En İyi Tahılsız Kedi Mamaları

Dikkatli beslenmeden düşük karbonhidratlı diyetlere kadar, sağlık ve zindelik, sadece insanlar için değil, son yıllarda kedilerimiz içinde odak noktası haline geldi. Evcil hayvan ebeveynleri, kedilerinin diyetinin genel sağlıklarını, enerji seviyelerini ve yaşam sürelerini büyük ölçüde etkileyebileceğinin farkındadır.

En iyi tahılsız kedi mamasını arayan birçok evcil hayvan ebeveyni için tahılsız, çekici bir seçenektir. Ama kediniz için uygun mu? Seçiminizde yardımcı olmak için 2 saat araştırma sonrasında tahılsız kedi maması oluşturduk.

En İyi Tahılsız Kedi Mamaları

En İyi Tahılsız Kedi Maması Nasıl Bulunur?

İster tahılsız en iyi konserve kedi mamasını arıyor olun, ister kediniz mamayla daha çok ilgileniyor olsun bu önerilerimizi göz önünde bulundurun.

Malzemeler ve Beslenme

Malzemeler ve Beslenme

İnsanlar yediklerinin farkına farkına vardıkça, evcil hayvanlarımızın yiyecekleri için içerik listelerini de okumaya başlıyor ve ilk akla gelen tahılsız en iyi kedi mamasını keşfetmek ile başlıyor., ilk bileşen olarak yüksek kaliteli bir protein arayın; hiçbir yan ürün veya tahıl kelimesi olmamalıdır. A vitamini, B12 vitamini ve D vitamini gibi takviyeleri de arayabilirsiniz, bu da daha dengeli bir tarifi gösterir.

Yaşam evresi

Yaşam evresi

Yavru kediden yaşlılığa kadar her yaşam aşaması için tahılsız kedi mamaları var. Yavru kedilerin tipik olarak daha yüksek protein ve yağ gereksinimleri vardır ve yetişkinlerden farklı bir karbonhidrat dengesine ihtiyaç duyarlar, bu nedenle uygun mamayı aldığınızdan emin olun. Yaşlı kediler için metabolizma yavaşlarken kilo alımını önlemek için genellikle düşük kalorili kuru mamalar önemlidir. Bu yiyecekler yaşam kalitesini etkileyecektir.

Fiyat

Fiyat

En iyi tahılsız kedi mamalarının fiyatları tahıllı kedi mamalarına göre pahalı olabilir. Tahılsız kedi mamaları daha et, hindi , tavuk, ve protein değerleri yüksek olduğundan fiyatları farklıdır.

Tahılsız Kedi Mamaları: Evcil Hayvan Ebeveynlerinin Favorileri

Tahılsız kedi maması genellikle kedi mamasında pirinç, yulaf, mısır, buğday, çavdar ve arpa. Ayrıca glüten, un, nişasta ve kepek gibi tüm tahıl gibi yan ürünlerinden olmadan yapılır: ve arınmış olacaktır. Bu bileşenler olmadan, içeriğinde ne olursa olsun, gıdanın tahılsız olduğu kabul edilir. İşte gerçek Petibom evcil hayvan ebeveynleri tarafından derecelendirilen tahılsız en iyi kedi mamalarından bazıları.

Hills Tahılsız Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 1,5 Kg

Kedinizin sağlıklı ve ideal kiloda olmasını istiyorsanız Hill’s Science Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Mamasını denemelisiniz. İyi dengelenmiş, gerekli besinleri ve mineralleri sağlayan yüksek kaliteli bir formüle sahiptir. Kediniz bu mamanın enfes tadına bayılacak! Çünkü Hills Tahılsız Tavuklu Yetişkin Kedi Maması;

  • Tahıl içermeyen formül, yüksek kaliteli protein, omega-3 ve -6 yağ asitleri, sağlıklı ciltler için E vitamini ve hayati organları desteklemek için dengeli mineraller içerir.
  • Bir ila altı yaş arası yetişkin kediler için mükemmel bir seçimdir.

