Tüy Dökülmesini Önleyici En İyi Köpek Mamaları

Köpeğinizin tüy dökülmesini önleyici ve tüy yumaklarının bir sorun haline gelmesini önlemek için en iyi tüy dökmeyen köpek mamasını bulmanıza yardımcı olmak için kapsamlı araştırmalar yaptık Petibom verilerine dayanarak.

Tüy Dökülmesini Önleyici En İyi Köpek Mamaları

Tüy Dökülmesi önleyici köpek mamasında nelere dikkat edilmelidir? nasıl engellenir?

Yeterli beslenme ve diyet saç dökülmesini önlemede önemlidir. köpeğinizin tüy dökülme sorunu ve kontrolü için en iyi köpek mamasına ihtiyacınız var Petibom'un müşterilerinin en çok tercih ettiği ürünleri sizler için en iyi tüy dökmeyen köpek maması tavsiye ve öneri üzerine listeledik. Deri ve Tüy hassasiyetine özel köpek mamaları seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur köpeğinizin hangi köpek maması içeriğine karşı alerjisi olduğudur.

Köpek tüyü dökülmemesi için ne yapmak lazım?

Köpek tüyü dökülmemesi için ne yapmak lazım?

Köpekte görülen kuru cilt ve tüy dökülme sorunu için E vitamini, A vitamini ve balık yağı takviyeleri gerekmektedir.

Beslenme

Beslenme

Köpeğinizin tüy dökme sorunları varsa, ihtiyaç duyduğu besini alamıyor olabilir. Protein, probiyotikler, vitaminler ve mineraller, kedinizin sindirim sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Kalite & Değer

Kalite & Değer

Tüy dökme sorunu olan köpekler için en iyi köpek maması, yumuşak içeriklere, byüksek besin, protein yoğunluğuna sahip olmalı ve ödemeyi bütçenize uygun hissedeceğiniz bir fiyata sahip olmalıdır.

Evcil Hayvan Ebeveyn Favorileri

Petibom'da, en popüler tüy dökülmesini önleyen mamalar listemiz genellikle şunları içerir:protein, ham lif, müşterilerimizin hangi mamaları daha çok tercih ettiğini aşada sizler için öneri & yorum niteliğinde listeledik.

ND Quinoa Skin Coat Bıldırcın Yetişkin Köpek Maması 2.5 kg

Köpeğinizin hassas cildi varsa N&D markası sizin için mükemmel bir seçimdir. Bu ürün, yüksek oranda bıldırcın eti ve hindistancevizi, zerdeçal ve kinoa kullanarak tüm köpekleri memnun edecek etkileyici bir yemek oluşturduğundan emin olunan, sınırlı içerikli bir yetişkin kuru köpek mamasıdır. Formülü, patili dostunuzun en iyi şekilde görünmesini ve hissetmesini sağlayacak çinko, bakır, B Vitamini, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum ve daha fazlası gibi temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur.

ND Quinoa Skin Coat Bıldırcın Yetişkin Köpek Maması;

  • besin intoleranslarının azaltılmasına odaklanan eksiksiz bir mamadır,
  • sınırlı içeriği ile cilt sorunlarının oluşumunu önler,
  • canlı ve sağlıklı tüy yapısına sahip olmalarını destekler.

Hills Small Miniature Sensitive Stomach Skin Hassas Köpek Maması 1,5 Kg

Bu mamanın formülünde yararlı bağırsak bakterilerini beslemek ve dengeli bir mikrobiyomu desteklemek için prebiyotik lif ve sağlıklı cilt ve tüy için besleyici E Vitamini ve Omega-6 yağ asitleri kullanılır. Son derece lezzetlidir. Sınırlı içeriğe sahiptir. Alerjik reaksiyonu tetikleme olasılığı daha düşük olduğundan, tahriş edici maddelere karşı hassasiyeti olan köpekler için özellikle yararlıdır.

Hills Small Miniature Sensitive Stomach Skin Hassas Köpek Maması;

  • Bilinmeyen alerjileri veya diyet kısıtlamaları olan köpekler için mükemmel tercihtir,
  • yaygın alerjenlerden arınmış besinler içerir,
  • cilt ve tüy sağlığını destekleyen formüle sahiptir.

