Konserve kedi mamasını dışarıda bırakma süresi nedir?

1 Mayıs 2021
1493
Konserve kedi mamasını dışarıda bırakma süresi nedir?

Kediniz zaman zaman konserve mamasını bitiremediği için yarım bırakırlar. Bu durumun meydana geldiği sırada bir işiniz çıktığı için mamayı kaldırmaya vaktiniz olmayabilir veya almayı unutup dışarda bırakmış olabilirsiniz. Peki bu mama ne kadar süre dışarıda bekletilebilir? Gelin bu sorunun cevabını birlikte verelim…

1- Açılan Konserve Mamanın Dışarıda Bekletilme Süresi

İlk etapta konserve  yaş mamanın dışarıda bozulmadan belirli bir müddet kalabilmesi tamamen bulunduğu oda sıcaklığına bağlıdır. Eğer günlerden yazsa ve üzerine birde evinizi soğutan bir klima mevcut değilse bu süre 20 dakikayı aşmamalıdır! Kış aylarında da durum pek farklı değil. Evin ısınması adına belirli bir sıcaklık sağlandığı için yine cevabımız değişmiyor. Yaz olsun kış olsun bekletme süreniz 20 dakikayı geçmesin. Ancak hissedilen sıcaklık minimum düzeyde ise 30 dakikaya kadar bir sorun teşkil etmeyecektir.

2- Mamanın Hava İle Temas Etmesi

Eğer konserve kedi maması ağzı açık bir şekilde bekletirseniz bakteri ile buluşması kaçınılmaz olacaktır! Bu bakteriler mamaya karışacağı için bozulmama şansı sıfırdır. Öteki yandan nem de mamayı olabildiğince hızlı bozan bir etkendir. Yiyeceği saklama kabı içerisine koyup hava almadığından emin olun. Zira aldığı nem küflenmesine sebep olabilir. Kedinizin hiç açılmamış mama konservesi ve poşetlerini, sıcaklığın 100 Fahrenheit yani yaklaşık 37 derecenin üzerine çıkmayacağı alanlarda saklamanız oldukça idealdir. Serin ve kuru yerler olan mutfak kileri ve dolapları yeterli gelecektir.

3- Bozulmaması için İzlenecek Adımlar

– Az Miktarda Mama Vermek

Mamanın dışarıda kalıp bozulma ihtimalini en aza indirgeyecek şeylerden ilki porsiyonları azaltmaktır. Kedinizin hemen hemen ne kadar yediğini biliyorsunuzdur. Buna dayanarak bir tahminde bulunabilir ve ona göre servis yapabilirsiniz. Böylelikle mama dışarıda kalmayacağı için bozulma riskinden kurtarmış olursunuz.

– Soğutma İşlemi Yapmak

Kedinizin yarım bırakmış olduğu konserve mamanın ağzı kapatılarak soğutulmalıdır. Ancak bir sonraki öğün için tekrardan hafif ısıtılarak verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kediler soğuk yiyeceklerden hoşlanmadıkları için yemeyeceklerdir.

*Kedini çok sevdiğini biliyoruz. O yüzden onun sağlığını tehlikeye atacak bir davranışta bulunup, dışarıda uzun saatler boyunca bırakılmış olan konser mamayı vermeyeceğinden de şüphem yok! Ciddi rahatsızlıklara yol açabileceği gibi ölümle bile sonuçlanabilir. Bu makalede mamayı dışarıda ne kadar süre bırakabileceğiniz konusunda bilgi vermiş olup, kendiniz için bir rehber olarak kabul ederseniz küçük dostunuzun sağlını tehlikeye atmamış olursunuz. 🙂 

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.