Köpekler erik yer mi? Neden Güvenli değil?

23 Eylül 2022
735
Köpekler erik yer mi? Neden Güvenli değil?

Köpekler erik yer mi? Bilindiği üzere onlar iştahlı canlılardır. Bu yüzden eğitim sırasında besinler köpek severlerin işlerini kolaylaştırır. En zorlu eğitimler bile atıştırmalıklar ile kolayca bitirilir. Bir “aferin” demenin en tatlı yanı meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar ile oldukça basit. ancak her meyve köpekler için güvenli değildir. Güvenli olanların da uygun şekilde hazırlanması ve uygun miktarda verilmesi önerilmektedir. Aksi takdirde faydalı besinler zararlara neden olabilir.

Meyveler bizler için oldukça faydalı besinlerdir. Her birinin farklı bir yapısı ve yeme şekli vardır. Karpuz gibi meyveleri dilimlerken erik gibi meyveleri ısırarak tüketiriz. Ancak bunu yaparken genellikle meyvelerin çekirdeklerini tüketmeyiz. Özellikle elma ve erik gibi çekirdeğinde siyanür maddeleri bulunanları… Bizler çekirdeklerinden ayırarak faydalarından yararlanabiliriz. Ne yazık ki patili dostlar bunu yapamaz. Bu nedenle köpeklerin erik yemesi güvenli değildir.

Köpek erik yer mi?

Köpekler erik yer mi, sorusunun yanıtı şaşırtıcı olsa da hem ” evet” hem de “hayır”. Çünkü eriğin etli kısmı onlar için güvenli olsa da diğer kısımların hepsi zararlıdır. Özellikle de çekirdekleri köpekler için tehlikelidir. Erik çekirdekleri elma gibi zararlıdır. Erikten çekirdek kısmını çıkarmak kolay olmadığı için de tüm olarak erik yemelerini tavsiye etmiyoruz.

Köpeğinizden erik gibi çekirdekleri ve bazı kısımları tehlikeli olan meyveleri daima uzak tutmalısınız. Onlar çekirdeklerini ayıramaz ve besinleri bütün olarak yerler. Bu da kritik sağlık sorunlarına yol açabilir.

Erik Köpekler İçin Güvenli mi?

Erikler köpekler için nispeten güvenli olsa da, çekirdekleri boğulma tehlikesi oluşturur. Çünkü yemek borusuna yerleşebilir. Ek olarak, sindirim sistemini tıkayabilir ve bir köpeğin hayatını tehlikeye atabilecek bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sonuçta bu durum ameliyat gerektirir. Bir diğer kötü yanı çekirdekler, köpeğiniz için potansiyel olarak ölümcül olan siyanür içerir. Bu nedenle bu erik çekirdeği köpeğiniz için güvenli değildir.

Erik ağacının yaprakları, eriğin çekirdeği ve daha pek çok kısmı köpeklerin ulaşmaması gereken alanlardır. Bu yüzden sadece etli kısmı için tehlikeye girmemek gerekir.

Köpeğiniz Erik Yiyorsa Ne Yapmalısınız?

Köpeğiniz Erik Yerse Ne Yapmalısınız? Erik, çalılarda ve küçük ağaçlarda yetişen yenilebilir bir meyvedir. Erik çiçekleri elma çiçeğini andırır. Bu leziz meyve yuvarlak, sarıdan siyaha kadardır ve köpekler için potansiyel olarak zararlı olan çukurlar içerir.

Köpeğiniz erik yediğinde yapmanız gerekenler;

  • veterineri aramaktır. Bunu yaparken ne kadar yediğini hesaplamaya çalışmalısınız. Çekirdeği yediğini fark ettiyseniz, veterineri aramak yerine muayene için gitmenizi tavsiye ederiz.
  • hastalık belirtisi var mı, diye köpeğinizi gözlemlemelisiniz.

Bir erik köpekler için potansiyel olarak zehirli olsa da, küçük bir dilim erik tüketmek muhtemelen güvenlidir. Bununla birlikte, köpeğiniz eriğin tamamını yerse, veteriner ziyareti sonra erikleri erişemeyeceği bir yerde tuttuğunuzdan emin olun. Erik eti köpeğiniz için zararsızdır, ancak çekirdek zehirlidir.

Sıkça sorulan sorular

Köpekler için eriğin etli kısmı zararlı değildir. Ancak eriğin çekirdeğini çıkartmak kolay değildir. Bu nedenle bütün olarak erik vermek oldukça tehlikelidir. Eriğin çekirdeği, kök kısmı ve yaprakları gibi kısımları köpekler için zararlıdır. Bu nedenle en iyi erikleri köpeklerden uzak tutmaktır. Çünkü biz yokken eriğe ulaşıp tamamen yutmaya çalışabilirler. Bu da ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.