Köpekler yumurta yer mi? Köpeklere yumurta verilir mi?

18 Ağustos 2022
1472
Köpekler yumurta yer mi? Köpeklere yumurta verilir mi?

Yumurta sağlığımız için çok faydalı bir besindir. Bu nedenle kahvaltı sofralarımızı zenginleştiren yumurtayı patili dostlarımızla paylaşmak isteriz. Ancak öncelikle köpekler yumurta yer mi sorusunun yanıtını net olarak öğrenmeli ve hangi koşullarda verilmesi gerektiğini de göz önünde bulundurmalıyız.

Köpekler yumurta yer ancak pişmiş olarak! Bir besinin faydalarını (mama da dahil olmak üzere) patili dostumuz için optimum düzeyde tutabilmek için uygun koşullarda hazırlamalı ve miktarına dikkat etmeliyiz.

Köpeğinizin diyetine yumurta eklemek, boyutuna bağlı olarak sağlıklı bir atıştırmalık veya tam bir öğün olabilir. Köpekler tipik olarak yumurta başına yaklaşık 70 kalori tüketir, bu nedenle köpeğinize verdiğiniz miktar, büyüklüğü ile orantılı olmalıdır. Yüzde 10 Kuralına göre, yumurtalar bir köpeğin günlük kalori alımının sadece yüzde 10’unu oluşturmalıdır. Bu kurala uyarak, köpeğinize tam ve dengeli bir beslenme sunabilirsiniz.

Köpeklere yumurta verilir mi?

Köpeklere alerjisi olmadığı sürece “pişmiş” yumurta verilebilir. Ancak bunu yapmadan önce;

  • yumurtayı yıkamalı,
  • iyi piştiğinden emin olmalı,
  • yumurtayı küçük parçalara ayırmalısınız.

Biliyorsunuz ki yumurtadan büyük bir ısırık aldığımızda tıkanırız. Köpeğinizin aynı riski yaşamaması için yumurtayı yavaşça yemesini sağlamalısınız Ayrıca dilerseniz yumurtayı köpekler için sağlıklı olan sebzeler ile birleştirerek servis edebilirsiniz.

Köpeğinizin yumurtalarını tatmadan önce pişirmek iyi bir fikirdir. Pişmiş yumurtalar sadece çiğ yumurtalardan daha fazla besine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda köpekler için çok daha güvenlidir. Onlara günün herhangi bir saatinde bir yumurta besleyebilirsiniz, ancak veterinerinizin talimatlarını uyguladığınızdan emin olun. Patili dostunuzu yumurta ile aşırı beslemek, biyotin eksikliğine yol açabilir. Çiğ yumurta zararlı bakteriler içerebileceğinden, yiyeceğin sıcaklığını güvenli bir seviyede tutmak da önemlidir.

Köpekler için yumurtanın faydaları

Köpekler yumurta yer mi

  • Köpekler için yumurta tüketiminin en büyük faydalarından biri, sarısının E vitamini ile dolu olmasıdır. E vitamini, köpeğinizin vücudunu oksidatif stresten korumak ve genel sağlığı korumak için gereklidir. Osteoartrit, atopik dermatit ve hatta kısırlık gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Köpekler, bağışıklık sistemlerini, derilerini ve tüylerini korumak için diyetlerinde yeterli miktarda E vitaminine ihtiyaç duyarlar.
  • Yumurtalar besleyici bir atıştırmalık olarak kabul edilir ve karın sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
  • Yumurta sarısı  bol miktarda biotin içerir ve hücresel büyüme ve yağ asidi metabolizması için gereklidir. Biotin ayrıca deri ve tüy sağlığı için de gereklidir, bu nedenle köpeğinize bu besinlerden zengin, çeşitli bir diyet vermek en iyisidir.
  • Harika bir enerji ve lif malzemesidir.
  • Esansiyel amino asitleri sağlamanın yanı sıra,  A, D, E vitaminleri ve fosfor bakımından zengindir. Amino asitler sağlıklı kas gelişimi için gereklidir.
  • Yumurta faydalı bakteriler içerir.
  • Yumurtalar, demir ve A vitamini de dahil olmak üzere köpekler için önemli besinler içerir. Bu vitaminler sağlıklı görme ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gereklidir. Yumurta ayrıca folat ve B12 vitamini içerir. Sağlıklı bir kalbi ve tüyleri korumaya yardımcı olan yağ asitleri ile doludurlar. Ayrıca kalp ve böbrek hastalıklarını önlediği gösterilen omega-3 yağ asitleri de yüksektir. Bunun yanı sıra, köpeğinizin tüylerinin yumuşak ve parlak kalmasına yardımcı olurlar.

Patili dost sahipleri için köpekler ne yer sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Sağlıklı bir beslenme hastalıkları çabuk atlatma ve önlemenin yanı sıra mutlu bir yaşam ile de doğrudan bağlantılıdır.

