Kediler neden kapalı kapı sevmez? Cevaplar sizi şaşırtabilir!

16 Temmuz 2022
1131
Kediler neden kapalı kapı sevmez? Cevaplar sizi şaşırtabilir!

Kediler ne sever ne sevmez sorusunun yanıtlarını öğrendikçe çok şaşırırız çünkü kapalı kapı sevmemeleri gibi tuhaf durumlar ile karşı karşıya kalırız. Rüzgar tarafından kapanan kapılar ardından gelen miyavlama sesleri ve hatta kapıyı tırmalayışları bizler için şaşırtıcıdır. Onlar ile günlerimiz eğlenceli geçse de yaşantılarından mutlu olduklarından emin olmak isteriz. Çünkü onlarında mutlu olmasını isteriz. Ne kadar mutlu olurlarsa bir o kadar da sağlıklı olurlar. O zaman, sağlıklı ve mutlu bir patili dost için aklımızdaki soruların yanıtlarını bulmaya devam edelim.

Kediler Neden Kapalı Kapılardan Nefret Ederler?

Kedilerin neden kapalı kapıları sevmediğini merak ediyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsin. Kediniz muhtemelen evinizdeki diğer oda hakkında en az sizin kadar meraklıdır ve kapıyı kapatırsanız büyük olasılıkla miyavlayıp kapıyı kaşıyacaktır. Sebeplere bağlı olarak, kediniz bütün gün bir odada oturmaktan rahatsız olabilir. Ayrıca bunu kendi bölgelerinin istilası olarak görebilir ve ona saldırmaya çalışabilirler. Sebep ne olursa olsun, kedinizin kapalı kapılara saldırmasını nasıl durduracağınızı öğrenmek isteyeceksiniz.

Kedilerin kapalı kapıları sevmeme nedenleri arasında yer alanlar;

  1. Kediler özgürlüğü sever.
  2. Kendilerini kapana kısılmış gibi hissederler.
  3. Onlar çok meraklıdır.
  4. Kontrol etmek ister.
  5. Onlar sosyaldir.
  6. Grup hâlinde hareket etmek isterler.

Her şeyden önce, uyumaya çalışırken kapıyı kapatmamaya çalışın. Bu, kedinize gece çılgınlıklarını ifade etmesi için daha fazla zaman verecektir. Diğer bir çözüm ise evin tüm kapılarını kaldırmak ve ardından kedinize gerçeği kabul etmeyi öğretmeye çalışmaktır. Bunu, odadaki tüm kapıları kaldırarak veya bir kedi kapısına yatırım yaparak yapabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, evin tüm kapılarını kaldırmak isteyebilirsiniz. Ancak, çaresizseniz, bir kedi kapısı satın alabilir ve kedinizi gerçeği kabul etmeye ikna etmeye çalışabilirsiniz.

Kediler özgürlüğü sever

kapıyı açmaya çalışan kedi

Bir kedi her zaman özgür olmak ve keşfetmek isteyecektir, bu nedenle bir kapıyı çıkarmak onlara her ikisini de sağlayabilir. Daha önce bir odada yalnız kalmamış olan bir kedi, dışarı çıkmayı umarak kapıda çığlık atabilir. Ayrıca uyuyan kediler kapalı bir kapıyla uyanırsa aynı tepkiyi verebilir. Kapı, onlara iki odanın iyi bir manzarasını sunar, bir kaçış yolu olarak görünebilir. Bir kedi için kapalı kapılar, hapsetme veya özgürlük tehdidi ile ilişkilendirebilir.

Kendilerini kapana kısılmış gibi hissederler.

Kediler avcıdır. Bu nedenle içgüdüleri yüksek olan canlılardır. Zeka ve merak de bu faktörlere eklenince durumlar karışabilir. Örneğin, siz yanınızda olsanız dahi kapının kapanmasından hoşlanmayabilirler. Çünkü avlarını ne şekilde yakalayacaklarını iyi bilirler. Onları dinler, izler ve en uygun zamanı kollarlar.

Sakin bir ortam, kapalı bir kapı ve sessizlik bir kedi için fazla gelebilir. Kulakları çok iyi duyan bir canlı bir yerde kapalı kaldığında her sesi dinler. En ufak bir tıkırtı onu rahatsız edebilir. Ne de olsa o da bir avcıdır ve hemen orayı terk etmek isteyebilir. O da ne? Kapı kapalı! Kediniz bu durumdan hoşnut değilse rüzgarlı durumlara karşı kapı altlarına stoper koymanızı tavsiye ederiz.

Kediniz kapı kapalı iken bir odada yabancı biri ile yalnız kalmaktan hoşlanmayabilir. Kedilerin birçoğu yabancıları sevmezler. Bu nedenle kendileri için özel olan gizli alanlarına kaçarlar. Ki bu alan her kedi sahibi tarafından hazırlanmış olmalıdır. Onlar, yalnız kalmak istediklerinde ya da uyumak için özel bir alana ihtiyaç duyarlar.

Kediler meraklıdır

Kedilerin oldukça meraklı yaratıklar olduğunu duymuş olabilirsiniz. Ama kapalı kapılardan nefret ettiklerini biliyor muydunuz? Kapalı kapılar kendilerini rahatsız hissetmelerine ve hatta rahatsız görünmelerine neden olabilir! Kediniz kapının diğer tarafını araştıracak ve o bölgeyi kendi bölgesi olarak kabul edecektir. Bu nedenle, kediniz için kapılarınızı açık tutmanız önemlidir! Kedinizin kapalı kapılardan nefret etmesinin nedenleri arasında meraklı olmaları yer alır.

