Köpeğinizin Sizi Sevdiğini Belli Eden Davranışlar

27 Ocak 2023
839
Köpeğinizin Sizi Sevdiğini Belli Eden Davranışlar

Köpeğinizin sizi sevdiğini belli eden davranışlar liste olarak uzayıp gidebilir. Dört patili bir arkadaşa sahip olmanın en büyüleyici yanlarından biri, zihninizi okuma yetenekleridir. O halde size sevgiyi de gösterebilmeleri sürpriz değil. Aslına bakarsanız birçok köpek, gölgeniz gibi davranarak sizi ne kadar önemsediklerini gösterebilir. Ancak, her zaman yapılacak en kolay şey değildir. Köpeklerin sevgiyi göstermelerinin birçok farklı yolu vardır.

Köpekler Sevgisini Nasıl Belli Eder (Gösterir)?

Köpeklerin sevgiyi göstermelerinin birçok yolu vardır. İster fiziksel temas ister şefkat yoluyla olsun, köpekler son derece sosyal hayvanlardır ve sizi mutlu etmek isterler. Bu nedenle, köpeğinizin sevgisini tanımak ve ona tepki vermek önemlidir. Köpeğinizin “sevgi dili” ile bağınızı güçlendirebilirsiniz.

Köpeğiniz oyun modundayken, sevgi belirtileri göstermesini bekleyebilirsiniz. Heyecanı iletmek için kuyruğunu sallar ve mutluluğu iletmek için ağzını açar. Ayrıca yüzünüzü yalayabilir. Bu esnada vücudundan salınan oksitosin, insanlarda yoğun bir bağlılık duygusu uyandırır.

Fiziksel sevgi belirtilerine ek olarak, bir köpek sizi sıklıkla takip edecektir. Sadakat ve bağlılığın bir işareti olabilir, ancak çok müdahaleci hale gelirse zorlu bir hal da olabilir.

Göz Teması Kurarlar

Köpeğinizle olan ilişkinizin fiziksel bir bağdan daha fazlası olmasını istiyorsanız, onunla göz teması kurmayı öğrenmeyi düşünmelisiniz. Bu, sizinle köpeğiniz arasındaki bağı güçlendirmenize yardımcı olacaktır. Bakış sırasında aşk hormonu oksitosin salınır ve size sıcaklık ve rahatlık hissi verir. Adeta sevgi dolu bakışlar ile sizi izleyen gözlere bakıp temas kurmalısınız. Çünkü köpeğinizi ona bakarak dahi mutlu edebilirsiniz.

İsminizi Tanırlar

köpek sevgisi

Kulağa tuhaf gelse de köpeğiniz sizin adınızı duyduğunda mutlu tepkiler verebilir. Köpeğiniz adınızı öğrenmekle kalmaz çağrıldığınızı duyduğunda heyecanlanır. Bu sevgi belirtisidir. Sizi görebileceklerini düşünür ve beklerler.

Eve Geldiğinizde Mutlu Olurlar

Eve geldiğinizde köpekleriniz mutludur. Oynamak ister ve etrafınızda dönerler. Özellikle yavru köpekler çok oyuncudur. Birkaç basit hareketle onlara sevildiklerini gösterebilirsiniz. Köpeğinizin mizacına ve yaşına bağlı olarak farklı türde davranışlar göreceksiniz. Bazı köpekler doğal olarak sessiz ve rahattır. Diğerleri daha alıngandır. Köpeğinizin mutlu olup olmadığını anlamanın en iyi yollarından biri onu dinlemektir. Ses çıkarıyorsa, kuyruğunu sallıyorsa veya dişlerini gösteriyorsa, oynama zamanı! Yavru köpeğinizi mutlu etmenin yollarını arıyorsanız belirttiğimiz gibi oyun oynamayı deneyebilirsiniz.

Eşyalarınızı Yanında Taşırlar

Özellikle çorap ve ayakkabılar köpekler için önemlidir. Çünkü en sevdikleri kişilere aittir. Kokuları onların hoşuna gider. Köpeklerin koku alma yetenekleri oldukça iyidir. Bu nedenle siz meşgulken sizin kokunuzun sindiği eşyaları yanlarında tutmak isteyebilirler. Bu onların huzurlu ve mutlu hissetmelerini sağlar.