Kalsiyum ve Fosfor desteği

Bir köpeğin diyetindeki kalsiyumun fosfora oranı, optimal sağlık için kritik öneme sahiptir. Yumurtalar harika bir kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. İyi dengelenmiş bir diyet, bu iki mineralin doğru oranlarını sağlar. Bununla birlikte, her köpek farklıdır ve emzirme ve hamilelik sırasında günlük kalsiyum ve fosfor dozunun ayarlanması gerekebilir. Böyle bir durumda, köpeğinize kalsiyum ve fosfor açısından zengin yumurtaları beslemeden önce bir veterinere danışmak en iyisidir.

Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu kalsiyum miktarını hesaplamak için köpeğinizin ideal ağırlığını belirlemelisiniz. Köpeğinizin ne kadar kalsiyuma ihtiyacı olduğunu görmek için bir tablo kullanabilirsiniz. İyi bir kural, diyetlerindeki fosfor miktarının yaklaşık bir ila iki katı kadarını sağlamaktır. Köpeğinize dengeli bir diyet sağlamak mantıksız görünse de, kalsiyum alımını fosforu dengeleyen bir seviyede tutmak en iyisidir.

Köpekler çiğ yumurta yer mi?

  1. Çiğ yumurtaların köpeklerde kusma, ishal, ateş ve uyuşukluğa neden olan salmonella enfeksiyonuna neden olabileceğini unutmamak önemlidir.
  2. Ayrıca çiğ yumurta, avidin biotin emilimini engellediği için köpeklerde biotin eksikliğine neden olabilir. Biotin, sindirimi, cildi ve hücreleri desteklemek için gereklidir ve köpekler için çok önemli bir besindir.
  3. Çiğ yumurtalar salmonella içerir. Nadir olduğu söylense de, bir köpeğe çiğ yumurtadan salmonella bulaşması mümkündür. Hastalık sahibi köpek, uygun şekilde tedavi edilmezse enfeksiyon ölümcül olabilir. Pişmemiş yumurtalar, bağışıklık sistemi zayıf olan köpekler için yüksek riskli bir besindir. Veterinerler, evcil hayvanınızı bir salmonella enfeksiyonundan korumak için yumurtalardan tamamen kaçınmanızı önerir.
  4. Çiğ yumurtalar gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir
  5. Köpeğinizi çiğ yumurtadan sakınırken, pişmemiş yumurta kabuğu vermekten de kaçınmalısınız. Çiğ yumurta kabukları sadece köpeğiniz için tehlikeli olmakla kalmaz. Aynı zamanda bir köpeğin boğazını tahriş edebilir.

Köpekler yumurta kabuğu yer mi?

köpekler yumurta kabuğu yer mi

Köpekler yumurta kabuğu yiyebilir, ancak toz haline getirilmeleri gerekir. Yumurta kabukları, köpeğinizin genel sağlığı ve gücü için üç hayati mineral olan kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bununla birlikte, bu minerallerin bazı köpeklerde, özellikle tiroid bozuklukları veya diğer sağlık sorunları olanlarda kalsiyum eksikliğine neden olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle, köpeğinizin yumurta kabuklarını beslemeden önce daima veterinerinize danışın.

İyi bir kalsiyum kaynağı olmasının yanı sıra yumurta kabukları, köpeklerde yaşa bağlı bazı sorunları önlemeye de yardımcı olabilir. Yumurta kabuğu tozu artrit tedavisi için kullanılır. Yumurta kabuğu yiyen birçok köpeğin güçlü ve sağlıklı dişleri vardır. Bununla birlikte, köpeğinizi yumurta kabuğu tozu ile aşırı beslemekten kaçının.

Yumurtaların güvenliğinden emin değilseniz, serbest dolaşan ve organik yumurta satın aldığınızdan emin olun. Zararlı bakteri olasılığını en aza indirmek için yumurtalar taze olarak satın alınmalı ve uygun şekilde saklanmalıdır

Sıkça sorulan sorular

Köpeğinizin beslenmesine yumurta eklemek istiyorsanız, kilo ve boyutunu göz önünde bulundurmalısınız. Köpekler alerjileri yoksa günde bir pişmiş yumurta yiyebilir. Oranın mama ile karşılaştırmalı ve %10’unu aşmadığından emin olmalısınız. Asla birincil besin kaynağı olarak düşünülmemelidir.

Köpekler beslenme konusunda seçici değildir. Bunların yanı sıra atıştırmalıkları da çok severler. Eğer patili dostunuza hem besleyici hem de sağlıklı bir gıda vermek isterseniz yumurta düşünebilirsiniz. İlk olarak küçük bir miktar ile başlamalı, alerji durumunu kontrol etmelisiniz. Köpeğinizin yumurtayı sevdiğini fark edince ve alerjisi yoksa beslenmesine ekleyebilirsiniz. Elbette küçük miktarda.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.