Yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur?

21 Ekim 2021
2907
Yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Yeni doğan yavru bebek kedi cinsiyeti öğrenme için birkaç yöntem bulunur. Ancak yavru kedinin cinsiyetini öğrenmek, büyük kedilere göre biraz daha zor olabilir. Çünkü cinsel organları yeterince gelişmemiştir. Erkek kedi ile dişi kedinin cinsiyetlerini öğrenmek için kuyruk altlarına bakmak yeterli iken, yavru kedinin cinsini öğrenmek için zaman gerekebilir. Peki, yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Evinizde ağırladığınız tüylü dostunuzun yavruları olduysa, ya da annesiz kalmış bir yavruyu sahiplendiyseniz, elbette ona bir isim vermek isteyebilirsiniz. Bunun için de öncelik olarak kedinin cinsiyetini öğrenmek gerekir. Bugünkü yazımızda yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur, sorusunu yanıtlıyoruz. Sorunun yanıtına ulaşmak ve detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Yavru kedinin cinsiyetini öğrenmek için, en az beş hafta beklemeniz gerekebilir. Bazı uzmanlar bu zaman diliminin on haftaya kadar çıkabileceğini belirtiyorlar. Ayrıca ilk defa bir yavru kedi sahibi olduysanız, dikkat etmeniz gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Bunlar;

  • Yavru kedileri elinize almamalısınız yavru kediler nasıl sevilir öğrenin.
  • Çok küçük yavruları annesinin yanından uzaklaştırmamalısınız, Anne kedi ve yeni doğan yavru kedinin bakımı hakkında bilgi edinin.
  • Tüy rengi ile kedi cinsiyetini anlamak mümkün. Calico diye bilinen üç renkli kedilerin çok büyük bir kısmı dişidir. Ancak kesin olarak yavru kedinin cinsiyetini öğrenmek için kuyruk altına bakmalı ve emin olmalısınız.
  • Cinsiyet öğrenmek için kedilerin cinsel organlarını tahriş etmemeli ve mikrop kapmamaları için hijyen konusuna dikkat etmelisiniz.
  • Bazı uzmanlar kedilerin davranışlarıyla dahi cinsiyetlerinin anlaşılabileceğini belirtiyor. Bu nedenle yavru kedinin davranışlarını gözlemleyip tahminde bulunabilirsiniz. Ancak her zaman belirttiğimiz gibi kesin olarak emin olmak için cinsel organına bakmak, gerekir.

yavru kedi cinsiyeti

Yavru kedilerin kendilerine özgü bir kokusu vardır ve anne kedi bu kokudan kendi yavrularını tanıyabilirler. Bu doğanın şaşırtıcı güzelliklerinden biridir. Bu nedenle çok küçük olan bir yavruyu elinize alırsanız, kokunuz yavrunun üzerine siner. Bu durum anneyi strese sokar ve belki de yavrusunu tanıyamaz. Bunun sonucunda onu beslemek ve ona bakmak istemeyebilir. Yeni doğum yapmış olan anne kedilerin davranışları agresif ve saldırgan olabilir. Bu annelik hormonlarından kaynaklanır. Koruma içgüdüsü ve yeni anne olmanın verdiği stres kafalarının bir hayli karışık olmasını sağlar. Bu nedenle yavruları annelerinin yanından uzaklaştırmak, doğru değildir.

Bazı anne kediler uzun yıllar sahiplerine arkadaşlık etseler de, anne oldukları an itibari ile onlara karşı bile tehditkar davranışlar sergileyebilirler. Bu nedenle yavruların etrafında çok fazla dolaşmamak ve anneyle olan ilgiyi aynı şekilde sürdürmek gerekir. Bu durum zamanla düzelecektir.

Dişi yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Profesyonel kedi sahipleri ve bu konuda uzman olanlar dahil olmak üzere pek çok kişi yavru kedinin cinsiyetini öğrenmekte zorluk çeker. Hatta bazen yanılırlar. Bu nedenle belirli bir süre geçmesini ve kedinin biraz büyümesini beklerler. Nasıl ki hamile iken, kadınlara bebeğin cinsiyetini net bir şekilde öğrenmeden söylenmezse, yavru kedilerin de cinsiyetlerini anlamak için en az 6 hafta gerekir. Bu zaman dilimi on haftaya kadar çıkar. Ancak belirtilenlere göre kedi dişiyse, biraz daha erken süreçte cinsiyetini öğrenme şansına sahipsiniz, demektir.

Erkek yavru kedinin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Erkek kediler henüz dünya ile yeni tanışmış iken, sahip oldukları cinsiyetin ne olduğunu farkına varmazlar. Elbette bunun için onlarında zamana ihtiyaçları var. Sahipleri bu konuda aceleci davransalar da dişi kediler gibi erkek kediler de altı haftaya ulaşmış olmalılardır. Aksi takdirde sonuç yanlış çıkar. Erkek diye düşündüğünüz kediye kız ismi vermemek için biraz daha sabırlı olmanız gerekir.

Yavru kedilerin cinsiyetini öğrenmek için en az beş ya da altı hafta gerektiğini belirttik. Bunun haricinde yavru kedilere nasıl yaklaşımda bulunmanız gerektiği hakkında birkaç detay sunmaya çalıştık. Kedinizin cinsiyetini öğrendikten sonra, aklınıza takılan sorular hakkında yanıt bulmak ve daha birçok konuda bilgi sahibi olmak için yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.