Kediler öpüldüğünü anlar mı?

22 Ağustos 2022
2176
Kediler öpüldüğünü anlar mı?

Birçok kedi sahibi sevgilerini nasıl göstereceklerini ve onları öptüğünde kedilerinin bundan hoşlanıp hoşlanmayacağını merak eder. Bazı kediler öpülme eylemini sever ve bazıları bu konuda sevecen olmayabilir. Kedinizin vücut dilini gözlemlemek, onu öpmek için doğru zaman olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Tıslayan bir kediyse, öpmek istemesi pek olası değildir. Size başını sürtüyorsa elbette öpebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce kediler öpüldüğünü anlar mı sorusunun yanıtına ulaşmak isteyebilirsiniz.

Öpmek ve öpülmek bizler arasında sevgi ifadesidir. Seni çok seviyorum demenin beden dili ile gösterilmesidir. Bunu bir kediye ilk defa yaptığınızda öpüldüğünü elbette hisseder. Ancak anlamayabilir. Bizler nasıl ki kedilerin vücut dilini zaman geçtikçe anlarsak onlar da evcil olarak yaşadıklarında pek çok şeyi zamanla anlar.

Kedinizin öpüldüğünü anlamasını istiyorsanız, onu öpmeden önce sevmelisiniz. Böylece öpmenin bir sevgi ifadesi olduğunu ilişkisel hafızası sayesinde hatırlar. Hatta öpülmeyi sevmeyen kediler bile bu duruma tahammül edebilir.

Kedinizi ya da herhangi bir kediyi öpmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunmaktadır. Bunlardan biri kedinin öpücüğe hazır olması ve sizin kedilerin nerelerini öpmemeniz gerektiğidir.

Kedi öpüldüğünü anlar mı?

Kedilerin farklı tercihleri ​​olduğunu ve hatta ruh hallerine bağlı olarak bunları değiştirebileceklerini hatırlamak önemlidir. Nasıl köpekler ve insanlar farklı dokunma tercihlerine sahipse, kedilerin de kendi tercihleri vardır. Sarılmaktan hoşlanabilirler, ancak rahatsızlıktan kaçınmak için başlarını sizden çevireceklerdir. Bu nedenle, bir öpücük vermeden önce kedinizin kişiliğini hatırlamanız önemlidir. Kediniz sakinse, kendisini özel hissettirmek için ona düzenli olarak öpücükler verdiğinizden emin olun.

Öpücük, birden fazla duyuya hitap eder. Dokunma ve işitme gibi duyuları etkiler. Kediler, anlaşılması zor canlılardır ve bu nedenle hangi eylemin hoşlarına gidip gitmeyeceğini anlayamayız. Bu konu biraz da karakter ile bağlantılıdır. Örnek olarak bazı kediler için öpülmek önemli değildir, bazılarının hoşuna gider ve bazıları da öpülmekten nefret eder adeta.

Bu nedenle kedi öpüldüğünü anlar mı sorusunun yanıtı verilen tepkilere bakarak anlayabiliriz. Kediler, ruh hallerine ve duygusal sağlıklarına bağlı olarak öpücükleri takdir edebilir ve sevmeyebilir. Öpülmekten hoşlanmıyorlarsa, hoşlanmadıklarını belirtmek için şu işaretleri gösterebilirler:

  • Genişlemiş gözler, baş ve kabarık kuyruk. Sizin onu öpmenizden hiç hoşlanmadıysa tıslayabilir. Bu gibi durumlarda öpücüklere biraz ara vermek en iyisidir. Her zaman uygun anı kullanmalısınız. Kedinizi bir öpücüğü kabul etmeye zorlarsanız ilişkinize zarar verebilir ve size olan güvenini zedeleyebilirsiniz. Bu yüzden sevginizi ifade etmek için başka yöntemler kullanmak daha iyidir. Kedinize ondan hoşlandığınızı göstermek için ağzınızı kullanmak yerine, burnunuzu vücuduna sürtmeyi veya kuyruğunu okşamayı denemenizi tavsiye ederiz.

Öpülmek hoşuna giden bir kedi;

  •  Mırıltı ve yalama ile cevap verecektir. Ve öpücükten uzaklaşmaya çalıştığınızda size kafa dahi atabilir. Bu da kedinizin öpücüklere alıştığı ve onu sevmenizi istediği anlamına gelir. Birçok kedi sevgiyi tanıyabilir ve kabul edebilir. Bazı kediler öpücüğe karşı isteksiz görünse de, diğerleri onlara sevgi dolu bir bağlılık geliştirebilir

Kedilerin bölgesel olduğunu ve dudaklardan öpülmeyi hoş karşılamayabileceğini hatırlamak önemlidir. Bunun nedeni, kedilerin onları kendi alanlarının ihlali olarak görmeleridir. Bununla birlikte, kedinizle güçlü bir bağ kurduğunuzda, dudaklarından öpülmesine tahammül edebilirler. Ancak yine de dudak öpücüğünden kaçınmalısınız. Çünkü parazit, saçkıran ve bakteri de taşıyabilirler. Kediler öpücüklere tolerans gösterseler de onları anlamayacaklardır. Bu yüzden dikkatli olduğunuzdan ve önce kedinizin vücut dilini okuduğunuzdan emin olun.

