Köpek alışveriş listesi

22 Eylül 2022
1165
Köpek alışveriş listesi

Aileye yeni katılacak olan patili bir üye için ilk yapılacak şeylerden biri alışveriştir. Köpeğinizi sahiplenmeden önce araştırma yaparak hem ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak hem de uygun fiyat ile bütçenizi kâra geçirebileceksiniz. Elbette bunun için ilk önce yavru ve yetişkin köpek alışveriş listesi ihtiyacınız olacak. Sizler için en detaylı ihtiyaç listesini hazırladık. Çoğu bir kez alındığında uzun süre kullanılacak olduğu için ilk alışveriş tutarınız bir sonraki aylarda düşecektir.

Köpek alışveriş listesi içerisindeki ürünlerin pek çoğunun kullanım süresi uzundur. Mama gibi tükenenleri de bitmeden almanızı tavsiye ederiz. Özellikle online alışveriş tercih edenler mama stoğunu daima kontrol etmelidir.

Yavru köpek sahiplenirken alınması gereken malzemeler listesi

Eve yeni bir köpek yavrusu veya yetişkin köpek getirdiğinizde, onlar için bir alışveriş listesi yapmak, onları evinize davet etmek kadar heyecan vericidir. Köpekler sevgi, dikkat ve sahip olduğu eşyalar ile birlikte gelişirler. Yumuşak bir yatağı, atıştırmalığı veya eğlenceli oyuncağı geri çevirmezler!

Köpeğiniz eve gelmeden onun için alışveriş yapmanız pek çok avantaj sağlayacaktır. Bunlardan bazıları;

  • Daha çabuk sahiplenecek ve meşgul olabileceği pek çok şey etrafında olacaktır.
  • Eve daha çabuk alışacaktır.
  • Eğitime erkenden başlayabilecek ve eğitimleri kolaylaşacaktır.
  • Pire ve kene gibi parazitlerden uzak durmanızı sağlayacak.
  • Alışverişi bir defada sonlandırmanızı sağlayacaktır.

Yavru, yetişkin ve yaşlı köpek alışverişi

Yavru, yetişkin ya da yaşlı… Hangi yaşam evreninde olursa olsun bir patili dost sahiplendiğinizde alışveriş listeniz genellikle aynıdır. Bunun içerisinde köpek yatağı, mama ve su kabı, tarağı, fırçası ve tasması gibi çeşitler yer alır. İlk alışveriş toplu yapıldığında sizi zaman ve bütçeden tasarruf ettirebilir. Özellikle online alışveriş yaparken kullanıcı yorumlarına bakmak, Petibom gibi güvenli bir adres seçmek size büyük avantajlar sağlayacaktır.

Köpek yatağı

Köpek yatağı alışverişi yaparken, kaliteli malzemelerden yapılmış bir tane seçtiğinizden emin olun. Şunları gözden geçirin; temizlemesi kolay, dayanıklı, uzun ömürlü bir yatak istiyorsunuz. Sıvıları ve alerjenleri iten malzemelerden yapılmış bir tane köpek yatağı sizin için en ideali. Ancak köpük ve diğer dolgu malzemeleri arasındaki farkı anlamak önemlidir.

Köpeğinizin vücut şekline ve boyutuna uygun bir yatak seçmek, köpeğinizin rahatlığı için çok önemlidir. Birçok yatak ayarlanabilir olsa da, satın almadan önce köpeğinizin ihtiyaçlarını ve boyutunu göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Köpeğiniz hala büyüyorsa, daha büyük bir yatak satın almak daha avantajlı olacaktır. Buradaki fikir, köpeğinize uzanması için oda vermek ve kısıtlanmış gibi hissetmemektir. Köpeğiniz sıkışık hissederse, muhtemelen uyumak için alternatif yerler arayacaktır.

