile sevmeli ve kabul etmelisiniz. Eğer sevginizi nasıl göstereceğinizi bilemiyorsanız, kediler nasıl sevilmekten hoşlanır başlığımız altında yer alan listeye göz atmanızı tavsiye ederiz.

British Shorthair kedileri nasıl sevilmekten hoşlanır?

Soğuk gibi görünen ancak görüntüleri ile içimizi ısıtan sevimli tüy yumakları olan British Shorthair kedileri, sevgi gösterilerinden pek hoşlanmaz. Ancak bu onlara asla dokunmamız ya da onları hiç kucağımıza almamız gerektiği anlamına gelmez. İşte British Shorthair kedilerine nasıl yaklaşmamız ve onları nasıl sevmemiz gerektiği ile ilgili ipuçları;

  • Yanına yavaşça yaklaşın. Eğer bundan rahatsız olursa, bir dakika içerisinde kalkıp uzaklaşacaktır. Bu nedenle kısa süre bekleyin.
  • Adını söyleyin ve tepki verip vermediğini kontrol edin. Gözlerinizin içine bakıyorsa, bu beni sev demektir. Bununla birlikte miyavlıyorsa, bu beni doya doya sev demektir.
  • Yavaşça kedinin sırtını okşayın ve tepkilerini dikkatle izleyin. Eğer sevmenize izin veriyorsa, kafasını eğecek ve sırtının üzerine dönüp karnını ve başını okşamanızı bekleyecek ve kısa süre sonra patileri ile elinizi tutacak ya da elinizle oynamak isteyecektir.
  • Süreci uzun tutmayıp okşamayı bırakınca başka bir tarafa dönüp sizden uzaklaşmadıysa, onu sevmeye devam edebilirsiniz. Uzaklaşırsa, zaten bu kadarı sana da bana da yeter, demenin belirtisidir.

Kedimi mutlu etmek için ne yapabilirim?

Bir kediyi mutlu etmek için ona iyi bakmak, kaliteli mamalar almak ve düzenli olarak kum kabını temizlemek bile yeterlidir. Çünkü bunları yaptığınızda size yaklaşıp kendini sevdirmek isterler. Onlar ala nankör değildir. Aksine evden dışarı çıktığınızda üzülür ve siz gelene kadar sizi beklerler.

Doğada milyarlarca canlı bulunmaktadır. Bunlar arasında hayvanlar da yer alır. İnsanlar ve hayvanlar çok farklı canlılar olsa da karakter özelliklerine bakıldığında insanların da hayvanların da kendi aralarında farklı karakterlere sahip olduğunu belirtmek isteriz. Bu nedenle kardeşte olsak, farklı karaktere ve fiziksel özelliklere sahip olduğumuz için sevgimizi birbirimize farklı şekillerde gösteririz. Kimileri sarılmaktan hoşlanır ve karşısındaki kişiye sevgisini birçok şekilde gösterir kimileri ise sevgisini belli etmez ve sarılmayı da sevmez. Biz de bu tarz kişiliğe sahip insanları yakından tanımıyorsak soğuk biri olarak tanımlarız. Oysaki bu çok yanlıştır. Çünkü sevgi sadece sarılarak belli edilmez!

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.