Evde kedi kumu yoksa ne yapılır?

6 Mayıs 2022
2683
Evde kedi kumu yoksa ne yapılır?

Evde kedi kumu yoksa ne yapılır, edilir ve bir çözüm bulunur. Çünkü tuvalet ihtiyacı gelen kediler kaplarında kum olmadığını görünce çözümü kendileri bulmak zorunda kalır. Ne yazık ki kum kabı boş olduğunda önlem alınmazsa, patili dostlar etrafı kirletirler. En kötüsü de tuvalet ihtiyaçlarını bir kez farklı yere yaptıklarında bu durum art arda devam etmesidir. Kokuyu gidermek kolay olmadığı gibi tekrar tuvalet kabı eğitimi vermek gerekebilir. Bunların yanı sıra kedi kumu kullanımı hiç de kolay değildir. Eve taşınması, günlük ve haftalık temizlenmesi gerekir. Ki ne olursa olsun etrafa dağılmış olan kumları önleyemezsiniz. Kısa ya da uzun süreli olması hiç fark etmeksizin önerilerimizle kedi kumu sorununu çözerek birçok olumsuzluktan kurtulabilirsiniz.

Evde kedi kumu yapımı

Evde kedi kumu yapımı için bulunması oldukça kolay olan malzemeler gerektiği için herkes bu tariflerden faydalanabilir. Üstelik bu tarifler sonucunda iki üç hafta kedi kumu alma sorunundan kurtulabilirsiniz. Dilerseniz kedi kumunu düzenli olarak kendiniz üretebilirsiniz.

Kedi kumu pahalı bir ürün değildir. Kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını en uygun şekilde karşılamaları için üretilmiştir. Bir diğer açıdan kedi sahipleri için kullanımlarının kolay olması da düşünülerek üretiliyor. Ancak ne yaparsanız yapın, kediler tuvalet sonrasında kumu eşeler ve ardından atıklarını kuma gömerler. Bu nedenle çevreye kum dağılır. Bu dağınıklığı temizlemek hiç de kolay değildir. Düzenli olarak her gün azalan kum tamamlanır ve haftalık olarak da kum kabındaki her şey yenilenir. Bu da kum torbasını sürekli kaldırmak anlamına gelir. Eğer bu gibi şikayetleriniz varsa aşağıdaki yöntemleri deneyerek hangi kedi kumu kullanımının daha pratik ve kolay olduğuna karar verebilirsiniz.

Gazete ya da atık kağıt

evde kedi kumu yapımı

Gazete kullanımı günümüzde dijital olarak gerçekleşse de evlerimizde mutlaka birkaç parça gazete yer alır. Temizlik konusunda işimize yarayan gazeteler şimdi de patili dostlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için varlar. Eski gazeteler ile işiniz bittiğinde onları bir kenara kaldırıp beklettiyseniz, kullanılma zamanlar geldi demektir. Hadi başlayalım!

  • Eski gazete
  • Bulaşık deterjanı (organik)
  • Karbonat
  • Makas
  • Eldiven
  • Büyük bir kap

Öncelikle gazeteleri ya da atık kağıtları (kalın olmalılar aksi takdirde suda eriyerek yok olurlar) makas ile ince şeritler hâlinde kesmelisiniz.   Ardından kestiğiniz gazete parçalarını kap içerisine koyun. Eldivenleri giyin ve evde kedi kumu yapımı için önemli kısma geçin.Tamamen kesilen gazetelerin üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bulaşık deterjanını çok küçük bir miktar olmak şartı ile suya ekleyin. Gazete içerisindeki mürekkepler su yüzeyine çıkacaktır. Bu nedenle suyu on dakika sonra dökün ve yenileyin. Deterjanı daha az ekleyin. İşlemi en az üç defa tekrarlayın ve suyu tamamen döktükten sonra ıslak kağıtların üzerine karbonat serpin.