Bir köpek yatağı seçerken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus, köpeğinizin yaşı ve sahip olabileceği tıbbi durumlardır. Veterineriniz, bu koşullara göre köpeğiniz için belirli bir yatak türü önerebilir. Örneğin, dejeneratif miyelopatisi veya kalça displazisi olan yaşlı köpeklerin eklemleri için ek destek sağlayan bir yatağa ihtiyacı olabilir. Benzer şekilde, yaşlı köpekler sınırlı hareket kabiliyetine sahip olabilir ve suya dayanıklı, dayanıklı, temizlemesi kolay bir malzemeden yapılmış bir yatağa ihtiyaç duyabilir.

Mama ve su kabı

köpek ihtiyaç malzemeleri

Köpekler için mama ve su kapları, köpek beslenmesinin önemli bir parçasıdır. Köpeklerin farklı ihtiyaçları vardır ve bunları karşılamak için farklı tipte kaseler mevcuttur. Mamaların bozulmasını önlemek ve evcil hayvanınızın doğru miktarda su almasını sağlamak için kaseleri günlük olarak temizlemeniz de önemlidir. Evcil hayvanınız için bulaşık makinesinde yıkanabilir birçok kase bulunmaktadır. Seçtiğiniz kasenin üzerindeki bakım talimatlarını mutlaka okuyun. Köpeğinizin kaselerinde asla zararlı temizlik kimyasalları kullanmamalısınız. Köpek maması ve su kaplarının temiz tutulması ve bakteri içermemesi gerekir. Bazı bakteriler bu yüzeylerde gelişir ve tehlikeli hastalıklara neden olabilir.

Köpek taşıma kafesi

Küçük boyutlu köpek ırkları için bir köpek taşıma kafesi büyük konfor sağlar. Seyahat, ilk dışarı çıkma eğitimi ve veteriner ziyaretleri gibi zamanlarda çok işe yarayabilir.

Yeni bir köpek taşıyıcı için alışveriş yapıyorsanız, yapmanız gereken birkaç seçeneğiniz var. Bakmanız gerekenler fiyat, kalite ve kullanım durumudur. Satın almadan önce taşıyıcının güvenlik derecesini de kontrol etmelisiniz. Bu önemlidir, çünkü taşıyıcı iddia ettiği kadar güvenli olmayabilir.

Ayrıca dayanıklılık ve konfor seviyesini de kontrol etmelisiniz. Daha pahalı taşıyıcıların çoğu, köpeğiniz için işlevsel bir araç değil, bir aksesuar olarak hizmet etmek üzere tasarlanmıştır. Süslü olmasından çok köpeğinizin içinde rahat edebileceğini düşünmelisiniz.

Seçtiğiniz evcil hayvan taşıyıcı, köpeğinizin boyutuna uygun olmalıdır. Köpeğinizin rahatça dönmesi, gerilmesi ve dik durması için yeterince büyük olduğundan emin olmak istersiniz. Ayrıca sizin için rahat olmasını isteyeceksiniz, bu da dolgulu omuz askılarına ve sağlam bir tabana sahip olduğu anlamına gelir. Ek olarak, köpeğinizi içine yerleştirmek ve çıkarmak kolay olmalıdır.

Köpek maması

yavru köpek alışverişi

Köpek maması, köpeğinizin beslenmesinin önemli bir parçasıdır. En iyi köpek maması dengeli, eksiksiz ve özellikle sağlıklı büyümeleri için hazırlanmıştır. Yıllarca sürecek güçlü bir beslenme temeli oluşturur. En iyi köpek maması markaları, hem yavru hem de yetişkin köpekler için geniş bir yüksek kaliteli mama yelpazesi sunar.

Çeşitli cins köpeklerin farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Büyük ırk bir köpek yavrusu için mama satın alırken, ırkları için doğru kalori ve mineral içeriğine sahip mamaları seçtiğinizden emin olun. Bu aşırı büyümeyi ve kemik anormalliklerini önleyecektir. Küçük cins köpek yavrularının, büyük cins köpeklerden farklı ihtiyaçları olabilir, bu nedenle onların ihtiyaçlarına göre hazırlanmış köpek mamasını seçmek önemlidir.

