Kedilerin beslenmesinde yaş mamanın faydaları

10 Temmuz 2022
1199
Kedilerin beslenmesinde yaş mamanın faydaları

Kedilerin beslenmesinde yaş mamanın faydaları oldukça fazladır. Kedinizi yaş mamayla beslemek çeşitli faydalar sağlayabilir. Birincisi, kedinizin çeşitlilik arzusunu tatmin edebilir Yaş mamalar tipik olarak karbonhidratlar, nişastalar ve lif olarak oranları düşüktür. Ek olarak, doğal olarak protein ve yağ bakımından yüksektir. Bu faydaların her ikisi de kedinizin mutlu hissetmesine yardımcı olacaktır. Bizler için onların mutluluğu her şeyden önemlidir. Çünkü mutlu bir kedi sağlıklı olduğu anlamına da gelir.

 Kediler için yaş mama faydaları

Yaş mamanın bir diğer avantajı da düşük kalori yoğunluğudur. Islak mamanın daha yüksek su içeriği, daha az kilo ile sonuçlanır ve bu da hassas mideleri olan kediler için faydalıdır.  Yakın zamanda yapılan bir araştırma sonucunda, ıslak mama yiyen kedilerin kuru mamayla beslenen kedilerden yalnızca yüzde 15 daha az kalori tükettiğini buldu. Daha yüksek miktarda protein de bir kedinin sağlığına katkıda bulunur. Mideleri hassas olan kediler, ıslak mamaya geçiş yaparken dikkatli olmalıdır. Geçiş çok ani olursa, yemek ishale ve mide rahatsızlığına neden olabilir. Kediniz için doğru kombinasyonu bulmak için genellikle önceki mama ile ıslak mamanın karıştırılması gerekir. kademeli geçiş ile mama değişikliğine gidilmelidir.

  • Yaş mamaların sindirimi kuru mamalara göre daha kolaydır.
  • Kuru mamanın aksine, ıslak kedi mamalarının “son kullanma” ve “son tüketim tarihi” vardır. Bu tarih çok önemlidir çünkü yaş kedi maması çok çabuk bozulabilir ve bozulmadan önce sadece birkaç saat dışarıda bırakılabilir. Buzdolabında saklanması gerektiğinden, kalan yaş mamalar beş ila yedi gün içinde kullanılmalıdır.
  • Yaş mamanın bir diğer avantajı da kuru mamaya göre daha fazla su ve protein içermesidir, bu da onu kilo kaybını teşvik etmek için mükemmel kılar.
  • Kedinizin doğal olarak küçük öğünler yeme isteğini tatmin edebilir. Küçük konserve ve paketlerde yer alan yaş mamalar atıştırmalık olarak oldukça iyidir. Gün içerisinde fazla hareketli olan kediler çabuk acıkabilir.
  • Lezzet bakımından yaş mamalar kuru mamalardan daha üstün gelir. Bu bir gerçektir. Kediler yaş mama açıldığında kokusuna dayanamazlar. Koku içgüdüsel olarak onları kendine çeker.
  • Yaş mama kedilerin ideal kiloya sahip olmasını destekler. İçeriği daha az karbonhidratlıdır. Bu nedenle protein ağırlıklıdır.
  • Yaşlı ve yavru kedilerin beslenmelerini destekler. Yavru kediler için kuru mama tüketimi zordur ve yaşlı kediler için de aynı şey geçerlidir. Ayrıca farklı yaşam evrelerinde olsalar da her iki kedinin de protein ihtiyacı daha fazladır. Bu nedenle yaş mama ile ihtiyaçları karşılanır.
  • Kediler ne kadar su tüketmeleri gerektiğini bilmezler. Bu nedenle az ya da çok diye bakmadan su içerler. Bazı kedi sahipleri kedisinin su içmediğinden şikayet eder. Bu nedenle yaş mama tüketimini tercih eder. Ancak sadece yaş mama içerisindeki su yeterli değildir. Kediler daima su içmelidir.

Su

yaş mama faydaları

Kediler için kuru ve yaş mama çok farklı besin değerlerine sahiptir. Kuru mamalar yüzde on ila on iki su içerirken, ıslak yiyecekler yüzde yetmiş yedi ila seksen sekiz arasında su içerir. Evcil hayvan gıda etiketleri dört besini listelemelidir: protein, yağ, lif ve nem yani su. Birçok üretici, evcil hayvan mamalarının içeriğini tümü ile etiketler, yani üründe bulunan nem miktarının besin değerine dahil olduğu anlamına gelir.

