Kedinizin Geceleri Sizi Uyandırmasını Engellemenin Yolları

31 Ocak 2022
3676
Kedinizin Geceleri Sizi Uyandırmasını Engellemenin Yolları

Kediler, doğal olarak avcı canlılardandır. Kedilerin avcı bir içgüdüye sahip olmaları onların geceleri aktif bir davranış tutumu sergilemelerine yol açar. Çoğu avcı canlıda olduğu gibi kediler de gündüzleri uyuyup enerji toplar, geceleri ise avlanma dürtüsünün etkisiyle uyanık kalırlar. Kedilerin doğası, onları gece uyanık kalmaya iterken, insanların doğası da insanları gece uyumaya iter. Dolayısıyla, kedilerin isteği ile kedi sahiplerinin isteği çatışır duruma gelir. Bu çatışmada söz konusu herhangi bir cins kedi galip gelmek için sahibinin geceleri uyumasını engellemeye yönelik dolaylı veya dolaysız davranışlarda bulunur. Her iki türlü de kedi sahibini geceleri uykusundan uyandırmayı başarır. Uyku düzeni altüst olan kedi sahipleri kedinin gece uyumasını sağlamak adına birtakım yöntemler geliştirmiştir. Bu yöntemler ile kediler de geceleri uyuyacak ve sahibini uyandırması engellenecektir.

Kedinizin sizi uyandırmasını engellemek istiyorsanız her şeyden önce onun isteklerine ve ihtiyaçlarına kulak vermeli ve buna uygun olarak hareket etmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca, kedinizin gece uyumamasının altında yatan sebepleri incelemeli ve buna uygun çözüm yolları geliştirmelisiniz.

Peki, nedir bu çözüm yolları? Gelin önce bir, kedileri gece aktif olmaya iten dürtünün ne olduğuna bir göz atalım ve ardından buna bir çözüm getirelim.

Kediler Neden Geceleri Daha Aktif Olurlar?

Kedilerin geceleri aktif olmasının birçok sebebi vardır. Öncelikle kediler noktürnal yani gececi hayvanlardandır. Kediler, ilkel yaşamlarında gündüzleri aktif olmazlar, geceleri ise aktiftirler ve avlanma eğilimindedirler. Her ne kadar ilkel yaşamdan gelen bir davranış biçimi olsa da, bu durum evcil kediler için de aynıdır. Yani, kedilerin geceleri aktif olması tamamen yaradılışlarından kaynaklıdır. Gündüzleri uyuyarak ve kendilerini temizleyerek geçiren kediler böylelikle gün içerisinde enerji toplamış olurlar. Gün içerisinde enerji harcamamaları da onların geceleri daha aktif olmalarını sağlar. Onlar geceleri uyanıktırlar ve oynamak, keşfetmek, mama yemek, dikkat çekmek veya bir yerleri, bir şeyleri tırmalamak isterler.

Kedilerin geceleri aktif olmalarının sebebi her kedide farklı olabilir. Bazı kediler beslenme düzenlerinin doğru ayarlanamamasından dolayı geceleri uykusuzluk yaşayabilirken bazı kediler içgüdüsel olarak geceleri uyumaz. Ayrıca kedilerin yaşadığı bazı sağlık sorunları da onların geceleri uyumayıp aktif olmalarına sebep olabilir. Kediniz geceleri aktif ise öncelikle bu durumun hangi nedenden kaynaklandığı iyi incelenmelidir. Bu nedene uygun alınacak bazı önlemler işe yarar olacaktır.

Kedilerdeki Tuhaf Gece Davranışları

Kediler gece canlılarıdır. Gündüzleri uyurlar, geceleri ise avlanma dürtüsü ile birlikte tuhaf davranışlar sergilerler. Genç kediler, avlanma dürtüsü açısından oldukça aktif yapıdadır ve genellikle şafak ile alacakaranlık arası en ideal avlanma zamanıdır. Bu sebeple, bu saatler arası, kediler içgüdüsel olarak daha aktiftirler ve değişik davranışlar gösterirler. Yaşlı kediler ise sağlık problemleri sebebiyle geceleri tuhaf davranışlar gösterebilir.

