Köpek Nasıl Sevilir? Dikkat Edilmesi Gerekenler

4 Şubat 2023
834
Köpek Nasıl Sevilir? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir köpek aşığıysanız, onları mutlu etmek için bir köpek nasıl sevilir sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Bunu yapmanın birçok yolu ve akılda tutulması gereken birkaç önemli ipucu var. Öncelikle güvenlik her zaman önce gelmelidir. Bu, yalnızca köpeğin kişiliğini biliyorsanız, köpek arkadaşınızı sevmeniz gerektiği anlamına gelir. Evcil hayvanını sevmeden önce evcil hayvan ebeveyninizden izin istemek de iyi bir fikirdir.

Köpek Nasıl Sevilir?

Köpekler çok sosyal canlılardır ve sevilmek isterler. Vücutlarının çeşitli yerlerinde göbek ovuşturmaktan, hafifçe kaşınmaktan ve okşanmaktan hoşlanırlar. Bir köpeğin tercihlerini bilmek onu sevmeyi kolaylaştırabilir. Bununla birlikte bir köpeği nasıl seveceğinizi öğrenmek ödüllendirici bir deneyim olabilir. Ayrıca hem sizin hem de köpeğiniz için sakinleştirici bir deneyim olabilir. Ancak, ikinizin de güvenliğini sağlamak için ekstra özen göstermelisiniz. Köpekler hassas hayvanlardır, bu nedenle nasıl davrandıklarını ve vücut dillerini anlamak önemlidir.

Sevmeye başlamadan önce, köpeğinizin en rahat ettiği alanları anlamak için vücut dilini okumalısınız. Bazı köpekler, boyunlarının altı veya kuyrukları gibi vücutlarının belirli bölgelerine sevilmeyi tercih ederler. Ayrıca bir köpeğin kafasına dokunabilseniz de, köpeği ajite edebileceği için onu ovmaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine avucunuzun içi ile boyun kaslarına masaj yapmalısınız.

Severken, köpeğin kulaklarını, yüzünü ve karnını çizmemeye dikkat edin. Doğrudan göz teması kurmamaya da çalışmalısınız. Kendinizi rahatsız hissediyorsanız hemen durun. Köpeğinizi sevmeye başlamak için en iyi yerler omuzlar, göğüs ve sırttır. Çoğu zaman, köpekler bu alanlarda yumuşak evcil hayvanlara sahip olmayı tercih eder. Ancak başka yerleri de deneyebilirsiniz. Unutmayın ki çoğu köpeğin başına değmekten hoşlanmadığını da not etmek önemlidir. Bir köpeğin yüz kısmı ve kuyruğuna dokunmamak gerekir.

Köpekler Sevilmekten Hoşlanır Mı?

Köpek Nasıl Sevilir

Köpekler sosyal hayvanlardır ve insanlar tarafından sevilmekten hoşlanırlar. Sevilmeyi çok isterler çünkü rahatlamalarına yardımcı olur ve stresi azaltır. Ayrıca sevilmenin onlar için bazı sağlık yararları da vardır. Bazı köpekler popolarına, kulaklarına ve kalçalarına dokunulmasını tercih ederken, diğerleri göğüslerini daha güçlü bir şekilde okşamaktan hoşlanır. Bununla birlikte sıra köpekler, insanlar kadar kafa okşamaya karşı hassas değildir, ancak bazı köpekler, kendilerine yaklaşan bir eli gördüğünde endişe duyabilirler.

Köpeğinizin yakın zamanda insanlarla herhangi bir etkileşimi olmadıysa, yavaş yavaş başlamak isteyeceksiniz. Elinizi koklamalarına ve siz onları sevmeye çalışmadan önce durumu hissetmelerine izin verin. Köpeğinizi okşamak, onunla olan ilişkinizi güçlendirmenin harika bir yolu olabilir. Başlamak için ilk yer kuyruklarıdır. Çoğu köpek iyi bir göğüs masajına yanıt verecektir. Ardından, kulaklarını ovalamayı deneyebilirsiniz. Bu, rahatlamalarına yardımcı olacak endorfinleri serbest bırakacaktır.