Yavru köpeğinizin maması hakkında bilinçli bir karar vermenin bir başka yolu da şirketle iletişime geçmek ve ürün hakkında ek bilgi almaktır. Saygın bir şirket, sahip olabileceğiniz tüm soruları memnuniyetle yanıtlayacaktır. En net bilgiye ulaşmak için veterinere danışmanızı tavsiye ederiz. İlk mama alışverişlerinde küçük mama torbalarını seçmelisiniz. Mama geçişleri kademeli olmalıdır.

Ödül atıştırmalığı

Evcil hayvanınız için atıştırmalık alışverişi yaparken, malzemelere çok dikkat etmelisiniz. Doğal veya basit ürünler seçmeye çalışın ve çok fazla katkı maddesi içeren gıdalardan kaçının. Çoğu evcil hayvan ürünü gıda güvenliği denetiminden geçmiş olsa da, gıda işlemeden elde edilen yan ürünler ve hayvansal yağlar gibi zararlı bileşenler içerebilecek bazı ürünler vardır. Bunlar evcil hayvanınızın sağlığı için kötüdür ve bundan kaçınılmalıdır.

Birçok evcil hayvanın her gün çok miktarda kaloriye ihtiyacı yoktur, bu nedenle onlar için daha sağlıklı alternatifler bulmaya çalışmalısınız. Evcil hayvanlarınızı insan gıdalarından uzak tutmak en iyisi olsa da, onlara atıştırmalık olarak az miktarda meyve ve sebze verebilirsiniz. Meyve ve sebzeler iyi lif kaynaklarıdır ve evcil hayvanınızın diyetine sağlıklı bir katkı sağlayabilir.

Köpek bakım malzemeleri

yavru köpek alışveriş malzemeleri

Köpeğinizin bakımı için kullandığınız malzemeler, köpeğinizin cinsine ve sahip olduğu tüy türüne göre değişiklik gösterecektir. Örneğin, köpeğinizin çift kürkü varsa, saçını fırçalamadan önce bir parçalayıcıya ihtiyacınız olabilir. Ayrıca köpeğinizin derisinin çizilmesini önlemek için yuvarlak uçlu tımar tarakları ve fırçaları seçmelisiniz. Son olarak, köpeğinizin bacaklarını ve kuyruğunu düzenli olarak fırçalamalısınız. Uzun tüylü köpekler, daha ince bir fırça gibi özel fırçalar gerektirebilir. Bunlar, topak ve keçeleri kolayca çıkarmak için sert kıllardan ve güçlü pimlerden yapılmıştır.

Köpek bakım malzemeleri, köpeğinizin sağlığına ve görünümüne özen göstermenin önemli bir parçasıdır. Evcil hayvanınızı günlük olarak tımarlamak için zamanınız olmasa da, birkaç haftada bir banyo yaptırmak veya tüylerini kırpmak önemlidir. Günlük fırçalama rutini de genel sağlıkları için faydalıdır. Haftada en az bir kez tırnaklarını kesip dişlerini fırçalamanız gerekirken, bunu daha sık yapmalısınız.

Köpek bakım malzemeleri, köpeğinizin yüzünü temizlemek ve lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Bu lekelerin bazıları açık veya renklidir ve ayrıca kokulu olabilirler. Bu durumlarda köpeğinizin yüzünü temizlemenize yardımcı olacak bir köpek şampuanı ve saç kremi kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, bu ürünlerden bazılarının tüm köpekler için uygun olmadığını unutmamak önemlidir. Bu nedenle köpeğiniz için güvenli olup olmadıklarını görmek için veterinerinize danışın.