Kedilerin geceleri en çok yaptığı tuhaf davranışlar genellikle her kedi için benzerlik gösterir. Kedilerin geceleri yaptığı tuhaf davranışlardan bazıları şunlardır;

  • Uyurken sizi izlerler: Kedilerin geceleri uyumayıp sahiplerini izlemeleri onların yaygın davranışlarından biridir. Bu durumun altında yatan pek çok sebep bulunur. Kedinizin gece sizi izlemelerinin nedenleri genellikle; gece sıkılmış olabilirler, acıkmış veya susamış olabilirler ya da sizinle arasında çok güçlü bir bağ kurulmuş olmasından kaynaklı olabilmektedir. Her ne kadar bu durum tuhaf bir davranış olarak görülse de, aslında yaygın ve normal bir kedi davranışıdır.
  • Gece miyavlaması: Kediler geceleri sahiplerini uyandırmak, dikkat çekmek veya oyun oynamak için miyavlarlar. Bu durum çoğu kedinin yaptığı tuhaf gece davranışlarından biridir. Bkz: Kedilerde Gece Miyavlamasının Nedenleri
  • Uykudan önce veya gece yarısı oyun oynamak istemek: Kediler aktif canlılardır ve oyun oynamayı çok severler. Bir gece vakti canı oyun isteyip sahibini uykusundan eden kedilere çokça rastlanır.
  • Gece yarısı çıldırmak: Gündüzleri uyuyup geceleri enerjileri tavan yapmış kedilerin gece çıldırma davranışları göstermeleri muhtemeldir. Kediler depoladıkları yoğun enerji ile uykunuzun tam ortasında sizi uyandıracak ve sizinle oynamak isteyecektir. Yahut gece yarısı çıldırarak evdeki nesnelerle oynayıp bazı nesneleri de tırmalayarak sesler çıkartacaktır.
  • Geceleri olmadık yerlerde uyumak: Kedilerin tuhaf davranışları arasında en çok karşılaşılan durumlardan birisi de olmadık yerlerde uyuyakalmalarıdır. Kediler yataklarından çok dar alanlarda çekmece, dolap veya kutu gibi alanlarda uyumayı tercih edebilirler.

Ayrıca Okuyunuz: Kedilerdeki Olağandışı Gece Davranışları ve Çözüm Önerileri

Kediler Neden Daha Gece Aktif Olur?

Kedinizin Geceleri Sizi Uyandırmaması İçin Yapmanız Gerekenler

Kedilerin geceleri aktif bir yapıda olması kedi sahiplerinin uyku düzenlerini olumsuz etkiler. Uyku düzeni bozulan ve kaliteli bir uykudan yoksun olan kedi sahiplerinin alacağı bazı önlemler işe yarar nitelikte olacaktır. Öncelikle bir kedinin geceleri uyuyamama nedenleri incelenmeli ve bu nedene uygun çözüm yollarına gidilmelidir. Kedinizin gece uyumasını sağlamak onun geceleri sizi rahatsız etmesini engelleyecek ve bu sayede siz de kaliteli uykunuza devam etmiş olacaksınız. Bu süreçte sabırlı ve şefkatli olmak gerektiğini unutmamalısınız. Kedinizin gece uyumama ve sizi uyandırma nedenlerine göre yapmanız gerekenler oldukça basittir.

Kedinizin sizi uyandırmasını engellemek için yapmanız gereken bazı hamleler aşağıdaki gibidir;

Uyku Öncesi Kedinizle Oynayın

Kediler gün içerisinde vakitlerinin çoğunu uyuyarak ve tembellik ederek geçirirler. Özellikle gündüzleri yalnız olan kediler sahiplerini gördüklerinde oyun oynamak isterler. Kedilerin geceleri oyun oynama isteği ertelenmemeli ve oyun oynayarak enerjilerini dışa atmaları sağlanmalıdır. Kedinizle oynayıp onun yorulmasını sağlamanız onun gece uyumasına yardımcı olacaktır.

Kedilerin gece yarısı oyun isteğini gidermek için gece yatmadan önce uzun ve yorucu oyunlar oynamak tercih edilebilir. Böylelikle kedinizle keyifli bir vakit geçirerek onun oyun ve ilgi ihtiyacını karşılamış olursunuz. Kedinizle en sevdiğiniz oyunları oynamak onu zihinsel ve fiziksel olarak uyaracak ve geceleri rahat bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır. Kedinizle oyun oynamak için bazı küçük kedi oyuncaklarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca kedinizin ilgisini çekebilecek ses çıkartan kâğıt, ambalaj veya pinpon topu gibi nesnelerden de faydalanabilirsiniz.

