İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici En İyi 5 Kedi Maması

İdrar yolu sağlığı  destekli en iyi urinary kedi maması, hassas idrar yollarına sahip kediler için uygun olup. Böbrekler ve boşaltım organları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve lezzetlidir.

İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici En İyi 5 Kedi Maması

İdrar yolu destekleyici kedi mamasının yararları nelerdir?

Kedilerde; idrar asitleştirici özellikler ve düşük düzeyde magnezyum oranıyla “strüvit taşlarının çözülmesi” ve idrar asitleştirici özellikler ve orta düzeyde magnezyum oranıyla “strüvit taşlarının tekrar oluşumunun azaltılması” için geliştirilmiş komple bir diyetetik tam yemdir.

Strüvit çözünmesi

Strüvit çözünmesi

Her çeşit strüvit taşının çözünmesine yardımcı olur.

İdrar seyreltme

İdrar seyreltme

İdrar seyreltme, idrarı strüvit ve kalsiyumoksalat taşlarının oluşması için daha azelverişli hale getirir.

Düşük Rss

Düşük Rss

Strüvit ve oksalat kristal oluşumlarına sebepolan iyon konsantrasyonunu düşürmeyeyardımcı olur.

Düşük Magnezyum

Düşük Magnezyum

Strüvit kristallerinin doğal bileşenimagnezyumun oranı düşüktür.

Evcil Hayvan Ebeveyn Favorileri

İdrar yolu Sağlığı destekleyici en İyi medi maması içeriklerden kedilerin seveceği lezzetli kedi maması listesi, Petibom'un evcil hayvan müşterileri tarafından seçilen idrar yolu destekleyici u için en iyi urinary kedi mamalarıdır. TAVSİYELER: Kullanımdan önce bir veteriner hekime danışılması tavsiye edilir. URINARY S/O strüvit taşlarının çözülmesi için 5 ile 12 hafta arasında, strüvit taşlarının tekrar oluşumunun azaltılması için ise 6 aya kadar kullanılmalıdır.

Hills Urinary İdrar Yolu Destekleyici Tavuklu Yetikin Kedi Maması 1,5 Kg

Kontrollü mineral seviyeleriyle üriner sistem sağlığını destekleyen tavuklu yetişkin kedi mamasıdır ve kısırlaştırılmış kediler için de uygundur.
Yapay herhangi bir koruyucu katkı maddesi, sentetik renklendirici ve tatlandırıcı içermez.

  • Sağlıklı bir üriner sistemi desteklemek için kontrollü mineraller.
  • Sağlıklı cilt ve kürk için E Vitamini ve Omega-6’lar.
  • Lezzetli ve besleyici bir yemek için yüksek kaliteli tavuk proteini.

Brit Care Hipoalerjenik Sterilized Urinary Tahılsız Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 Kg

Brit Care Hipoalerjenik Sterilized Urinary Tahılsız Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılma operasyonu geçirmiş olan kediler için sağlıklı bir vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olan ve idrar üretimini destekleyen düşük kalorili, veterinerler tarafından önerilen kuru mama çeşididir.

  • Tahıl içermeyen ve hipoalerjenik olan eksiksiz bir kedi mamasıdır.
  • İdrar yolu ve böbrek sağlığını destekler.
  • Optimum idrar pH seviyelerinin korunmasına yardımcı olur.
  • Yüksek kaliteli proteinler içerir.
  • Kedinizin kilosunu yönetmesine yardımcı olmak için ideal seviyelerde yağ, kalori ve lif içerir.

ND Quinoa Ördekli Yetişkin Kedi Maması 1,5 Kg

ND Quinoa Ördekli Yetişkin Kedi Maması, yetişkin kısırlaştırılmış kediler için eksiksiz ve dengeli bir mamadır. Kedinizin günlük diyeti için kinoa ve ördek içeren eksiksiz bir diyetetik formüldür. Bu kedi mamasının diyet içeriği, AAFCO Kedi Maması Besin Profillerinin gereksinimlerini karşılar. Ayrıca idrar pH’ını düşürmeye yardımcı olmak için kızılcık ve papatya içerir. Bu düşük glisemik formül aynı zamanda kedi arkadaşınızın sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu antioksidanlar ve vitaminlerle doludur.