1. Köpek fırçası

Köpeğiniz için bir fırça alırken, tüyleri için doğru olanı seçmeniz önemlidir. Kısa tüylü köpekler, maksimum konfor için kıvrımlı uçlara sahip kauçuktan yapılmış bir fırçadan yararlanabilir. Orta ve uzun tüylü köpekler için, ölü tüyleri ve kiri çıkarmak için tüylerin derinliklerine ulaşan daha ince bir fırça kullanmalısınız. Bu tarz özellikle paspasları çıkarmak için iyidir.

En iyi ağız sağlığı için köpeklerin dişlerini haftada en az iki kez fırçalamaları gerekir. Neyse ki, köpeğinizin dişlerini etkili bir şekilde temizleyecek özel köpek diş fırçaları var.  Ayrıca köpeğinizin dişlerini de temizleyecek diş temizleme mendilleri bulunmaktadır. Köpeğinizin yaşı veya cinsi ne olursa olsun, optimal ağız sağlığına ulaşmak için profesyonel diş temizliği şarttır.

2. Tırnak makası

Köpek tırnak makası, köpeğinizin tırnaklarını evde güvenle kesmenize yardımcı olabilir. Bu aletler, tırnakları aşırı kesmenizi önlemek için bir güvenlik koruması ile birlikte gelir. Bıçaklar paslanmaz çelikten yapılmıştır. Bu nedenle tırnakları tek bir kesimle keserler. Ergonomik tutma kısımları, köpeğinizin tırnaklarını keserken ellerinizi sabit ve güvende tutmanıza yardımcı olur.

Köpek tırnak makası nispeten ucuz olsa da, ucuz olanlar çok keskin olmayacağı için iyi bir markaya yatırım yapmanız gerekecek. Ayrıca köpeğinize zarar vermek istemezsiniz. Neyse ki, köpek tırnak makası elektrik veya pil gerektirmeyen manuel aletlerdir. İlk defa tırnak kesimi yapacaksanız veterinerden öneri almanızı tavsiye ederiz. Pati bakımı köpeklerin sağlığı için oldukça önemlidir. tırnaklar zamanla kırılabilir ya da içe dönebilir.

3.Köpek şampuanı

köpek alışveriş listesi

Doğru köpek şampuanını seçmek, köpek alışveriş listesi için önemli bir parçadır. Doğru ürün sadece köpeğinizin tüylerini parlak ve sağlıklı kılmakla kalmaz, aynı zamanda köpeğinizin çeşitli cilt rahatsızlıklarıyla savaşmasına da yardımcı olur. Yeni bir şampuan satın almadan önce, köpeğinizin özel ihtiyaçlarına uygun olduğundan emin olmak için veterinerinize danışmalısınız. Doğal içerikler içeren bir şampuan seçin ve güçlü kokulara sahip şampuanlardan kaçının. Ciltte kızarıklık veya tahrişe neden olmadan nazik temizleme etkisine sahip olmalıdırlar. Bazı doğal bileşenler arasında avokado yağı, hatmi kökü, aloe vera, kolloidal yulaf ezmesi ve hindistancevizi yağı bulunur.

Köpeğinizin temiz ve canlı tüylere sahip olması için kaliteli bir saç kremi kullanın. Paraben içermeyen ve zulüm içermeyen saç kremleri satın alabilirsiniz. Bu yumuşatıcılardan bazıları, evcil hayvanınızın tüylerini güçlendirmek için iyi bir seçenek olan kolloidal yulaf ezmesi içerir.

4.Kulak temizleyici

Köpekler için kulak temizleyicileri, köpeğinizin kulak kanalındaki ve kulak tabanındaki kalıntıları temizlemek için mükemmeldir. Ancak, evcil hayvanınıza zarar verebilecek maddeler içermeyen iyi bir marka seçmek önemlidir. Salisilik ve laktik asitler, maya ve hafif bakteriyel enfeksiyonları önleyebilen mükemmel antimikrobiyal bileşenlerdir.