Kedinizi öpmek istiyorsanız,

  • beden diline dikkat edin,
  • en doğru anı bekleyin,
  • yabancı bir kedi ise sizi sevip sevmediğini anlamaya çalışın,
  • öperken patileri tutmayı unutmayın.

Kedileri Öpmek İçin Kurallar

Kediler öpüldüğünü anlar mı

Pek çok insan kedilerini evcilleştirmeyi severken,  eğitim sırasında dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar vardır. Bu nedenle bir kediyi öperken de uyulması gereken kurallar vardır. Her şeyden önce, kedinizi sadece rahat ve sakinken öpmelisiniz. Kedi miyavlıyor veya kulaklarını düzleştiriyorsa, hoşnutsuzluk gösteriyor demektir ve onu öpmemelisiniz. Bir kedinin öpücüğü kabul edip etmeyeceğinden emin değilseniz, kediyi ve davranışını izleyerek başlayın.

Bir kediyi öpmeyi denemek cazip gelse de, çoğu kedinin insanların sevgisinden hoşlanmadığını unutmamalısınız. İnsan öpücüğü enfeksiyonlara neden olabileceğinden kedi dostunuz için iyi bir fikir değildir. Kedinizin ağız sağlığını korumak için ağzından öpmek yerine kafasını okşamak en doğrusudur. Bir kediyi öperken izlemeniz gereken bir diğer ipucu da daha sonra ellerinizi yıkadığınızdan emin olmaktır.

Bir kediyi sevdikten sonra da ellerinizi yıkamalısınız. Kediler tüy döker ve insanları çok hasta edebilecek zararlı bakteri ve virüsleri barındırabilir. Bu nedenle hasta veya yaralı bir kediyi öpmekten kaçınmak en iyisidir. Ayrıca, başıboş veya vahşi kedilere dokunmaktan kaçınmak en iyisidir. Sizi ısırmaları veya çizmeleri daha olasıdır. Veterinerler, kedilerle pire ile temastan kaçınmanızı ve mesafenizi korumanızı önerir.

İyi tanımadığın bir kediyi öpme

Genel bir kural olarak, tanımadığınız bir kediyi asla öpmeyin. Kediler sahiplerinden öpücük almayı severken, yabancılardan öpücük almaktan hoşlanmayabilirler. Kedinizle iyi bir ilişkiniz yoksa, seveceğinizden emin değilseniz onu öpmeyin. Kediler, insanlar tarafından dokunulma konusunda pek sorun yaşamasalar da, kokudan hoşlanmazlar.

Birincisi, kediler hayvandır ve kışkırtıldıklarında ısırabilir veya kaşınabilir. Kendini bir kediye zorlamaya çalışarak enfeksiyon kapma riskini alıyorsun. Kedi ısırıkları ve tırmalamaları ağrılı olabilir ve tıbbi müdahale gerektirebilir. Sadece nahoş olmakla kalmaz, aynı zamanda kalıcı izler bırakabilirler. Bu nedenle, kendinizi kedinize zorlamaya çalışmayın. Bunun yerine, size gelmelerine veya evcil hayvan bakıcılığı yapmalarına izin verin.

Bir kediyi öpmek zorunda hissediyorsanız, bunu ağzından ziyade kafasına yaptığınızdan emin olun. Kediniz ona zarar vermeye çalıştığınızı veya sadece şaka yaptığını düşünebilir ve dikkatli olmalısınız. Emin değilseniz, sahibinden izin istemelisiniz. Bir kedi öpücüğünü kaldırabileceğinden emin değilsen, mesafeni koru.

Çocuğunuza kedileri öpmekten kaçınmasını öğretin

Bir insandan diğerine aktarılabilen tükürük ve parazitlerden kaynaklanan enfeksiyon da dahil olmak üzere kedileri öpmenin sayısız tehlikesi vardır. Çoğu kedi kafasına okşamayı hoş görürken, onlardan hoşlanmayan ve asla öpülmemesi gereken kediler vardır. Bir kedinin ne zaman sinirlendiğini ve tekrar ne zaman arkadaş canlısı olacağını söylemek zor olabilir. Ancak çocuklar genellikle bu uyarı işaretlerini fark etmezler.

Çocuklara hangi yaşta olursa olsun hayvanlarla etkileşime girmeden önce ve sonra ellerini yıkamaları öğretilmelidir. Çocuklar kediyi desteksiz tutmamalı veya tüylerini çekmemelidir.

Hatırlanması gereken bir diğer önemli ipucu ise kedilerin öpüldüklerinde acı hissetmemeleridir. Yüzden öpmek kediler için de zararlıdır çünkü ağız gastrointestinal bakteriler için birincil hedeftir. Bununla birlikte, özellikle kedi aşırı sosyalse ve dokunmaya aldırmıyorsa, alnından öpmek sorun değil. Kediler sadece bir ağrı kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda insan sağlığına zararlı hastalık ve enfeksiyonları da taşıyabilirler. Bu nedenle sevgimizi onları okşayarak göstermekle yetinebiliriz.

