Böbrek hastası Kediler için En İyi Kedi Mamaları

Böbrek hastalığı ya da bozukluğu olan kedilerde, beslenme çok önemlidir, böbrek hastalıkları kedilerde oldukça sık görülür. Bazı enfeksiyonlar, antifriz gibi kimyasallara maruz kalmak veya yıllar içinde görünürde bir neden yokken birden ortaya çıkabilir. Böbrek hastalıkları vakanın durumuna göre farklı semptomlar gösterseler ve tedavi yöntemleri farklılıklar içerse de diyette yapılan değişiklikler sıklıkla çok yardımcı olur.

Böbrek hastası Kediler için En İyi Kedi Mamaları

Böbrek hastası için kedi mamasında nelere dikkat edilmelidir?

Bir kedi sağlıklı kiloda kalacak kadar yeterli mama tüketmiyorsa, hazır gıdalar iyi bir seçenek gibi görünse de besinsel ihtiyaçları için farklı seçenekler düşünmeniz gerekebilir. Çözüm belki de farklı mamalar denemek kadar basit de olabilir. Ancak evde kedinize yemek pişirmek de iyi bir seçenektir. Ev yapımı yemekler genellikle kediler tarafından iştahla tüketilecek aromadadırlar. Çiğ gıdalar ise gıda kaynaklı patojenler nedeniyle hasta kedinizin savunma sisteminin başa çıkamayabileceği problemler doğurma riski taşırlar. Kedinize ev yapımı ya da çiğ gıdalar vermeden önce veteriner hekiminize danışarak kediniz için güvenli bir böbrek hastası kedi maması öğrenmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Beslenme

Beslenme

Böbrek hastası için kediler ne yemeli sık sorunumuz üretim sürecinin yan ürünlerinden elde edilmiş proteinlerden ziyade hayvansal protein kaynaklı ürünleri (tavuk, sığır, balık vb.) tercih edebilirsiniz.

Öneri

Öneri

Eğer kediniz kolaylıkla konserve mama yemiyorsa yine yüksek kaliteli içerikleri olan bir kuru mamayı tercih etmeli ve kedinizi bol bol su içmeye teşvik etmelisiniz.

Lezzet

Lezzet

Üretim sürecinin yan ürünlerinden elde edilmiş proteinlerden ziyade hayvansal protein kaynaklı ürünleri (tavuk, sığır, balık vb.) tercih edebilirsiniz.

Veterinerinizin tavsiyesi

Veterinerinizin tavsiyesi

Kedinizin mamasını değiştirmeden önce veterinerinize danışın.

Hill's Optimal Care Ton Balıklı Yetişkin Kedi Maması 1,5kg

Böbrek hastası kediniz için yüksek proteinli bir diyet, ilerlemesini yönetmeye ve onu kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Hill’s Optimal Care Ton Balıklı Yetişkin Kedi Maması, yüksek kaliteli protein içerir, kedinizin günlük besin ihtiyaçlarını karşılar ve lezzeti ile iştahını kabartır. Vitamin ve mineraller açısından zengindir ve çok az fosfor içerir.

  • Dengeli miktarda protein ve antioksidan içerir.
  •  Taurin ve omega-3 yağ asitleri de dahil olmak üzere faydalı vitaminler ve minerallerle doludur.
  •  Sodyum oranı düşüktür ve kontrollü miktarlarda fosfor ve protein içerir.
  • Ayrıca sağlıklı amino asitler ve l-karnitin içerir.

Acana Pacifica Balıklı Tahılsız Kedi Maması 4,5 kg

Acana Pacifica Balıklı Tahılsız Kedi Maması, böbrek sorunları olan kediler için mükemmel bir seçimdir. Besin değeri, özellikle protein içeriği yüksektir. Böbrek hastalığı olan çoğu kedinin iştahı azalır ve bu mama, kedinin çok fazla yemesine gerek kalmadan doğru miktarda beslenmeyi sağlamak üzere tasarlanmıştır.

  • Böbrek fonksiyonunu desteklemek için düşük fosfor seviyeleri ve hedeflenen protein seviyeleri içerir
  • Tahıl içermez ve omega-3 yağ asitleri ile glukozamin ve kondroitin gibi temel besinler açısından zengindir
  • Doğal lif kaynakları ve bir probiyotik bakteri karışımı içerir.
  • Her yaştan ve ırktan kediler için harika bir seçimdir.