Hill’s Science Plan, yalnızca en kaliteli malzemeleri içerir ve veteriner hekimler tarafından tavsiye edilir. Lezzetli tavuk aroması kesinlikle her kediyi memnun edecektir. Marka ayrıca yaş mama çeşitleri de sunar. Böylece evcil hayvanınızın zevkine ve yaşam tarzına uygun bir mama türü seçebilirsiniz.

Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması 4,5 Kg

En iyi tahılsız kedi maması arayışındaysanız, Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması size kaliteli bir son verdirmeye hazır. Çünkü mama formülü kedi sağlığı için önemli olan doğal vitaminler ve besinler açısından zengindir. Kedinizin besin ihtiyaçlarını karşılamak üzere formüle edilmiştir. En yüksek sağlığı destekleyen protein ve yağdan daha fazla kalori sağlar.

Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması;

  • Yüksek kaliteli protein içerir.
  • Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri bakımından zengindir.
  • Kedinizin ihtiyacı olan taurin içerir.

Kedinizin ideal kiloya sahip olmasına destek veren bu mama çeşidi ayrıca sindirim kolaylığı sağlar. Kedinizin ihtiyaç duyduğu besinleri uygun miktarlarda karşılar. Ek gıdaya ihtiyaç duymazsınız.

Acana Bountiful Catch Somonlu Ve Ringa Balıklı Yetişkin Kedi Maması 1,8 Kg

Acana Bountiful Catch Somonlu Ve Ringa Balıklı Yetişkin Kedi Maması, yüksek kaliteli kuru mama arayan kedi sahipleri için iyi bir seçimdir. Bu ürün, sindirim, bağışıklık ve kilo yönetimine yardımcı olan bir amino asit olan taurin içerir. Ayrıca, kedinizin sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olan yüksek kaliteli protein ile yüklüdür.

Kedinizin;

  • ideal kiloya sahip olmasını sağlar.
  • kalp ve göz sağlığını korur.
  • parlak ve canlı tüylere sahip olmasına destek verir.

ACANA kedi maması, katkı maddeleri ve yapay tatlandırıcılardan kaçınmak isteyen kedi sahipleri için doğal bir seçimdir. Bu tahılsız kedi maması, diğer kuru kedi mamalarından daha az kalori içerir. Dolgu maddesi olarak mısır ve buğday yerine gerçek et içerir. Aynı zamanda yüksek miktarda taze sebze içerir. Kedinize harika bir beslenme sunmak için katkı maddesi içermeyen bu mama çeşidini deneyebilirsiniz.

 

Orijen Regional Red Tahılsız Sığır Etli Yavru Yetişkin Kedi Maması 1,8 Kg

Orijen Regional Red Tahılsız Sığır Etli Yavru Yetişkin Kedi Maması, herhangi bir koruyucu madde kullanılmadan taze ve sağlıklı malzemelerden yapılmıştır. Bu gıdalar, eksiksiz ve dengeli bir diyet olarak günlük beslenme içindir. Kedinizin yemesi gereken yiyecek miktarı, yaşına, cinsine ve aktivitesine bağlıdır.

  • Kedinizin sağlığı için faydalı olan yüksek kaliteli et ve diğer bileşenlerden oluşmaktadır.
  • Yüksek düzeyde protein, vitamin ve mineral içerir.
  • Tahılsız içeriği ile sindirim sistemini destekler.

Orijen, evcil hayvan maması endüstrisinde tanınmış bir markadır ve yüksek kaliteli, besleyici ve doğal evcil hayvan maması için birçok ödül kazanmıştır. Ödüllerin yanı sıra kedi sahiplerinin kalplerini fethetmiş ve kedilerin de en sevdiği mama markası hâline gelmiştir. Bu nedenle tahılsız kedi maması arayanlar için denemeye değer olduğunu belirtmek isteriz.