Uyumadan Önce Kedinize Mama Verin

Bazı kediler geceleri acıktığı için uykusuzluk sorun yaşayabilirler. Ayrıca kedilerin yemek yedikten sonra uyudukları bilinen bir olgudur. Karnı tok olan bir kedi daha rahat ve daha huzurlu uyur. Bu nedenle gece yatmadan önce kedinizin karnının tok olduğuna dikkat etmelisiniz. Kedinizin mamalarını düzgün aldığından emin olmak için zamanlayıcı ile çalışan bir mama makinesi kullanabilirsiniz. Zamanlayıcı ile çalışan makineler sayesinde kedi her acıktığında sizi uyandırmaz. Fakat bu makinede mama porsiyonlarına dikkat edilmesi gerekir. Mama haricinde kedinizin su kaplarında da her zaman temiz su bulundurmaya özen gösterin. Su ihtiyacı da bir kedi için önemlidir ve ihmal edilmemelidir.

Kedinizin Gün İçerisinde Aktif Olmasını Sağlayın

Kediler çoğunlukla gündüzleri pasif haldedir ve günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçirirler. Tüm gün uyuyan bir kedi bütün enerjisini geceye depolamış olur. Böylelikle geceleri aktif bir halde olurlar ve sahiplerini gece boyunca uyandırabilirler. Bütün bunların önüne geçebilmek için gün içinde aktif olabileceği, enerji harcayabileceği aktivitelere yöneltmek gerekir. Kedinin gün içerisinde yalnızken bile oynayabileceği oyunlar bulmak onun keyifli vakit geçirmesine yardımcı olacaktır. Bunun için kedi oyuncakları ve parkurlardan faydalanabilirsiniz. Böylelikle kedi gündüzleri vaktinin büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirmeyecek geceye de uyku bırakacaktır.

Eve İkinci Bir Kedi Almayı Düşünebilirsiniz

Kediler sosyal canlılardır ve yalnızlıktan pek fazla hoşlanmazlar. Kedi yalnızken günlerinin büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirir. Bu durum sonucunda da gece sahibini gördüğünde ondan ilgi bekler ve onu uyutmaz. Bu tip bir durumun önüne geçebilmek içi eve ikinci bir kedi almayı düşünebilirsiniz. İkinci kedi, var olan kedinize hem arkadaş olur hem de beraber vakit geçirmeleri sağlanır. Kediler gün içinde beraber oynayıp enerjilerini atarlar. Böylece gece rahat bir şekilde uyuyabilirler. Bu sayede siz de rahat bir uyku çekebilirsiniz.

Kedinizin Gece Hareketliliğini Ödüllendirmeyin

Bir kedi gece aktifse sahibini uyandırmak ister. Kediler çoğunlukla sahiplerini iki farklı yolla uyandırır. Bazı kediler doğrudan sahiplerinin yanına gelerek miyavlayarak ya da dokunarak uyandırır. Bazı kediler ise ev içinde dolaşarak ses çıkarırlar ya da miyavlarlar. Bunun sonucunda da kedi sahibi dolaylı olarak uyandırılmış olur. Eğer bir kedi sizi gece uyandırıyorsa onunla çok fazla ilgilenmemeniz önerilir. Özellikle gece yarısı onunla oyunlar oynamak kediye bir ödül gibi gelir ve bunu sürekli tekrarlamaya başlar. Bu sebeple kedinize gece ödülleri vermemeye dikkat etmeniz uyku sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Gececi Kedilerin Davranışları

