Kilolu Köpekler İçin Egzersiz ve Beslenme İpuçları

27 Ağustos 2022
618
Kilolu Köpekler İçin Egzersiz ve Beslenme İpuçları

Kilolu Köpekler İçin Egzersiz ve Beslenme İpuçları ile kilo verdirmek oldukça kolay. Ancak burada iş elbette sahiplerine düşer. Obeziteyi önlemek için kolay ve hızlı adımlar gerekir. Kilolu bir köpek, obez ve sonrasında başka sağlık sorunlarına sahip olabilir. Bu nedenle normal kilosuna dönebilmek için kalori kaybetmelidir. Aşırı kilolu bir köpeğin normal ağırlığına geri dönmek için bir o kadar çok kaloriyi yakması gerekecektir. Egzersiz tek başına yeterli olmaz. Bu yüzden beslenme konusunda bilinçli olmak oldukça önemlidir. Saatlerce yürüyüş ya da koşu yapsalar da yanlış şekilde beslenen köpekler hiç kilo vermeyebilir. Kilo alımı da görülebilir.

Kilolu Köpeklerin Zayıflaması için İpuçları

Kilolu Köpekler İçin Egzersiz ve Beslenme İpuçları

Köpeklere kilo verdirmenin en iyi yolu, diyetini ve egzersiz rejimini değiştirmektir. Günlük bir rutin oluşturarak ve köpeğinizin ağırlığındaki değişiklikleri izleyerek evcil hayvanınızın yavaş yavaş kilo vermesine yardımcı olabilirsiniz. Kilo durumunda olumlu bir değişiklik görmek birkaç hafta sürebilir. Ancak sonuçta daha sağlıklı, daha ince bir köpek olacaktır. Ayrıca evcil hayvanınız daha sağlıklı olacak ve veteriner faturaları azalacak!

Köpeğinizi günlük yürüyüşlere çıkararak ve dayanıklılığını kademeli olarak artırarak egzersizlere başlayabilirsiniz. Anahtar, düzenli bir egzersiz ve beslenme programına bağlı kalmaktır. Köpeklerde aşırı kilo sorunu genellikle ek besinler ya da mama ile beslememe gibi hatalardan kaynaklanır. Ek besinler yani ödül atıştırmalıkları elbette verilebilir. Ancak aşırıya kaçılmamalı ve mama miktarının küçük bir kısmını oluşturmalıdır. Yağ içeriği yüksek olan besinler köpeklerden uzak tutulmalıdır.  Köpeğinizi serbest beslemek obeziteye yol açabilir ve olumsuz etkileri olabilir.

Kilolu Köpekler İçin Beslenme

Patili dostunuz fazla kiloluysa, diyetini azaltmayı düşünebilirsiniz. Çoğu köpek, diyet yaparken sahiplerine atıştırmalık ve ekstra yiyecek için yalvarır. Burada kalorisi düşük ve köpekler için sağlıklı olan besinler araya girer. Bu besinler, kilo verme sürecini olabildiğince kolaylaştırarak, yavru köpeğiniz daha sağlıklı ve daha aktif bir köpek olabilir.

Fazla kilolu yetişkin köpekler azaltıcı bir diyetten faydalanabilse de, yavrular olası adaylar değildir. Azaltıcı bir diyet en iyi şekilde daha küçük bir kalori alımı ve egzersiz ile birlikte kullanılır. Bununla birlikte, köpek yavruları tıbbi gözetim olmaksızın herhangi bir beslenme kısıtlamasına tabi tutulmamalıdır.

Kilolu köpekler genellikle kendi başlarına kilo vermekte zorlanırlar. Köpeğiniz önemli ölçüde kiloluysa, veterinerinize danışmanız gerekebilir. Veterineriniz, köpeğiniz için uygun bir diyet ve egzersiz planı konusunda size tavsiyelerde bulunabilir. Aşırı kilolu köpekler ayrıca aşırı aktif adrenal bez, düşük tiroid fonksiyonu veya sıvı tutulması gibi sağlık sorunlarından da muzdarip olabilir.

Sağlıklı beslenme, lezzetten ödün vermek değildir. Kalorisini veya porsiyon boyutunu değiştirmeden köpeğinize lif ve su içeren çok çeşitli yiyecekler verebilirsiniz. Örneğin, köpeğinizin zaten severek yediği öğünlere taze meyve ve sebzeleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca ara sıra ona sağlıklı bir tedavi verebilirsiniz. Bu ikramları günlük kalori alımının düşük bir yüzdesinde tutmayı unutmayın. Köpeğinizin aşırı kilolu olabileceğinden endişe ediyorsanız, yediği yiyecekleri kesmeyi deneyin. Elbette veterinere danışarak! Diyet köpek mamaları için de danışmayı unutmayın.

Kilolu Köpekler İçin Beslenme İpuçları

Kilolu Köpekler İçin Egzersiz

Egzersiz, köpeğinizin sağlığı ve mutluluğu için önemlidir. Ayrıca köpeğinizin kilo vermesine yardımcı olabilir. Köpeğinizin zihni için de harikadır, bu da köpeğiniz için uyarıcı olabilir. Ona daha fazla egzersiz yapabilirseniz, daha da iyi.

Köpeğinize egzersiz yaptırmak kilo vermesine yardımcı olabilir, ancak ilk başta onu çok fazla zorlamayın. Kademeli değişiklikler yapın ve köpeğinizin ilerlemesini izlediğinizden emin olun. Eklemlerine baskı yapmaktan kaçınmak için kademeli olarak değişiklik yapmak önemlidir. Başlamak için iyi bir yol, yüzme gibi düşük etkili bir egzersiz yapmaktır. Köpeğinizin mide problemlerine neden olmamak için yavaş yavaş daha sağlıklı yiyecekler eklemeli ve sağlıksız olanları azaltmalısınız. Onu aktif tutmak için yeterli protein aldığından emin olun.

Sıkça sorulan sorular

Kilolu köpeğe kilo verdirmek için veteriner uyarılarını dikkate almak önemlidir. Uzmanlar beslenme ve egzersiz ile köpeklerin kolayca kilo verebileceğini belirtmektedir. Gerekirse mama değişimine gidilmelidir. Ayrıca ek gıdaların oranına dikkat edilmelidir.

Kilolu köpekler için diyet köpek mamaları bulunmaktadır. Veteriner desteği ile mama değişimi yapılarak köpeğin kilo vermesi sağlanabilir. Ancak mama değişimi haricinde verilen ek gıdalara dikkat edilmelidir. Köpeğe günlük egzersiz yaptırılmalıdır.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.