ND Ocean Ringa Balık Portakal ve Balkabaklı Tahılsız Kedi Maması 1.5 Kg

ND Ocean Ringa Balık Portakal ve Balkabaklı Tahılsız Kedi Maması, kediler için formüle edilmiş yüksek kaliteli bir mamadır. Bu nedenle pek çok en iyi kedi maması çeşidi listesinde yer almaktadır. Bu besleyici diyet %98 hayvansal protein ve %0 tahıldan oluşur. Eşsiz formülü, EPA ve DHA yüklü ringa balığı içerir. Bu yağ asitleri kalp hastalığını önlemeye ve normal beyin fonksiyonunu korumaya yardımcı olur. Ek olarak, portakaldan elde edilen vitamin ve mineralleri içerir.  Ayrıca;

  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Parlak ve canlı tüylere sahip olmalarını sağlar.
  • İdeal kiloya sahip olmalarına destek verir.

ND Ocean Ringa Balık Portakal ve Balkabaklı Tahılsız Kedi Maması, antioksidanlar, prebiyotikler, taurin ve balkabağı içerir. Ayrıca klinik olarak test edilmiştir ve %90’dan fazla sindirilebilirliği garanti eder.

Hills Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 1.5 Kg

Hills Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, veterinerler tarafından önerilen yüksek kaliteli kedi mamasıdır. Kedinizin zinde kalmasını destekler ve harcadığı enerjiyi geri kazanmasını sağlar. Kontrollü mineral seviyeleri ile üriner sisteminin sağlıklı olmasını sağlar. Yetişkin kedilerin günlük besin ihtiyaçlarını karşılar ve ek gıdaya ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca dışkı hacmini azaltır.

  • Midede tüy birikimini önler.
  • İdeal kiloya sahip olmalarına destek verir.
  • Günlük besin ihtiyaçlarını tam ve dengeli oranda karşılar.
  • Göz ve kalp sağlığını korur.

Kedilerde görülen ağız kokusu ve kilo problemleri için en iyi kedi maması aradığınızda Hill’s ilk sırada karşınıza çıkacaktır. Çünkü uzmanlar ve kullanıcılar tarafından önerilmektedir.

Brit Care Hipoalerjenik Sensitive Ringa Balıklı &Böcekli Tahılsız Hassas Yetişkin Kedi Maması 2 Kg

Brit Care Hipoalerjenik Sensitive Ringa Balıklı &Böcekli Tahılsız Hassas Yetişkin Kedi Maması, gıda hassasiyeti olan kediler için mükemmel seçimdir.  Yüksek kaliteli bileşenler içerir ve Avrupa Biyo standardını karşıladığı onaylanmıştır. Bu ürün, doğal et aroması, dengeli bir balık ve tahıl oranı içerir. Yetişkin kedilerin günlük besin ihtiyaçlarını tam ve dengeli oranda karşılar. Tahılsız içeriği ile sindirim sistemini destekler. Kalp ve göz sağlığının dostudur.

Kedinizin huzurlu bir şekilde beslenmesini sağlarken canlı ve parlak tüylere sahip olmalarına da destek verir. İştah açıcı lezzeti ile seçici kedilerin favorisidir.

İçindekiler: Kurutulmuş böcek ve taze ringa balığı içerir. Geri kalanı sarı bezelyeden oluşur. Bu yiyeceğin protein içeriği, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerdiğinden yüksektir. Ayrıca amino asitler ve probiyotiklerin karışımına sahiptir.

ND Prime Tavuk ve Narlı Yetişkin Kedi Maması 5 Kg

Kedinizi sağlıklı ve mutlu tutmak istiyorsanız piyasadaki en iyi tahılsız kedi mamasından biri olan ND Prime Tavuk ve Narlı Yetişkin Kedi Maması denemelisiniz.  Bu tahılsız kedi maması, hassas mideleri, alerjileri veya tüy yumağı olan kediler için de harika bir çeşittir. Ayrıca diğer kedi mamalarının çoğundan daha az kaloriye sahiptir.

