İki kedi aynı kum kabını kullanır mı?

27 Kasım 2021
2527
İki kedi aynı kum kabını kullanır mı?

Evde bir kedi ağırlanırken başka bir üyenin gelmesi ile tecrübe sahibi de olsa kedi severlerin kafası karışabilir. Çünkü iki kedi aynı kum kabını kullanır mı ya da aynı kaptan yemek yer mi gibi sorular endişelenmesine neden olur. Uzun zamandır bakımını üstlendiği kedinin sağlığı ve mutluluğu ne kadar önemliyse yeni kediyi de aynı şekilde önemserler.

Soruların yanıtlarına hızlıca ulaşmanın önemi de onlar için oldukça büyüktür. Bu nedenle içinizi rahatlatmak ve sorularınızın yanıtlarına ulaşmak için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kediler aynı kum kabını kullanır mı?

Kedilerin her hareketini anlamak, mümkün değildir. Onlar doğası gereği özgür canlılardır. Temizliği sever ve bu nedenle kum kabı ya da su kabı gibi sahibi olduğu eşyaların temiz olmasını isterler. Peki, bir kum kabını kaç kedi kullanabilir? Elbette sadece bir kedi! Uzmanlar her kedinin bir su, yemek ve kum kabı olmasını öneriyor. Onlar başka bir kedinin kokusuna bile dayanamazlar. Bu nedenle birbirleriyle oynadıktan ya da çiftleştikten sonra kendilerini yalayıp temizlemeye çalışırlar. Bunu yavrularına öğretmek için doğum itibari ile anne kedi yavrularını yalayarak onlara eğitim vermeye çalışır.

Bazı kedi sahipleri tek bir kediye sahip iken birden fazla kum kabı ya da yemek kabı kullanabiliyorlar. Bu daha steril olması açısından oldukça iyi bir fikir. Kedileriniz her ne kadar bir arada yaşıyor olsalar da birbirlerine dışkı ile bulaştırabilecekleri hastalıklar bulunmaktadır. Herhangi bir şekilde bağışıklığın düşmesi durumunda bu hastalıkların diğer kedinize/kedilerinize geçişi mümkün hale gelmektedir. Eğer eve yeni bir kedi aldıysanız, kesinlikle kum kaplarını ayrı tutmanızda fayda var. Çünkü yeni gelen kedinin hangi hastalıkların taşıyıcısı olduğunu bilemeyebilirsiniz ve bu hastalıklar dışkı yoluyla kedileriniz arasında transfer olabilir. Bunların yanında kediler kirli kum kaplarına dışkılamak istemeyebilirler. Bu da tuvalet davranışlarında bozulmaya sebep olur. Her kedinin kendine özel kum kabı olursa, pislenme ihtimali azalarak kedileriniz daha rahat bir şekilde tuvaletlerini yapabilecekler. Ancak temizlik konusu sahipleri biraz zorlar.

Bunun yanı sıra kediler alıştıkları kapların değişmesine pek sıcak bakmaz. Bu yüzden tek kum kabı kullanımı daha iyi bir fikir gibi görünüyor. Eviniz büyükse ve bakım için zamana sahipseniz, birden fazla kap kullanma tercihi size kalmış.

iki kum kabı yan yana konulur mu

İki kum kabını yan yana koyulur mu?

Eğer iki kedi sahibi iseniz, iki kum kabına da sahipsiniz demektir. Bu nedenle kap yerlerinin konumu da sizin için önemlidir. Bunun için kedilerin arasındaki anlaşmazlık konularına dikkat etmeniz gerekir. İki erkek kediniz varsa ve kendi bölgelerini belirlediyseler, aralarında sorun yaşamamak için kapların yerini farklı yerlere koymanız daha uygun olacaktır.

İki kedi gayet mutlu ve mesut yaşıyorsa, kaplar da yan yana olabilir. Ancak yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı kum kapları farklı olsa da kum kaplarının farklı bölgelerde olması hastalıkların transferinin önlenmesi için faydalı olur. Tek kediye sahip iken iki kum kabınız varsa, aynı şekilde yan yana koymanız da sakınca yoktur. Kedi birine idrar diğerine dışkı yapabilir. Bu tamamen ona kalmış. İki kum kabının olması kedi kokusu oluşumunu da engellemenize destek olur. Kedi dışkısını kumdan alıp temizler ya da temiz kabı kenarda tutarsınız.

Kum kapları için en ideal yer neresidir?

Evde birden fazla kum kabı olunca konumlarının nerede olduğu önemlidir. Kapları kedilerin anlaşma durumlarına bakarak yan yana ya da ayrı ayrı koyabileceğinizi belirttik. Bir kedi varken tuvalet kokusu daha azken iki kedi olunca koku daha artacaktır. Bu nedenle kum kapları için en ideal yer banyo olmalıdır.

Kediler için tuvalet hassas bir noktadır. Bu nedenle ihtiyaçlarını karşılarken yalnız olmayı ve insanlardan uzak kalmayı tercih ederler. Banyo da tuvalet ihtiyacını gidermeleri için en ideal yerdir. Kedi banyoda iken onu rahatsız etmemeyi unutmayın. Ne de olsa o da evin bir üyesi. Köpekler için tuvalet konusu bu kadar “ayıp” bir ihtiyaç değildir. Ancak kedi sahipleri bu konuya önem vermelidir.

Kum kaplarının kullanımı ve konumu yanı sıra ne kadar alınacağı de kedi severler için önemli bir konu. Çünkü bir kedi sahibi iken var olan düzenleri değişecektir. İki kedi için kum ne kadar gider sorusunu yanıtlamak için yeni gelen kedinin tuvalet alışkanlığı da önemlidir.

İki kedi aynı kum kabını kullanır. Ayrıca kum kapları yan yana da durabilir. Bu iki detay için kedilerin birbirleri olan ilişkilerine ve yukarıdan bahsettiğimiz avantajlara/dezavantajlara bakılarak yanıt verilmelidir. Her kedinin birbiri ile arası iyi değildir. Bu geçim konusu onların ihtiyaçlarını da etkiler.

İki kedi aynı kum kabını kullanır mı hakkında SSS

Tuvaletini yapan her kedi sokakta da olsa evde de olsa üzerini örter. Bunun için toprak ya da kum kullanımı önemli değildir. Onlar için dışkı örtülmelidir. Ancak kum kabını sevmezse, stres yaşıyorsa ya da hastaysa kediler kumunu bu gibi nedenler ile kapatmaz.

Kediler farklı karakterlere sahip canlılardır ve birbirlerine alışmaları için belirli bir süre vermek, doğru olmaz. Çünkü bazıları birbirlerine hiç alışamazlar. Biri dokunulmaktan hoşlanmazken diğeri adeta onunla güreşmek ister. Biri kanepeden kalkamazken diğerinin enerjisi hiç bitmez.

Kediler alışma sürecindeyken kendilerini güvende hissetmek için kum kaplarını tercih ederler. Ayrıca kedilere en pahalı ve en konforlu yatağı da sunsanız, onlar için uyku anlayışı farklı olabilir. Dolap içinde ya da kum kabında uyuyabilirler. Zamanla tuvaletini kum kabını yaptığı için bu alışkanlıktan vazgeçerler.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.