Royal Canin Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması 4 Kg

Royal Canin Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılmış kedinizin böbrek sağlığını desteklemek için özel olarak formüle edilmiş fosfor seviyesine sahiptir. Bu formül aynı zamanda lezzetlidir, bu da kedinizin iştahını artırır. Mamanın protein ve yağ içeriği, dengeli bir sindirim sistemini korurken böbrekleri destekler.

  • Sağlıklı böbrek fonksiyonunu desteklemek için doğru vitamin ve mineral dengesini sağlar.
  • Seçici kedilerin hayır diyemeyeceği lezzete sahiptir.
  • Canlı ve parlak tüy oluşumunu destekler.

 

Brit Veterinary Diets Struvite Tahılsız Tavuk Bezelye Kedi Maması 2kg

Brit Veterinary Diets Struvite Tahılsız Tavuk Bezelye Kedi Maması, kedinize besleyici ve eksiksiz bir veteriner diyeti sağlayan tahılsız bir formüldür. Ayrıca idrar yolunda sağlıklı bir pH seviyesini korumak için formüle edildiğinden struvit taşı riskini azaltmaya yardımcı olur.

  • Kedinizin idrar yollarında taş ve kristal oluşmasını önlemeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
  • Tahıl içermez.
  • Struvit taşlarının çözülmesine yardımcı olan azaltılmış magnezyum içerir.
  • Böbrek fonksiyonunu korur ve enerjiyi arttırır.

 

Brit Care Hipoalerjenik Sterilized Urinary Tahılsız Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 Kg

Brit Care Hipoalerjenik Sterilized Urinary Tahılsız Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması, idrar yolları ve böbrek sağlığını destekleyen tahıl içermeyen hipoalerjenik formüldür. Antioksidanlar açısından zengin otlar ve meyveler içerir. Bunlar vücudu serbest radikallerden korumaya ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olur. Ayrıca sindirim sistemi ve tüy sağlığını iyileştiren taze tavuk içerir. Formülündeki diğer maddeler, yaşlı kedilerde böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olan besinler içerir. Mide-bağırsak sisteminin sağlığını korur.

  • Güçlü bir antibakteriyel ve antiseptik bileşen olan L-metionin içerir.
  • Tahıl içermez.
  • Yüksek protein formülüne sahiptir.
  • İdrar pH seviyelerinin korunmasına yardımcı olan deniz topalağı içerir.

Brit Premium Sterilised 8 kg Kısırlaştırılmış Somonlu Yetişkin Kuru Kedi Maması

Brit Premium Sterilised 8 kg Kısırlaştırılmış Yetişkin Kuru Kedi Maması, yavru, emziren ve hamile kediler dahil her yaş için uygundur. Kalorisi yüksek bir mamadır ve kilo sorunu olan aktif kediler için iyi bir seçenektir. Sağlıklı beslenme için mükemmel bir kuru mamadır. Et içeriği yüksektir ve lezzeti kedinizin doğal damak tadına hitap eder.

  • GDO ve ilave şeker içermez.
  • Hem iç hem de dış mekan kedileri için de uygundur.
  • Sindirime ve idrar rahatlığına yardımcı olan bazı bitki özü özleri içerir.
  • Sağlıklı tüy tabakasının korunmasına yardımcı olan Omega 3 ve 6 yağ asitleri ile doludur.
  • Sindirimi oldukça kolaydır

Pro Plan Liveclear Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 1,4 Kg

Pro Plan Liveclear Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kedinizin sağlıklı bir idrar yolu ve böbrek fonksiyonunu korumasına yardımcı olabilecek benzersiz bir besin karışımı ile yapılır. Bu mama ayrıca cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca düşük seviyede magnezyum içerir ve oldukça lezzetlidir.

  • Kediler için yüksek kaliteli ve dengeli bir mamadır.
  • Kedinizin vücudu için ihtiyacı olan önemli B vitaminleri içerir.
  • Böbrek hastalığı olan evcil hayvanlara yardımcı olmak için azaltılmış protein ve fosfor ile formüle edilmiştir.