Köpeklerin Sevilmekten Hoşlandıkları Yerler

Köpeğinizi mutlu etmek istiyorsanız, köpeğinizin size yaklaşmasını beklemeyi öğrenmelisiniz. Birkaç basit adımı uygulayarak köpeğinize beklemeyi öğretebilirsiniz.

  1. İlk olarak, köpeğinizin vücut dilini okumalısınız. Bazı köpekler gevşek, kıpır kıpır vücutlar sergilerken, diğerleri korku ve endişe belirtileri gösterebilir. Bir ilişki kurmaya çalışırken, köpeğinizin rahat olup olmadığını vücut dilini okuyarak anlayabilirsiniz.
  2. Köpeğinizin yanınızda rahat olduğundan emin olduktan sonra, onunla tanışmak isteyip istemediğini sorabilirsiniz. Yumuşak bir ton ve yavaş, sabit bir tempo kullanın. Etkileşiminizi aceleye getirmeyin ve köpeğinizin üzerine gelmekten kaçının.
  3. Ardından, köpeğinizi gelmeye ikna etmek için bir köpek ödülü kullanabilirsiniz. Köpeğiniz sizinle rahatsa, ona ödül verdiğinizde mutlu olmalıdır. Bir ikramda bulunmak onu size gelmeye teşvik edebilir ve itaatinden dolayı onu ödüllendirebilirsiniz.
  4. Köpeğinizin “bekle” komutunu öğrenmesine yardımcı olmak için sakin ve heyecanlı bir sesle vermeyi deneyin. Köpeğinizin önünde bir ödül tutun ve koklamasına izin verin. İkramı kokladığında, “bekle!” kelimesini söylemelisin. ve ona gelme zamanının geldiğini bildirin.

Çene Altı

Köpekler çene altından sevilmeye bayılırlar ama her köpek aynı değildir. Bazıları sıkıca sarılmayı ve kafasına bir okşama darbesi almayı tolere ederken, diğerleri kıvranıp endişe belirtileri gösterebilir. Neyse ki, köpeğinize keyif aldığı bir şeyi yaptırmak için kullanabileceğiniz hileler var. Hileler arasında oyun, ödül atıştırmalığı ve köpeğin meşgul olmasını sağlayacak oyuncaklar yer alır.

Kulaklar

Köpeğinizi rahatlatmanın bir yolu, kulaklarını okşamaktır. Bir köpeğin kulağı, bir köpek uyarıldığında endorfin salgılayan hassas sinir uçlarına sahiptir. Endorfinler, depresyonu azaltan ve zevki artıran iyi hissettiren hormonlardır. Bu duygular bir köpeği mutlu ve sakin yapar. Ayrıca Bazı köpek ırklarının kısa, sarkık kulakları varken, diğerlerinin uzun, sivri kulakları vardır. Her köpeğin benzersiz olduğunu akılda tutarak, onu mutlu etmek için bir köpeğin kulaklarını nasıl sevmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Bir köpeğin kulaklarına dokunduğunuzda, kulağın tabanından başlamalısınız. Oradan nazikçe masaj yapabilir ve dairesel hareketlerle yukarı çıkabilirsiniz.

Başın ve Boynun Üst Kısmı

Köpeğinizi doya doya sevmek istiyorsanız, nereden başlayacağınızı bilmelisiniz. Başlamak için en iyi yerler göğüs, boyun ve sırttır. Ancak köpekler de çok hassastır ve belirli bölgelerine dokunulmasından hoşlanmayabilir. Kaçınılması gereken en yaygın noktalardan bazıları yüz, kulaklar, kuyruk ve kafadır.

Köpeğiniz muhtemelen boynunu tuttuğunuzda sevilmekle daha fazla ilgilenecektir. Bunun nedeni, boynun arkasının ulaşılması oldukça zor bir bölge olmasıdır. Ayrıca, ona nazik bir şekilde dokunursanız, köpeğiniz kendisini daha rahat ve rahat hissedecektir.

Köpeklerinizi ilk kez sevmeye başladığınızda, alışması için ona biraz zaman tanımalısınız. Hafif bir dokunuşla başlama ve yavaş yavaş daha agresif sevişmeye geçin. Sana yol göstermeye izin ver. Size nerede kaşınmaktan hoşlandığını söylemeli.

