Köpek yoğurt yer mi? Köpeklere yoğurt verilir mi?

3 Ağustos 2022
2452
Köpek yoğurt yer mi? Köpeklere yoğurt verilir mi?

Süt ve süt ürünlerinin köpeklerimizin sindirim sistemi için uygun olmadığını biliriz. Yavruluk dönemi sonrasında vücutları laktoz sindirimini yapamazlar. Ancak uzman görüşlerinde köpeklerin yoğurt yiyebildiği belirtiliyor. Bu da köpek yoğurt yer mi sorusunun yanıtına ulaşmamızı sağlıyor. Hatta yoğurdun çok faydalı olduğu için köpeklere verilmesi gerektiğini de bildiriyorlar. Eğitim, oyun ve yemek saati öncesinde atıştırmalık ihtiyacı duyduğumuzda patili dostlarımıza yoğurt verebiliriz. Bunu yapmadan önce de yoğurdun hangi mikyarda verileceğini öğrenmeliyiz.

Yoğurt çeşitli bir besindir. Bu nedenle en faydalı olanını seçip köpeğimize optimum düzeyde fayda sağlayabiliriz. Bunun mümkün olması için yoğurdun içeriğine bakmalı ve belirttiğimiz gibi uygun miktarı bilmeliyiz.

Köpekler yoğurt sever mi?

Köpekler genellikle yoğurt yemeyi sever. Özellikle yaz aylarında soğuk atıştırmalıklar onlar için çok lezzetlidir. Patili dostlarımız kediler gibi seçici yiyiciler değildir. Onlara sunulan besinleri afiyetle yerler. Ancak bu durum bazı köpeklerde geçerli olmayabiliyor ve besinler konusunda mama kaplarına burun kıvırabiliyorlar.

Köpeğinize ev yapımı sade yoğurdu sunarak tatmasına izin vermelisiniz. İlk önce onu koklayacak ve ardından karar verecektir. Eğer yoğurdu sevmezse başka bir zaman tekrar deneyebilirsiniz. Dilerseniz içerisine köpeğinizin sevdiği meyveleri ekleyebilirsiniz. Böylece yoğurdun yenileceği kesinleşir.

Köpekler yoğurt yiyebilir mi?

köpekler için yoğurt

Köpekler yoğurt yiyebilir. Ancak bu yoğurt ev yapımı ve sade olmalıdır. Patili dostunuz için en uygun olanı budur. Çünkü aromalı çeşitlerin köpekler için toksik maddeler içerebileceğini unutmamalısınız. Tatlandırılmış çeşitler, köpekler için toksik bir madde olan Xylitol içerebilir. Üzümlerin yanı sıra ksilitol içeren ürünler de köpekler için zehirlidir. Neyse ki, sade yoğurt şeker veya yapay tatlandırıcı içermez. Ayrıca, sindirim dengesini destekleyen canlı aktif bakteriler içerir.

Köpekler güvenle yoğurt yiyebilirler. Yoğurt yüksek düzeyde kalsiyum ve protein içerir. Aynı zamanda sindirim sistemlerine fayda sağlayabilecek bir probiyotik görevi görür. Ancak her zaman ilave şeker veya yapay tatlandırıcı içermeyen sade yoğurt aldığınızdan emin olmalısınız. Yapay tatlandırıcılar da köpekler için zehirlidir. Bu konuda emin değilseniz, veterinerinizle konuşun ve şeker veya tatlandırıcı içermeyen yoğurt yapmanızı ya da satın almanızı tavsiye ederiz.

Yoğurt köpekler için güvenli mi?

Yoğurt köpekler için güvenlidir. Ancak belirli püf noktalarını izlemek ve onlara uymak koşulu ile! Yoğurt köpeğiniz için sağlıklı bir atıştırmalıktır. Köpeğinize gerekli besinleri sağlar ve ideal kiloda olmasına destek verir. Bu faydaları kazanmak için işte akılda tutulması gereken püf noktalar:

  • Köpekler için zararlı olan yiyecekler konusunda bilinçli olmak ve yoğurt içeriğinde yer almadığından emin olmak.
  • Alerjisi olan köpekleri yoğurttan uzak tutmak. Farklı bir meyveye ya da besine karşı alerjisi var ise yoğurt içeriğinde yer almadığından emin olmak.
  • İlk defa yoğurt verilecekse çok küçük miktarla başlamak.
  • Yağ oranı az süt kullanmak.
  • Yoğurdu ev yapımı olarak yapmak. Bu yoğurt tüketiminin en güvenli halidir.

