Köpeklerde Beden Dili-Köpeğiniz Size Ne Anlatmak İstiyor?

18 Şubat 2023
692
Köpeklerde Beden Dili-Köpeğiniz Size Ne Anlatmak İstiyor?

Köpeğinizle net ve etkili bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olabileceğinden, köpeğin vücut dilini anlamak çok önemlidir. Köpeklerde beden dili ince sinyaller verecektir. Bunun nedeni, köpeklerin vücut hareketleriyle duygularını ifade edebilmeleridir. Evcil hayvanınızın vücut dilini anlayarak onun ne zaman mutlu, heyecanlı, gergin veya endişeli olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Bu işaretleri bilmek, ona ne zaman yaklaşacağınızı ve nasıl davranacağınızı bilmenize de yardımcı olacaktır.

Köpeklerde dikkat edilmesi gereken birkaç beden dili işareti vardır. Aslında, köpeğinizin ne hissettiğini hareketlerinden anlayabilirsiniz. Bazı köpekler sizi gördüğüne sevinirken, diğerleri pek hevesli değil. Köpeğinizin vücut dilini okuyabilirseniz, daha güvenli bir şekilde etkileşimde bulunabilirsiniz.

Mutlu

mutlu köpek

Köpeğiniz mutluysa rahatlamış görünecektir. Gözler yumuşak ve açık, kulaklar nötr ve ağız hafifçe açık. Köpeğinizin nasıl hissettiğinin bir başka iyi göstergesi de kuyruğunun konumudur. Kuyruk sallamak genellikle mutluluğun bir göstergesidir. Bununla birlikte, hayal kırıklığını, heyecanı veya ajitasyonu da gösterebilir. Yavru köpekler mutlu olduğunda minik kuyruklarını hızlı bir şekilde salladıklarını fark edebilirsiniz.

Kendinden Emin

köpeklerde beden dili

Kendine güvenen köpeklerin rahat bir tutumu vardır. Ağızlarında bir top veya patilerinde bir oyuncak olabilir. Kuyruklarını selamlamalarını da konuşturuyor. Bu her zaman göbek masajlarına gezegenin bir işareti değildir. Kendine güvenen bir köpek genellikle dik bir duruşta kendilerini sıkıca tutar. Ayrıca çenelerini omuzlarına asmak gibi girişkenlik belirtileri de gösterebilirler. Bir şeyden emin değillerse, kemerli bir sırt gösterebilir ve başlarını eğebilirler.

Gülümseyen bir surat kendinden emin bir köpeğe aittir. Gözleri parlıyor ve muhtemelen sizin yönünüze doğru bakıyordur. En iyi kafesler, oyun ağları yapılandırılmışlardır. Örneğin, kendine güvenen bir köpek, bir getirme oyunu için karnını açığa çıkarma.

Heyecanlı

heyecanlı köpek dili

Bir köpeğin vücut dili, aklından geçenleri size söylemenin güçlü bir yoludur. Köpeğinizin ne hissettiğini anlamak, tehlikeli bir durumu önlemenize ve evcil hayvanınızla aranızdaki bağı güçlü tutmanıza yardımcı olabilir. Köpek vücut dilini okumayı öğrenmek harika bir başlangıçtır.

En yaygın heyecan sinyallerinden biri, bir köpeğin kuyruğu şeklinde gelir. Bu, nazik, yavaş bir sallama veya genişleyen dairesel bir hareket olabilir. Tam bir daire içinde olduğunda, bu, köpeğin mutlu olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, yüksek, sert bir kuyruk stres belirtisidir. Başka bir köpek beden dili sinyali esnemedir. Bazı köpekler, heyecanlı bir sinyal olarak yorumlanabilecek eğlenceli bir şekilde esnerler. Öte yandan, esnemek de sakinleştirici bir işaret olabilir. Heyecanlı bir köpeğin diğer belirtileri arasında kulakları ve gözlerinin beyazları bulunur. Bunlara balina gözü de denir. Bunların aynı şey olduğu yaygın bir yanılgıdır, ancak aslında farklıdırlar.

Korkmuş

korkan köpek

Köpekler ihtiyaçlarını ve isteklerini vücut dilleri aracılığıyla iletirler. Bu özellikle korkak köpekler söz konusu olduğunda geçerlidir. Alışılmadık durumlarla veya insanlarla karşılaştıklarında köpekler endişe ve panik olabilirler. Köpeğinizin duygularıyla başa çıkmasına ve korkularını görmezden gelmeyi öğrenmesine yardımcı olmak için olumlu pekiştirmeyi kullanabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken birkaç beden dili işareti vardır. Sıkışmış bir kuyruk genellikle korkmuş bir köpeği gösterir. Sıkı bir dudak da aynı şekilde korkak bir köpeğe işaret eder. Diğer bir işaret ise balina gözüdür. Balina gözü, gözlerini bir şeye dikmiş tutan bir köpek için süslü bir isimdir. Agresif bir köpeğe yaklaşmanın en iyi yolu sakin kalmak ve kaçmamaktır. Ayrıca mesafenizi de korumalısınız. Bir köpeği sizden uzaklaştırmaya çalışmak sadece onun korkularını körükler