Kediniz İçin Sakin ve Rahat Uyku Alanları Oluşturun

Kedinizin gece uyumayıp sizi de uyandırmasının bir sebebi de uyku alanının konforlu olmayışından kaynaklı olabilir. Kediler için rahatlık ve konfor çok önemlidir. Gece veya gündüz fark etmeksizin gürültülü ve huzursuz bir ortamda uyuyamazlar ve huzursuz olurlar. Kediler uyuyacakları alanları sevmeli ve uyurken rahatsız edilmemelidirler. Bir kedinin rahat ve huzurlu bir uyku çekmesi için yatacağı yerin rahat olması ve o yeri benimsemesi oldukça önemlidir. Kediler huzursuz oldukları bir ortamda, kalabalık ve gürültülü ortamda uyuyamazlar. Yaratılışları gereği seslere karşı oldukça duyarlıdırlar. Bu nedenle bir kedinin uyuyacağı yerin konforlu ve sessiz bir yer olması oldukça önemlidir. Ayrıca kedinizin uyurken rahatsız edilmemesine de dikkat etmek onun rahat bir şekilde gece uykusu çekmesine yardımcı olacaktır. Kedinizin gece rahat uyuması sizin de gece rahat uyumanızı sağlayacaktır.

Bazı Kuralları Hayata Geçirin

Kediler, geceleri uyumazlar ve hareket halindedirler. Gece yalnız olmak istemeyen ve sahibinden ilgi bekleyen bir kedinin ilgisinin size yönelmesi durumu muhtemeldir. Kediler bazen sahiplerini uyandırmak istediklerinde onlara zarar verebilir. Özellikle siz uyurken hareket eden göz kapaklarınıza pati atmaları olasıdır. Bu tip durumların önüne geçebilmek için kedinize bazı kurallar koyabilirsiniz. Öncelikle kediniz siz uyurken sık sık odanıza girip sizi uyandırıyorsa onun odanıza girmesine izin vermemelisiniz. Eğer kediniz odanıza girmeye devam ediyorsa odadan çıkmasını sağlamalısınız. Kediniz dışarı çıktığında miyavlayıp kapıları tırmalıyorsa bunun önüne geçebilmek için de birtakım önlemler almalısınız. Kapının önüne kedinin sevmediği bir nesne yerleştirmek, su koymak veya koli bandı yapıştırmak kedinin kapıyı tırmalamasını engelleyici önlemlerden sayılabilir.

Kediniz İçin Düzenli Bir Program Oluşturun

Özellikle evcil kediler rutinlerine bağlı düzenli canlılardır. Bununla birlikte, çok fazla sürprizden hoşlanmamalarıdır. Kediler için düzenli ve programlı olmak gerekir. Bir kedinin yemek saati, oyun saati, egzersiz saati, sevme saati gibi düzenli rutinleri olmalıdır. Kediler bu düzeni oturttuklarında geceleri sizi uyandırmaz ve kendileri de güzel bir uyku çeker.

Son Çare Veteriner Hekime Başvurun

Kedilerin gece canlıları olduğu bilinen bir gerçektir. Her kedinin gece uyuyamamasının altında yatan neden farklıdır. Bazı kediler gündüz uyudukları için gece uyuyamaz ve geceleri enerjilerini boşaltmak isterler. Bazı kediler acıktığı için gece uyuyamaz. Bu ve buna benzer durumlarda çözüm basittir ve evde kendiniz kolaylıkla bazı önlemler alarak kedinizin gece uyumasını sağlayabilirsiniz. Ancak ne yaparsanız yapın kedinizin uykularınızı bölmesini engelleyemiyorsanız bir veteriner hekime başvurmak daha doğru olacaktır. Bazı kediler sağlık sorunları nedeniyle uyuyamıyor ve sizi de uyutmuyor olabilir. Yahut kediniz psikolojik veya sosyal sorunlar yaşıyor olabilir. Böyle bir durumda veteriner hekime gitmek en doğru tercih olacaktır.

Gececi Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kedilerin geceleri miyavlamalarının altında yatan pek çok neden bulunur. Bunlardan ilki hiç şüphesiz onların gece canlıları olmasıdır. Kedilerin gece miyavlamaları olağan durumlardan biridir. Kediler doğaları gereği avcı hayvanlardır. Her ne kadar evcil kediler avcılık yapmasalar da avcılık özelliklerini belirli ölçüde korurlar. Her avcı hayvanda olduğu gibi kediler de hava kararınca avlanma özeliği gösterirler. Bu sebeple kedilerin büyük çoğunluğu gece uyumayıp aktif vaziyettedirler. Ayrıca günlerinin büyük çoğunluğunu uyuyarak ve kendini tımar ederek geçiren kediler enerjilerini vücutlarından atamazlar. Bu durumun sonucu olarak gece daha hareketlidirler ve enerji patlaması yaşarlar. Kedilerin gece miyavlamalarının diğer sebepleri ise; gece acıkmış veya susamış olmaları olabilir. Kediler acıktığında veya susadıklarında sahiplerine bunu bildirmek isterler ve bu sebeple dikkat çekebilmek için miyavlarlar. Kedilerin gece miyavlamasının bir başka sebebi de sıkılmış olmaları, oyun oynamak istemeleri veya çeşitli sağlık sorunları yaşıyor olabileceğidir.