Laktoz intoleransı olan köpekler yoğurttan kaçınmalıdır. Köpeğiniz kusmadan önce çok fazla salya akıtıyorsa, çok fazla yoğurt yutmuş olabilir. Ardından, olağandışı işaretler için dışkısını kontrol edin. Dışkı suluysa, büyük olasılıkla atık atmakta sorun yaşıyordur.

Eğer satın alacaksanız köpeğiniz için hangi yoğurdun güvenli olduğunu bilmelisiniz. Yoğurdun farklı türleri vardır ve hangisinin onun için en iyi olduğuna karar vermek köpeğinize kalmıştır. Elbette bunun öncesinde yoğurt içeriği gözden geçirilmelidir. Çikolatalı yoğurt, köpekler için toksik olan ksilitol içerdiğinden köpekler için güvenli olmayabilir. Vücut ağırlığının kilogramı başına bir gram ksilitol bile ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, köpeklerde ishale neden olabileceğinden, “yapay tatlandırıcılar” içeren yoğurt beslemediğinizden emin olmanız gerekir.

Köpekler için yoğurt faydaları

Yoğurdun köpekler için sağlığa faydalarından biri de probiyotikler, canlı ve aktif bakteri kültürleri açısından zengin olmasıdır. Bu kültürlerin sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunun korunmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca yoğurt, diğer gıda maddelerine göre daha az laktoz içerir ve bu da köpeklerin sindirimini kolaylaştırır.

Köpekler, yoğurdun birçok faydasından kazanç sağlayabilir.

  • Besinleri parçalayan ve kısa zincirli yağ asitleri oluşturan faydalı bakteriler içerir. Bu asitler sindirime yardımcı olur ve köpeğin bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Tüy kalınlığını ve kalitesini iyileştirir, dökülmeyi azaltır ve genel vücut kondisyonunu iyileştirir. Sağlıklı ve canlı tüylere sahip olmalarını sağlar.
  • Bağışıklık sistemine destek verir.
  • Hastalık ve kanser riskinin azalmasına katkıda bulunur.
  • İçeriğinde zengin miktarda kalsiyum yer alır. Bu da güçlü ve kemik dişlere sahip olmalarını sağlar.
  • Kalp ve sinir sistemini destekler.

Probiyotikler

Yoğurttaki probiyotikler, köpekler için iyi olan ek canlı bakteri kültürleridir. Faydaları çoktur ve sindirime yardımcı olabilir ve stresi azaltabilirler. Ancak tüm köpekler laktozu etkili bir şekilde işleyemez ve veteriner hekimleri tavsiye etmedikçe onlara yoğurt verilmemelidir. Köpeğiniz idrar yolu enfeksiyonlarına, maya enfeksiyonlarına ve alerjilere karşı hassassa, yoğurt köpeğiniz için iyi bir fikir olabilir.

Diyet proteini

Diyet proteini evcil hayvanınızın sağlığı için önemlidir. Ancak, tüm proteinler eşit üretilmemiştir. Yetersiz kaliteli diyet proteininin sindirimi zordur ve evcil hayvanınızın ihtiyaç duyduğundan daha az esansiyel amino asit sağlar. Köpeğinizin diyetinde her zaman yüksek kaliteli diyet proteini kullandığınızdan emin olun. Bu diyet proteini yoğurt anlamına geliyor!

Yoğurdun ek faydaları arasında yüksek protein ve probiyotikler yer alır. Bu besinler, köpeğinizin kaslarının gelişmesine ve uzuvlarının güçlü kalmasına yardımcı olur. Yoğurt ayrıca bir köpeğin metabolizmasını artırmaya destek verir ve bu da onu istenmeyen kiloları vermek için ideal bir yol haline getirir. Ancak evcil hayvanınız için doğru yoğurdu seçtiğinizden emin olun ve ilave şekerler ve yapay tatlandırıcılar içerenlerden kaçının. Köpeğinizin laktoz intoleransı varsa, yoğurt onun için uygun olmayabilir.