Bu gıda aynı zamanda diğer protein kaynaklarının etkilerini nötralize eden bir protein bileşeni olan yumurtaları da içerir. Yumurtanın içerdiği protein kedinizin yemesi için güvenlidir.

 

Brit Care Hipoalerjenik Sterilized Sensitive Tavşanlı Tahılsız Kısırlaştırımış Kedi Maması 7 Kg

Brit Care Hipoalerjenik Sterilized Sensitive Tavşanlı Tahılsız Kısırlaştırımış Kedi Maması, kısır kediler için özel olarak üretilmiş, böbrek sağlığını destekleyen, enerjisi yoğun, oldukça lezzetli bir kuru mamadır. İştahı artırmaya yardımcı olan benzersiz bir aroması vardır ve fosfor oranı düşüktür, kedinizin ekstra mama ihtiyacını azaltır. Böbrek hastası kedilerin gereksinimlerini sağlayan bir diyet için doğru besin dengesini içerir.

  • Yüksek kaliteli protein içerir.
  • Hidrolize tavuk karaciğeri harika bir vitamin kaynağıdır
  • Somon yağı omega-3 yağ asitleri sağlar. Bu yağ asitleri, kedinizin derisinin ve tüylerinin sağlığı için önemlidir.
  • Tahıl içermez ve hipoalerjeniktir.

Somon yağı aynı zamanda beyin gelişimi ve göz gelişimi için önemli olan mükemmel bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Bu gıda ayrıca sindirim için faydalı olan ve diyet lifi sağlayan prebiyotikler ve fruktoz içerir.

Brit Premium Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması 8 Kg

Brit Premium Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması, gelişmekte olan yavru kediniz için harika bir seçenektir. %100 tahıl içermez ve sindirime yardımcı olmak için formüle edilmiştir. Bu mama özellikle hamile veya emzikli dişiler için iyidir ve 1 ila 12 aylık kediler için önerilir.

  • Böbrek hastalığı olan kediler için iyi bir seçimdir.
  • Sağlıklı amino asitler ve l-karnitin içerir.
  • Sodyum oranı düşüktür ve kontrollü miktarlarda fosfor ve protein içerir.

Kediniz için mükemmel bir protein ve vitamin kaynağıdır. Ayrıca kedinizin gözleri ve cildi için faydalı olan somon yağı içerir. Ayrıca yavru kedinizin mamayı kolayca sindirmesine yardımcı olmak için prebiyotikler ve diyet lifi olan MOS ve FOS içerir.

 

Hills Young Sterilised Ton Balıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 Kg

Hills Young Sterilised Ton Balıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kedinizin beslenme ihtiyaçları için dengeli bir diyet sağlar. Kolay sindirilen ve protein içeriği yüksek maddeler içerir. Ayrıca temel vitaminler ve eser elementler içerir. Kısırlaştırma sonrası kedinizin kilosunun ve idrar sağlığının korunması için formüle edilmiştir.

  • Yüksek oranda sindirilebilir ve iştah açıcıdır.
  • Klinik olarak kanıtlanmış antioksidanlar ve benzersiz bir kilo yönetimi formülü ile formüle edilmiştir. Yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir
  • 6 Aylık ila 6 yaş arasındaki kediler için uygundur.

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kedi Maması 3 Kg

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılmış kedilerin mükemmel kilo ve vücut kondisyonunu korumasına yardımcı olmak için doğru seviyelerde protein, yağ ve karbonhidratlarla özel olarak formüle edilmiştir.  Sindirim sağlığını destekleyen doğal prebiyotikler içerir.

  • Sağlıklı böbrek fonksiyonunu destekler.
  • Dişleri plak ve tartar oluşumundan korumaya yardımcı olur
  • Sağlıklı bir vücut ağırlığının korunmasını sağlar.

Sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasına ve sağlıklı bir tüy, deri ve sindirim sisteminin korunmasına yardımcı olur. Kedilerin farklı yaşam evrelerindeki ihtiyaçlarını karşılamak için beslenme uzmanları ve veteriner hekimler tarafından formüle edilmiştir.