  • N&D kediler için bütünsel beslenmeye odaklanan üst düzey bir markadır.
  • Bu kuru mama en az %40 protein içerir.
  • Proteinin miktarı kadar kalitesi de önemlidir. Bu mama, kediniz için harika bir protein kaynağı olan kemiksiz tavuk ve balık oranında zengindir. Ayrıca yağ oranı düşüktür ve daha az ısı ile işlenir.

Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması 1,8 Kg

Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması, kedinizin sindirim sistemini destekleyen mama formülüne sahiptir. Tarif ayrıca doğal bir omega-3 ve 6 yağ asidi kaynağı olan balık içerir. Bu bileşenler ayrıca bir kedinin kalp ve göz sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca;

  • bağışıklık sistemini destekler.
  • sindirimi kolaylaştırır.
  • Cilt ve tüy sağlığına katkıda bulunur.

Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması, yetişkin kedilerin ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlayan tahılsız yetişkin kuru kedi mamasıdır.  Kediniz bu lezzetli mamayı çok sevecek.

Mama içeriğimde kedi sağlığı için gerekli besinler olan taurin, EPA ve DHA yer almaktadır. Ev ve sokak kedileri için mükemmel bir seçimdir. Kediniz için mama arıyorsanız, Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması denemeye değer.

 

ND Ocean Morina Balık Karides Balkabağı ve Kavunlu Yavru Kedi Maması 1,5 Kg

ND Ocean Morina Balık Karides Balkabağı ve Kavunlu Yavru Kedi Maması, yüksek kaliteli protein sunan tahılsız mama çeşididir. Aynı zamanda sağlıklı bir cilt, parlak bir tüy ve iyi sindirimi destekler. Ayrıca, kedinizin hassas midesini rahatlatan yapay renkler veya koruyucular içermez.

En iyi tahılsız kedi mamasını ararken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli faktör, her markanın içerdiği sindirilebilir karbonhidrat miktarıdır. Bir kedinin sindirim sistemi, büyük miktarlarda tahılsız karbonhidratları işlemek için tasarlanmamıştır. Bu nedenle büyük miktarlar sindirim rahatsızlığına neden olabilir. ND Ocean Morina Balık Karides Balkabağı ve Kavunlu Yavru Kedi Maması, sindirim sistemine destek verir ve yüksek sindirilebilirliği garanti eder.

Bu markanın formülü, veteriner ve beslenme uzmanlarının araştırmalarına dayanmaktadır. Kedi ve köpeklerin fizyolojisine uygun bir sistem geliştirmek için yapılan araştırmalar sonrasında en iyi sonuç alınarak üretime geçirilmiştir

Orijen Kitten Tahılsız Tavuklu Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması 5,4 Kg

Orijen Kitten Tahılsız Tavuklu Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması, evcil hayvanınız için eksiksiz ve dengeli bir beslenme sağlamak için dünyanın en iyi malzemeleriyle üretilmiştir. Tavuk ve hindi gibi yüksek kaliteli hayvansal içeriklerin yanı sıra balık ve organlar içerir. Ek olarak, tarifleri uygun kas fonksiyonunu destekleyen omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir.

  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Kalp ve göz sağlığını korur.
  • Sindirimi kolaylaştırır.

Kediler için bu tahılsız mama ayrıca uygun miktarda balık içerir. Bu yüksek kaliteli protein, kedilerin yaşlılık yıllarında bile yağsız kaslarını korumasına yardımcı olur. Ayrıca balık yağından elde edilen ve güçlü kemikleri ve dişleri desteklemeye yardımcı olan DHA içerir. Bunların yanı sıra küresel malzemelerle üretilmektedir.

 

ND Balkabaklı Bıldırcın ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 1.5 Kg

ND Balkabaklı Bıldırcın ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılma operasyonu geçirmiş olan kedilerin günlük besin ihtiyaçlarını tam ve dengeli oranda karşılar. Tahılsız içeriği ile alerji riskini engeller ve sindirim sistemine destek olur.