Agresif

agresif köpek bedeni

Agresif bir duruş sergilemek üzere olan bir köpeğin, ağzının etrafında gergin kasları ve yükselmiş tüyleri olacaktır. Uzmanlar bunu, insanlarda tüylerin diken diken olmasına benzer. Yine de saldırganlığın güvenilir bir göstergesi değildirler. İnsan tüylerinin diken diken olmasının aksine, bu vücut sinyalleri köpeğin gerçek davranışının göstergesi değildir. Diğer sinyaller, yükselmiş bir kuyruk ve rahat bir ağız içerebilir. Bu jestler, dostça oyuna girme niyetini belirtmek için kullanılabilir. Öte yandan, saldırgan davranışlar sergilemek üzere olan bir köpek ani hareketler yapmamalı, göz teması kurmaktan kaçınmalıdır.

Agresif bir duruş sergilemek üzere olan köpekler genellikle derin havlamalarla net uyarılar verirler. Bu sinyaller, sosyal hakimiyet kurmanın bir yolu olarak düşünülmüştür. Tüm köpek vücut duruşları anlıktır. Her bir vücut sinyalini köpeğin genel davranışı bağlamında değerlendirmek önemlidir. Agresif vücut dili, hırıldamadan havlamaya ve başını eğmeye kadar bir dizi sinyal gösterir. Saldırganlığa ek olarak, bu sinyaller korku veya stresi de gösterebilir. Köpeğiniz stres veya korku belirtileri gösteriyorsa, harekete geçmeniz gerekir. Bunu yapmak için sesinizi alçaltmalı, sakince gevşemeli ve yatıştırıcı bir tonda konuşmaya başlamalısınız. Köpeğinizin duygularını göstermek için kullanabileceği diğer vücut dili sinyalleri kulaklarıdır. Basık kulaklar saldırganlığın bir işareti olabilir. Aynı şekilde yarım ay gözler kaygı belirtisi olabilir.

İtaatkar

köpeklerde beden dili

Köpek vücut dili kafa karıştırıcı olabilir ve bazen yanlış yorumlanabilir. İtaatkar beden dili, bir veya daha fazla ön ayak üzerinde bir doğru eğilmekten oluşur. Bu duruş genellikle yeni bir köpeğe dostluk kullanmak için kullanılır. Mesafeyi artıran sinyaller veren köpekleri de görün. Bu sinyaller, tehditlerden etkilenmeyi önlemek için kullanılır. Boyun eğmeyi gösteren bir başka köpek beden dili işareti, alçaltılmış bir duruştur. Bu pozisyondaki bir köpek, yüzleşmekten kaçınıyor veya sosyal bir durumda daha olumlu bir sonuç elde etmeye çalışıyor olabilir. Ayrıca köpeğin bir tehdit olmadığının çok ince bir göstergesidir.

Neşeli ve Eğlenceli

neşeli ve oyuncu köpek

Neşeli köpekler size eşyalarını göstermekten fazlasıyla mutlu olacaklardır. Gözleri parlar ve kuyrukları sallanıp durur. Aslında hiç durmaz! Dudaklarını yalar ve huzurlu bir şekilde nefes alır. Nefes sesini duyabilirsiniz. Genel olarak, oyuncu bir köpek enerjiktir, parlak gözlüdür ve kuyruk sallar. Köpeğinin üzerine atlamasının en yaygın nedenlerinden biri oyun oynamaktır. Yavru köpeğinizin size doğru sıçradığını görürseniz, muhtemelen parka gitme zamanı gelmiştir

Endişeli

endişeli köpek

Hareketlerini gözlemleyerek köpeğinizin rahat mı yoksa agresif bir durumda mı olduğunu anlayabilirsiniz. Köpeğiniz ne kadar rahatsa, vücut duruşu o kadar az gergin olur. Buna kulakları, ağzı ve kuyruğu dahildir. Endişeli köpekler göz temasından kaçınır ve etrafta koşmaktan kaçınabilir. Ayrıca kaslarını da gerecekler. Hatta bazen kulaklarını geriye çekip dudaklarını yalarlar. Aç olmasalar bile esneyebilirler.

Bir köpekteki diğer kaygı belirtileri şunları içerir: gergin bir şekilde yürümek, saklanmak ve kaçmak. Köpeğiniz ayrıca en sevdiğiniz ödülleri reddedebilir. Bunun nedeni kendini terk edilmiş hissetmesi olabilir. Davranışlarını not etmeli ve ardından dikkatinizi hoş bir aktiviteye yönlendirmelisiniz.

Sıkça sorulan sorular

Köpeklerin mutlu olduğu beden dili ile anlaşılabilir. Mutlulukla sallanan kuyruk, açık gözler ve hafif açık ağız mutlu köpeğin sinyallerini verir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.