Kedilerin büyük ölçüde bağımsız canlılar olmalarına rağmen, insanlarla arkadaşlık etmekten ve oynamayı severler. Pençelerini çıkarmak ve içinde bulundukları duruma tam potansiyellerini getirmek istiyorlar. Kapalı kapıları sevmemeleri ve ne yaptığınızı oldukça merak etmeleri şaşırtıcı değil. Kedinize arzu ettiği ilgi ve şefkati göstermek istiyorsanız, kapıyı biraz açmalısınız.

Kedili bir ev ancak o evde yaşayan kişiler tarafından bilinir. Ayrıca her kedi bir değildir. Her biri farklı karaktere sahiptir. Bazıları çılgın ve çok hareketli iken bazıları köşe minderi olmaktan hoşlanır. Koltuğun bir köşesinde uyur ve sizin eve dönmenizi beklerler. Çılgın kedilere sahip olmak elbette çok daha zordur. Merak duyguları aşırı yoğun olduğu için onlar keşfedilecek pek çok şeyin farkındadır. Ancak kapalı kapılar elbette buna engel olur.

Kontrol etmek ister

Kediler için alan önemlidir. Onlar kendi bölgelerini işaretler. Bunu da koku bırakarak yapar. Sürtünür ve burası benim mesajı verirler. Hatta kediler insanlara sürtünür ise bu haklarındaki bilgileri öğrenmek içindir. Onlar bu şekilde iletişim kurar. Eğer bir kediye sahipseniz üzerinize sinmiş olan kokusundan bunu anlayabilir. Buradaki konu ise kedilerin bölgelerini korumaları nedeni ile kapalı kapılar onlar için tehdit unsuru demektir. Alanlarını biri işgal ediyor olabilir! Bu nedenle kapının kapalı olmasından hoşlanmaz ve miyavlar.

Kediler sosyaldir

kapıyı açan kedi

Kediler özgürlüğü sevse de sosyalleşmeyi de sever. Gizli alanlarına gidip uyur ve ortaya çıkarlar. Bazıları bu gibi alanlara ihtiyaç duymaz. Çünkü bizlerle uyumak onlar için daha keyiflidir. Hatta pek çok kedi sahibi kediyi odalarından uzak tutmanın yollarını arar. Bu nedenle kediler kapalı kapı sevmez.

Grup hâlinde hareket etmek isterler

Kediler ne kadar yalnızlığı, özgürlüğü ve çılgınlığı sevse de onlar ev hayatına zamanla alışırlar. Ayrıca koruma içgüdüleri nedeni ile aile üyelerinin tehlike altında olmalarını istemezler. Bu nedenle onların yanında olmak huzur vericidir. Kapalı bir kapı ardında yalnız kalmayı sevmezler. Siz işe giderken yalnız kalacaklarını anlar ve bu nedenle kapıların kapanmasından hoşlanmazlar. Onlar için kapılar her zaman açık olmalıdır ve sizi koruyabilmek adına yanınıza kolayca ulaşabilmeliler.

Grup hâlinde yani ev halkı ile beraber olmak birçok kedinin en sevdiği şeydir. Rutin hayat onlar için sıkıcı gelse de alıştıkları ortamın huzurunu onlar da çok sever.

Kedilerin kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmanın bir yolu var mı?

Kedinizin kapalı kapılar ardında rahat hissetmesini sağlamakta sorun mu yaşıyorsunuz? Yalnız kalmaktan korkan bir kediniz olabilir. Çoğu zaman, kediler kapalı kapıları çizer ve içeri giremedikleri zaman miyavlarlar. Ancak, kediniz için daha rahat hale getirmek için deneyebileceğiniz bazı şeyler vardır. İşte birkaç ipucu:

Her şeyden önce, bebeklerinizin ağlamasını durdurmak için kullandığınız hileleri kullanabilirsiniz. Kediler doğal olarak meraklı canlılardır. Bu özellik, vahşi ataları için bir amaca hizmet etti: av bulmak ve bölgelerini genişletmek. Kedinizdeki bu davranışı tanımayı öğrenerek, kedinize kapalı kapılar ardında ağlamayı bırakmasını öğretebileceksiniz. Bu sayede kediniz hayata karşı çok daha pozitif bir bakış açısına sahip olacaktır.

Kedinize bulunduğu oda içerisinde av maceraları yani oyunları hazırlayabilirsiniz. Kapıdan uzak tutmanın en güzel yolu budur. Kediniz kapalı bir kapı ardından çok fazla miyavlamaz. Bu duruma kolayca alışır. Bu nedenle alışması için ona zaman tanımalısınız. Banyo ve tuvalet kapıları haricindekileri kapatmayarak ona özgürlük sunabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kediler kapalı kapıları sevmez. Bu nedenle tırmalar ve miyavlar. Kapıyı açmaya çalışır. Bazen de tırnaklarını törpülemek ister. Bu nedenle ona bir tırmalama tahtası almayı ya da yapmayı unutmayın.

Kediler özgür ve meraklı canlılardır. Ayrıca kulakları çok iyi işitir. Duydukları şeyler onları etkilemiş olabilir. Meraklarını yenmek için kapının açılmasını sabırsızlıkla beklerler. Bu zaman diliminde kapı önünde miyavlarlar. Birçok kedi sahiplerini kapıda bekler. Onları özler.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.