Gece miyavlayan bir kediye her zaman kulak verilmesi ve kedinin gece miyavlamasının altında yatan nedenin öğrenilmesi önemlidir. Bazı sorunların çözümü oldukça basitken bazı sorunlar önemli olabilir. Özellikle sağlık sorunları sebebi ile gece uyuyamayıp miyavlayan kediler için veteriner hekim muayenesi önemlidir. Susayan veya acıkan kedilerin miyavlamasının önüne geçmek ise oldukça basittir. Bu durumda kedinin mama ve su kaplarının dolu olduğundan emin olmanız yeterli olacaktır. Ayrıca yatmadan önce kedinizle oyunlar oynamak onun enerjisini boşaltıp gece uyumasına yardımcı olacaktır. Bu şekilde uyuyan bir kedi gece miyavlamaz ve siz de uykunuzdan ödün vermeyerek rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Kediler çoğunlukla günlerinin büyük bir kısmını uyuklayarak geçirirler. Gündüzleri uyuyan kediler enerjilerini geceye saklarlar ve gece olduğunda sahip oldukları enerjinin de etkisiyle oldukça hareketli bir yapıya bürünürler. Kediniz tüm gün uyuduğu için gece uyuyamaz ve oyun oynamak veya keşfe çıkmak ister. Bu durum tamamıyla kedinin doğası gereği oluşan bir durumdur. Gece oldukça hareketli olan kediler sahiplerini de uyutmak istemeyerek onları bir şekilde uyandırırlar. Bu durumu engellemek çoğu kedi sahibi tarafından merak konusudur. Her ne kadar kedilerin gece hareketliliği tamamen engellenemez olsa da bazı uygulamalar ile bu hareket nispeten azaltılabilir.

Kedilerin gece hareketliliğinin azaltılabilmesi için öncelikle kedinize zaman ayırmalısınız. Özellikle uyumadan yarım saat önce onunla oyunlar oynayarak kedinin enerjisini atıp yorulmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yorulan bir kedi daha rahat uykuya dalacak ve gece hareketleri azalacaktır. Kediyle oynamanın yanı sıra veteriner hekime danışarak kedinizin beslenme rutinlerinde bir değişikliğe gitmek kedilerin gece hareketliliğini önlemede yardımcı olacak davranışlardan biridir. Doğru ve sağlıklı beslenen bir kedi karnı tok olduğunda daha rahat uyuyacak ve enerji harcamak istemeyecektir.

Kedileri, geceleri bir odaya kapatmak çoğu hayvan sahibinin yaptığı veya aklından geçirdiği davranışlardan biridir. Geceleri uyumayan ve sahiplerini de uyutmamak için ellerinden geleni yapan kedi dostlarımız kedi sahiplerinin uykularını bir miktar kaçırmaktadır. Böyle bir durumda çoğu kedi sahibi kediyi ayrı bir odaya kapatmayı düşünebilir. Her ne kadar hoş bir durum gibi gözükmese de kedi sahipleri için bazı dönemlerde işe yarar çözümler getirebilir. Özellikle kızgınlık dönemlerinde olan kediler tüm gün değişik sesler ile miyavlayarak uykuları kaçırabiliyor. Kediyi başka bir odaya kapatmak bazı zamanlar sizi kurtarsa da kedinizi her zaman bir odaya kapatmak kedi için iyi olmayacaktır. Ayrıca kediyi kapatmak sadece geçici bir çözüm yoludur. Bu nedenle kediyi bir odaya kapatmak yerine alternatif diğer yolların denenmesi daha makul bir seçenek olacaktır.

