Tahılsız köpek maması faydaları

20 Eylül 2022
587
Tahılsız köpek maması faydaları

Köpek maması alışverişinde çeşit olarak büyük bir zenginliğe sahip olduğumuzu biliriz. Bu bir avantaj iken bazen dezavantaj olabiliyor. Çünkü seçim yapmakta zorluk çekmenin yanı sıra hangisinin daha faydalı olduğunu kestiremiyoruz. Burada  en sık sorulan sorulardan biri tahıllı ve tahılsız köpek maması arasındaki fark oluyor. Genellikle içeriğinde tahıl bulunmasının güzel olduğunu düşünüyoruz. Ancak tahılsız köpek maması faydaları oldukça çoktur.

Köpeğinize tahılsız köpek maması vermenin birçok faydası vardır. Köpeğinizin cildini sağlıklı tutmaya ve tüy dökülmesini önlemeye ve aynı zamanda evcil hayvanınızın daha iyi hissetmesine yardımcı olabilir. Araştırmalar, tahılsız köpek mamalarının omega 3 ve omega 6 yağ asidi bakımından zengin olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ki bunu tahılsız mama deneyimine sahip her kullanıcı kısa sürede fark edecektir. Çünkü birçok evcil hayvan sahibi, sadece birkaç gün sonra köpeklerinin cildinde bir iyileşme gördüğünü bildirirken, diğerleri birkaç hafta sonra büyük değişimler elde ediyor.

Tahılsız Köpek Maması

Tahılsız köpek maması için ilk defa deneyim sağlayacaklar, mutlaka öncelikle veterinere danışmalıdır. Uzmanınız size en iyisinin ne olduğunu ve hangi markanın sizin için daha uygun olduğunu belirtir. Köpeğinizin kilosu, ırkı ve yaşı gibi pek çok konu göz önünde bulundurularak mama seçimi yapılmalıdır. Eğer mama değişimi yapacaksanız, bunu kademeli olarak yapmalısınız.

Deri ve tüy sağlığını olumlu yönde etkiler

Köpeklerin tüy ve deri görünümü sağlığı hakkında bize gizli bilgiler verir. Hasta bir köpek genellikle mat ve sorunlu tüylere sahiptir. Bu nedenle köpeğinizin tüylerini dikkate alarak sağlığını gözlemleyebilirsiniz. Elbette bu sadece yeterli olmaz. Veteriner kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Evcil hayvanınızın diyeti, uygun miktarda protein sağlamalıdır. Aslında, köpeğinizin günlük protein alımının %25-30’u, evcil hayvanınızın sağlıklı derisini ve tüylerini geliştirmeye yönelik olmalıdır. Protein, hayvan ve bitki kaynaklarının bir kombinasyonundan oluşur. Uygun bir protein alımı, köpeğinizin toplam gıda alımının %18 ila 29’unu oluşturmalıdır.

Tahılsız köpek mamasının bir başka yararı da köpeğinize karbonhidrat ve protein dengesi sağlama yeteneğidir. Bunlar köpeğinizin diyetinin önemli bileşenleridir. Tahılsız köpek maması, sindirim sistemini ve tüm vücudu besleyen eşsiz bir prebiyotik karışımı içerir. Ayrıca sağlıklı bir köpek tüyü ve cildini destekleyen vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Soya ve buğday harika karbonhidrat kaynaklarıdır. Ancak evcil hayvanınızın bir sağlık sorunu varsa, tahılsız bir diyete geçmeden önce bir veterinere danışmayı ihmal etmeyin.

Sindirim Sistemine destek verir

Tahılsız köpek maması faydaları

Köpeğiniz için sindirim sistemi üzerinde kolay bir diyet seçmek çeşitli nedenlerle önemlidir. Köpek mamasının kalitesi ve sindirilebilirliği çok önemlidir ve köpeğinize uygun olmayan yiyecekler vermek şişkinlik ve mide rahatsızlığı gibi sindirim sorunlarına yol açacaktır. Köpeğiniz için en uygun beslenmeyi sağlayacağından, tahılsız ve düşük karbonhidratlı bir mama seçmek önemlidir.