Köpek kulak temizleyicileri için alışveriş yaparken köpeğinizin davranışsal tiklerini ve tercihlerini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Bir silme veya toz solüsyonu seçmek, köpeğiniz için kulak temizliğini daha az sıkıntılı hale getirebilir. Bununla birlikte, içinde antibakteriyel ve antifungal bileşenler bulunan birini bulmak önemlidir. Bu ürünler balmumu çıkarmak için harika olsalar da, daha ciddi sorunları çözemezler.

5. Pire ve kene önleyici

Piyasada köpekler için birkaç farklı pire ve kene önleyici türü vardır. Bu nedenle yavrularınızın yaşam tarzına uygun olanı seçmek önemlidir. Örneğin, köpeğiniz dışarıda çok zaman geçiriyorsa, muhtemelen uzun ömürlü bir ürün isteyeceksiniz. Öte yandan, köpeğiniz zamanının çoğunu içeride geçiriyorsa, daha kısa süreli bir önlem muhtemelen yeterlidir. Veterineriniz, köpeğiniz için özel ihtiyaçlarına göre en iyi ürünü önerebilir. Bir ürün seçerken bütçenizi de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Enzim temizleyici

Köpekli bir evde yaşamak bazı kazaları görmezden gelmek demektir. Bu kazalardan birkaçı eşyaların kırılması, parçalanması ya da dağılmasıdır. Ayrıca köpeklerde bazen tuvalet kazası olabilir ve enzim temizleyiciler kokuların giderilmesine yardımcı olabilir. Bu enzimatik temizleyiciler, enzimleri aktive etmek için su gerektiren bir sprey şişesinde gelir. En iyi sonucu almak için her kullanımdan önce şişeyi iyice çalkalayın. Mutfak artıkları veya meyve kabukları kullanarak kendi enzim temizleyicinizi yapabilirsiniz. Bununla birlikte, kendiniz yapmak için zamanınız yoksa, önceden paketlenmiş bir enzim temizleyici satın almak daha kolay olabilir.

Enzimatik temizleyiciler toksik değildir ve zararlı bakterileri öldürürken kokuları da ortadan kaldırır. Yağ ve nişasta moleküllerini parçalayarak çalışırlar. Ayrıca kiri yumuşatmak ve çıkarmak için selülozdan yapılan lifleri de parçalarlar. Proteazlar, protein bazlı lekeleri parçalayacaktır. Bu, halınızın veya kiliminizin taze ve temiz kokmasını sağlayacaktır.

Oyuncak

Çiğneme oyuncakları

köpek alışverişi

Yavru köpekler çok hareketlidir. İlk eve geldiklerinde birkaç gün üzüntülü olabilirler. Bu nedenle onları sık sık meşgul etmek gerekir. Bu işte size düşer. Ancak sürekli yanında olamayacağınızdan bolca oyuncak almanızı tavsiye ederiz. Dönüşümlü olarak köpeğe oyuncak vermek sizi de onu da mutlu edecektir.

Çiğneme oyuncakları, yavrularınızı eğlendirmek ve meşgul etmek için harika bir yoldur. Yumuşak peluş oyuncaklar ve dayanıklı çiğneme çubukları dahil olmak üzere birçok farklı oyuncak türü arasından seçim yapabilirsiniz. Bazı çiğneme oyuncakları da aromalı olabilir. Köpeğiniz için doğru türde çiğneme oyuncağı bulmak için onun çiğneme alışkanlıklarını, boyutunu, dayanıklılığını ve gücünü göz önünde bulundurun.

Köpek çiğneme oyuncakları özellikle diş çıkaran köpekler için önemlidir. Yavruların dişleri çok hassastır, bu nedenle diş etleri üzerinde yumuşak bir oyuncağa ihtiyaçları vardır. Bu oyuncaklar diş etlerini yatıştırmaya ve odaklanmalarına yardımcı olacaktır. Hatta bazı oyuncaklar, halat çekme oyuncakları olarak iki katına çıkar! Ancak, çiğneme oyuncaklarıyla oynarken yavru köpeğinizi her zaman denetlediğinizden emin olun.