Karbonatlı gazete parçalarını iyice ovalayın ki mürekkepler tamamen yok olsun. Ardından gazete kağıtlarını avucunuzun içine alarak sıkın. Daha sonra kap içerisindeki gazete parçalarının kuruması için güneşli bir alana koyun. Kış aylarında petekler üzerinde kurutma yapabilirsiniz. Kuruyan kedi kumunu tuvalet kabı içerisine koyun ve kedinizi kumu ile tanıştırın. Koklamasına izin verin. Kedilerin sevmediği herhangi bir koku içermediği için tuvalet ihtiyacını sorunsuz bir şekilde giderecektir. İşlem sırasında sirke ya da portakal gibi kedilerin sevmediği kokuları kullanmayın.

Toprak

Sokak kedileri kendilerine özel kedi kumları aramazlar. Onlar için tuvalet demek toprak demektir. Sokakta yaşarken avantajlı oldukları birkaç konudan biri toprağa tuvaletlerini yapabilmeleridir. Ancak koku konusunda sıkıntı yaşanabilir. Çünkü doğada kokular bizleri evdeki gibi rahatsız etmezler. Eve gelen toprak kedi kumu olarak kullanıldığında düzenli olarak temizlenmelidir.

Öncelikle toprağı süzgeçten geçirmelisiniz. İçerisinden cam parçası gibi zararlı şeyler çıkma ihtimali yüksek. Evde kedi kumu yapmak için toprak kullanacaksanız metil alkole ihtiyacınız olacaktır. Kullanacağınız toprağı büyük bir kap içerisine almalı ve metil alkol ile yıkamalısınız. Ardından su ile durulamalı ve kurutmalısınız. Böylece kedinin zarar görme ihtimali yok olacaktır. Metil alkol kullandığınız için kedinizin kullandığı toprağı çöpe dökmeniz gerekmektedir Doğaya zarar gelmemesi için tekrar toprak üzerine işlenmiş toprağı dökmenizi tavsiye etmiyoruz.

Kum

İnşaat kumu kullanmanızı tavsiye etmesek de birçok kişi bu konuyu merak ediyor. İnşaat kumları tozlu bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kedilere zararlıdır. Ki size de zararlıdır. Kullanımı da oldukça zordur. Etrafa çok fazla pislik yayılır ve kirli inşaat kumları oldukça kötü kokar. Sokaktaki kedilerin inşaat kumlarına tuvaletlerini yaptıkları bir gerçektir. Ancak evde kullanımı oldukça zordur. Eğer yine de elinizde kum olduğu için ve geçici olarak kullanmayı düşünüyorsanız, yapmanız gerekenleri belirtelim.

İhtiyacınız olanlar süzgeç, kap, kum ve metil alkol. Ağzınıza maske takın ve kumu süzgeçten geçirin. Ellerinize eldiven takarak zarar görme ihtimalinden uzaklaşırsınız. Ardından kumu metil alkol ile yıkayın. Daha sonra da su ile durulayın ve kuruması için bekleyin. Kumun kuruması 3 gün sürebilir ve evde kedi varken kumu kurutmak kolay olmayabilir. Balkona koymalı ve kapısını kapatmalısınız.

Evde kedi kumu yoksa ne yapılır diyorsanız  ve yapım için zamanınız yoksa gün içerisinde teslimat sağlayan ve fiyatları oldukça makul olan Petibom gibi alışveriş sitelerinden faydalanabilirsiniz. Kedi kumu taşıma derdine son verir ve kedi kumu yapmak için saatlerce uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bunların yanı sıra kediler yapılan kumları kullanmayabilirler. En önemlisi de kedi kumu gibi kokuyu hapsetmedikleri için evde koku oluşmaya başlar. Kedi kumu dışında evde yapabileceğiniz patili dost ile ilgili bir şey arıyorsanız kedi tırmalama tahtası yapmanızı tavsiye ederiz. Evde kedi kumu yapımı konusunda fikirleriniz varsa bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.

Deniz kumundan kedi kumu olabilir. Ancak kedi kumu yapabilmeniz için malzemeye ve zamana ihtiyacınız olacak. Çünkü deniz kumunu iyice süzgeçten geçirmelisiniz. İçerisinden sigara izmariti ya da cam parçası çıkabilir. Ardından metil alkol ile yıkamalı ve su ile durulamalısınız. Bu işlemler bitince de kumun kuruması gerekir. Bu da üç gün süre gerektirir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.