Bu kısırlaştırılmış kedi maması tavuk, bıldırcın ve balkabağı içerir ve yüzde 100 GDO içermez. Ayrıca glütensizdir. Tahıl veya mısır içermez.  Lif ve A Vitamini gibi besin maddeleri açısından zengindir.

ND Balkabaklı Bıldırcın ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılmış ve enerji gereksinimleri azaltılmış kediler için mükemmeldir. %98 oranında hayvansal proteinden yapılmıştır. Ayrıca  yapay koruyucu içermez. Aynı zamanda az yağlı bir seçenektir. Bu formül, sağlıklı kiloyu korumak ve obeziteyi önlemek için formüle edilmiştir.

Bu besleyici kısırlaştırılmış kedi maması balkabağı, bıldırcın ve nardan üretilmiştir. Kısırlaştırılmış kedinizin ihtiyacına göre beslemek için ambalajın üzerinde yazılı olan tüketim tablosunu takip etmelisiniz.

ND Prime Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Tahılsız Kedi Maması 10 Kg

ND Prime Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Tahılsız Kedi Maması, kediler için %98 hayvansal protein içeren eksiksiz ve dengeli bir mamadır. Tahıl veya yapay koruyucu içermez. Kedinin sağlıklı kalmasına yardımcı olan vitamin ve mineraller açısından zengindir. Ayrıca az miktarda lif içerir ve glisemik indeksi düşüktür. Protein içeriği kedinizin vücut kütlesini koruması için yeterlidir.

ND Prime Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Tahılsız Kedi Maması, taze ve doğal içerikleri korumak için soğuk infüzyon işlemi kullanılarak yapılır. Gıda daha sonra havayı değiştirmek için nitrojen gazı kullanılarak koruyucu atmosferlerde paketlenir. Bu süreç, besin maddelerinin bozulmadan korunmasını sağlayan insan gıdaları için kullanılanla aynıdır.

Kediniz için doğru yiyeceği bulmak kafa karıştırıcı olabilir. Piyasada bu kadar çok seçenek bulunduğundan kediniz için doğru seçimi yapmak zor olabilir. Neyse ki, evcil hayvanınız için en iyi mamayı seçmenize yardımcı olabilecek uzmanlar var. Uzmanların birçoğu da bu mamayı önermektedir.

Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin DiyetKedi Maması 5,4 Kg

Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin Diyet Kedi Maması, kedinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Sindirilemeyen baklagiller ve bitkisel protein konsantreleri içermez. Ayrıca yapay koruyucu veya antioksidan içermez. Kedinizin genel sağlığı ve canlılığı için çok önemli olan ham lif bakımından da yüksektir.

Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin Diyet Kedi Maması, kilolu kediler için tasarlanmıştır, yağsız etlerden %44 protein ve sıfır tahıl sağlar. Düşük glisemik seviyesi nedeniyle bu kedi maması kilo kontrolü için mükemmeldir.

Orijen, en iyi malzemeleri tedarik etmekten ve onları ödüllü mutfaklarında hazırlamaktan gurur duyan gururlu bir firmadır. Uygun ve ince tahıl içermeyen mamalar, yüksek protein içeriği için üçte ikisi taze et ve hafifçe kurutulmuş etleri içerir. Yemekleri ayrıca vitaminler, mineraller ve diyet lifi açısından zengin olan baklagillerin küçük bir yüzdesini içerir.

Acana Grasslands Tavuk Ördek Ve Hindili Yetişkin Kedi Maması 4,5 Kg

Acana Grasslands Tavuk Ördek Ve Hindili Yetişkin Kedi Maması, kedilerin doğal beslenmesini taklit eden bir formüle sahiptir ve yüksek kaliteli hayvansal bileşenler içerir. WholePrey oranlarında beş farklı türde hayvansal içerik bulunur; bu, kedinizin optimum miktarda besin ve vitamin alacağı anlamına gelir. ACANA Grasslands Kedi Maması hayvansal proteinlere ek olarak bir dizi sebze ve eser meyvenin yanı sıra probiyotikler, botanikler ve mineraller içerir.