  • Lezzetli bir yetişkin kedi mamasıdır.
  • Kristal ve taş oluşumunu önlemek için idrar pH’ını düşürür.
  • Yapay tatlandırıcı ve koruyucu içermez.
  • Dengeli idrar pH’ını desteklemek için magnezyum ve sodyum seviyeleri hesaplanmıştır.

Brit Sterilised Tavuklu Ve Ciğerli Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Brit Sterilised Tavuklu Ve Ciğerli Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılmış kedilerin günlük beslenme ihtiyaçlarını tam ve dengeli oranda kaşılayan premium kuru kedi mamasıdır. Yaşlanma önleyici içeriğe sahiptir. Veterinerler tarafından tavsiye edilen ve uzun araştırmalar sonucunda üretilmiş olan mamadır.

  • Yüksek sindirilebilir içeriğe sahiptir.
  • İçeriği zengin ve besin değeri yüksektir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Böbrek ve idrar yolu sağlığını korur.

Kedinizin yetişkinlik dönemini en sağlıklı şekilde yaşayabilmesi için özenle formüle edilmiştir. İdrar yolu sorunlarının çözümlenmesine destek verir.

Orijen Kitten Tahılsız Yavru Kedi Maması 1,8 kg

Kedinizi idrar sağlığı için tahılsız bir kedi maması beslemek istiyorsanız, Orijen Kitten Tahılsız Yavru Kedi Maması iyi bir seçimdir. Veterinerler tarafından tavsiye edilir. Bu tahılsız kedi maması yüksek miktarda tavuk içerir ve idrar pH’ını dengelemeye yardımcı olan doğal tedavi edici bitkiler içerir

  • ev kedileri için mükemmel bir seçimdir.
  • Bol miktarda protein içerir
  • omega-3 yağ asitleri açısından zengindir
  • yapay tatlar, renkler veya koruyucular içermez.

Pro Plan Derma Plus Somonlu Tüy Yumağı Önleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 Kg

Pro Plan Derma Plus Somonlu Tüy Yumağı Önleyici Yetişkin Kedi Maması, idrar sağlığını destekleyen ve vücudun bağışıklık sistemini destekleyen bir dizi besin ve antioksidan içerir. Ayrıca formülünde kontrollü miktarda mineral ve balık yağı yer almaktadır. Bu bileşenler, vücudun uygun idrar yolu işlevini sürdürmesi ve idrar yolu enfeksiyonlarını uzak tutmaya yardımcı olması için gereklidir.

  • Kedinizin derisini ve tüylerini destekleyen eksiksiz ve dengeli bir diyettir.
  • Yüksek kaliteli protein açısından zengindir.
  • Sağlıklı bir idrar yolunu korumak için Omega-3 ve yağ asitleri içerir.

1 yaş üzeri yetişkin kedinizin günlük besin ihtiyaçlarını karşılamak üzere veterinerler tarafından özenle formüle edilmiştir.

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

İdrar yolu sorunlarının çözümünde İdrar yolu problemi çözüm kedi mamaları kullanımında geçen süre, enfeksiyonun ciddiyetine ve ne kadar çabuk tedavi ettiğinize bağlıdır. Erkenden müdahale ve veterinerin önerilerinin yerine getirilmesi ile kısa sürede etkisini gösterir. Ancak taşların çözülmesi ve tekrar oluşumunun önlenmesi için altı ay kullanımı önerilir. Kullanım süresi kediden kediye değişeceği için veterinere danışılması önemlidir.

İdrar yolu problemlerini önlemek için doğru beslenme çok önemlidir ve protein, nem ve doğru mineral oranı yüksek bir diyet idealdir. İdrar sorunları için iyi bir diyet, kedinizin düşük karbonhidrat seviyeleri ve yüksek kaliteli protein içeren doğal diyetine yakın olmalıdır. Ayrıca düşük magnezyum içeriği ile formüle edilmelidir. Tahılsız beslenme önerilir.

