Kediler Kefir İçer Mi?

29 Ocak 2023
922
Kediler Kefir İçer Mi?

Bir kediniz varsa, kefirin kedileriniz için güvenli olup olmadığını merak etmiş olabilirsiniz. Kefir denilince bilinmesi gereken birçok şey var. Örneğin, kedinizin günlük olarak tüketebileceği kefir miktarını ve kediniz için ne kadarının fazla olduğunu bilmeniz gerekir. Ayrıca kefirin kedileriniz için faydalarını da bilmek isteyebilirsiniz. İlk olarak kediler kefir içer mi sorusunu yanıtlayalım.

Kediler kefir içer ve kefirin kedilere pek çok faydası bulunmaktadır. Ancak uygun miktar oldukça önemlidir. Aksi takdirde sindirim sorunları oluşabilir.

Kefir Nedir?

Kefir, probiyotikler, vitaminler ve mineraller içeren fermente bir süt ürünüdür. Sindirimi iyileştirmeye yardımcı olduğu için özellikle evcil hayvanlar için faydalıdır. Sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak, evcil hayvanınızın hastalıklarla savaşan bağışıklık sistemini harekete geçirir. Evcil hayvanınızın diyetine kefir eklemek, alerjiler ve cilt enfeksiyonları gibi sorunları da tedavi edebilir.

Kediler İçin Kefirin Önemi

Kediler için kefir, kedinizin diyetini zenginleştirmenin harika bir yoludur. Mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır ve laktoz intoleransı olan bir evcil hayvanınız varsa, alımını azaltmaya yardımcı olabilir. “Çifte fermantasyon” (sütün tekrar fermente edildiği bir süreç) yaparak, içerdiği laktoz miktarını düşürerek evcil hayvanınızın sindirim sistemine yardımcı olabilirsiniz.

Kefir, enfeksiyonlarla savaşmaya ve kedinizin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek doğal bir süper probiyotiktir. Kedilerinizin sindirim sistemleri için de iyidir. Yararları bitti mi? Elbette hayır, çünkü kefir faydaları saymakla bitmez.

Kefirin Kedilere Faydaları

kediler kefir içer mi

Kedinizin diyetine kefir eklemek, yaygın bir hastalık nedeni olan iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca kedinizin bağışıklığını güçlendirmenin harika bir yoludur. Bu nedenle kefir dengeli beslenmenin bir parçası olmalıdır.

Harika bir kalsiyum, vitamin ve mineral kaynağıdır. Bu içecek ayrıca kemikler ve dişler için gerekli olan protein açısından da zengindir.

Kediniz ishalden muzdaripse, kefir gastrointestinal dengenin yeniden sağlanmasına yardımcı olabilir. İshali tedavi etmenin yanı sıra kefir, çoğu hastalığın önemli bir nedeni olan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Kediniz laktoz intoleransı varsa, ona kefir verebilirsiniz. Kefir iyi bir kalsiyum ve B12 ve B2 vitamini kaynağıdır. Bu vitaminler, proteinleri metabolize etmeye ve vücuttaki yağı düşürmeye yardımcı olur.

faydalı mayalar ve bakterilerle dolu doğal bir ham probiyotiktir. Aynı zamanda harika bir B vitamini ve kalsiyum kaynağıdır.

Kefir, besin değerinin yanı sıra probiyotiktir, yani dost bakteriler içerir. Bu yararlı bakteriler, kedinizin bağışıklık sistemini ve bağırsak sağlığını korumanıza yardımcı olacaktır. Buna ek olarak kefir, çoğu hastalığın birincil nedeni olan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Kedinizin ishaline yardımcı olmanın yanı sıra, kefir ayrıca bir tedavi olabilir ve sağlıklı bir cilt geliştirmenin bir yolu olabilir. Zengin bir B2 ve B12 vitamini kaynağıdır. Bu vitamin yağ metabolizmasına yardımcı olur ve kemik sağlığını destekler.

Kedilere Kefir Nasıl Verilir?

Kefir yoğurt gibi kullanılabilir ve kedinizin mamasına karıştırılmalıdır. Ayrıca tek başına ikram olarak da sunabilirsiniz. Bununla birlikte, herhangi bir yiyecekte olduğu gibi, akılda tutulması gereken birkaç şey var.

Kedinize yeni bir besin vermek sindirim rahatsızlığına neden olabilir. Bunu önlemek için 1/8 çay kaşığı gibi küçük bir porsiyonla başlayın. dört ila beş gün boyunca her gün. Ardından, tam bir çay kaşığına ulaşana kadar dozu her gün biraz daha artırın.

Kefiri evde yapmak kolaydır. Evcil hayvanınızın mamasına az miktar eklenmesine başlayın. Smoothielerde veya ikramlık olarak kullanabilirsiniz. Kediniz biraz kefir tolere edebilir, ancak miktarı yavaş yavaş artırmak isteyeceksiniz. Kediniz olumsuz tepki verirse kefiri hiç denemek istemeyebilirsiniz.

Kediler Ne Kadar Kefir İçebilir?

Kefir, sayısız sağlık yararı olan lezzetli bir süper besindir. Kalsiyum, vitaminler ve probiyotiklerle doludur ve köpeğinizin veya kedinizin hastalıklarla savaşmasına yardımcı olmak için harika bir yol olabilir. Ama evcil hayvanınıza ne kadar vermelisiniz? Bazı kedilerin kefirin zararlarından muzdariptir. Bu durumda, kedinize ürününü tüketmeyi bırakmalısınız. Bunu önlemenin en iyi yolu, yavaş yavaş tanıttığınızdan emin olmaktır. İlk birkaç gün evcil hayvanınıza her gün sadece çay kaşığının ucu ile dolu olarak doğru yola çıkın.

Kediniz sağlıklıysa miktarı günde bir çay kaşığına kadar artırabilirsiniz. Ancak bu yavaş yavaş yapılmalıdır. Kediler süt ürünlerine karşı hassastır ve ani bir geçişe kötü tepki verir.

Kediye Hangi Kefir Verilir?

Kefiri marketlerin süt reyonundan satın alabilirsiniz. Yağ oranı düşük bir ürün arayın. Genel olarak bir yoğurt veya kefirdeki yağ miktarı çok yüksek olmayacak ancak seçeceğiniz ürünün ömrünün uzun olması gerekmektedir.

Evcil hayvanınıza su kefiri de yapabilirsiniz. Su kefiri, evcil hayvanınızın çıkışlarını ve davranışlarını düzenlemeye yardımcı olmak için mükemmel bir yol ve günlük olarak kullanmak.

Sıkça sorulan sorular

Kefir kabızlık sorununa neden olmaz. Ancak kedinize uygun miktarda kefir vererek optimum fayda kazanımı sağlayabilirsiniz. Başlangıçta çay kaşığının ucu ile ve sonrasında yarım çay kaşığı olarak her gün kefir tüketimi sağlamak mümkün. Kedinizin kilosu ve yaşı ilerledikçe bir çay kaşığına çıkabilirsiniz. Elbette herhangi bir alerji vs. durumu olmazsa.

Sağlıklı bir besin arıyorsanız kedinize kefir verebilirsiniz. Süte bayılan kedilerin aslında süt tüketmemesi gerekir. Bu nedenle laktoz intoleransına da katkı sağlamak için kefiri tercih edebilirsiniz.

Probiyotik içeren mama çeşitlerinin haricinde kedinize kefir verebilirsiniz. Kefiri kediniz evde de yapabilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.