British Shorthair hangi cinsle çiftleşir?

8 Şubat 2022
5128
British Shorthair hangi cinsle çiftleşir?

Karakterleri, görünümleri ve sevimlilikleri nedeniyle British Shorthair kedi cinsini çok severiz. Yavru iken sevimlilikleri apayrı harikadır. Bu nedenle patili dostumuzun bir aileye sahip olmasını çok isteriz. Ancak çiftleşme konusunda tecrübe sahibi olmadığımız için yanıtlarını aradığımız pek çok soru başımızın üzerinde dönüp durur. Bunlardan biri de “British Shorthair hangi cinsle çiftleşir” sorusudur.

Kediler kızgınlık döneminde iken birden fazla kez ve farklı kedi cinsleri ile çiftleşirler. Ancak bunun sonucunda bazı olumsuzluklar ortaya çıkabilir. Hamile kalmaları için en az iki ya da üç defa çiftleşmeleri gerekmektedir. Tüylü dostunuzun hangi cins kediler ile eşleşebileceğini ve sağlıklı yavrulara ulaşmaları için ne yapmamız gerektiği hakkındaki bilgilerini ele aldık.

Ülkemizde en çok tercih edilen kedi cinslerinden biri British Shorthair’dır. Görünümleri ile dikkat çeker, karakterleri ile kendilerini kolayca sevdirir (uzaktan) ve oyuncu yapıları ile yaşamımıza neşe katarlar. Bu yüzden bu kedi türüne sahip olanlar çok şanslıdır. Neşelerini arttırmak ve kedilerinin kızgınlığının sonlanması için yavru sahibi olmak isteyebilirler. Ancak genetik olarak birçok özelliğe sahip British Shorthair hangi cinsle çiftleşir, sorusunun yanıtı sağlıklı ve mutlu bir yuva inşa etmeleri için önemlidir.

British Shorthair Hangi Türle Çiftleştirilmeli?

British Shorthair kedileri her cinsle çiftleşir. Ancak sağlıklı yavrulara sahip olmak için cinsleri başka bir cinsle değil, kendi cinsleri ile çiftleşmelidir. Hastalıklara karşı dayanıklı olmaları, ev hayatına uyumlu olan karakteristik yapıları nedeni ile çok fazla tercih edilen bu cins için kızgınlık dönemi altıncı ay itibari ile başlayabilir. Bazıları ise yaşına ulaştıklarında olgunlaşırlar. Kızgınlıkları ile hormon değişimi yaşanır ve kısa süreli de olsa huysuzlaşırlar. Aileye sahip olmasını isteyen kedi sahipleri kızgınlık dönemlerinin gelmesi ile onları kısırlaştırmaktadır. Diğerleri ise çiftleştirmeye karar verir.

British Shorthair çiftleşme

İlişkisel hafızaları ve zekâları yüksek olduğu için British Shorthair kedileri ile birlikte yaşamak çok eğlencelidir. Şirin tavırları ile herkesi kendine hayran bırakırlar. British Shorthair kucak sevmez ancak sahipleri ile araları oldukça iyidir. Ayrıca büyük gözleri, iri yapıları ve kürk rengi ile dikkat çekme konusunda oldukça başarılılar. Bu güzelliklerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için aynı cinse sahip kedilerle çiftleşmelerini tavsiye ederiz.

British Shorthair farklı cinsle çiftleşir mi? Güvenli mi?

British Shorthair, farklı cins kediler ile çiftleştirilebilir. Kendi cinsi ile çiftleşmesi mümkün değilse, farklı kediler tercih edilebilir. Genetiği sağlam bir kedi türü olduğu için pek çok kedi ile çiftleşmesinde sakınca yoktur. Bunun yanı sıra sıkça sağlık sorunu yaşayan kedi ırklarını daha sağlıklı olması için kedi üreticileri British Shorthair ile eşleşmelerini sağlar.

Scottish Fold gibi genetiği oynanmış olan kedilerde sağlık problemleri çok sık görülür. Duyma sorunları, göz hastalıkları gibi ciddi sorunlar yaşarlar. Bu nedenle bu tür sağlık konusunda sıkıntı yaşayan kedilerin daha sağlıklı yavrulara sahip olmaları için British Shorthair ile çiftleşmeleri gerekmektedir. Yavrular bu şekilde daha sağlıklı bir yaşama sahip olurlar.

Scottish Fold kedi türüne sahipseniz, British Shorthair ile eşleşmesine olanak sağlayabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı bir aileye sahip olabilirsiniz. British Shorthair cinsine sahipseniz, aynı cinsle çiftleşmesini düşünmelisiniz. Farklı varyasyonların oluşumunu düşünmüyorsanız, en sağlıklı yolu seçmelisiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

British Shorthair için en sağlıklı çiftleşme kendi cinsi ile gerçekleşendir. Diğer kedi cinsleri ile eşleşebilirler. Ancak sağlam olan genetik yapılarının bozulmaması için tavsiye etmiyoruz.

Kızgınlık dönemine giren British shorthair, bir yaşından itibaren çiftleşebilir. Kızgınlık dönemleri altıncı ay itibari ile başlayabilir. Belirtilerini fark ettiğinizde veteriner yardımı almanız gerekir. Kısırlaştırma ya da çiftleşmenin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için uzman yardımı almak önemlidir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Nur
Şub 18, 2024 / 20:55

bizim kedilerimizden biri British shorthair ama kucaktan inmiyor, hatta bilgisayar başında çalışırken bilgisayarla değil de onunla ilgilenelim diye gelip klavyenin veya elimizin ve farenin üzerine yatıyor 😀 diğer kedimiz siyam, o neredeyse hiç sevdirmiyor kendisini kendisi bizi seviyor :)))