Kedileri dudaklarından öpmekten kaçının

Sağlıklı bir kediyi sevmek size zarar vermezken, hasta bir kediyi öpmek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Kedilerin ağızlarındaki bakteriler, yaygın bir bakteriyel enfeksiyon olan saçkıran da dahil olmak üzere oldukça bulaşıcı olabilir. Ayrıca, bir kediyi öpmek, tenya gibi kötü parazitleri de bulaştırabilir. Bu koşullardan kaçınılmalıdır. Bununla birlikte, herkes evcil hayvanlarını sevmekten hoşlanır. Ancak burada patili dostların bundan hoşlanıp hoşlanmadığına önem verilmelidir.

Kediler son derece etkileyici ve insan duygularını yakalayabilirken, özellikle sizi memnun etmekle ilgilenmezler. Onlara iyi davranırsanız, sevgiyle karşılık vereceklerdir. Ayrıca kedilerin zevkle ilgili çok uzun anıları vardır. Onları yavruyken öperseniz, büyük olasılıkla sevgi ve şefkat hissederler. Bu, öpücüklerinizi asla unutmayacakları anlamına gelmez. Öpücükleri geri alacağınızı da düşünmeyin.

Kediler ağız öpücüklerinden hoşlanmama sebepleri arasında ağızlarına yakın insan nefesinin kokusunu sevmemeleri yer alır. Ayrıca, bakterilerinin insanlarda bir hastalığa bile neden olması mümkündür. Bu nedenle, hamile iseniz veya zayıf bir bağışıklık sisteminiz varsa kedileri dudaklarından öpmekten kaçının. Bunun yerine vücudun diğer kısımlarını kullanmak en iyisidir. Kedinizi öpmeniz gerekiyorsa, onun yerine kafasını ovmayı deneyin. Bu şekilde koku işaretleyicilerini cildinize aktarabileceksiniz.

Kediler Öpücükleri Sever mi?

Kediler öpüldüğünü anlar mı

Kediler öpüldüğünü anlar mı? Daha önce bir kediye öpücük verdiyseniz, bunun ikiniz için de ne kadar rahatsız edici olabileceğini bilirsiniz. Ancak gerçek şu ki, öpülmenin ne demek olduğunu ilk dönemler anlamazlar.

Her şeyden önce, kediler öpücüklerden insanlarla aynı şekilde anlamazlar. Onları almaktan zevk alsalar da, kediler mutlaka öpücükleri anlamazlar. Bir kediyi öpme eylemi genellikle vücut temasını içerir ve bu, insanlarla bağ kurma yollarından biridir. Öpücüklerinizi nasıl daha anlamlı hale getireceğinizi düşünüyorsanız, öncelikle kediyi sevmelisiniz. Patili dostlar duygularını gerçekten göstermeseler veya öpülmekten hoşlanmasalar da, muhtemelen bu hareketi takdir edeceklerdir.

Kediler Sevgiyi Nasıl Gösterir?

Kediler öpüldüğünü anlamaz. Ancak sevildiğini anlar ve hisseder. Bu nedenle öpücüğün bir sevgi ifadesi olduğunu belirtmek gerekir. Bunun öncesinde de kedinin sizden hoşlandığını anlamalısınız.

Kedilerin sevgilerini nasıl ifade ettiklerini düşünürken vücut dillerini ve kuyruk dillerini dikkate almak önemlidir. Birçok yönden, bacağınıza sürtünerek veya size sarılarak sevgi gösterebilirler. Heyecanlandıklarında kuyruklarını üstte küçük bir konturla kavisli bir konumda tutarlar. Kediler aşklarını ifade etmek için vücut dilini ve kokuyu da kullanabilirler. İşte bazı örnekler. Örneğin, bir yavru kediniz varsa, kedinizin bacağınıza sürtüneceğini fark edebilirsiniz. Kediler de kokularını insanlarla paylaşmak için bu yöntemi kullanırlar.

Kediler de sahipleriyle vakit geçirmeyi severler. Sizinle çok zaman geçirerek, sizinle oynayarak veya sizi tımar ederek sevgilerini ifade edebilirler. Bu eylemlerin bazıları açık, bazıları ise incedir. Bazı durumlarda, kediler aslında yiyecek için avlanacak ve bir avı hediye olarak ayağınıza kadar sürükleyecektir. Bu şekilde, onlara zor kazanılmış bir ödül verebileceksiniz.

Sıkça sorulan sorular

Havalı imajlarına rağmen, bazı kediler öpülmekten hoşlanmazlar. Öpücüklere tahammül ederler, ancak yalnızca tanıdık ve güven duyduklarında bunu yaparlar. Aslında çoğu zaman öpülmeye sadece sahibini seven kediler müsamaha gösterir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.