İdrar Yolu Sağlığı İçin Urinary En İyi Köpek Maması

İdrar yolunda gelişen idrar yolu taşlarının önlenmesi ve tekrarlamaması için kullanılır. İdrar yolunda optimal pH düzeyi oluşturarak idrar yolu sağlığını güvence altına alır. Üriner sistem hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

İdrar Yolu Sağlığı İçin Urinary En İyi Köpek Maması

İdrar yolu destekleyici köpek mamasının yararları nelerdir?

İdrar yolunda gelişen idrar yolu taşlarının önlenmesi ve tekrarlamaması amacıyla kullanılır. İdrar yolunda optimal pH düzeyi oluşturarak idrar yolu sağlığını güvence altına alır. üksek kaliteli hayvansal protein kaynakları ve düşük tahıl oranı sayesinde köpeğinizin besin madde gereksinimlerini tam olarak karşılayan bir mamadır. BU ÜRÜN NASIL ÇALIŞIR?

Strüvit Azalması

Strüvit Azalması

İdrar struvit taş oluşumunu azaltmaya yardımcı olan ve çözünmeyi destekleyen asidik idrarı destekler

İdrar seyreltme

İdrar seyreltme

Üreaz üreten bakteriler için substrat kullanılabilirliğini en aza indirmeye yardımcı olur.

Beslenme

Beslenme

Uzun süreli besleme için çok lezzetli

DÜŞÜK RSS

DÜŞÜK RSS

Strüvit ve kalsiyum oksalat kristallerinin oluşumuna katkı sağlayan iyon konsantrasyonunu azaltmaya yardımcı olur.

Brit Veterinary Diet Struvite İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Tahılsız Köpek Maması 12 Kg

İdrar yolu tahrişlerini azaltmak ve gıda hassasiyeti belirtilerini en aza indirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış, köpekler için hipoalerjenik süper premium tam bir mamadır. Ayrıca struvit ve kalsiyum oksalat ürolitiyazis riskini azaltmaya yardımcı olur. Kristallere ve taşlara neden olabilecek fazla mineralleri seyreltmek için köpeğinizin ürettiği idrar miktarını artırmaya yardımcı olur. Formül, normal mesane pH’ını desteklemek ve taş oluşumuna katkıda bulunabilecek idrar iyonlarının konsantrasyonunu azaltmak için düşük fosforlu, yüksek proteinli bir diyete dayanmaktadır.

Brit Veterinary Diet Struvite İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Tahılsız Köpek Maması;

  • idrar yolu ve mesane sorunları olan yetişkin köpekleri desteklemek için formüle edilmiştir,
  • struvit taşları olan köpekler için üretilmiştir,
  • düşük fosforlu, yüksek proteinli bir mamadır,
  •  idrar yollarındaki iltihaplanmayı azaltır,
  • glütensizdir ve soya, ilave şeker veya GDO içeriği içermez.

Royal Canin Xsmall Adult Yetişkin Köpek Maması 1,5 Kg

İdrar yolu sorunları her köpek sahibi için bir endişe kaynağıdır, ancak küçük köpekler için özellikle ciddi olabilir. Bunlar, mesane taşları ve struvit kristalleri geliştirmeye en yatkın köpeklerdir, bu nedenle idrar yollarında oluşan kalsiyum kümelerinin çözülmesine yardımcı olmak için özel bir gıda ile beslenmeleri gerekir. Bu özel kuru köpek maması özellikle küçük köpekler için tasarlanmıştır ve struvit kristallerinin idrarda çözülmesine yardımcı olmak için formüle edilmiştir.

Royal Canin Xsmall Adult Yetişkin Köpek Maması;

  • bağışıklık desteği sağlayan özel bir antioksidan karışımına sahiptir,
  • küçük cins köpekler için özel olarak formüle edilmiştir,
  • ideal kilonun korunmasını destekler,
  • kalp, böbrek ve mesane sağlığını destekleyen dengeli mineraller sağlar.

Hills Mature 7+ Tavuklu Mini Irk Yaşlı Köpek Maması 1.5 Kg

7 yaş üzeri olan yaşlı köpeklerin sağlığını ve canlılığını desteklemeye yardımcı olmak için formüle edilmiştir. Bu kuru köpek maması, sağlıklı deriyi, parlak tüyleri ve güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen çeşitli besinler içerir. Bağışıklığı desteklemek için antioksidanlar ve C vitamini karışımı ile birlikte kalp ve böbrek sağlığını destekleyen dengeli minerale sahiptir. Ayrıca formülünde köpeğinizde yağsız kasları destekleyen yüksek kaliteli bir protein kaynağı yer alır. Patili dostunuzun tuvalet alışkanlıklarını düzenli tutmasına ve dışkıyı azaltmasına yardımcı olarak idrar yolu enfeksiyonları geliştirme olasılığını azaltır.

