Yavru köpekler ne zaman dışarı çıkabilir?

7 Ocak 2023
1127
Yavru köpekler ne zaman dışarı çıkabilir?

Yavru köpekler yeni yuvalarına geldikleri ilk andan itibaren pek çok şey öğrenirler. Keşfetmeyi çok sevmeleri mutluluklarını ve sağlık durumlarını yükseltir. Ancak her şeyi doğru ve uygun zamanda yapmak oldukça önemlidir. Örneğin yavru köpekler aşıları yapıldıktan sonra dışarı çıkabilir, aşıları ne zaman yapılır ve sosyalleşme konusunda hazır olduğu hissedilirse, işte o zaman sosyalleşme ve keşiflerin tam vaktidir. Hayatınıza renk katan sevimli patiler ile geriye güzel anılar bırakmak için veteriner kontrollerini ve aşılarını ihmal etmemelisiniz.

Yavru köpekler dışarı çıkabilir mi?

Yavru köpekler elbette dışarı çıkabilir. Köpekler doğası gereği günde en az iki kere dışarı çıkmalıdır. Ancak yavru köpeğinizi dışarı çıkarırken akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta vardır. Yavrular sadece sağlıklı olduklarında ve aşıları yapıldığında dışarı çıkarılmalıdır. Ayrıca hastalıklara yakalanma açısından da yüksek risk altındadırlar. İlk aşı, yavru köpeğiniz iki ila üç haftalıkken uygulanmalıdır. Bu, bağışıklık sistemlerini güçlendirecek ve gelecekteki aşılara yanıt vermeyi kolaylaştıracaktır.

Yavru köpeğinizin sokakları keşfetmesine izin vermemelisiniz, ancak bahçenizde oynamasına izin verebilirsiniz. Çünkü halka açık alanlarda hastalığa yakalanmaya karşı hassastır ve kolayca parvovirüs kapabilirler.

Yavru köpeğiniz yeterince büyüdüğünde, onu bahçenizde yürüyüşe veya bir köpek parkına götürebilirsiniz. Bunu yapmadan önce yanınıza su getirdiğinizden emin olun. Evcil hayvan dostu bir mağazanız varsa, oraya gidin ve köpeğinizi yeni insanlarla ve ortamlarla tanıştırın.

Yavru köpeğinizi oynamaya çıkarmak, evcil hayvanınızla bağ kurmanın harika bir yoludur. Yavru köpeğinizi eve getirir getirmez tuvalet eğitimine başlarsanız, tuvalet eğitimine hızlı bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.

Veterineriniz ayrıca yavru köpeğinizi dışarı çıkarmak için bir program önerebilir. Tipik olarak, yavru köpeğiniz günde en az 20 dakika dışarıda olmalıdır. Ancak, kendi programınızı yapmak en iyisidir.

Yavru köpekler hangi ve kaç aşıdan sonra dışarı çıkabilir?

Yavru köpekler ne zaman dışarı çıkabilir

Yavru köpekler ne zaman dışarı çıkabilir sorusunun yanıtı aşılarına bağlıdır. Patili dostunuzu ilk kez dışarı çıkardığınız gün heyecan verici olabilir. Sadece günü geçirmek için harika bir yol değil, aynı zamanda yavru köpeğin önemli yeni beceriler öğrenmesine de yardımcı olur. Ancak, yavru köpeğinizi dışarı çıkarmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.

  • Öncelikle yavruların aşıları tam olarak yapılmadan bahçede ya da parkta dolaşmasına izin verilmemelidir. Bunun nedeni, diğer köpeklerle temasa geçmeleri halinde hastalığa daha duyarlı olmalarıdır.
  • İkincisi, son aşı genellikle 14 veya 16 haftalıkken yapılır. Yavru köpeğinizin dış dünyaya ne zaman hazır olduğundan emin değilseniz, veterinerinize danışın. Evcil hayvanınızı dışarı çıkarmanın en iyi yolu konusunda size tavsiyede bulunabilecektir.
  • Yavru köpeğinizi toplum içine çıkarmak için ikinci aşılamadan sonra birkaç gün beklemek en iyisidir. Bu, köpeğinizin bağışıklık sistemine tamamen etkili olma şansı verecektir.
  • Yavru köpeğinizi ilk kez dışarı çıkardığınızda, tasma takmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu, herhangi bir kazayı önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, yavrunuzu yanınızda taşımanıza izin verecektir. Evde küçük çaplı eğitimler ile tasma takma ve sosyalleşme konusunda zorluk yaşamazsınız.

Yavru köpeğimi aşıları tam olmadan dışarı çıkarabilir miyim?

Yavru köpeğinizi tam aşıları olmadan dışarıya çıkarmamanız önerilmez çünkü bu, köpeğinizi istilaya maruz bırakabilir. En iyi ihtimalle, genellikle ilk dozdan yaklaşık sekiz hafta sonra olan ikinci geçiş sonrasına kadar beklemektir. Bu, köpeğinizin avlanma sistemini toplamaya karşı direnç oluşturması için zaman alacaktır.

Bununla birlikte, hastalık yayma riskinin yüksek olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, veterinerinizden tavsiye almalısınız. Ayrıca, yavru köpeğinizi yürüyüşe çıkarmak için ikinci aşılamadan sonraya kadar beklemenizi tavsiye edebilir.

Bir köpeğin bağışıklık sistemi, dış dünyaya doğal olarak maruz kalmasıyla oluşur. Yavru köpeğinizin doğal bir merakı ve etrafı koklamayı sevmesi nedeniyle, yavru köpeğinizi sosyalleştirmeniz önemlidir. Yavru köpeğinizi açık havaya alıştırmak, evcil hayvanınızın mutlu ve sağlıklı bir yetişkin köpeğe dönüşmesine yardımcı olacaktır. Elbette bunun için ikinci aşıyı beklemelisiniz.

Yavru köpeğinizi içeride tutmanın risklerinin, onu toplum içine çıkarmanın risklerinden daha ağır bastığını unutmamak önemlidir. Yavru köpeklerin, enfekte köpeklerden ve enfekte köpeklerden gelen dışkı ve idrarla kontamine olmuş yüzeylere dokunmalarından hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksektir.

Sıkça sorulan sorular

Köpeğinizin ikinci aşısı tamamlandıktan sonra birkaç gün bekleyerek dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Veterinerler 16 haftalık köpeklerin dışarı çıkabileceklerini belirtmektedir. Erken sosyalleşme ve bağışıklık kazanımı için öncelikle aşının önemini unutmayınız.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.