Köpeklerin sahiplerine ait nesneleri alması alışılmadık bir durum değildir. Ayrıca çamaşır sepetinizin etrafını gözetlemeye eğilimli olabilirler. Evcil hayvanınızın bunu yapmasını engellemenin en iyi yolu, çamaşırlarınızın bir sandıkta veya banyoda kilitli olduğundan emin olmaktır. Başka bir seçenek de evi olabildiğince temiz bırakmaktır. Bu, köpeğinizin banyoda çorap kokusu alma olasılığını en aza indirmelidir.

Sizi Kontrol Ederler

Köpeğiniz etrafınızda olmasa da sizi ara sıra kontrol etmek için köşe bir yerden bakabilir. Bir anda izlendiğinizi fark edebilirsiniz. Ancak bu izleme hayali gibi gelebilir. Köpeğiniz sizin ne yaptığınıza bakıp tekrar kendi meşguliyetine geri dönebilir çünkü.

Fiziksel Şefkat Ararlar

Size yanaşıp onu sevmenizi isteyen ıslak burunlar çok şanslı olduğunuz anlamına gelir. Köpeğinizin sizi sevdiğini belli eden davranışlar arasından fiziksel şefkat oldukça önemlidir. Köpekler sevgiyi birçok şekilde gösterir, ancak en dikkate değerlerinden biri iletişim kurmak için dokunmayı kullanmaktır. Bu, burun dürtme veya pençeleme yoluyla yapılabilir. Bir köpek bunu yaptığında, muhtemelen sevgi hissediyordur.

Göz teması aynı zamanda bağlanmanın bir göstergesidir. Bu ince bir sinyaldir ve genellikle köpeğin özel bir bağ hissettiği insanlar için ayrılmıştır. Bir köpek bunu dikkat çekmek veya size göz kulak olmak için kullanabilir. Yalamak, sevgiyi göstermenin başka bir yoludur. Bir köpek size sarılamasa da, mutlaka bir veya iki kez yalar.Bir köpeğin fiziksel aktiviteden sonra saldığı oksitosin, köpek arkadaşınızla bağ kurmanın ideal bir yoludur. Başka bir oksitosin güçlendirici, göbek ovmadır. Bu sadece köpeğinize arkadaşlığından keyif aldığınızı göstermekle kalmaz, aynı zamanda acıyı dindirmenin de harika bir yoludur.

Sizi Gördüğünde Tuvaletini Yaparlar

köpeğim beni seviyor mu

Sevinçten çıldıran sevimli patiler sizi görünce idrarını olduğu yere bırakabilir. Sakın ona kızmayın! İdrar sorununu çözmek için bir oyuncak kullanarak veya top atarak köpeğinizin dikkatini dağıtabilirsiniz. Bu, köpeğinizin dikkatini idrar yapmaktan uzaklaştıracaktır. Başka bir seçenek de olumlu bir pekiştirme davranışçısını ziyaret etmektir. Bu profesyoneller, köpeğinizin idrar yapmasına neyin neden olduğunu anlamanıza ve sorunu düzeltmenize yardımcı olabilir.

Sizi her zaman korumaya çalışırlar

Özellikle yemek yerken köpeğinizin yanınızda durduğunu görebilirsiniz. Bu bana da bir parça ikram et anlamını da taşır. Ancak yemek zamanı köpeklerin en savunmasız anlarından biridir ve bu nedenle sevdiklerini korumaya çalışırlar. Elbette sadece yemek yerken değil, pek çok şeyden ve pek çok yerde korumanız olurlar. Bunun ile ilgili pek çok video izlemiş olmalısınız.

Yaslanırlar

Köpeklerin size yaslanmasının çeşitli nedenleri vardır. Bir sevgi işareti, güvence alma girişimi veya sadece yakın olmanın bir yolu olabilir. Ancak, bunu yaparken köpeğinize yardım etmek için nelere bakmanız gerektiğini bilmelisiniz. Çoğu köpek insanlarla vakit geçirmekten ve onlara yaslanmaktan hoşlanır. Hatta vücutlarının olabildiğince büyük bir kısmı sizinkine dokunurken uykuya dalabilirler. Köpeğiniz size yaslanmaya başladığında, ona biraz boşluk bırakmak önemlidir. İster yere bir yastık koyun, ister daha büyük bir yatak satın alın, köpeğin rahat olduğundan emin olun.

Yaslanma, bir köpeğin sevgisini göstermesi için harika bir yoldur. Aynı zamanda güçlü bir bağlanma sinyali olabilir. Evcil hayvanınızın size yaslandığını fark ederseniz, onu sevgi ve şefkatli davranışlarla ödüllendirmeyi deneyin.

