Kedilerde tırnak bakımı nasıl olmalıdır?

24 Ağustos 2022
834
Kedilerde tırnak bakımı nasıl olmalıdır?

Kedinizin tırnaklarını sağlıklı tutmak istiyorsanız, ilk olarak bakımı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bunun için de tırnakları nasıl kesmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Kedilerde tırnak bakımı pek çok faktöre bağlı olarak kolay ya da zor olabilir. Çünkü kediler kolay strese girer ve burada önemli olan onları strese sokmadan sağlıklı bir şekilde işlemi tamamlamaktır.

Kedilerde tırnak bakımı yapmak için uygun bir tırnak makası kullanmaya özen göstermeli ve tekrar kullanmadan önce iyice temizlemelisiniz. Ayrıca, her tırnak bakımı öncesi nazik bir dokunuş yapmayı ve kedinize ödüller vermeyi unutmayın. Kediniz tırnak bakımından çok korkuyorsa profesyonel yardım almalısınız.

Kedi Tırnak Bakımı

Kedi tırnak bakımı, tırnak kesimi anlamına gelir. Ne yazık ki, kediler tırnaklarının kesilmesinden nefret eder. Hatta tırnakları kesilirken sizi veya mobilyalarınızı tırmalayabilirler. Bu olursa, umutsuzluğa kapılmayın! Ne olursa olsun ona nazik davranın. Çünkü korkuyor. Eğer zorladığı halde işleme devam ederseniz, durum daha da zorlaşacaktır.

Kedinizin tırnağını keserken en iyi yapılacak şey atıştırmalık vermektir. Onu oyalarken bir diğer yandan tırnaklarını kesebilirsiniz. Hem sağlıklı bir atıştırmalık hem de tırnak bakımı, ne şanslılar ama değil mi? Tırnak kesme zamanını hem siz hem de kediniz için eğlenceli bir deneyim haline getirmek için birkaç küçük ayrıntı yeterli. Kedinizin tırnaklarına bakmanıza ve onların acı verici bir karmaşaya dönüşmesini önlemenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını başlıklar içerisinde belirtelim.

Kedi tırnağı kesimi öğrenilmeli

Kedi tırnak bakımı için ilk olarak, hızlıca bir kedi tırnağının ne olduğunu bilmeniz önemlidir. Kedinizin tırnağının ortasından geçen pembe bir şerit hızlıdır. Burası tüm kan damarlarının ve sinirlerin bulunduğu yerdir. Kanamaya neden olabileceğinden hızlı kesmekten kaçınmanız gerekir.

Kediniz tırnaklarını kesmenize izin vermiyorsa aşırı hassas olabilir. Bu nedenle nazik davranın. Basit ve kolay bir yöntem, tırnağı hissetmek için patilerin ortasına hafifçe bastırırken kedinizi tutmaktır. Patili dostunuzun tırnaklarını her zaman eklem veya ayak parmağına dik olarak kesin. Kedinizin tüyleri açık renkli ise kan damarlarını ve sinirleri net bir şekilde görebilirsiniz. Tırnağı iki milimetreden daha yakın kesmeyi unutmayın. Bundan daha derine kesmek ağrıya ve kanamaya neden olur. Tırnak makası tırnağa dik tutulmalıdır; paralel tutulursa ezilir ve kıymıklara neden olur. Dikkatli ve hızlı bir şekilde işleminizi bitirmelisiniz. Bitirir bitirmez kedinizi serbest bırakın ve işbirliği için onu ödüllendirin.

Kedi Tırnağı düzenli olarak kesilmelidir

Bir kedinin patilerindeki tırnaklar uzayabilir, kesilmezlerse batabilir ve enfeksiyona neden olabilir. Düzenli tırnak kesimi bu enfeksiyonları önleyecektir. Birkaç basit adımı izleyerek kedinizin sağlıklı tırnaklara korumasına yardımcı olabilirsiniz! Tırnak kesme seanslarını tutarlı tutmayı unutmayın. Kediniz ekstra çabayı takdir edecektir. En fazla faydayı sağlamak için kedi tırnaklarının birkaç haftada bir kesilmesi gerekir.

Uygun kedi tırnak makası kullanılmalıdır.