Maya

Yoğurt içeriğindeki maya sayesinde köpeğinizde kulak enfeksiyonu ya da kaşıntı gibi rahatsızlıkların hafiflemesini sağlar. Hastalık belirtilerini azaltmaya destek verir.

Diş çürümesine karşı koruma

Köpeğinizin dişlerinin çürümesine neden olan bakterileri nötralize eder. Bu da sağlıklı dişler demektir. Köpekler için diş oldukça önemlidir. Sağlıklı ve huzurlu beslenme için diş bakımı gerekir.

Yoğurdun köpekler için zararı var mı?

köpek yoğurt yer mi

Her besinin fazlası zarardır. Bu nedenle aşırı yoğurt tüketimi köpeğinizi zor durumda bırakabilir. Miktara daima önem vermeniz gerekir. Ayrıca laktoz bir şeker türüdür ve köpekler için sindirimi kolay değildir. Köpekleriniz bu atıştırmalığı tüketirken sorun yaşıyorsa, diyabet veya gastrointestinal problemler geliştirebilir. Diğer bir problem ise yapay tatlardır. Bazı yoğurt markaları, için olanlar için olan ksilit içerir. Ayrıca tam yağlı yoğurt kilo sorunlarına neden olabilir. Ayrıca bazı yoğurt markaları ek ürünler içerir. Bu nedenle belirttiğimiz gibi yoğurt ev yapımı ve sade olmalıdır.

Ne yazık ki, birçok yoğurt, köpeklerin sindiremeyeceği şekerler içerir. Bu da gaz, ishal ve kusmaya neden olabilir. Ayrıca köpeğin şekerle beslenmesi kilo alımına, şeker hastalığına ve diş hastalıklarına yol açabilir.

Süt ürünleri tüketimi zararları içerisinde laktoz intoleransı ve süt alerjisi bulunmaktadır. Köpeğinizde bu sorunların var olduğundan şüpheleniyorsanız belirtilerine göz atmalı ve veterinere danışmalısınız.

Köpeklerde laktoz intoleransının belirtileri

Köpeklerde laktoz intoleransının semptomları arasında ishal bulunur. Köpeğinizin ne kadar süt içtiğine bakılmaksızın, sütte bulunan sindirilmemiş şekerler bazı rahatsızlıklara katkıda bulunacaktır. Kıvamı ve rengi değişen dışkılar da laktoz intoleransını gösterebilir. Şişkinlik ve karın rahatsızlığına ek olarak, köpeğiniz yemek yemeyi tamamen bırakabilir.

Çoğu köpeğin süt alerjisi olmamasına rağmen, köpeğinizin laktoz intoleransı olabileceğinden şüpheleniyorsanız, gıda etiketindeki belirtileri aramalısınız. Çoğu köpeğin yoğurtla sorunu olmaz, ancak köpeğinizin yiyebileceği herhangi bir süt ürününün de farkında olmalısınız. Köpeğiniz semptomlardan kaçınmak için alerji testi veya özel yiyecekler isteyebilir. Emin olmak için, köpeğinize süt içermeyen mama verdiğinizden emin olun.

Köpeklerde süt alerjisi belirtileri

Köpekler, süt içeren bir diyetle beslenirlerse, süt alerjisi semptomları yaşayabilirler. Köpekler, laktaz enzimini üretmedikleri için laktozu sindiremezler. Bu, süt intoleransına yol açar, ancak gerçek süt alerjileri de bir bağışıklık reaksiyonuna neden olabilir. Köpeklerde süt alerjisinin belirtileri arasında gaz, şişkinlik bulunur. Köpeğinizde bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, veteriner tavsiyesi almalısınız.

Köpekler, kaşıntılı deriden sindirim sorunlarına kadar çok çeşitli semptomlar gösterebilir. Saldırganlık, hiperaktivite ve kilo kaybı sergileyebilirler. Süt ve sığır eti köpeklerde en yaygın alerjenler arasındadır, ancak diğer maddeler de alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu semptomların tanımlanması zor olabilir, ancak köpeğiniz bu semptomlardan herhangi birini yaşıyor gibi görünüyorsa, mümkün olan en kısa sürede veteriner bakımı aramak çok önemlidir.