İdrar yolu hastalığı ömür boyu sürecek bir sorun olabilir ve kediniz tedavi görmüş olsa bile, bir noktada geri gelme olasılığı yüksektir. Bu arada, üriner sağlık kedi maması, kedinizin semptomları ve belirtileri yönetmesine yardımcı olabilir. İdrar yolu hastalığının daha ciddi bir sorunun işareti olabileceğini ve hemen veteriner tedavisine başvurmanın önemli olduğunu unutmayın.

Kedi idrarı, kristallere neden olabilen kalsiyum oksalat ve struvit dahil olmak üzere karmaşık bir mineral karışımı içerir. Bu kristaller birikirse, daha büyük taşlara dönüşebilirler. Uzmanlar bunun neden olduğundan tam olarak emin değilken, bunun bir kedinin diyeti ve su alımıyla ve ayrıca idrarın asitliğiyle ilgili olduğu da belirtilmektedir.

Uygun bir kedi diyeti, kristal oluşumunu önleyebilir ve idrar pH’ını düzenleyebilir.

Kedinizin böbrekleri ve idrar torbasını içeren üriner sistemi, atık ürünleri işlemek ve vücuttan atmak üzere çalışır. Böbreklerde sorun varsa, sistem bu ürünleri uzaklaştırmaya devam edemez. İdrar torbası sorunları arasında inflamasyon, taşlar ve en kötü senaryoda üriner tıkanıklık yer alır. Bu problemler, kedinizin genel sağlığını etkileyebilir.

Kedilerde, birkaç farklı şeyin neden olduğu alt idrar yolu problemleri yaygındır.

Ürolitiazis, idrar torbası başta olmak üzere kedinizin üriner sisteminde kristal veya taş oluşturabilen bir süreçtir. Bunlara, kedinizin vücudunda doğal olarak bulunan, üriner sistemleri tarafından düzgün bir şekilde işlenmeyen veya idrarda normalden daha yüksek konsantrasyonda bulunan minerallerin kristalleşmesi neden olur. İdrar konsantrasyonunun artması da bu sürece katkıda bulunabilir. Bu taşlar, iltihaba neden olabilir ve hatta idrar geçişini engelleyebilir.

Kedilerde taş veya enfeksiyon ile ilişkili olmayan iltihaplanma da görülebilir. Nedeni genellikle bilinmeyen bu iltihap, altta yatan nedenin bulunamadığı anlamına gelen “idiyopatik” ifadesiyle adlandırılır.

Kediler, çölde yaşadığı için su içme gereksinimi düşük olan memeliler türünden geliyor. Arka plandaki bu içgüdüsel davranış, kedilerin üriner sistem sorunlarına yatkın olmalarında kilit faktördür çünkü genellikle daha az su içerler ve modern bir çevrede evcil hayvan olarak sürdürdükleri yeni yaşam tarzı için ideal olandan daha az sıklıkta idrar yaparlar.

Ancak kedinizin üriner sistemle ilgili sorunlar yaşama olasılığını başka faktörler de etkiler. Fazla kilolu veya obez kedilerin, sistit (üriner organlarda iltihap), ürolityaz ve tıkanıklık gibi rahatsızlıklara yakalanma olasılığı daha yüksektir. Kısırlaştırılmış kedilerde taş oluşması riski de daha fazladır.

Kediniz idrar yolu taşı gibi acil bir sorun yaşıyorsa, veteriner hekiminizin yapacağı ilk şey bu sorundan en uygun şekilde kurtulmak için tıbbi veya cerrahi tedavi sağlamak olacaktır. Bu adımdan sonra, daha sağlıklı bir üriner sistemi sürdürebilmesi için kedinizin beslenmesini değiştirmeyi önerebilir.

Kedinizin beslenmesi; taş oluşma ihtimalinin daha düşük olduğu ve kedinizin sistemini temizlemek için sık sık idrarını yapmaya teşvik edildiği uygun bir iç mekan yaratarak onun üriner sistemini destekleyebilir. Kedinizin idrar yolu taşları varsa, özel bir beslenme daha fazla taş oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Kedi yaş mamalarda yüksek oranda su bulunur ve bu da kedinizin daha fazla idrara çıkmasını sağlamada faydalı olabilir. Bazı veteriner serisi diyetleri, kedinin idrarını seyreltmenin yanı sıra, daha düşük bir idrar konsantrasyonu oluşturmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Dikkatinizi Çekebilir