Lezzet

Islak kedi maması için alışveriş yaparken, minimum içerikli bir marka aramanızı tavsiye ederiz. Ağır besinler kediniz için iyi olduğu anlamına gelmez. Kedinizin günlük besin ihtiyaçlarının karşılanması onun için yeterlidir ve her şeyin fazlası zarardır. Kediniz için seçim yaparken tahıl içerikli ürünler tercih edebilirsiniz. Tahılsız ürünler size daha iyi gelebilir. Aslında bu bilinen bir yanlıştır.

Bazı kediler doğal olarak hızlı tüketirler ve yumuşak bir diyet onların mamasına olan ilgilerini kaybetmelerine neden olabilir. Bu kediler için tamamlayıcı bir ıslak mama ürünü, yemek zamanlarına heyecanı geri getirmeye yardımcı olabilir. Yaş kedi mamaları nem bakımından yüksektir ve belirgin bir dokuya sahiptir. Bu ürünler, daha çeşitli bir tat için kuru veya yaş tariflere eklenebilir.

Yüksek Protein İçeriği

Kediler için birkçok çeşit yaş mama vardır. Çeşitli markalar mevcuttur ve kedinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılayan birini seçmek önemlidir. Örneğin, küçük cins kediler, protein açısından yüksek bir diyete ihtiyaç duyar ve yüksek protein formülü, onların büyümelerine ve sağlıklı gelişmelerine yardımcı olur. Küçük cins kediler, protein ve yağ asitleri bakımından yüksek bir diyetle başarılı olabilirler. Çeşitli yaş kedi mamaları kedinizin sağlığı için faydalı olabilir ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı tarif vardır.

Farklı kedi mamalarının besin içeriğini karşılaştırırken her zaman kedinin türünü ve yaşını göz önünde bulundurun. Yaşlı bir kedi, genç ve sağlıklı bir kediden daha az proteine ihtiyaç duyar. Bir hastalığı veya altta yatan bir sağlık sorunu olan bir kedi daha az proteine ​​​​ihtiyaç duyacaktır. Çünkü bir kedinin mamasındaki protein içeriği büyük ölçüde sağlığına ve yaşına bağlıdır. Ayrıca kedinizin ne kadar egzersiz yaptığını da düşünmeniz gerekir. Kedilerin etten ve diğer hayvanlardan elde edilen proteine ​​​​ihtiyacı vardır, bitki bazlı proteinler, uygun kedi beslenmesi için gerekli olan amino asitlerin zayıf kaynaklarıdır.

En iyi yaş mama markaları

Kaliteli en iyi yaş mama markaları arıyorsanız, dikkat etmeniz gereken birkaç önemli faktör olduğunu belirtmek isteriz. Kedinizin hangi yaşam evresinde, hangi ırk ve kaç kilo olduğu gibi önemli ayrıntılara mama seçiminde önem verilmelidir. Bunun yanı sıra elbette kedilerin damak zevki de önemlidir. Ancak kediler seçici olsa da yaş mamaya hayır diyemezler. Yaş mamaların kapağının açılması ile mutfağa koşarlar. Bu kedi sahipleri tarafından çok iyi bilinir.

Yaş mama tüketimi için öneriler

yaş mama yiyen kedi

Kedinizin yaş mama tüketmesini istiyorsanız, bu kararı onun vermesi için yaş mamayı kabına koymalısınız. Ancak veterinerler en doğru kararı verecektir. Kedinizin veteriner kontrolünde bu durumu ona sorabilirsiniz. Bazı kedi sahipleri yaş mamaları ve kedi ödül maması ya da atıştırmalık olarak tercih ediyor. Bazıları hem yaş hem de kuru mama tüketmesini istiyor ve bazıları da sadece kuru mama ile kedisinin yaşamına dokunuyor. Elbette burada önemli olan kedilerin mutluluğudur.

Kediler seçici canlılardır ve neye ihtiyacı olduklarını çok iyi bilirler. Bu nedenle mamalarını güvenle ve huzurla tüketirler. Ancak bazı durumlarda yaş mama tüketimi gerekebilir. Yaş mama tüketmesi önerilen kediler ise;

Yaş mamanın dezavantajları var mıdır?