Cat Chow Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 3 kg

Cat Chow Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılma operasyonu geçirmiş olan kediler için özel olarak formüle edilmiştir ve ideal kilo ve kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur. Kısırlaştırılmış kediler için ideal vücut kondisyonunu korumak için uygun yağ ve protein seviyeleri içerir ve ayrıca E vitamini ve omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir.

  • Tüy yumağı oluşumunu önler.
  • Sağlıklı bir cilt, tüy ve kaslar için faydalı olan E Vitamini içerir.
  • Besin açısından zengin formülüyle bu mama, kedi arkadaşınızın sağlıklı bir kiloda kalmasına yardımcı olacaktır.

 

Mera Sensitive Tahılsız Hassas Tavuklu Kedi Maması 2 kg

Mera Sensitive Tahılsız Hassas Tavuklu Kedi Maması, hassas mideleri olan kedilerin özel ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmıştır. Bu tamamen sindirilebilir mama, kaliteli hammaddelerden üretilmiştir ve kedinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi doğru miktarda ve bileşimde içerir. Magnezyum içeriğini sınırlandırırken ve hayvansal protein miktarını en üst düzeye çıkarır, kedinizin organizmasının ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar.

  • Sindirime yardımcı olmak için yüksek sindirilebilir besinler sağlar.
  • Bağırsak florasının sağlığını destekleyen inülin içerir.
  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Böbrek sağlığını korur.

 

LaVital Cat Adult Sterilised Lamb 12 kg Kuzu Etli Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

LaVital Cat Adult Sterilised Lamb 12 kg Kuzu Etli Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması, fosfor açısından düşük ve özenle seçilmiş hayvansal proteinler içerdiğinden böbrek sorunları olan kediler için iyi bir seçimdir. Düşük fosforlu bir diyet, kedinizin iştahını ve kas kütlesini koruyarak daha iyi hissetmesine yardımcı olabilir.

  • Böbrek hastalıklarını önlemek ve böbrek hastası kedileri desteklemek için, kaliteli içerik ve düşük magnezyum ile formüle edilmiştir.
  • Kedinizin ideal kiloya sahip olmasını destekler.
  • GDO içermez.

Kedinizi yeterli protein ve esansiyel amino asitlerle kaliteli bir diyetle beslemek önemlidir. Kısırlaştırma operasyonundan sonra kedinizin metabolizması yavaşlar ve iştahı artar. Bu, vücut ağırlığında bir artışa yol açabilir, bu nedenle optimum kilo yönetimi sağlamak için kedinizin diyetini ayarlamak çok önemlidir. LaVital Cat Adult Sterilised formülü, kısırlaştırılmış kedinizin sağlığını ve canlılığını korumak için en uygun besin kombinasyonunu sağlar.

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

Böbrek hastası kediler yüksek kaliteli içeriğe sahip kuru ya da yaş mamalar ile beslenmelidir. Kuru mama ile beslenenler daha fazla su tüketmelidir. Hangi mamayı tercih edeceğiniz konusunda tercih yapamıyorsanız veterineriz size destek verecektir ve Böbrek Hastası Kediler İçin En İyi 14 Kedi Maması listemize de göz atabilirsiniz.

Kedilerde böbrek sağlığını korumak için içeriği kaliteli olan fosfor oranı düşük ürünler tercih edilmelidir. Taş oluşumunu önleyen Brit Veterinary Diets Struvite gibi mama çeşitleri özellikle böbrek ve idrar sağlığını korumak amacı ile üretilmektedir. Böbrek sorunu olan kediler için diyete dikkat edilmelidir. Sağlıklı ve uzun bir yaşam için beslenme, bakım ve veteriner kontrolü gibi önemli konular ihmal edilmemelidir.

Böbrek yetmezliği sorunu olan kediler için veterinerler özel diyetler önermektedir. Bu diyetler böbrek hastalığına sahip kedilerin tam ve dengeli beslenmesini karşılayan, uzun ve sağlıklı yaşam sürmesini destekleyen kedi mamaları ile sağlanabilir. Bol bol su içmeliler ve ödül maması verilmek istendiğinde böbrek hastalığına zararı olmadığına dikkat edilmeli.

Kedilerde böbrek hastalığı belirtileri ve tedavisi hakkında rehberimize göz atabilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.