Brit Care Mini Hair Skin Somonlu Tahılsız Küçük Irk Köpek Maması 2 Kg

Uzun tüylü ve tüy bakımı talep eden minyatür cins köpekler (1 ila 10 kg arası) için kuru mamadır. Küçük ırklar için özel olarak tasarlanmış, somon ve ringa balığı içeren, tahıl içermeyen hipoalerjenik bir formüldür. Granüller, Yorkshire favorilerinin küçük çenelerine uyacak şekilde boyutlandırılmıştır ve bu da onları kolayca çiğnenebilir hale getirir. Ayrıca önleyici ağız hijyenini destekleyerek dişlerin temiz ve sağlıklı kalmasına yardımcı olurlar. Ayrıca eklemlerin çalışmasını destekleyen, onları bozulmadan koruyan ve yenilenmelerini hızlandıran bileşenler olan kondroitin ve glukozamin içerir.

Brit Care Mini Hair Skin Somonlu Tahılsız Küçük Irk Köpek Maması;

  • hipoalerjeniktir,
  • tüy görünümünü iyileştiren EPA ve DHA – esansiyel yağ asitleri içerir,
  • uzun veya ipeksi tüylü, minyatür cins (1 ila 10 kg arası) yetişkin köpekler için özel olarak üretilmiştir,
  • cilt ve kürk sağlığını destekleyen yüksek kaliteli bileşenler içerir.

N&D Prime Kuzulu Yaban Mersinli Orta Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması 2,5 kg

Farmina güvencesi altında olan bu üründe birincil protein kaynağını sağlamak için kuzu eti kullanılır ve maya enfeksiyonlarını ve diğer köpek sindirim sorunlarını kontrol etmek için glisemik karbonhidratlar düşüktür. Sağlıklı sindirimi desteklemek için prebiyotik lif de dahil olmak üzere içeriğinin tümü, besinsel faydaları için dikkatlice seçilir. Ayrıca eklemleri, tendonları ve kıkırdağı güçlendirmek için kondroitin ve glukozamin ile güçlendirilmiştir. Ayrıca kas fonksiyonu için taurin ve bu temel besinin inorganik formlarından daha güvenli olduğu düşünülen bir selenyum maya formu içerir.

N&D Prime Kuzulu Yaban Mersinli Orta Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması;

  • kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olmak için düşük glisemiktir,
  • köpeğinizin serbest radikallerle savaşmasına ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumasına yardımcı olabilecek bir antioksidan kaynağıdır,
  • sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve iyi bir ruh hali için gerekli olan harika bir B-12 vitamini kaynağıdır,
  • canlı ve parlak tüy ve cilt yapısı için gerekli olan harika bir yağ asitleri kaynağıdır.

Pro Plan Small & Mini Sensitive Skin Somonlu ve Pirinçli Küçük Irk Yetişkin Köpek Maması 3 Kg

Her Pro Plan formülü, evcil hayvanınızın yaşamının her aşamasındaki benzersiz sağlık ihtiyaçlarına göre uyarlanmış özel bir besin karışımıyla desteklenir. Bu kuru köpek mamasının ilk maddesi somon ve yetişkin köpeğinizin hassas midesine nazik davranmak için pirinç içerir. Ayrıca beyin ve görme gelişimini desteklemek için omega bakımından zengin balık yağından elde edilen DHA ile aşılanmıştır. Pro Plan Small & Mini Sensitive Skin Somonlu ve Pirinçli Küçük Irk Yetişkin Köpek Maması, sağlıklı cilt ve tüy yapısını destekleyen besinleri hedef alan kanıtlanmış bir cilt karışımı olan OptiDerma içerir. Formül buğday olmadan formüle edilmiştir ve özenle seçilmiş protein kaynakları içerir.

  • Bağışıklık sistemini destekleyen benzersiz bir besin kombinasyonu içerir.
  • Gıda intoleranslarının neden olduğu cilt problemleri riskini azaltmaya yardımcı olabilecek iyi bir protein kaynağıdır.
  • Köpeğinizin genel sağlığını ve esenliğini destekleyen yüksek kaliteli bir besin karışımına sahiptir.

Brit Care Junior Skin & Coat Somonlu Tahılsız Büyük Irk Yavru Köpek Maması 12 Kg

Brit Care Junior Skin & Coat Somonlu Tahılsız Büyük Irk Yavru Köpek Maması, tahıl içermeyen süper premium bir formüldür. Büyük ırk (25 kg üzeri) köpekler için formüle edilmiştir. Bu formül, hassas sindirim, atopik veya cilt problemleri ve gıda alerjileri için hipoalerjenik bir diyettir. Aynı zamanda sağlıklı bir tüy oluşumunu destekler. Lezzetli lokmalar ile huzurlu bir yaşamı destekler. İçeriğindeki besinler sağlıklı deri ve tüy yapısını desteklemeye yardımcı olurken, formüldeki glukozamin ve kondroitin, köpeğinizin eklem ve kemiklerinin durumunu iyileştirmeye yardımcı olabilir.