Çoğu köpek, insanlarıyla fiziksel teması sever. Tımarlamak ve rahatlık için sahiplerini yalarlar. İnsanların huzurunda olduklarında kendilerini güvende ve mutlu hissetmelerine yardımcı olan pozitif kimyasallar salgılarlar. Karşılığında, insanlarının onları güvende tutacağına güvenirler. Bir köpek ister gök gürültülü fırtınalardan, ister havai fişeklerden veya diğer durumlardan korksun, size yaslanmak onlara rahatlamak için ihtiyaç duydukları rahatlığı ve güveni verebilir.

Bir dahaki sefere köpeğinizin size yaslandığını gördüğünüzde, onu ödüllendirmek için ona bir ödül vermeyi deneyin. Ayrıca köpeğinizi sizden sevgi istemek için burnunu kullanmaya teşvik edebilirsiniz.

Yuvarlanırlar

Yuvarlanıp göbeğini size gösteren köpeğiniz beni sev demenin yanı sıra seni seviyorum demek istiyordur. Bunca sevgi gösterisi karşısında boş durmak elbette olmaz. Ona bir sarılın ve ödül için onunla oyunlar oynayın.

Yanınızda Uyurlar

sahibini seven köpek

Yakınınızda uyumak, köpeklerin şefkat ve sevgisini göstermesi için harika bir yoldur. Çok rahatlatıcı olabilir ve köpeğinizin kaygısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak köpeğinizin yanınızda uzanmasına izin vermeden önce, neyin kabul edilebilir neyin kabul edilemez olduğunu anlamalısınız. Köpeğinizin  uyku alışkanlıklarını gözlemleyerek sizi sevip sevmediğini anlayabilirsiniz. Sırtüstü uyumak bir güven göstergesidir. Bir köpek sırtüstü uyuduğunda, genellikle rahatlık arar. Kendilerini korumaya da çalışıyor olabilirler.

Yatak odanızda uyumak isterler

Sizinle daha huzurlu ve keyifli uyku saatleri varken köpeğiniz neden yalnız uyusun ki? Ancak bu davranış sizi zorlayabilir. Bu nedenle erken eğitim için kararlı olmalısınız. Köpeğinizin yatağınızda ya da yatak odanızda uyumasının problem olup olmayacağını düşünmelisiniz. Sonuçta yavru köpek kısa sürede büyüyecek. Tuvalet sorunu dahil olmak üzer pek çok şey sizi zorlayabilir. Ancak bunun bir sevgi belirtisi olduğunu asla unutmayın.

En sevdikleri oyuncağı sizinle paylaşırlar

Köpeklerin size en sevdikleri oyuncağı getirmek gibi huyları vardır. Bunun nedeni bazen odada değilken en sevdikleri oyuncaklarla oynama alışkanlığına sahip olmaları, çoğunlukla da sizi sevmeleridir.

Gerçek şu ki, köpekler size her şeyi getirebilir. Kirli çamaşırlarınızı çalabilir, hatta ayakkabı çekmecelerinizi basabilirler. Hatta bazı köpekler getirme oyunu oynar. Oyuncaklar, köpeklerin “onların” diyebilecekleri birkaç eşyadan biridir ve onlar hakkında oldukça sahiplenicidirler. Bu kadar sahiplenici iken sizinle paylaşmaları da elbette köpeğinizin sizi sevdiğini belli eden davranışlar içerisinde yer alır.

Size gülümserler

Bir köpeğiniz varsa, muhtemelen onların gülümsediğini görmüşsünüzdür. Köpeklerin sevgisini göstermenin en yaygın yollarından biridir. Genellikle sizi gördüklerine sevinirler. Aslında araştırmalar, insanların gülümseyen bir köpeğe olumlu tepki verdiğini göstermiştir. Ancak, bir gülümseme tam olarak nedir? Köpeğinizin gülümsediğini nasıl anlarsınız? Beden diline çok dikkat ederek başlayabilirsin. Bir köpeğin gülümsemesi, bağlama bağlı olarak farklı görünebilir. Kuyruk sallama eşlik ettiğinde, gülümseme muhtemelen bir memnuniyet işaretidir. Gülümsemek, köpeğinizin uykusunu iyileştirmenin bir yolu da olabilir. Mutlu bir yüz, rahat bir vücutla sonuçlanır, bu da köpeğinizin dilinin gevşek kalacağı ve ağzının açık olacağı anlamına gelir.

