Diyabet Hastalığı Olan Kediler için En İyi Kedi Mamaları

Diyabetik yetişkin kedilerde kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olmak için bilimsel olarak formüle edilmiş en iyi diyabet kedi mamaları listesi.

Diyabet Hastalığı Olan Kediler için En İyi Kedi Mamaları

GLUKOMODULASYON

GLUKOMODULASYON

Diyabetik kedilerde tokluk kan şekeri yönetimine yardımcı özel formül.

Yüksek Protein

Yüksek Protein

Yüksek protein içerir. Diyabetik kedilerde, kas kütlesinin korunması önemlidir.

Düşük Nişasta İçereği

Düşük Nişasta İçereği

Düşük nişasta içerikli formül.

Brit Veterinary Diet Diabetes Diyabet Hastalığı olan Kediler için Tahılsız Kedi Maması 2 Kg

Kedinizde diyabet varsa, ona özel bir diyet vermeniz gerekebilir. Daha az karbonhidrat ve daha yüksek protein seviyeleri tüketmeleri gerekir. Bu mama, kan şekerini kontrol etmeye ve kedinizin glikoz seviyelerini korumaya yardımcı olacaktır. Ayrıca kedinizin doğal olarak biraz kilo vermesine yardımcı olur.

Brit Veterinary Diet Diabetes Diyabet Hastalığı olan Kediler için Tahılsız Kedi Maması;

  • sağlıklı sindirimi ve sağlıklı kiloyu destekleyen besinler açısından zengindir,
  • hassas içeriğe sahiptir,
  • glisemik indeksi düşüktür ve bol miktarda protein içerir,
  • diyabet hastalığı olan kediler için özenle formüle edilmiştir.

 

Royal Canin Diabetic Kedi Maması

Kedilerde glikoz tedarikini kontrol etmeye ve kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olmak için özel olarak formüle edilmiş tir. Kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olmak için orta düzeyde enerji içeriğine sahiptir. Ayrıca kas kütlesini korumaya yardımcı olmak için yüksek protein içeriği ve kedinin aşırı kilolu olma eğilimini sınırlamaya yardımcı olmak için düşük nişasta içeriği içerir.

Royal Canin Diabetic Kedi Maması;

  • sindirilebilirliği yüksektir,
  • kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur,
  • yüksek protein seviyesi ve düşük glisemik indeks içerir,
  • diyabetik kediler için mükemmel bir seçimdir

PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline DM St/Ox Diabetes Management (Sığır Etli)

Bu mama ile kediniz ihtiyacı olan tüm beslenmeyi alacaktır. İhtiyaç duydukları insülin miktarını azaltmaya yardımcı olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır ve diyabetle üretilen serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olabilecek zengin bir E vitamini kaynağıdır.  Diyabetik veya böbrek hastalığı olan kediler ile struvit taşları veya oksalat kristalleri olan kediler için uygundur. Ayrıca, sağlıklı bir kiloyu korumaya yardımcı olmak için orta düzeyde bir kalori içeriği içerir.

PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline DM St/Ox Diabetes Management (Sığır Etli);

  • diyabetli kediler için özel olarak tasarlanmıştır,
  • yüksek kaliteli protein, düşük karbonhidrat ve antioksidanlar içerir,
  • oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olabilecek E Vitamini açısından da zengindir,
  • sağlıklı kiloya ulaşmalarını destekler.

 

Hills Metabolic Diyabet Kedi Maması

Fazla kilolu kedilerin kilo vermelerine ve diyabetik kedilerde kan şekerini kontrol etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yüksek kaliteli reçeteli bir diyettir. Veteriner hekimler ve beslenme uzmanları tarafından geliştirilen bu mama, kedinizin kan şekeri seviyelerini korurken kilo vermesine yardımcı olabilecek dengeli bir beslenme sağlar.

Hills Metabolic Diyabet Kedi Maması;

  • glisemik indeksi düşüktür,
  • ideal kiloya sahip olmalarını destekler,
  • düşük karbonhidrat-yüksek protein oranına sahiptir,
  • kedilerde diyabet tedavisine yardımcı olmak için özel olarak formüle edilmiştir.

 

 

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

Diyabetik kediler vücut için birincil enerji kaynağı olan şekeri (glikoz) sindirmekte zorlanırlar ve genellikle obez olurlar. Diyabet yönetiminde kilo kaybı çok önemlidir ve düşük karbonhidratlı bir diyetle kilo kontrolü sağlanır, bu da diyabetik kedilerde kan şekeri kontrolünün iyileşmesine neden olabilir.

Diyabetli kedi, diyabetik kedi maması tüketmelidir. Diyet ve insülin, diyabet tedavisinin kritik bileşenleridir. Herhangi birindeki değişiklik, şeker seviyelerinde dalgalanmalara neden olabilir ve bu da nöbetlere veya ölüme neden olabilir. Bu nedenle kedinizin beslenmesi konusunda veterinerinizden danışmanlık almalı ve buna uymalısınız.

63-132 mg/dl Kedilerde sağlıklı şeker aralığıdır. Yüksek ya da alçak olması durumunda veterinere danışılmalıdır.

Diyabetik kedilerin, insülin seviyelerini düzenleyen tahılsız kuru mamalardan kilo alımını sınırlayan az yağlı ürünlere kadar özel gereksinimlerini karşılayan özel bir diyete ihtiyacı vardır. Ayrıca bağışıklık sistemlerini güçlendirmek, sağlıklı bir cilt ve kaplama sağlamak ve normal bir idrar yolu işlevini desteklemek için vitamin ve mineral sağlayan yiyeceklere ihtiyaçları vardır.

En iyi diyabetik kuru kedi maması, bu kriterleri karşılayan ve özellikle diyabetli kediler için geliştirilmiş olandır. Düşük karbonhidrat konsantrasyonlarına sahip olmalı ve kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olmak için protein açısından yüksek olmalıdır.

Diyabet kedi belirtileri hakkında detaylı rehberimizi inceleyin

Aşırı yorgunluk, sık idrara çıkma, çok su içme, ağız kuruluğu, vücutta enfeksiyon, gözlerde ve böbreklerde sorunlar. Yorgunluk, hücrelerin yeterli şekeri alamaması nedeniyle oluşur. Aşırı idrar yapma isteği, özellikle geceleri görülür.

Kedilerde şeker hastalığının kesin bir tedavisi ne yazık ki bulunmamaktadır

Kesin tanı kan ve idrar muayeneleri ile konulur. Ancak kan alırken kedinin hırpalanmaması gerekir. Tamamen normal hayvanlarda bile hırpalanma ve stres ile kandaki glikoz konsantrasyonu 288mg/dl çıkabilmektedir.

kedilerde şeker hastalığı tedavi edilmezse oldukça ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar arasında ketoasidoz adı verilen durum ön plana çıkar. Ketoasidoz oluştuğunda kedilerin vücudu enerji ihtiyacını karşılamak için yağları ve proteinleri parçalar; bu parçalanma arttıkça yemek tüketimi olsa dahi açlıktan hayatlarını kaybetme riski yaşayabilirler. İştah kaybı, halsizlik, solunum sorunları, kusma, dehidrasyon ve ishal gibi belirtilerle etkisini gösteren keroasidoz acil yoğun bakım tedavisi gerektirir. Şeker hastalığı tedavi edilmediğinde bakteriyel enfeksiyonlar, cilt hastalıkları, arka bacaklarda haraketlilik kaybı gibi sağlık sorunları ile de karşılaşılması mümkündür.