Kedilerin sergilediği farklı davranışlardan biri de her zaman olmasada ot yemeleridir. Neyse ki, bu alışkanlıklarının herhangi bir zararı bulunmadığı gibi yararı bile bulunuyor. Kedinizin neden ot yediğini merak ediyorsanız, bilmeniz gereken birkaç nedeni bu makalemiz içerisinde açıklıyoruz!
Bu konu hakkında birden fazla varsayım mevcut:
Kedinizin ot yemesini önlemeniz şart değildir. Fakat herhangi bir zararı olması durumuna karşı, bu alışkanlığı kontrol altına almak sizin sorumluluğunuzda olan bir meseledir.
Ot yemeyi seven bir kediniz varsa, onlara sağlıkla yiyebilecekleri bitki çeşitlerini sunabilirsiniz. Eğer evinize kapalı kitty noshing istasyonu kurarak kediniz için bitki yetiştirmek istiyorsanız, aşağıda sıraladığımız listeden faydalanabilirsiniz:
Kedilerin ot yemesi, ölçülü olduğu takdirde herhangi bir soruna yol açmaz. Fakat üzerine bir tür kimyasal ürün sıkılmış ise durum farklılık gösterir. Çok fazla yendiği zaman burun boşluklarına sıkışacağı için sürekli olarak hapşırmasına neden olabilir.
Her ot yiyen kedi kusmaz. Pek çoğu otu bütün şekilde yutar ve yedikten sonra kusarlar. Bu durum midenin tahriş olmasına gösterdiği bir reaksiyondur.
Kedi otu, kedinin diyetinde bulunması gereken özel bir besin değildir. Eğer eksiksiz bir diyet uygulanıyorsa, keyfi olarak yemeği tercih ederler. Bihassa ev kedileri için bir tür çeşitlilik kaynağıdır. A ve D vitaminleri gibi bazı mikri besin alımı sağlayabilmektedir.
Araştırmacıların söylediğine göre, atalarının da yaptığı üzere bağırsak parazitlerini dışarı atmak için ot yerler. Otu yedikten sonra sindirim sistemindeki kaslarda, midedeki istenmeyen içeriklerin dışarı atılmasına destek olacak eylemde bir artış görülmektedir.
Limon otu, yulaf otu ve buğday otu çim yerine verilebilecek alternatiflerdir. Sindirim sorunu yaşayan bir kedi için harika seçenek olacaktır.
Yorum & Görüşünüzü Bildirin.
Yorumlar