Köpek beslenmesinde kinoa faydaları

3 Temmuz 2022
460
Köpek beslenmesinde kinoa faydaları

Kinoa evcil hayvan besleyenler için oldukça değerlidir. Çünkü kedi ve köpek beslenmesinde kinoa faydaları say say bitmez. Tohum şeklinde olan ve yenebilen bu bitki için çok fazla soruya sahip olduğunuzu biliyoruz. Çünkü kendi beslenmemizde sık yer almayan besin kaynakları hakkında çok fazla bilgiye sahip olamıyoruz. Bunun yanı sıra kedi ve köpek gibi beslenmesinde et ürünlerinin daha sık yer alan canlılar için bu tarz besinler bizler için kafa karışıklığına yol açabiliyor. Ancak sağlıklı olmaları nedeni ile onlardan kazanım sağlamak için en uygun şekilde tüketim için araştırmalar yapmayı seviyoruz.

Köpekler İçin Kinoa Faydaları

Köpek beslenmesinde kinoa oldukça önemlidir. Çünkü köpeklerin sağlıklarında olumlu etkiler bırakır. Bu nedenle beslenme uzmanları mama içeriklerinde bu besinin yer almasını sağlar. Sizler köpeğinizin mamasında kinoa bulunmadığı için patili dostlara olan faydalarını öğrenmek isteyebilirsiniz. Dilerseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Köpeğinizi kinoa ile beslerken, tahılı mümkün olduğunca iyice pişirdiğinizden emin olmanız gerekir. Kino hazırlama ve servis için öncelikle kinoaları su içerisinde bekletmelisiniz. Ardından 15 dakika boyunca kaynatılmalıdır. Pilav pişirme işlemi gibi talimatları aynı şekilde yerine getirebilirsiniz. Elbette içeriğinde tuz ya da yağ yer almamalı. Bu besini ilk defa patili dostunuza sunacağınız için veterinerinize danışabilirsiniz. Çok nadir de olsa köpeğiniz kinoa sonrası mide rahatsızlığı yaşayabilir. Ancak belirttiğimiz gibi bu oldukça nadir görülür. Fakat biz belirtmek zorundayız.

  • Mükemmel bir mineral kaynağı olan kinoa, köpekler için harikadır.
  •  Yüksek miktarda magnezyum içerir ve magnezyum kas fonksiyonunu destekler
  •  Fosfor ise kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.
  •  Sindirim sistemini uçtan uca tutan lif içeriği oldukça yüksektir.
  •  Bu tahıl glütensizdir ve ayrıca kalbi korumaya yardımcı olan linoleik asit içerir.
  •  Köpeğinizin kendi başına üretemediği asitler de kinoada bulunur. Sağlıklı kas büyümesi ve korunmasının yanı sıra yorgunluğu gidermek için bu asitler önemlidir.

Kinoa Köpekler İçin İyi mi?

Hayattaki çoğu şeyde olduğu gibi, kinoanın köpekler için iyi olup olmadığı sorusu karmaşık bir sorudur. Hayvanlar, insanlarla aynı sindirim sistemlerine sahip değildir ve kinoa tahıl olduğu için yanıtlamak zordur.

Midesi hassas olan köpeklerin tüketimi veteriner danışmanlığı sonrasında yapılmalıdır. Patili dostlarınızı kinoa ile beslemek yani, gerçekten köpeğinize bu besleyici tahılı vermek istiyorsanız, uygun pişirme prosedürünü uyguladığınızdan emin olmanız gerekir. En az 15 dakika haşlamalısınız.

• Kinoanın köpekler için faydaları çoktur. Vitamin ve minerallerle yüklüdür ve büyük miktarda protein içerir. Aynı zamanda yüksek düzeyde kalsiyum içerir ve mükemmel bir enerji kaynağıdır.
• Düşük glüten seviyelerine sahiptir, bu da sindirim sistemi üzerinde kolay olduğu anlamına gelir.
• Kinoa, yüksek miktarda antioksidan içerir. Bu da kalp hastalığı, kanser ve iltihaplanma gibi sorunların risklerini azalttığı anlamına gelir.
• Tüy ve cilt sağlığını destekler.
• Sağlıklı dişlere sahip olmalarına katkı sağlar.

Daha önce belirttiğimiz gibi kinoa bizler için olduğu gibi köpekler ve kediler için de çok faydalıdır. Bu nedenle mama içeriklerinde sıklıkla yer alır. Beslenme uzmanları mamaların içerisinde bulunan kinoa besinlerini pek çok amaç ile kullanır. Bunlar;

  • Tüy ve cilt sağlıklarını desteklemek için kinoa içeren mamalar
  • Obezite gibi kilo problemi sorunlarını çözmeye destek için kinoa içeren mamalar
  • Sindirim sistemi desteklemek amacı ile kinoa içeren mamalar
  • İdrar yolu sağlığını desteklemek için kinoa içeren mamalardır.

Köpeğime ne kadar kinoa vermeliyim?

Kinoa besleyici bir gıda olmasına rağmen, köpeğinizin sindirimi için zor olabilir. Bu nedenle pirinç ya da yulaf gibi tüketmesi ve sindirimi kolay olan tahıl besinlerine geçmek isteyebilirsiniz. Herhangi bir şüpheniz varsa, veterinerinize danışmanızı tavsiye ederiz.

  1. Kinoa kesinlikle köpeklere çiğ verilmemelidir. Ayrıca kinoanın saponin adı verilen görünmeyen bir kimyasala sahip olduğunu unutmayın. Bu nedenle pişirmeden önce bir miktar suda bekletmeyi unutmayın.
  2. Küçük olmasına rağmen, bu kimyasal hayvanlar için zehirlidir. Özellikle köpekler için zararlıdır çünkü bitki benzeri gıdalara yönelik sindirim sistemleri yoktur.
  3. Köpeğinizin kinoaya alerjisi olmadığından emin olun.
  4. Kinoayı köpeğinizin mamasına yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Böylece alerjisi olup olmadığını anlayabilirsiniz.
  5. Köpeğinizin mamasına bir çay kaşığı pişmiş kinoa ekleyin ve diğer gün bir tatlı kaşığına geçin. Ardından 1 yemek kaşığı olarak tüketmesini sağlayın. Ancak köpeğinizin mama miktarı burada oldukça önemli. Çünkü kinoa miktarı mamanın %10’unu geçmemelidir.

Kinoa içeren köpek maması markaları

N&D köpek mama markası içeriğinde kinoa bulunan köpek mamaları üretmektedir. ND Quinoa ürünleri beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilen mamaların içeriği oldukça zengindir. Mama içeriğindeki her besinin doğal olması ve mamadan alınacak besin değerlerinin optimum düzeyde olabilmesi adına mamalar en etkili şekilde üretilir ve satışa hazır hâle getirilir. Kinoa gibi köpekler için faydaları oldukça fazla olan besinler uygun miktarda ve uygun şekilde mama içerisine eklenir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.