Köpeğinizin laktoz intoleransı veya süte alerjisi olabileceğine dair birkaç işaret vardır. Neyse ki, köpeğinizin süt ürünlerini sindirmesine yardımcı olacak birkaç doğal yol var. Kabak ve probiyotikler sindirim sağlığını destekleyebilir ve süt alerji testleri, köpeğinizin gerçekten süt ürünlerine alerjisi olup olmadığını belirlemeye yardımcı olabilir. Süt içermeyen yiyeceklere ek olarak, köpeğinizde bir virüs veya kısa süreli stres olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.

Köpekler hangi yoğurt çeşidini kesinlikle yememeli?

  • Üzümlü yoğurt
  • Çikolatalı Yoğurt
  • Ksilitol içeren yoğurt
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Avokadolu yoğurt

Köpeklere yoğurt verirken genellikle sahipleri diğer besinlerden fayda kazanmaları için karışım yaparlar. Örneğin, brokoliyi sevdirmek ya da yedirmek için brokoliyi haşlar ve yoğurt içerisine eklerler. Köpekler için sağlıklı sebze ve meyveler içerisinden yoğurt ile uyumlu olanları tercih edebilirsiniz.

Belirtmek isteriz ki köpek maması köpeğiniz için gerekli olan tüm gereksinimleri içermektedir. Tam ve dengeli bir diyet için sadece köpek maması yeterlidir. Kaliteli ve güvenilir bir firmadan orijinal ürün garantisi ile alışveriş yaptığınız sürece bir sorun ile karşılaşmazsınız. Ancak kendimiz için de geçerli olan bir şey var ki beslenmelerimizde atıştırmalık da olsun isteriz. Ne kadar güzel beslensek de arada tatlı ya da tuzlu ikramlar olsun isteriz. Patili dostlarımız da bizler keyif yaparken bize eşlik etmek isterler. İşte bu gibi zamanlarda yoğurt gibi sağlıklı besinleri tercih edebiliriz.

Köpeğim Ne Kadar Yoğurt Yiyebilir?

Köpeğinizin yiyebileceği yoğurt miktarı, büyüklüğü, yaşı, metabolizması ve sağlığı gibi birçok faktör tarafından belirlenir. Küçük bir köpek günde bir çay kaşığı yoğurdu tolere edebilirken, büyük bir köpeğin bir çorba kaşığına ihtiyacı olabilir. Bir çay kaşığı ile başlayın ve köpeğinize yavaş yavaş yoğurt verin. Köpeğiniz yoğurt yemekten mutlu ise, porsiyon boyutunu kademeli olarak arttırmalısınız. Ancak köpeğinizin laktoz intoleransı varsa, yoğurt porsiyonlarını küçük tutmalı hatta yoğurdu kesmelisiniz.

Köpeğiniz için önerilen porsiyon boyutu, evcil hayvanınızın cinsine ve boyutuna bağlı olarak değişecektir. Küçük köpekler için günde yarım yemek kaşığı yeterli olurken, büyük ırklar için günde iki veya üç yemek kaşığı gerekebilir. İnsanlarda olduğu gibi, küçük köpekler ve köpek yavruları da küçük miktarlarda başlamalıdır. Yoğurt, sindirime ve emilime yardımcı olan probiyotiklerde yüksektir. Bu nedenle ishal gibi sağlık sorunlarına karşı tercih edilir. Kendi başına ishali durdurmayabilir, ancak kolesterol seviyelerini kontrol etmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sindirim sistemini dengelemeye yardımcı olabilir.

Çoğu köpek sade yoğurdu tolere edebilirken, bazıları laktoz intoleransı olabilir. Bu nedenle, yemeğin uygun şekilde sindirilmesini engelleyen bir durum olan mide rahatsızlığı veya pankreatitten kaçınmak için köpeğinize ölçülü yoğurt vermeniz önemlidir. Köpeğinizin yoğurdu tolere edip edemeyeceğinden emin değilseniz, veterinerinizden onu beslemenin güvenli olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmasını istemelisiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Uygun miktarda ve yağ oranı az olan yoğurt tüketimi köpekler için faydalıdır. Ancak belirtmek isteriz ki süt ürünler laktoz içerir ve köpekler sütten kesildikten sonra vücutları laktoz sindirimine elverişini yitirir. Bu da gaz, ishal ve kusma gibi problemlere neden olabilir. Az miktarda yoğurt genellikle soruna neden olmaz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.