Tırnak makası denilince akla bizler için özel olarak üretilen küçük avuç içine sığan metal ürünler gelmemeli. Kediler için farklı bir ürün kullanılmalıdır. Bu nedenle patili bir dost sahibi olunca ihtiyaç duyulacak olan ürünler de aynı gün içerisinde alınmalıdır. Bunu yaparken işinizi görecek nitelikte bir ürün seçimi yapmayı unutmayın.

Keskin ve kaliteli kedi tırnağı makası kullanmak, güvenli ve etkili bir makaslama sağlamak için çok önemlidir. Keskin makaslar, bir kedinin tırnağının ezilmesini önler ve kör makaslar, tırnağın kırılmasına veya yıpranmasına neden olabilir. Tırnak makasını evde keskinleştirmenin birkaç yolu vardır ve en iyisini seçmek, makasın türüne ve konfor seviyenize bağlıdır.

Tırnak makası temizlenmeli

Kediler için tırnak makası kullanmadan önce, onları iyice temizlemek için biraz zaman ayırmalısınız. Kedi tırnağı makasının köpek tırnağı makasından farklı olduğunu unutmamak önemlidir. Makaslar keskin ise kedi dostunuzun tırnakları ezilmez. Benzer şekilde, kör makaslar da tırnağın yıpranmasına veya çatlamasına neden olur. Makasları kendiniz bileyebilir veya bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Makaslarınızı bilerken her zaman güvenlik önlemlerini almayı unutmayın.

Tırnak kesme işlemi bittikten sonra da tırnak makasını yıkamanız gerekir. Kediniz çok sosyalse, onunla yere oturabilir veya tırnak bakımı yaparken onu tutmak için kolunuzun kıvrımını kullanabilirsiniz. Kedinizi idare etmekte kendinizi rahat hissetmiyorsanız, yardım isteyebilirsiniz. Hatta kedinizi tutmak için bir arkadaşınızı kullanabilir veya kedinin tırnaklarını keserken onun dikkatini dağıtabilirsiniz.

Pet Kuaför hizmeti alınmalı

Kedinizin tırnaklarını kesemiyor ve diğer bakımlarını yapamıyorsanız, Pet Kuaför hizmeti satın alabilirsiniz. İşi uzmanına bırakarak patili dostunuzun bakımlı ve sağlıklı olmasını destekleyebilirsiniz. Uygun bir mekan ve tecrübeli kişiler tarafından yapılan işlemler sizi pek çok faydaya itecektir. Bazı kediler tırnak bakımı konusunda hassastır. Bu nedenle korkup kaçabilir. Bu gibi durumlarda pet kuaför hizmeti alınmalıdır. Çünkü durmayan ve huysuzluk yapan kedilerin tırnak bakımını yapmak hiç kolay değildir. Yanlış bir hareket ile sağlıkları tehlikeye girebilir ve canları yanabilir.

Tırmalama tahtası ihmal edilmemeli

kedilerde tırnak bakımı

Kedilerde tırnak bakımı için deneyimli kedi severler tırmalama tahtasının önemini bilir. Tırmalama direkleri, kedi arkadaşınız için harikadır ancak dezavantajları vardır. Kediler onları kullanırken hareket etme eğilimindedir ve eğer çok kullanılırlarsa uzun süre dayanmazlar. Neyse ki kediniz yapabilirsiniz ya da yeni bir tane alabilirsiniz. Fiyat olarak oldukça uygunlar.

Bazı tırmalama tahtaları, kedinizin sadece tırnaklarına bakım yapar. Bu nedenle daha ilgi çekici bir ürün arayışına girebilirsiniz. Daha ilginç hale getirmek için onları kedi nanesi ile süsleyebilirsiniz.

Tırmalama direkleri de kedinizi sosyalleştirmenin harika bir yoludur. Kediler günlerinin çoğunu uyuklayarak geçirirler, bu yüzden kendilerini meşgul edecek bir şeye ihtiyaçları vardır. Tırmalama direkleri, kedinizin can sıkıntısını gidermesine ve doğal içgüdülerini kullanmasına yardımcı olur. Hatta bazı kedi tırmalama tahtaları oyuncaklarla yapılır! Böylece kediniz iki pozisyonda tırnaklarını kaşıyabilecek ve aynı anda egzersiz yapabilecek.

Pati bakım ürünleri kullanılmalı

Patiler için özel olarak üretilen sprey ve krem gibi ürünler oldukça faydalıdır. Patileri sürekli yerde olan kedilerin tırnaklarını ve patilerini çatlama, kuruma ve yaralanmalara karşı korur.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.