Sevgi dolu kuyruk sallaması

Köpekler duygularını ifade etmek için kuyruklarını sallarlar. Bu iletişim şekli, köpekler tarafından diğer köpeklere ne hissettiklerini anlatmak için kullanılır. Sallamanın hızı ve yönü önemlidir. Kuyruğun konumuna ek olarak, köpekler iletişim kurmak için çeşitli diğer vücut hareketlerini kullanır. Sallamanın yüksekliği, genişliği ve yönü de köpeğin ruh hali hakkında bilgi sağlar.

Bazı araştırmacılar, köpeklerin olumlu ve olumsuz duygu sinyalleri göndermek için kuyruklarını salladıklarını belirlediler. İlginç bir şekilde, sağ taraf sallamalarının kuyruk sallamalarının olumlu bir duygusal durumu belirtme olasılığı daha yüksektir. Tersine, ağırlıklı olarak sol taraflı sallanan köpeklerin daha stresli olduğu bulunmuştur. Sonuç itibari ile siz köpeğinizin sizi gördüğünde mutlu bir şekilde kuyruğunu salladığını zaten her defasında fark etmişsinizdir.

 Takip ederler

Köpek köpektir ve köpeklerin en iyi yaptığı şeyi yapmalarını engelleyemezsiniz. Bazı köpekler, insanlarının sadık takipçileridir. Bir gölge biraz ürkütücü olsa da, aslında hoş olmasa da kabul edilebilir bir davranıştır. Hatta siz dışarıdayken yavru köpeğinizi takip etmenin yararlı bir yolunu bile bulabilirsiniz.

Öpücük verme

Köpeğinizin Sizi Sevdiğini gösteren Davranışlar

Öpücük yani yüz yalama, köpeklerin sahiplerine sevgi göstermelerinin sevecen bir yoludur. Bu, bir köpeğin refahı ve huzurlu bir sürüyü sürdürmek için faydalı olabilir.

Köpekler çok hassas hayvanlardır. Çok güçlü bir tat alma duyuları vardır. Ayrıca koku alma duyuları da vardır. Bunlar, bir köpeğin yararlı bilgileri nerede bulacağını bilmesi için önemlidir. Bu nedenle bu bilgileri toplamak için sahiplerinin ağızlarını ve burunlarını yalarlar.

Öpücük verme, köpeklere iyi davranışları kötü davranışlardan ayırmayı öğreten yollardan biridir. Yavruyken saygı göstermek için annelerinin yüzünü yalarlar. Aynı jest, diğer sevimli ırklar tarafından sevgilerini ifade etmek için kullanılır.

Burun Dürtme

Köpeklerin burnunu dürtme davranışı sevimlidir. Bazı köpekler, şefkat göstermek ve dikkatlerini çekmek için insanları dürtüklerken, diğerleri bu içgüdüyü çevrelerini kontrol etmeye çalışmak için kullanır. Köpeğiniz sevgi ya da hakimiyet gösteriyor olsun, davranışı dizginlemeyi öğrenebilirsiniz.Pek çok uzman, dürtmenin sevgi ve şefkat işareti olduğuna inanır. Köpeğiniz sizi sık sık dürtüyorsa, muhtemelen mutlu ve halinden memnundur. Bir başka mutluluk belirtisi de sallanan bir kuyruktur.

Üzerinize zıplarlar

Köpekler insanları selamlamak için zıplamayı severler. Bu doğal bir köpek davranışıdır. Köpeklerin bunu yapmasının nedeni basittir: dikkatinizi çekmek isterler. Bu, yavru köpeklerin şefkat göstermek için annelerinin yüzünü yalamalarının aynı nedenidir. Ancak, insanların üzerine atlamak tehlikeli olabilir. Köpekler zıpladıklarında sizi yere serebilir veya yaralayabilirler. Neyse ki, köpeğinizin sizi selamlama şeklini kontrol etmenin bazı yolları var.

İlk olarak, köpeğinizin yapmasını istediğiniz selamlamayı pekiştirebilirsiniz. Örneğin, bir köpeğe oturursa veya hareketsiz kalırsa bir ödül verebilirsiniz. Aynı şekilde, göz temasını sürdürürse onu övebilirsiniz. Köpeğinize bir ödül vermek istemiyorsanız, bir işaret kullanabilirsiniz. İkincisi, sizi selamlarken köpeğinizi tasmalı tutarak zıplamasını önlemeye çalışabilirsiniz. Bu, onu durdurmak için köpeğinizi kovalamak zorunda kalmayacağınız anlamına gelir. Ayrıca köpeğinize sizi selamlamasının daha iyi bir yolunu öğretebilirsiniz. Örneğin, ona burnunu elinize değdirmeyi öğretebilirsiniz.