  • Fiyat olarak yüksektir.
  • Son tüketim tarihi yakındır.
  • Temizlik açısından daha zorlayıcıdır.
  • Devamlı tüketildiğinde diş eti problemlerine neden olabilir.

Yaş mama kuru mamaya göre daha fiyatlıdır. Ayrıca tek kullanımlık oldukları için gramaj olarak da azdır. Kuru mama saklaması ve tüketimi çok daha kolaydır. dağınık kediler için dahi olsa kuru mama temizliği kedi sahiplerini yormaz. Ayrıca yere dökülen mama ziyan olmaz. Her gün temizlik yaptığımız için mama kap dışına da çıksa kedimiz yiyebilir. yaş mama dökülürse her yer batar ve mamanın bir kısmı ziyan olur.

Yaş mamanın son kullanım tarihleri çok yakındır. Bu nedenle tüketilmesi gerekir. Lezzetli olmaları nedeni ile genellikle açıldıkları gibi tüketilirler. Ancak nadir de olsa bazı zamanlarda bozuldukları görülmüştür. Ki açılan yaş mama dolaba kaldırılmalı ve tekrar ısıtılmalıdır. Bu da zorlayıcı bir neden daha.

Yaş mama kullanımı için kafanız karışık olabilir. Burada önemli olan kedinizin seçeneğidir. Bazı kediler yaş mama ne kadar lezzetli de olsa kuru mama tercihinde bulunur. Bazıları da yaş mama için adeta çıldırır. Ancak bütçe ve sık kullanım zararları nedeni ile sahipleri haftada iki kez ödül olarak tercih ederler. Veterinerlerin önerdiği beslenme şekli de budur.

Kediler için yaş mamanın en büyük avantajı, kutunun içinde pişirilmiş gerçek et parçaları içermesidir. Kedilerin enerji kas gelişimi için proteine ​​ihtiyacı vardır, bu yüzden onu hayvansal proteinlerden almaları gerekir. Hayvansal proteinlerde bulunan diğer önemli besinler arasında taurin ve arginin bulunur. Birçok memeli doğal olarak taurin üretirken, kedilerin onu hayvansal proteinlerden tüketmesi gerekir. Islak kedi mamasının protein içeriği yüksek olsa da, besinler sağlıklı bir kedi için hala yeterlidir. Eğer kediniz için yaş kedi maması almayı düşünüyorsanız ürünlerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Orijinal ve kaliteli olmalarının yanı sıra son kullanım tarihleri de asla yakın değildir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kediler, haftada minimum 2 ya da 3 kere bu mamalardan rahatlıkla tüketebilir. Sindirim açısından çeşitli kolaylıklar sağlayan bu mamalar, birçok kedi sahibi tarafından tercih edilmektedir. Sizler de kedilerinize haftada en az 2 ya da 3 kere yaş mama verebilirsiniz.

Kedinizin yarım bırakmış olduğu konserve mamanın ağzı kapatılarak soğutulmalıdır. Ancak bir sonraki öğün için tekrardan hafif ısıtılarak verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kediler soğuk yiyeceklerden hoşlanmadıkları için yemeyeceklerdir.

Yavru kediniz dört haftalıkken katı mamaya ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu durumda yavru kedinizi sütten kesmeye başlayabilirsiniz. Yavru kedinizin katı mamaya geçişini kolaylaştırmak için tanelerinin ıslatılarak yumuşatılabilen ve püre haline getirilebilen özel mamaları veya yaş mamaları tercih edin.

Kediler, haftada minimum 2 ya da 3 kere bu mamalardan rahatlıkla tüketebilir. Sindirim açısından çeşitli kolaylıklar sağlayan bu mamalar, birçok kedi sahibi tarafından tercih edilmektedir. Sizler de kedilerinize haftada en az 2 ya da 3 kere yaş mama verebilirsiniz.

Açılmış konserve ürünleri dışarıdaoda sıcaklığında 4 saatten fazla beklediğinde bozulur.

Yaş ve konserve mamalarını nasıl saklanır? açtıktan sonra bozulmaması için buzdolabında saklamalısınız. Buzdolabı yeterli soğuklukta olduğu sürece, açılmış ürün 5 ila 7 gün arasında hava geçirmez bir kap içerisinde tazeliğini koruyabilir

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.