Hills Mature 7+ Tavuklu Mini Irk Yaşlı Köpek Maması;

  • doğal malzemelerle yapılır
  • bağışıklık sistemini destekleyebilen E Vitamini içerir.
  • Sağlıklı bir cilt ve tüy yapısının korunmasına yardımcı olabilecek Omega-6 Yağ Asitleri bakımından zengindir,
  • sindirim ve bağırsak sağlığını destekleyen lezzetli bir kuru mama formülüdür.

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

Kedinize bir idrar sorunu teşhisi konduysa, veterineriniz muhtemelen evcil hayvanınızın idrar sağlığını korumaya yardımcı olmak için özel olarak formüle edilmiş bir mamaya geçmesini önerecektir. Bu mamalara Urinary yani üriner mama adı verilmektedir. Kullanım süresi ve hangi mama seçileceği veteriner hekiminiz tarafından belirtilecektir.

Üriner formüller, sağlıklı mesane işlevini destekleyen temel besinleri sağlamak için tasarlanmıştır. Magnezyum, kızılcık suyu konsantresi ve mesane gücünü ve sağlığını destekleyen diğer mineraller ve bitkiler gibi bileşenler içerirler. Ayrıca serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlar içerirler.

Urinary mama taşların eriyip çözülmesi için 5 ila 12 hafta arasında kullanılmalıdır. Ancak taş oluşumunu tekrarlamaması adına 6 aya kadar kullanım gerekebilir. Süreci net olarak belirleyecek kişi veteriner hekimdir. Kontrole gittiğinizde size köpeğinizin diyeti hakkında detaylı bilgiyi verecektir. Uzun ya da kısa süreli kullanım yeterli etkiyi göstermeyebilir ya da farklı sorunlara neden olabilir.

Struvit ürolitler, magnezyum amonyum fosfat (MAP) kristaller oluşturmak için birbirine bağlandığında oluşur. Yaygın bir mesane taşı türüdür ve köpekler için ciddi sorunlara neden olabilirler. Bir köpeğin enfeksiyonu varsa ve idrarda strüvit kristalleri varsa, veteriner idrarı asidik tutmak için daha az protein, kalsiyum ve fosfor içeren özel bir diyet önerecektir. Bu diyete çözünme diyeti denir ve tüm AAFCO besin gereksinimlerini karşılar. Çözünme diyetleri struvite mamalar ile yapılır.

Stres zamanlarında B vitaminleri ve antioksidanlarla takviye yapılması ve çiğ meyve, sebze ve yoğurt gibi serinletici yiyecekler verilmesi idrar yolu enfeksiyonu semptomlarını azaltır.

Köpek mamalarındaki bazı minerallerin yüksek seviyeleri, idrarda kristal oluşumu olasılığını artırabilir . Magnezyum ve fosfat, en yaygın kristal tipi struvitin mineral bileşenleridir. Bu mineralleri aşırı miktarda içeren bir köpek maması vermeyin. Köpeğinizin yediği köpek maması da idrar asitliğini (pH) etkiler.

Köpeklerde en yaygın nedeni , üretral açıklıktan yukarı doğru giren bakterilerdir . Bölgeye dışkı veya döküntü girdiğinde veya köpeğinizin bağışıklık sistemi besin eksikliğinden zayıfladığında bakteri gelişebilir.

Kronik stres ve kaygı, idrar yolu enfeksiyonları , zayıflamış bir bağışıklık sistemi, aşırı bakım, iştah değişiklikleri, yüksek tansiyon, kronik ishal, mide ülserleri, ruh hali değişiklikleri ve öğrenme güçlüğü gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Bazı durumlarda insanlardaki mesane enfeksiyonları tıbbi bakıma ihtiyaç duymadan düzelse de, bunun köpeğiniz için geçerli olması pek olası değildir.

Probiyotik içeren yoğurt, kefir ve bazı peynirler idrar PH düzeyini düşürmekte, güçlü bir antibakteriyel olan hidrojenperoksit üretmekte ve genital bölgenin florasını düzenleyerek idrar yolu enfeksiyonlarının sıklığını ciddi oranda azaltmaktadır.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Zeynep dikmen
Şub 11, 2024 / 12:50

Merhaba , köpeğimde taş sorunu için gerekiyor


Veteriner Hekim
Şub 13, 2024 / 09:26

Merhaba, taşın türüne göre köpeğinizin yemesi gereken mama değişmektedir. Bu kararı veteriner hekiminizin yapacağı gerekli röntgen, ultrason ve idrar tahlili değerlendirmelerinden sonra köpeğiniz için gerekli olan mamaya karar vermesi en doğru yöntemdir. Geçmiş olsun.