Tahılsız köpek mamasındaki ilk bileşen somondur. Bu tek hayvan proteini, hassas mideler tarafından kolayca sindirilir. Bu gıda aynı zamanda antioksidanlar, probiyotikler ve omega-3 yağ asitleri bakımından da yüksektir. Diyet ayrıca titiz köpekler için yatıştırıcı özelliklere sahip zencefil içerir. Ayrıca yapay tatlar veya koruyucular içermez.

Bazı tahılsız köpek mamaları tam tahıllarla zenginleştirilmiştir. Yüksek kaliteli, tahılsız bir köpek maması, sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan bu tam tahıllardan daha fazlasını içerir. Ancak, tahıllar her köpek için iyi bir seçim değildir. Gizli glüten kaynakları içerebilecekleri için mümkünse tahıl bazlı köpek mamalarından kaçınmalısınız. Hassas veya hassas bir köpeğiniz varsa, bunun yerine tahılsız bir diyet denemelisiniz.

Alerji Riskini Azaltır

Araştırmalar, tahıl içermeyen bir diyetin köpeklerde alerjik reaksiyon riskini azalttığını göstermiştir. Tahıl alerjileri köpeklerde insanlarda olduğu kadar yaygın değildir. Ancak tahılsız bir diyet köpeğinizin alerjenlere maruz kalma oranını azaltabilir. Kuru köpek mamasında bulunan en yaygın tahıllar arasında buğday ve pirinç bulunur. Tahılsız köpek maması, köpeğinizin alerji geliştirmesine neden olması muhtemel olmayan somon veya tavşan gibi yeni bir karbonhidrat kaynağı içerir.

Köpek mamalarının kalitesi büyük ölçüde üretim sürecine ve formülasyona bağlıdır. Tahılsız köpek maması, ürünlerindeki bileşenlerin kalitesine önem veren üreticiler tarafından yapılma eğilimindedir. Bazı araştırmalar, köpeklerin sağlığının artmasının, daha kaliteli doğal köpek maması beslemekle bağlantılı olabileceğini de göstermektedir. Ek olarak, çeşitli sindirim koşullarından muzdarip köpeklerde alerji riskini azaltabilir.

Özel Formüle sahiptir

Tahılsız köpek maması daha popüler hale gelirkeni, formül içeriklerinin özel olmasıdır. Aşağıda tahılsız köpek mamasının bazı faydaları listelenmiştir. Bunlar sadece birkaç örnek ve daha birçokları var. Ayrıca köpeğiniz için en iyisi olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz.. Tahılsız köpek maması birçok köpek için mükemmel bir seçimdir. Protein açısından daha yüksektir. Bu nedenle tüm köpekler için lezizdir.

Et bazlı yiyecekler köpeğiniz için ekstra besin sağlar. Sığır eti ve tavuk gibi çeşitli et türleri, tahılsız gıdalarda bulunur. Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içermeseler de, diyete lif ve protein eklerler. Ayrıca yüksek konsantrasyonda omega yağ asitleri içerirler. Bu yiyeceklerdeki et genellikle vitamin ve minerallerde yüksektir. Bu, dengeli beslenmenin önemli bir parçası olan köpeğinizin bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

Besin değeri yüksektir

Köpek mamaları, patili dostların günlük besin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özenle formüle edilirler. Ancak bu yapılırken bazıları tahıl içeriği ile uygun fiyat avantajına sahip olmaları amacı ile üretilir. Bunun yanı sıra bazı köpekler için de tahıllı mamalar daha iyi olabilir. Sağlık durumu mama seçimi için farklılık gerektirebilir.

Tahılsız köpek maması, köpeğinizin sağlığı ve keyifli mama tüketimi için daha iyidir. Çoğu mama tanesi, sert, kuru ot tohumları olan taneler içerir. Tahılsız yiyecekler, tahıllar yerine fasulye, bezelye veya patates gibi alternatif bir karbonhidrat kaynağı kullanır. Bu, köpeğinizin kalori alımını artırmadan daha fazla karbonhidrat almasına yardımcı olur. Köpeğiniz için tahılsız bir yiyecek seçmek, köpeğinizin sindirim bozuklukları ve cilt problemleri geliştirmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Hamile Köpekler İçin En İyi Seçim

hamile köpek mama öneri

Hamile köpekler kimyasallara karşı hassastır. Ayrıca protein ve kalorilerle dolu yüksek kaliteli bir diyete ihtiyaç duyarlar. Be kadar sağlıklı beslenirlerse yavruları da o kadar sağlıklı olur. Doğum yaparken de yüksek enerjiye sahip olduğu için hamile köpekler tahılsız mama desteğini her anlarında alırlar.