  • Tamamen hipoalerjenik bileşenlerle yapılmıştır.
  • Sindirim sistemini korur.
  • Gıda intoleranslarını önler.
  • Cilt problemlerinin azalması ve önlenmesini destekler.
  • Tam ve dengeli kuru mamadır.

Brit Care Sensitive Digeston & Skin Balıklı Böcek Proteinli Yetişkin Köpek Maması 3 Kg

Midesi ve cildi hassas olan yetişkin köpekler için formüle edilmiştir. Bu formül, bağırsak bakterilerinin sağlıklı gelişimini desteklemek için prebiyotik lifle yapılır ve ayrıca cildi besleyen çeşitli Omega-6 yağ asitleri içerir. Bu kuru köpek maması, besin açısından zengin bir yemek arayan yetişkin köpekler için harika bir seçimdir. İçindekiler listesinin başında tam bir protein içerir ve ayrıca köpeğinizin bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olmak için antioksidanlar, probiyotikler ve omega-3 yağ asitleri gibi yardımcı takviyeleri içerir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara neden olabilecek herhangi bir bileşen içermeyen yüksek kaliteli bir tarife sahiptir, bu nedenle hassas evcil hayvanlar için ideal bir seçenektir.

Brit Care Sensitive Digeston & Skin Balıklı Böcek Proteinli Yetişkin Köpek Maması;

  • gıda alerji riskini azaltır,
  • tüyleri güçlendirir ve korur,
  • deride kuruluk ve kepek oluşumunu azaltır,
  • Parlak tüy ve sağlıklı cilde sahip olmalarını destekler.

Pro Plan Puppy Small & Mini Sensitive Skin Somonlu ve Pirinçli Küçük Irk Yavru Köpek Maması 3 Kg

Özellikle cilt problemlerine eğilimli yavru köpekler için özenle formüle edilmiştir. Gıda duyarlılığı ve cilt reaksiyonları riskini azalttığı, sağlıklı kürk ve güzel tüyleri desteklediği kanıtlanmış özel bir besin karışımı içerir. Protein, enerji, hücresel yenilenme, kas büyümesi ve sağlıklı cilt ve tüylerin korunması için gerekli olan amino asitlerin yapı taşlarını sağladığı için bu formülde önemli bir bileşendir. Aynı zamanda küçük bebeğinizin beynini ve görme gelişimini beslemeye yardımcı olan iyi bir Omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Yavru köpeğinizin derisini ve tüylerini besleyebilen ve kaşıntıyı önlemeye yardımcı olan balık yağından elde edilen omega yağ asitleri ile zenginleştirilmiştir.

Pro Plan Puppy Small & Mini Sensitive Skin Somonlu ve Pirinçli Küçük Irk Yavru Köpek Maması;

  • bağışıklık sistemini destekler,
  • güçlü kemiklerin ve dişlerin gelişimi için hayati önem taşıyan iyi bir D Vitamini kaynağıdır,
  • sindirimi oldukça kolaydır,
  • çene boyutuna uyacak şekilde boyutlandırılmıştır.

Hills Sensitive Skin Tavuklu Hassas Yetişkin Köpek Maması 14 Kg

Bu ürün cildi beslerken ve parlak bir tüy oluşumunu desteklerken optimum sindirim sağlığı sağlar. Sindirilebilirliği yüksek ve mideye karşı nazik olan besleyici bir prebiyotik lif olan pancar posası içerir. Ayrıca cilt ve tüy beslenmesi için E Vitamini ve Omega-6 yağ asitleri içerir.

Hills Sensitve Skin Tavuklu Hassas Yetişkin Köpek Maması;

  • yüksek sindirilebilirlik özelliği ile daha kolay dışkı temizliği sağlar,
  • yapay renkler, tatlar veya koruyucu maddeler içermez,
  • hassas midesi olan yetişkin köpekler için eksiksiz, sağlıklı bir yemektir,
  • cilt sağlığını korur ve destekler.

