Köpekler lahana yer mi?

22 Temmuz 2022
1211
Köpekler lahana yer mi?

Köpeğinizi beslerken karşılaşacağınız en büyük sorulardan biri şudur: Köpekler lahana yer mi? Cevap, köpeğin ağırlığına, boyutuna ve şu anda uyguladığı diyet türüne bağlı olsa da, eğer isterse köpeğinize kesinlikle lahana verebilirsiniz. Buradaki ayrıntı, lahanadaki kalori ve besin miktarı nispeten düşük olduğundan, köpeğinize haftada birkaç kez küçük miktarlarda vermektir. Lahana çoğu köpek için sağlıklı bir sebze olsa da, aşırı tüketimi gaz ve şişkinlik gibi hoş olmayan yan etkilere neden olabilir.

Köpeğinizin herhangi bir renk lahanayı ölçülü yemesi mümkündür. Önce lahanayı pişirirseniz, köpeğin çiğnemesi daha kolay olacaktır. Lahanayı pişirmek, yiyeceklerin köpekler için tadını kötüleştirebilecek baharatları, çeşnileri veya katkı maddelerini de ortadan kaldıracaktır. Sebzenin yumuşak tadı birçok köpek için bir artıdır.

Köpekler lahana yiyebilir mi?

Köpekler lahana yiyebilir mi? Evet. Ölçülü olarak, köpeğiniz bir porsiyon buğulanmış veya haşlanmış lahananın tadını çıkarabilir. Sadece soğan, sarımsak veya tuzdan kaçınmayı unutmayın. Çünkü köpekler için zararlı yiyecekler arasında yer alırlar. Kızartılmış yiyecekler sağlık sorunlarına ve kilo alımına yol açabileceğinden, köpeğinizin lahanasını kızartmaktan da kaçınmalısınız.

Patili dostlarımızla paylaştığımız besinlerin onlar için güvenli olmasına dikkate deriz. Lahananın köpekler için güvenli olup olmadığının sorusunun yanıtı satın aldığınız lahana türüne bağlıdır. Bir manavdan lahana satın alırsanız, iki parçadan oluştuğunu görürsünüz: yapraklar ve gövde. Sap köpeğiniz için zararlı olmasa da, lahananın bazı besinlerini yok eder ve ayrıca pire böcekleri için üreme alanı görevi görür. Bu nedenle köpeğinize lahana yedirirken sadece yapraklarını vermelisiniz.

Köpekler için lahana faydaları

Köpeğinizi lahana beslemenin sağlığa çeşitli faydaları olabileceğini duymuş olabilirsiniz. Bu sebze köpeklere yedirmek için güvenlidir, ancak yalnızca ölçülü olarak beslerseniz.

  • C vitamini ve K vitamini ile doludur ve aynı zamanda harika bir antioksidan kaynağıdır. C vitamini, insanlarda kanser riskini azaltabileceğinden köpekler için önemlidir.
  • B1 vitamini karbonhidrat metabolizması için önemlidir.
  •  K vitamini, kanın sağlıklı kalmasına yardımcı olan pıhtılaşma enzimleri için gerekli bir kofaktördür.

Köpeğinizi lahana beslemeden önce veterinerinize danışmanız en iyisi olsa da, yine de köpeğinizin faydalanacağı sağlıklı bir besindir.

Köpekler için lahana zararları

Yüksek lif içeriğine rağmen, lahana köpeklerde gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Çok fazla lahana tüketmek şişkinlik ve rahatsızlığa neden olabilir ve bu zamanla hipotiroidizme yol açabilir. Bununla birlikte, lahana ılımlı bir şekilde güvenle tüketilebilir. En iyi sonucu elde etmek için, lahanayı köpeğinize vermeden önce pişirin. Lahana pişirmek zararlı bileşenlerini azaltarak köpeğiniz için güvenli bir seçenek haline getirir. Çiğ lahana, köpeklerde hipotiroidizme neden olabilen bir bileşik olan daha yüksek miktarda tiyosiyanat içerir.

Lahananın köpekler için birçok faydası yüksek lif içeriğinden ve besin maddelerinden elde edilebilse de, köpeğinize ölçülü olarak vermenin yine de en iyisi olduğunu unutmamak önemlidir. Acı bir tada sahip bir sebze olmasına rağmen, lahana faydalı besinlerle doludur. Aslında, maruldan daha besleyici! Bununla birlikte, köpeğinize lahana vermeye karar verirseniz, gastrointestinal reaksiyonlarını izleyin ve iştahlarına ve davranışlarına dikkat edin.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.