Kediyi bir odaya kapatmak yerine onun neden geceleri uyumadığı tespit edilmeli ve bu soruna uygun daha makul çözüm arayışlarına gidilmelidir. Gece aktif olan kediler için uyumadan önce onunla oyunlar oynamak ve enerji harcamalarına yardımcı olmak kedinizi odaya kapatmaktan daha makul bir çözüm yoludur. Böylelikle kedinizle vakit geçirerek onun mutlu olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kediyi bir odaya kapatmak ve bu davranışı yapmakta ısrar etmek kedi için bazı sorunlara yol açabilmektedir.

Kediler zamanlarının büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Yetişkin kediler günde yaklaşık 16 saat kadar uyurlarken yavru kedilerde bu sayı artmaktadır. Fakat her kedinin uyku ihtiyacı farklıdır ve bazı kediler çok uyurken bazı kediler de diğer kedilere oranla daha az uyumaktadır. Kediler doğaları gereği gececi hayvanlardır, bu nedenle gece vakitleri çoğunlukla uyanık vaziyettedirler. Özellikle şafak vakitleri kedilerin uyanık olduğu vakitlerdir. Kedilerin geceleri uyumama durumu kedi sahiplerini zorlayan durumlardan biridir. Çünkü insan, tabiatı gereği gece uyumak durumundadır ve bu durum kedilerle bir zıtlık oluşturur. Kedi sahipleri bu durumun önüne geçebilmek için kedilerinin uyumalarını sağlamak adına çeşitli çözüm yolları geliştirmiştir.

Bir kedinin uyutulması için öncelikle kedinin karnının tok olduğundan emin olmalısınız. Aç ve susuz bir kedi uyuyamayacak ve sizin de uyumanızı istemeyecektir. Kediniz aç veya susuz değilse yattığı alana dikkat edilmelidir. Kedinin uyku alanı konforlu ve sessiz olmalı ve bu alanda rahatsız edilmemelidir. Bunlara ek, kedinin enerjisini atması ve yorulması sağlanmalıdır. Bunun için kedi uyutulacağı zamandan yarım saat kadar önce onunla oynamalı ve yorulması sağlanmalıdır. Tüm bunlar uygulanıp yine de kedi uyuyamıyorsa altta yatan sağlık sorunları düşünülmeli ve konu bir veteriner hekime taşınmalıdır.

Yavru kedilerin uyutulması yetişkin kedilere göre daha zordur. Yavru bir kediye sahipseniz ve kedinin annesi yoksa onun uyuması için konforuna ve huzuruna dikkat edilmesi önemlidir. Yavru kediyi uyutmak için öncelikle annesinin kalp atışlarının sesine benzeyen bir saatten faydalanabilirsiniz. Yavru kedinin bu sesi duyması annesinin yanında olduğunu hissettirecek ve böylelikle yavru kedi daha kolay bir şekilde uykuya dalacaktır. Kalp atışı taklit eden bir saat dışında onun aşina olduğu bir kokuyu uyuyacağı alana bırakabilirsiniz. Tanıdığı bir kokuyu hisseden yavru kedi kendini güvende hissedecek ve huzurlu bir şekilde uykuya dalacaktır. Yavru kedi, gün içinde vaktinin büyük bir kısmını uyuyarak geçiriyorsa geceleri uyuyamaması ve aktif olması muhtemel bir durumdur. Bu durumun önüne geçebilmek için yavru kedinin uyku rutini kontrol altına alınmalı ve gerekiyorsa gündüz uykuları kısaltılmalıdır. Fakat yavru kedinin uykusu kontrol altına alınırken dikkatli olunmalı, kedinin yeterince uyku alması sağlanmalıdır.

Kediler tabiatları gereği geceleri aktif olan canlılardır. Bu nedenle gece siz uyurken onların uyanık olması ve sizi uyandırmaya çalışmaları olası kedi davranışlarından biridir. Bu durum karşısında endişe etmeden ve kediye de sinirlenilmeden basit yöntemlerle çözüm yolları araştırılmalıdır. Her şeyden önce bir kedi sahibi sabırlı ve kedisine karşı hoşgörülü olmalıdır. Sevgi ve ilgi her şeyin çözümü olduğu gibi kedinizi sevmek ve onunla yeterince ilgilenmek kedileriniz ve sizin açınızdan sağlıklı bir uyku düzeni oluşturmaya yetecektir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.