Brit Care Snack Skin&Coat Deri Ve Tüy Güzelligi Köpek Ödülü 150 Gr

Köpeğinizin cilt ve tüy sağlığını korumak adına sağlıklı besinler kullanılarak tasarlanmıştır. Sağlıklı cilt ve parlak tüyler elde etmek için hindistan cevizi ile formül zenginleştirilmiştir. Yetişkin köpeğinize sağlıklı bir atıştırmalık vermek istediğinizde size fazlasını sunan yüksek kaliteli bir üründür. Ayrıca köpeğinizin genel sağlığını desteklemek için mineraller ve vitaminler içerir.

Brit Care Snack Skin&Coat Deri Ve Tüy Güzelligi Köpek Ödülü;

  • tüm köpek ırkları için uygundur,
  • ağır ve diş sağlığını korur,
  • kolay emilim sağlayan yağlar içerir,
  • bağırsak hareketlerini düzenler.

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Sıkça Sorulan Sorular

Tüy dökme, bir köpeğin hayatının normal bir parçasıdır, ancak aşırı tüy dökme, altta yatan bir sağlık sorununun işareti olabilir ve endişe kaynağı olabilir. Bu nedenle veterinere danışmak oldukça önemlidir. Beslenme kaynaklı tüy dökülmesini önlemek mama değişikliği ile oldukça kolay. Tüy dökülmesini önleyen en iyi köpek maması hipoalerjenik içeriğe sahip olmalıdır. Omega yağ asitleri bakımından zengin olmalıdır.

Tüy dökümü sorunu için kaliteli mama arayışındaysanız, Brit Care, Pro Plan, Hill’s ve N&D gibi güvenilir firmaların ürünlerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Tahılsız ve hassas içeriğe sahip ürünler sorunun kısa sürede çözümünü sağlayabilir.

Köpeklerde tüy dökülmesinin yaygın nedenleri arasında gıda hassasiyetleri ve diyet eksiklikleri yer alır. Bunlar genellikle uygun bir diyet ve veteriner tedavisi ile tedavi edilir veya kontrol edilir. Bu nedenle altta yatan neden bunlardan biri ise köpek maması tüy dökülmesini azaltarak önleyebilir.

Köpekler, birçok farklı tüy tipi ve rengine sahiptir. Çeşitliliğe rağmen kesin olan bir şey var: yumuşak, parlak bir kürk, sağlık ve zindeliğin harika bir göstergesidir! Bu nedenle tam ve dengeli bir köpek maması sağlanmalı, düzenli olarak tüy bakımı yapılmalıdır. Özellikle bol miktarda Omega-3 ve Omega-6 yağları içeren dengeli bir beslenme, köpeğinizin derisini ve tüylerini iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Köpekte görülen kuru cilt ve tüy dökülme sorunu için E vitamini, A vitamini ve balık yağı takviyeleri içeren köpek mamaları çeşitlerine göz atabilirsiniz. veya köpek tüy dökülme önleyici köpek şampuanları kategorimizden ürünleri inceleyebilirsiniz.

Kızgınlık döneminde köpekler, kızgınlık hormonunun aşırı salgılanması nedeniyle tüy dökülmesi yaşayabilirler. Pire, akarlar ve bazı protozoonlar tüy dökülmesine neden olmaktadır. Köpeklerde hormon bozukluğu tüy dökülmesine neden olur. Tiroid bozukluğu rahatsızlıkları, köpeklerde tüy dökülmesine yol açar.

Köpekler, aktif ve büyümeye eğilimli bir yapıda oldukları için zaman zaman mutlaka tüy dökeceklerdir. Zaten erişkinliğe doğru ve özellikle mevsim geçişlerinde görülen tüy dökülmeleri veteriner hekimlerce normal kabul edilmektedir.

Köpeğinizin ortamında büyük bir değişiklik olmuşsa, döktükleri tüy miktarı artabilir. Köpekler ayrıca, veterinere gitmek gibi stresli durumlarda daha fazla dökülme eğilimindedir.

Kedi -köpek ve diğer hayvanların tüylerinin insan vücudunda kötü bir etkisi yoktur. Ancak sevimli dostlarınızın aşılarını, parazit tedavilerini düzenli olarak yaptırmanız da oldukça önemlidir. Aksi taktirde tüyler üzerindeki parazit yumurtalarından kaynaklı sağlık problemi yaşayabilirsiniz.

Kıl üzerinde insanlarda enfeksiyona sebep olacak bir parazit veya herhangi bir mikrop taşımıyorsa yutarken gırtlağınızda duyacağınız bir rahatsızlıktan başka bir zararı yok.