Oyun başlatmaya çalışırlar

Köpeğinizin size sevgisini belli eden davranışlar arasında oyun yer alır. Size bir top getirir ve oynamak isterler. Bu oyun başlatmaktır. Oyun, köpeklerle insanlar arasındaki bağları güçlendirmenin mükemmel bir yoludur. Ayrıca köpeklerin yeni sosyal becerileri test etmelerine yardımcı olur. Bunların yanı sıra birkaç eğlenceli numaraya sahip olabilir. Yeni bir köpek yavrusu, diğer köpek ikna yaratıklarıyla çok fazla deneyime sahip olmayabilir, ancak bu onların öğrenemeyeceği anlamına gelmez. Aynı şekilde, daha yaşlı bir köpek, daha genç bir köpeği sakinleştirmeye yardımcı olmak için muhtemelen bir oyun molası verecektir.

Sizi Koklarlar

Koklama, köpeğinizin size olan bağlılığının bir göstergesi olabilir. Köpeğinizin sizinle bağ kurmaya çalıştığını ve stresli olduğunuzda gözünü dört açacağını fark edebilirsiniz. Köpeğinizin sizi sevdiğini belli eden davranışlar arasında stresli iseniz sizi canlandırmaya çalışacak olması yer alır.

Sert Oyun

Oyunların sertliği artarsa köpeğiniz mutluluğunu size göstermeye çalışıyordur. Özlem, sevgi ve pek çok duygu bildirebilir. Ancak köpeğinizin sizi ısırmamasına dikkat etmelisiniz. Bazen oyun oynarken patili dostunuzdan acılı bir ısırık darbesi alabilirsiniz.

Sizinle Sosyalleşmek İsterler

Köpeğinizin Sizi Sevdiğini Belli Eden hareketler

Köpeğiniz sizinle bir yerlere gitmekten hoşlanıyorsa sizi seviyor demektir. Size rehber olacak ve sizi sürü lideri olarak ilan edecektir. Sadece park gezileri değil, tatillerde, arabada ve aklınıza gelebilecek pek çok yerde size arkadaşlık edecektir.

Hasta olduğunuzda size göz kulak olurlar

Siz hastayken adeta üzüntüden inleyen ve gözlerini sizden ayıramayan patili dostunuzun sevgisi size ilaç gibi gelecektir. Hasta bakıcınız bu hareketi ile köpeğinizin sizi sevdiğini belli eden davranışlar listesine yeni bir madde eklemiş oluyor.

Stresli ve üzüntülü anınızda size destek verirler

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, köpeklerin stresinizi ve üzüntünüzü hissedebildiğini ve bunu yaparak onu hafifletebildiklerini göstermiştir. Özellikle, köpekler, duygusal durumunuzu belirtmek için nefes alıp vermenizdeki ve terinizdeki ince değişiklikleri algılar. Bir anlamda köpekler çok zeki hayvanlardır. Köpeğiniz stresli olduğunuzu hissettiğinizde size destek vermek için yanınıza gelir, topunu alıp önünüze bırakır, hiçbir şey yapamazsa dizinizin dibinde yatar ve sizi izler. Siz gülene kadar da sizi bırakmaz.

Derin iç çekerler

Acı inlemesi ile sevgi gösterisi olan iç çekiş farklıdır. Yanınızda olduğunu size belirtmek için köpeğinizin yaptığı bir sinyaldir. Güvende ve huzurlu olduğu da anlamlarını taşır. Köpeğinizin sizi sevmesi için onu beslemeniz bile yeter. Onlar vefalı canlılardır.

Sıkça sorulan sorular

Köpekler aktif canlılardır. Bu nedenle mutsuz oldukları ilk olarak hareketsizliklerinden anlaşılabilir. Uyuşukluk, çağrılara cevap vermeme, beslenmede değişiklik, kilo kaybı ya da kilo alımı, aşırı uyku ya da tam tersi uykusuzluk gibi faktörlere bakılmalıdır.

Köpek dilinde seni seviyorum kuyruk sallamadır, yüz yalama, yanında uyuma ve göz teması kurmadır. Derin bakışlar ile sizi incelerler. Size oyuncaklarını getirir ve yanınızdan ayrılmak istemezler.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.