Yemyeşil otlaklardan ilham alan ACANA Grasslands Yetişkin Kedi Maması, kediniz için lezzetli bir yemektir. Serbest dolaşan kümes hayvanları, organik yumurtalar ve doğal ortamından yakalanmış yayın balığı ile doludur. Ayrıca yerel, taze veya ham malzemeler kullanılarak üretildiğinden kediniz için sağlıklı ve dengeli bir mamadır.

 

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

En iyi tahılsız kedi mama markaları arasında N&D, Orijen, Hill’s ve Brit Care bulunmaktadır. Bu markalar arasında çeşitli tahılsız kedi mamaları yer alır. Bu nedenle kedinizin damak zevkine uygun bir ürünü seçebilirsiniz.

N&D firmasının kısırlaştırılmış kediler için birçok tahılsız mama çeşidi bulunmaktadır. Kedinizin ideal kiloya sahip olmasını desteklerken alerji gibi sorunlardan da uzak durmasını sağlar. Ayrıca lezzetli içeriği ile seçici kedilerin de kalplerini kolayca fetheder.

Tahılsız diyetin arkasındaki mantık, kedilerin yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı diyetler gerektiren etobur olmalarıdır.  kediler gerçekten etoburdur – aslında omnivor olan köpeklerin aksine, vahşi kediler kesinlikle et yerler. Kediniz gerçekten daha fazla proteine ​​ihtiyaç duyuyorsa, şunları da inceleyebilirsiniz.yüksek proteinli kedi maması.

Tahılsız diyetler, kedilerde nispeten yaygın olan gıda alerjileri ve intoleranslarına da yardımcı olabilir. Bir gıda hassasiyetinden şüpheleniyorsanız, kedinize en iyi tahılsız kuru kedi mamasını vermek, her şeyi anlamak için iyi bir ilk adım olabilir.

Mamanın tahılsız olması düşük karbonhidrat anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir. Tahılsız kedi mamaları genellikle patates ve bezelye gibi diğer karbonhidratları içerir ve karbonhidratlarda normal mamalar kadar yüksek olabilir. Tahılsız en iyi kedi mamasını bulmak için, içerik listesini kontrol ettiğinizde pirinç, yulaf, mısır, buğday, çavdar ve arpa. Ayrıca glüten, un, nişasta ve kepek gibi tüm tahıl gibi yan ürünleri içerisinde olmadığından emin olun.

Ev kedileri tipik olarak dışarıdaki kedilerden daha az aktiftir ve bu nedenle günde daha az kaloriye ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, açık hava kedileriyle aynı tür yiyecekleri yiyebilirler ve onları daha az beslemeyin Herhangi bir aktivite seviyesi için en iyi tahılsız kedi maması için yukarıdaki listemize bir göz atın ve beslediğiniz miktarı buna göre ayarlayın.

Ev ve dış mekan kedileri gibi, yaşlı bir kedinin beslenmesindeki temel fark, aktivite seviyeleri azaldıkça genellikle daha az kalori ve yağa ihtiyaç duymalarıdır. %25-30 protein ve %10 yağ içeren kuru yiyecekler veya %8 protein ve %4 yağ içeren islak konserve yiyecekler doğru dengeyi sağlamalıdır. Kıdemli kediler ayrıca sindirimi daha kolay olan daha yüksek kaliteli malzemelere veya tıbbi sorunlarına dayalı özel yiyeceklere, örneğin böbrek sağlığı için yiyeceklere ihtiyaç duyabilir. Bazı şirketler örnek vermek gerekirse, Hills, Royal canin, Orijen, Acana gibi  özellikle yaşlı kediler için tahılsız mamalar hazırlar ya da paketin üzerindeki malzemeleri ve analizleri inceleyebilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.