Köpekler avokado yiyebilir mi?

1 Temmuz 2022
1031
Köpekler avokado yiyebilir mi?

Köpekler avokado yiyebilir mi” sorusunun yanıtı, ne yazık ki olumsuzdur. Bu yanıt sizi şaşırtabilir. Çünkü bazı köpek mamaları içeriğinde avokado olduğunu fark etmişsinizdir. Bunun yanı sıra avokadonun ne kadar faydalı olduğunu her yerde duymuş ve pek çok kaynakta görmüşsünüzdür. Ancak konu patili dostlarımıza geldiğinde durum değişir ve onlara bizler için faydalı olduğunu bildiğimiz her besini rahatlıkla veremeyiz. Köpeklerin vücut yapıları bizlerinkinden farklıdır. Bizim için sağlıklı olan besinler onlar için toksik olabilir.

Köpekler Avokado Yer Mi?

Avokadonun köpekler için zararlı yiyecekler arasında olduğunu belirtmek isteriz. Meyve olan kısmın faydalı olduğu belirtilir. Fakat ortasındaki çekirdek boğulma tehlikesi oluşturabilir. Bununla birlikte çekirdek ve bazı kısımlarda persin bulunur ve köpekler için zehirli bir maddedir. Avokado, potasyum açısından zengin olmasının yanı sıra kalp sağlığına iyi gelen doymamış yağlar açısından da zengindir. Ayrıca lif, folat ve B vitaminleri içerirler. Avokadolar çok lezzetli olduğu için çoğu köpek onları yemek isteyebilir. Çoğu meyve ve sebze köpekler için güvenlidir, ancak avokado değildir.

Avokado çekirdekleri ile ilgili tehlikeleri henüz sona ermiş değil. Bir diğer tehlike çekirdeklerin köpeğinizin boğazına veya bağırsak yoluna yerleşebilme ihtimalidir ve acil ameliyat gerektirebilir.

Avokadoyu uygun şekilde hazırlama gibi pek çok yerde güvenli olduğunu belirten yazılar okuyabilirsiniz. Ancak yine de risk içerebilir. Avokadonun zararları köpekler için büyüktür ve bu nedenle uzak durulması gereken besinler içerisinde yer alır. Bu konuyu veterinerinize danışmanızı tavsiye ederiz. Çünkü avokadonun zararsız olan kısımları ile beslenen köpekler meyveyi ortam içerisinde gördüklerinde yemek isteyebiliyor. En iyisi bu meyveyi köpekli ortamdan uzak tutmaktır.

Köpeğim avokado yerse ne olur?

Avokado tüketmekle ilişkili birçok potansiyel tehlike vardır. Avokadonun etli kısmı insan tüketimi için nispeten güvenli olmasına rağmen, çekirdekte persin adı verilen ve köpekler için toksik olabilen zararlı bir birleşik bulunur. Persin, bir avokadonun yapraklarında, saplarında ve çekirdeklerinde daha yoğundur. Köpeğinizin avokado yediğinden şüpheleniyorsanız vakit kaybetmeden veterinere gitmelisiniz.

Avokado köpekler için hafif derecede zehirlidir. Bununla birlikte, avokado yedikten sonra köpeğinizi 24 saat boyunca yakından izlemeniz önemlidir. Bir köpek kusma, ishal ve iştah azalması yaşayabilir. Bu belirtiler ortaya çıkarsa, veteriner tedavisi aramanın zamanı gelmiştir. Avokado, bir köpeğin diyetinin %10’undan fazlasını asla oluşturmamalıdır. Avokado, zararlı etkilerine ek olarak, köpeklerin çeşitli hastalıklarla savaşmasına yardımcı olabilecek besinler açısından zengindir. Ancak bu besinler pek çok güvenli meyvede bulunmaktadır. Avokadoyu çekirdek ve zehirli olan diğer kısımları ile yiyen köpeklerde;

  • İshal,
  • İştah azalması,
  • Solunum sıkıntısı,
  • Gastrointestinal rahatsızlık,
  • Kalbin etrafında sıvı birikmesi gibi sorunlar görülebilir.

Köpekler, boğulma tehlikesi oluşturdukları için avokadodan uzak tutulmalıdır.

Avokadolu köpek maması zararlı mı?

Köpek mamaları içeriğinde avokado uygun şekilde hazırlandığı için persin içermez. Köpek mamaları beslenme uzmanları tarafından formüle edilir. Ancak alacağınız mamanın kalitesi de bu konuda etkilidir.

Bir köpeğin vücudunun yeterli miktarda A, E ve C vitaminine ihtiyacı vardır. Avokado bu besinler açısından zengindir. Avokado bazlı köpek mamaları bazen veterinerler tarafından cilt ve saç problemlerini tedavi etmek için tavsiye edilir. Her iki vitamindeki bir eksiklik kuru, pul pul cilt ve kepeklere neden olabilir. Bu nedenle Avokado, köpeğinizin sağlığı için gerekli olan sağlıklı yağları içerir. E vitamini, kemik iliğinde kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gereklidir. Avokado içeren köpek mamaları konusunu veterinerinize danışmanızı tavsiye ederiz. Köpeğinizin avokadoya alerjisi olabilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.