Evde yavru köpek maması yapımı

26 Mayıs 2022
1332
Evde yavru köpek maması yapımı

Evde yavru köpek maması yapımı her köpek sahibinin aklını karıştırabilir. Çünkü her canlının vücut işleyiş şekli farklıdır ve bu nedenle her biri için farklı bir diyet gerekir. Köpek mamaları içeriği beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilir. Ki köpekler arasında da farklı diyet ihtiyacı olduğu için köpeğinizin tıbbi geçmişi, yaşı ve ırkı gibi mama seçiminde kritik olan ayrıntılar üzerinde durulur. Ardından optimum fayda sağlamak amacıyla en uygun şekilde üretilirler.

Herhangi bir neden dolayısıyla evde köpek maması yapımı ihtiyacı oluşabilir. Bitmiş ve unutulmuş olan mama, maddi durum ya da kendiniz el emeği olarak mama yapmak istediğinizde her detaya önem vermeli ve hiçbirini göz ardı etmemelisiniz.

Yavru köpekler için evde köpek maması yapılabilir mi?

Köpekler için evde mama yapımı bazı kişiler tarafından sevilerek yapılıyor. Bu konuda tecrübe sahibi olmayan ve yavru köpek besleyenler bazı konularda endişe duyabiliyor. Çünkü büyüme evresinde olan köpeklerin dengeli ve kaliteli bir şekilde beslenmeleri hayatlarının her aşamasını etkiliyor. Günlük besin ihtiyaçlarını uygun olarak karşılamaları uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat ile doğrudan bağlantılıdır.

Köpekler de bizler gibi vitamin, mineral ve belirli oranda kaloriye ihtiyaç duyarlar. Yavru köpeklerin ihtiyaçları ise enerjik yapıları ve büyümeleri nedeni ile diğerlerinden daha özeldir. Eğer onu mama ile besliyorsanız ihtiyaçlarını tam ve dengeli oranda karşıladığından emin olmalısınız. İşte buradaki altını çizdiğimiz en önemli konu yavru köpekler için mama hazırlama sürecinde her şeyin dengeli ve uygun olarak yapılmasıdır. Doğru yavru köpek diyetini hazırlama yeterli kalori almalarını sağlamaktan çok daha fazlasıdır. Çünkü yavru köpekler ihtiyaçlarını karışlayacak;

  • Yüksek kaliteli protein
  • Yağ
  • Kalori dengesine sahip olmalıdır. Ayrıca mamaları vitamin ve mineral içermelidir.

Bir yavru köpek maması hazırlamak için en iyi yol veteriner danışmanlığıdır. Çünkü her köpek farklı ihtiyaçlara sahiptir ve en pratik, doğru ve uygun yöntemleri size sunacak olan veterinerlerdir. Köpekler ne yer sorusunun en iyi yanıtı onlardadır.

Ev yapımı yavru köpek maması nasıl hazırlanmalı?

Yetişkinliğe ulaştığında ideal kilosu 30 olması gereken 10 kiloluk bir yavru köpeğin günlük kalori miktarı 1000’dir. Yavru köpekler yetişkinlerden daha fazla yağ yaktığı için ayrıca protein, yağ, vitaöin ve mineral olarak daha fazla ihtiyacı bulunmaktadır.

Evde yavru köpek maması yapımı için ihtiyacınız olan ürünler;

  • Balık, hindi, tavuk ve kuzu eti gibi proteinler;
  • Sindirimi kolay olan lifli karbonhidratlar (pirinç),
  • Köpekler için sağlıklı sebzeler (yeşil fasulye, brokoli, bezelye, havuç…),
  • Yağ,
  • Vitamin takviyeleridir.

Bu ürünlerin her birinin ye aldığından emin olduğunuz bir tarif seçerek mama yapımına başlayabilirsiniz. Evde mama yapımı için dilerseniz haftalık ve dilerseniz aylık olarak hazırlık yapabilirsiniz. Sebzeleri ve et ürünleri belirli şekilde yıkamalı, doğramalı ve pişirmelisiniz. Ardından beş gün buzdolabında ya da üç ay boyunca dondurucuda saklayabilirsiniz. Maksimum köpek maması saklama sürecidir. Bu nedenle üç aylık olarak da mama hazırlamak mümkün diyebiliriz. Mamayı hazırlayın ve dondurun. Beş günlük tüketim için dondurucudan buzdolabına dönüşüm yapın.

Farklı besinler ve içerikler ile köpeğinizin ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılayabilirsiniz. Leziz mamalar yanı sıra ödül atıştırmalıkları da yapabilirsiniz. Yavru köpeğiniz büyüdükçe kaptaki mama miktarını arttırmanız gerekiyor. İdeal kiloya ulaştığında mama miktarını belirli oranda tutmalısınız. Bunun için düzenli veteriner kontrolleri işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca köpeğinizin ırkı ve yaşına bağlı olarak da bilgi almak için araştırma yapabilirsiniz. en iyi köpek mamaları listesinden Köpeğinizi haftada bir kez tartmanızı tavsiye ederiz.

Yavru Köpekler için Pişmiş ve Çiğ Diyetler

Köpekler için çiğ besinler herkes tarafından kafa karışıklığına neden oluyor. Çünkü pişirilerek hazırlanan mamaların sağlıklı olduğundan şüphe duyulmazken konu çiğ mamaya geldiğinde net bir şey söylenemiyor.

Köpekler için çiğ besinler hakkında yapılan pek çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Üstelik özel olarak formüle edilen köpek mamaları çiğ besin içerdiğinde dahi tehlikeli patojenlerin riskleri konusunda uyarılar yapılıyor.

Yetişkin köpekler için önerilmeyen ve eğer başlanacaksa erken dönemde olması gerektiği belirtilen çiğ köpek maması diyeti, köpeğinizi etkileyebilir. İçeriğinde yer alacak ürünlerin doğal ve kaliteli olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Taze ve uygun et bulmak zamanımızda pek de kolay değil. Bu diyet için veteriner hekiminize danışmanız gerekmektedir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.