Köpekler dondurma yer mi?

20 Haziran 2022
638
Köpekler dondurma yer mi?

Köpekler dondurma yer mi sorusunun yanıtı ne yazık ki olumsuzdur. Yaz aylarına yeni girmişken bu soruyu sık sık kendimize sorsak da yanıtına net olarak ulaşamadığımız için uygulamaya geçemeyiz. Ancak dondurma yerken bizi izleyen bir çift göz yudumlarımızın boğazımızda düğümlenmesine neden olur. Ne de olsa onlarda aile üyelerinden biri ve bu leziz ikramı yemeyi hak ediyor, değil mi? O zaman gelin köpeğinizin için dondurmanın neden zararlı olduğunu ve hangi şekilde dondurmaya sahip olursak köpeğimize verebileveğimizi öğrenelim.

Köpekler neden dondurma yiyemez?

Köpeklerin neden dondurma yiyemediğini merak ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Birçok köpek laktoz intoleransıdır ve süt ürünleri onlar tarafından iyi sindirilmez. Dondurma yüksek miktarda şeker içerdiğinden, şeker hastalığı veya diğer sağlık sorunları olan köpekler için iyi bir seçim değildir.

Köpekler için dondurma ile ilgili en büyük sorun, içerdiği şeker ve diğer bileşenlerin miktarıdır. Köpekler genellikle inek sütü tüketmediğinden laktozu sindirmek için gereken enzimleri üretmezler. Ek olarak, dondurmadaki yüksek miktarda şeker köpeklerin sağlığı için iyi değildir. Toksik olmasalar da şeker kötü diş sağlığına neden olabilir ve köpeğinizi şeker hastalığına karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Köpekler için dondurma zararlarından kısaca bahsetmek gerekirse;

  • Diş hastalıklarına neden olabilir.
  • Şeker hastalığı ortaya çıkabilir.
  • Sindirim sistemi problemlerine neden olabilir.

Bu sorunlar elbette köpeğinizin dondurma yediği gün değil daha uzun vadede ortaya çıkar. Köpeklerin beslenmelerinin kalitesi tüm yaşamlarını etkiler. Yavru köpekler uygun şekilde beslenmezse kemik gelişimi, göz, diş ve kısacası sağlığı tehlike altına girer. Gün boyu hareket hâlinde olmasını sağlayan enerjiye sahip olamaz. Yetişkin köpekler ise yaşam evrelerini en etkili şekilde sürdürebilmeleri için besin ihtiyaçlarının tam ve dengeli oranda karşılanması gerekir. Elbette her köpek diyeti aynı değildir. Bu nedenle köpeklerin yaşam evreleri, ırkları ve birçok özelliği göz önünde bulundurularak köpek mamaları beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilir.

Dondurma yiyen köpeğe ne olur?

köpekler dondurma yiyebilir mi

Köpeğiniz göz ile kaş arasında dondurmanızdan ısırık aldıysa ya da tamamını yediyse ilk olarak yapmanız gerekenler şunlardır;

Dondurma içeriğini gözden geçirin: Çünkü içeriğinde çikolata gibi köpekler için zararlı maddeler yer alıyor olabilir. Bu oldukça ciddi bir durum. Çikolata ve xsilitol köpeklere asla verilmemesi gereken gıda ürünleridir. Ayrıca avokado da aynı şekilde. Süt ürünlerinin köpekler için zararlarının yanı sıra içeriğinde yer alan diğer ürünler daha da zarar verici olabilir. Bu durumda veterinere danışmak gerekir.

Köpeğinizin yediği miktarı hesaplamaya çalışın: Kenarda duran koca bir paket dondurmayı yedi yoksa sadece birkaç yalama ile dondurmanın tadına mı baktı gibi soruların yanıtına ulaşmak da çok önemli. Laktoz intoleransı oluşursa büyük bir parça dondurmanın zararları daha fazla olacaktır.

Köpekler için zararlı olan besinleri öğrenin; köpekler için çikolata, üzüm ve şekerli gıda, kahve, süt ürünleri gibi köpekler için zararlı olan bir liste bulunmaktadır. Bu listeyi detaylı bir şekilde öğrenmek köpeğinizin en iyi şekilde beslenmesine destek olacaktır.

Sakin olun ve gerekirse veterinerinizi arayın: Eğer küçük bir parça dondurma yediyse bu durum sizi korkutmamalı. Elbette köpeğiniz için dondurma faydalı değil. Ancak küçük bir parça büyük bir etki oluşturmayacaktır. Elbette daha önce belirttiğimiz gibi içeriğine bakmalısınız. Daha sonra içinizin rahat etmesi için veterinerinize durumu anlatabilirsiniz. O size ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi verecektir.

Köpekler için uygun olan dondurma seçenekleri

Doğru Köpek Dostu Dondurma Alternatiflerini bulmanın ilk adımı, köpeğinizin neden dondurma yiyemediğini anlamaktır. Dondurmalarımızda bulunan birçok bileşen köpeğiniz için toksiktir. Yapay tatlar, şeker ve laktoz zararlı bileşenlerden sadece birkaçıdır. Bunun yerine, köpeğinizin seveceği bu lezzetli ikramları deneyin! İşte köpeğinizin en sevdiği tatlıyı yapmak için bazı fikirler!

Güvenli olan köpek dondurmanızı yapın! Sadece köpeğiniz için daha sağlıklı değil, aynı zamanda kendiniz de yapabilirsiniz! Köpek dostu dondurma tarifleri yapmak kolaydır ve çoğu sadece birkaç bileşen içerir. Sindirim sağlığı yararları için yoğurt kullanmayı deneyin. Yoğurt süt bazlı olmasa da şekeri parçalamaya yardımcı olan canlı bakteriler içerir. Gıda alerjisi olan köpekler için başka bir harika seçenektir. Ayrıca dondurma içerisine köpekler için sağlıklı olan karpuz gibi meyveleri ekleyerek doğal tatlandırıcı kullanmış olursunuz. Meyvelerin şekeri ve ekşiliği dondurmanın lezzetini arttıracaktır. Pek çok sayıda köpekler için dondurma çeşidi var. Dilediğinizi seçip el yapımı olarak yapabilirsiniz. Siz dondurma yerken patili dostunuzun da size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.