Göbek ve Göğüs Altı

Köpek Nasıl Sevilir

Göbek ve göğüs altı, köpeklerin sevilmekten hoşlandığı en popüler yerlerden ikisidir. Yumuşak bir elin dokunuşundan, sıcak, sevgi dolu bir elin verdiği histen ve iyi bir tırmalamanın cazibesinden zevk alırlar. Ancak, köpeğinizin ne istediğini ve neye sahip olmak istemediğini bilmek önemlidir.

Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, köpeğinizin sinyallerine dikkat etmektir. Örneğin, köpeğinizi okşadığınızda yuvarlanıyorsa, bu bir boyun eğme işareti olabilir. Bunu görmüyorsanız, köpeğinizin sevilmekten memnun olmadığını varsaymak güvenlidir.

Kuyruğun Tabanı

Kuyruğun tabanına yakın sırt kısmı, köpeklerin sevilmekten hoşlandığı yerlerden biridir. Bu bölge hassas sinir uçlarıyla doludur ve keyifli bir kaşınma hissi sağlar. Bununla birlikte, köpeğiniz için bir acı noktası da olabilir. Neyse ki, bir köpeği güvenli bir şekilde evcilleştirmenin birkaç yolu var. Örneğin: bazı köpekler hafif tırmalamayı severken, diğerleri okşanmayı tercih eder. Hangi bölgeleri tercih ettiğini belirlemek için köpeğinizin vücut diline de göz atabilirsiniz.

Yeni bir köpeği okşarken, başının üst kısmına veya yüzüne dokunmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca, ellerinizi kuyruklarının üst kısmına sürtmekten kaçınmalısınız. Köpekler, dokunulma fikrinden korkabilir, bu yüzden rahat olana kadar beklemelisiniz. Bununla birlikte yavaş hareket etmeli, gözlerinizi aynı seviyede tutmalı ve evcil hayvanınızın başının üst kısmına dokunmaktan kaçınmalısınız. Evcil hayvan rahatsız görünüyorsa, durun ve bir veterinere danışın.

Köpeğinizi Severken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpeğinizi mutlu etmeye çalışırken kaçınmanız gereken bazı şeyler var. Bunu yapmanın en iyi yolu vücut dilini okumak ve onlara biraz boşluk vermektir. Örneğin, eve geldikten hemen sonra köpeğinizi evcilleştirmek istemeyebilirsiniz, çünkü bu onun kaygı düzeyini artırma olasılığı yüksektir. Ayrıca, bu bir tehdit gibi görünebileceğinden, köpeğinizin üzerine gelmek istemezsiniz.

Köpeğinizi mutlu etme şansınızı artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler olduğunu da bilmelisiniz. Öncelikle, köpeğinizin telaşlanmadan size yaklaşmasına izin vermelisiniz. İkinci olarak, köpeğinizin ellerinizi koklamasına izin vermelisiniz. Bu, yaklaşmak istedikleri biri olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca, her iki dünyanın da en iyisini elde edebileceğiniz anlamına gelir: köpeğinizi burnuna erişmeye devam ederken sevebilirsiniz!

Dikkate alınması gereken başka bir şey de köpeğinizin boyutudur. Küçük bir yavruyla uğraşıyorsanız, yerde durmalı ve üzerine eğilmemelisiniz. Bununla birlikte, daha büyük bir köpekle uğraşıyorsanız, uygun tepki oturmaktır, çünkü bu sizi köpeğinizden daha küçük gösterecek ve onu harekete geçirmesi için daha az kışkırtacaktır.

Sıkça sorulan sorular

Köpekler, insanlar tarafından sevilmeye bayılırlar. çünkü sevildiklerini anlarlar. Dünyadaki tüm canlıları mutlu eden en güzel şey de sevildiğini bilmektir. Ancak bir köpeği sevmek için onu rahatsız etmemek önemlidir. Bu nedenle köpek beden dili hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler. Her köpek bir değildir. Bu nedenle köpeğinizin en çok neresinden hoşlandığını uygulama ile görebilirsiniz. Köpekleri ya da köpeğinizi sevmeden önce buna izin verip vermediğini bilmelisiniz. Bırakın ilk adımı o atsın.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.