Sert ve yumuşak oyuncaklar

Yavru köpek ihtiyaç listesi içerisinde sert ve yumuşak oyuncaklar da yer alır.Köpeğiniz için oyuncaklar hem fiziksel hem de zihinsel uyarı sağlar ve etrafta olmadığınızda bile rahatlık sağlayabilir. Köpekler genellikle yumuşak oyuncakları sert muadillerine tercih ederler. Ayrıca, yumuşak oyuncaklar, kırılgan dişleri olan yavru köpekler ve yaşlı köpekler için faydalı olabilir. Bunların yanı sıra köpeğinizin sosyal becerilerinin gelişmesine de yardımcı olabilirler. Ayrıca, kaygı ve stresi de giderebilirler.

Ancak, doğru türü seçmek çok önemlidir. Her iki türün de farklı faydaları olsa da, yumuşak oyuncaklar farklı oyun stillerine sahip köpekler için daha uygundur. Birçok sahip, köpekleri için yumuşak ve sert oyuncakların bir kombinasyonunu satın alır. %100 doğal ve gıdaya uygun malzemelerden yapılmış oyuncaklar en iyisidir. Zararlı kimyasallar içermemeli ve kolayca yıkanabilir olmalıdır. Ayrıca, bir oyuncak parçalanmamalıdır.

Köpek tasma ve künyesi

yavru köpek bakım malzemeleri

Tasma ve künye alışverişi yaparken köpeğinizin boyunu ve mizacını göz önünde bulundurmak önemlidir. Köpeğiniz büyükse, ağır hizmet tipi, dayanıklı bir tasma düşünün. Kırılmadan sıkıca oturmalıdır. Ayrıca, köpeğinizin kır yürüyüşleri için uzun bir ip ucuna mı yoksa yoğun şehir sokakları için kısa bir ip ucuna mı ihtiyacı olduğunu düşünün. Esneklik için ayarlanabilir uzunlukta bir tasma isteyebilirsiniz.

Köpekler için birçok tasma ve künye stili ve türü vardır. Standart bir tasma ve künye kombinasyonu, düşük enerji seviyelerine sahip, iyi huylu orta boy bir köpeğe uygun olsa da, diğer köpekler farklı donanım gerektirebilir. Köpeğinizin ihtiyaçlarından emin değilseniz, bir veterinere veya bir köpek eğitmenine danışın.

Köpek dışkı torbası

Köpek alışverişi için dışkı torbaları çeşitli boyutlarda gelir. Bazıları biyolojik olarak parçalanabilirken bazıları parçalanmayabilir. Bir köpek sahibi olarak, bu çantaların çevresel etkilerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Birçoğu geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır ve hatta bazıları yıkanabilir.

Köpek bakmak için gerekli malzemeler detaylı olarak bunlardır. Ürünler kendi içerisinde oldukça çeşitlidir. Size tavsiyemiz bütçe ve tarzınıza uygun olanı almanızın yanı sıra sağlıklı olanı seçmenizdir. Köpek alışveriş listesi için ekleyebileceklerinizi bize yorum kısmından iletebilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Eve yeni bir patili dost geldiğinde özel ihtiyaçlarını almak gerekir. Yavru köpek malzemeleri listesinde tasma, köpek yatağı, mama, mama ve su kabı ve ödül atıştırmalığı yer alır. Bakımları için tırnak makası, şampuan ve pire önleyici gibi ürünler gerekir.

Köpekler için mama, köpek yatağı, fırça, tarak, oyuncak ve mama kabı gibi ürünler gereklidir. Bazıları sık bazıları daha nadir kullanım içindir. Ancak her biri gereklidir. Köpek bakımında sadece beslenmeyi düşünemeyiz. Tüy sağlığı ve psikolojik sağlığı için gerekli ihtiyaçlar vardır. Gün içerisinde sıkılmamaları için oyuncaklar gerekir. Düzenli olarak tüylerinin fırçalanması gerekir. Bunun için de fırça ve tarak almalısınız.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.