Tahılsız olduğu için ana bileşen olarak tavuk veya ördek düşünün. Bu köpek maması protein açısından yüksektir ve omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir. Ayrıca sağlıklı görme ve beyin gelişimini destekleyen taurin, DHA ve EPA içerir. Ayrıca yavru köpeğinizin kemiklerini ve eklemlerini desteklemek için ekstra kalsiyum içerir. Bu nedenle köpeğiniz hamileyse satın almayı düşünmelisiniz.

Ağız kokusu yapmaz

gülen köpek

Tahıl içermeyen köpek maması ile köpeğiniz daha temiz bir nefes alabilir. Çünkü yüksek kaliteli et ve kümes hayvanları içerir. Tahıllar yerine omega-3 ve omega-6 gibi daha yüksek miktarda yağ asidi içerir. Ayrıca geleneksel köpek mamalarından daha düşük karbonhidrat içerir. En iyi sonuçları elde etmek için köpeğinizi yavaş yavaş tahılsız mamaya geçirin. Köpeğiniz yeni diyete uyum sağladığında, üzerinde kalma olasılığı daha yüksek olacaktır.

Bazı tahıl bazlı köpek mamaları ağız kokusuna neden olmazken, diğerleri sorunu daha da kötüleştirebilir. Tahıl bazlı yiyecekler yediğinde köpeğinizin dişlerinde bir karbonhidrat filmi oluşacaktır. Bakteriler bu kalıntıyla beslenir ve kötü kokular üretir. Tahılsız yiyecekler köpeğinizin dişlerinde bir film tabakası bırakmaz, bu da öğünler arasında ağız kokusu konusunda endişelenmelerine gerek olmadığı anlamına gelir. Köpeğinizin nefesinin köpeğinizin dişlerindeki yansıması olduğunu unutmayın, bu nedenle evcil hayvanınızın dişlerini düzenli olarak fırçalamanız önemlidir.

Köpeğinizin nefesi kokuyorsa, daha fazla besin içeren tahılsız bir mamaya geçmeyi düşünün. Tahılsız köpek maması, pek çok köpek mamasına göre daha fazla protein ve fincan başına daha fazla kalori içerir. Bununla birlikte, bu tür yiyecekler köpeğiniz için çok zengin olabilir ve bu da onu plak oluşumuna ve ağız kokusuna yatkın hale getirebilir.

Sıkça sorulan sorular

Tahılsız köpek maması faydası çoktur. Veteriner tarafından önerildiğinde bu faydalar artar. Çünkü uzmanlar köpeğiniz için neyin daha iyi olduğuna en iyi şekilde karar verebilirler. Özellikle kilo sorunu yaşayan köpeklere önerilmektedir.

Günümüzde köpek mama çeşitleri oldukça fazladır. Tahıl ya da tahılsız mama kararı veteriner ve köpek tarafından verilir. Çünkü bazıları tahıllı mamayı keyifle yiyebiliyor. Bazıları da alerji nedeni ile tahılsız tüketmek zorunda kalıyor.

Tahılsız mama köpeğinizin günlük besin ihtiyaçlarını karşılar. Lezzetli olması nedeni ile köpeğiniz bu tür mama çeşitlerini keyifle yer. Alerji riskinden uzaklaşır. Pek çok fayda kazanır. Bunlardan birkaçı deri ve tüy sağlıklarının olumlu yönde etkilenmesi, sindirim sistemlerinin desteklenmesi ve ağız kokusundan uzak durmalarıdır.

Tahılsız köpek maması tahıl içermeyen anlamına gelir. Buğday, mısır ve yulaf gibi tahılların hiçbir yer almaz. Böylece köpekler sindirim zorluğu çekmez ve yüksek protein odaklı beslenir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.