Köpekler karpuz yer mi?

15 Haziran 2022
776
Köpekler karpuz yer mi?

Köpekler karpuz yer mi? Cevap evet, ancak bu yanıt çekirdek ve kabuklar için değil. Çünkü kapuz çekirdeği ve kabuğu, köpeklerde gastrointestinal rahatsızlığa ve bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Karpuz, potasyum ve vitaminlerle dolu düşük kalorili bir meyvedir. Bir dilim karpuzun yaklaşık 50 kalorisi vardır ve yüzde 92’si sudur, kolesterol veya yağ içermez. Yani, köpeğiniz için sağlıklı bir atıştırmalıktır! Ancak bu atıştırmalığı nasıl hazırlamanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Bunun yanı sıra miktar da elbette çok önemli.

Köpekler karpuz yiyebilir mi?

Köpekler karpuz yiyebilir, diye belirttik. Ancak köpeğinize mama dışında herhangi bir besin verecekseniz mutlaka öncesinde veterinerinize danışmalısınız. Ayrıca küçük miktarlar ile başlangıç yaparsanız hem köpeğiniz karpuzun lezzetine daha kolay alışır hem de alerjisinin var olup olmadığını anlayabilirsiniz. Alerji çok nadir görülse de dikkatli olmakta her zaman fayda vardır.

Köpeğinize karpuzu deneme fırsatı vermeden önce birkaç önlem almalısınız. Meyvenin içindeki çekirdekler sindirim sisteminde tıkanıklığa neden olabilir. Büyük köpekler tipik olarak çekirdekleri kolaylıkla sindirebilirken, daha küçük köpekler bağırsak tıkanıklığına daha duyarlı olabilir. Ayrıca, bir köpek karpuzun kabuğunu yiyemez çünkü çiğnemesi çok zor. Karpuz kabuğu yemek de köpeğinizi bağırsak tıkanıklığı riskine sokar.

Her şeyden önce, karpuz köpeğinizin beslenmesinin önemli bir bölümünü oluşturmamalıdır. Köpeğinizi karpuz ile aşırı beslemek karın ağrısı, ishal veya gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir. Bu potansiyel risklere rağmen, karpuzun köpekler için birçok sağlık yararı sağladığını hatırlamak önemlidir, bu yüzden bu lezzetli meyveyi atlamamalısınız. Harika bir vitamin kaynağı olmasına rağmen, karpuz köpeğinizin susuzluğunu gidermeye de yardımcı olabilir.

Köpekler için karpuz nasıl hazırlanmalı?

köpekler için karpuzun faydaları

Köpekler ne yer sorusunun yanıtlarına ulaştıktan sonra dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli konu ise besinlerin hazırlanış şeklidir. Tatlı ya da ekşi olsun hiç fark etmez yaz aylarında en sevilen atıştırmalıklar meyvelerdir. Hem sağlıklı hem de lezzetlidirler. Köpekler için uygun olanlar ideal şekilde hazırlanarak köpeklere güvenle verilebilir.

  • İlk önce karpuzu kabuğundan ayırın.
  • Küçük, çiğnenebilir parçalar halinde dilimleyin.
  • Ardından çekirdeklerini çıkartın.

Köpeğinize serin ve ferahlatıcı bir atıştırmalık vermek için meyve parçalarını da dondurabilirsiniz. Karpuz, faydalarını arttırmak ve lezzetini arttırmak için yaban mersini gibi diğer sağlıklı malzemelerle de karıştırılabilir.

Köpeğinize karpuz yedirirken, çekirdeklerini yutması halinde köpeğiniz için toksik olabileceğini unutmayın. Ancak çekirdekler önceden çıkarılmazsa köpeğinize zarar vermez. Köpeğinize ısırık büyüklüğünde parçalar sunabilirsiniz. Köpeğinizin midesi karpuza iyi tepki vermiyorsa, küçük parçalar halinde servis edin.

Karpuzun köpekler için faydaları

Köpeğinizin diyetine uygun bir şekilde karpuz eklerseniz birçok fayda kazanmasına destek vermiş olursunuz. Lif ve vitamin bakımından zengin olmasının yanı sıra düşük kalorili bir meyvedir. Karpuz dilim başına sadece 50 kalori olmasına rağmen, potasyum ve C vitamini açısından zengindir. Meyve kolesterol veya yağ içermez, bu nedenle köpeğinizin onu yemesinden dolayı kilo alması olası değildir.

  • Tansiyon seviyelerini dengede tutar.
  • Şeker hastalığını önlemeye destek verir.
  • Harika bir antioksidan kaynağıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Güçlü ve sağlıklı kalmalarına destek olur.

Karpuzun köpekler için birçok sağlık yararı vardır. Tansiyonu düşürmenin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirir, şeker hastalığını önlemeye yardımcı olur ve harika bir antioksidan kaynağıdır. Genç köpekler güçlü ve sağlıklı kalmak için genç yaşta karpuz yemelidir. Günde bir parça karpuz köpekler için güvenlidir, ancak gastrointestinal rahatsızlığa veya bağırsak tıkanıklığına neden olabileceğinden çekirdeklerini yememelidirler.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.