İki köpek sahiplenmek: Avantajları ve Dezavantajları

13 Ocak 2023
1078
İki köpek sahiplenmek: Avantajları ve Dezavantajları

İki köpek sahiplenmek için köpeklerin cinsleri, yaş ve diğer özellikleri oldukça önemlidir. Birbirlerine uyum sağlamaları gerekir. Köpekler oldukça uysal ve itaatkar olsa da bölgeci ve paylaşmayı sevmeyenler nedeni ile evdeki huzur bozulabilir. Ayrıca artan masraflar ve sorumluluklar düşünülmelidir.

Bir patili dosta sahip olmak güçlü bir bağ kurmak anlamına gelir. Zaman geçtikçe köpeğinizi daha fazla düşünür ve ondan ayrıyken daha fazla özlersiniz. Bunların haricinde yalnız kaldığını düşünüp ona bir arkadaş ya da aile edinmek isteyebilirsiniz. Ancak iki köpek sahiplenmek kolay olmayabilir. Bir köpeği eğitip hayatlarınızın uyumunu yakalamışken yeni bir dost düşündürebilir. Neyse ki iki köpek sahiplenmek dezavantajları olsa da avantaj bakımından daha üstündür. Faydaları hem sizi hem de patili dostunuzu daha fazla mutlu edebilir.

İki Köpek Sahiplenmenin Avantajları

İki köpeğe sahip olmaya karar verdiğinizde, onunla birlikte gelen tüm avantajlardan yararlanabilirsiniz. Ailede başka bir köpeğe sahip olmak, işleri çok daha eğlenceli hale getiriyor. Ayrıca çocuklarınız için size yeni bir arkadaş sağlar ve hayatınızı çok daha güvenli hale getirir.

İki köpeğe sahip olmak, siz ve aileniz için büyülü bir deneyim yaratmanın harika bir yoludur. Ayrıca hayatınızı kolaylaştırabilir ve köpeğinizle daha fazla zaman geçirmenizi sağlayabilir. Ancak, ikinci bir köpek almadan önce evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yalnız Kalmazlar

Bir kardeş ya da bir arkadaş sahibi olmanın büyük faydaları vardır. Keza köpekler için de aynı şey geçerlidir. Sosyal hayvanlar olmak söz konusu olduğunda iki köpek bir köpekten daha iyidir. Yemeklerini paylaşacaklar, birlikte oynayacaklar ve hatta gerekirse birbirlerinin horlamalarıyla ilgilenecekler. Daha kişisel bir düzeyde, muhtemelen yeni evlerinde çok daha mutlu olacaklar. Bir köpek sahibi olarak, bu gerçeği kesinlikle takdir edeceksiniz.

Ayrılık Kaygısı Sona Erebilir

İki köpeğe sahip olmayı düşünmenin bir başka nedeni de, ayrılık kaygısı konusunda size yardımcı olabilmesidir. Bazen evden uzakta bir veya iki gün geçirmek isteyebilirsiniz ve ikinci bir köpeğe sahip olmak bu sorunu azaltmaya yardımcı olabilir.

İkinci bir köpek eklemek, siz ortalıkta yokken ilk evcil hayvan arkadaşlığınızı da koruyabilir. Bu, yaygın bir şikayet olan ayrılık kaygısını hafifletmeye yardımcı olur.

Bir Canlıya Daha Aile Olma

İki köpek sahiplenmenin avantajları

Bilindiği üzere ülkemizde kedi ve köpekler oldukça zor durumda. Hayat şartları onlar için çok zor. Açlık nedeni ile birçoğu yavrularını hayatta tutamıyor. Birçoğu da sağlıksız bir şekilde büyüyor. Bu nedenle bir sokak hayvanına destek vermek için  sahiplenme yapabilirsiniz. Köpekler vefakardır. onlara bir kez iyi davranıldığında asla unutmazlar. Ki onlar iyi insanları hissederler.

 Yıkıcı Davranışları Önleyebilir

Dengeli bir köpeğin yıkıcı davranışlarda bulunma olasılığı daha düşüktür. Ancak bu, köpeğinizin etrafta dolaşıp boğuşmakta özgür olduğu anlamına gelmez. Yemek ve egzersiz söz konusu olduğunda, sınırları zorlamanız gerekebilir. Ama patili dostunuzu kontrol altında tutabilirseniz, çok eğlenceli olabilir!

İki köpeğe sahip olmanın faydalarından biri, tüylü dostunuzla günlük olarak etkileşim kurma şansıdır. Bu, bazı temel davranışları uygulamak için iyi bir fırsattır. Şanslıysanız, evcil hayvanlarınız aslında onları eğitmenize izin verecek kadar itaatkar olacaktır. Örneğin oturmayı, ayakta durmayı ve oyuncaklarını düşürmeyi öğretebilirsiniz. En iyi yanı, bunu yaptığınızı fark etmeyecek olmalarıdır.

Bunu başarmanın en iyi yolu, onları her zaman tasmalı tutmaktır. Bunu yaparken, onların düzgün davrandıklarını görme olasılığınız çok daha yüksektir. Ciyaklayan bir karmaşa ile uğraşma ihtimalinizin daha düşük olduğundan bahsetmiyorum bile.

Sağlığımıza Faydalı

Evinizde iki köpeğe sahip olmanın birçok avantajı vardır. En belirgin fayda, hayvanların size ve ailenize sağlayabileceği arkadaşlıktır. Ancak, aynı zamanda bir eğlence ve neşe kaynağı da olabilirler. Ayrıca kan basıncınızı ve kolesterol seviyenizi düşürmenize yardımcı olabilirler.

Bir evcil hayvana sahip olmak ruh sağlığınızı iyileştirebilir. Evinize ev hayvanı içinde, stresli yaşam olaylarıyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bir evcil hayvana sahip olmak, onlara sorumluluk öğretmeye yardımcı olabileceğinden, çocuklarınız için faydalı olabilir.

Sosyalleşme Konusunda Destek

İki köpeğe sahip olmak, evcil hayvanınızın iyi bir şekilde sosyalleşmesini sağlamanın harika bir yolu olabilir. İki köpek de birbirlerinin eğlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca hareket halindeyken sahiplerine arkadaşlık sağlayabilirler.

Sosyalleşme köpekler için çok önemlidir ve daha az endişeli hissetmelerine yardımcı olur. Bu olmadan, yabancılara karşı saldırgan hale gelebilir ve hatta yıkıcı köpek davranışlarına girmeye başlayabilirler.

İyi sosyalleşmemiş köpeklerin kalp hastalığı, Cushing Hastalığı ve diyabet gibi sağlık sorunları geliştirme olasılığı daha yüksektir. Bu sorunların hepsi stresle ilgilidir. Ve düzenli sosyalleşme dahil edilerek önlenebilirler.

Daha Az Havlama Sesi

Aşırı havlamanın bir nedeni sıkılmış bir köpektir. Köpeğinizin biraz oyuna ihtiyacı olabilir veya başka bir köpek arkadaşına ihtiyacı olabilir.

Daha Eğlenceli ve Güvenli Seyahat

Tüylü aile üyelerinizle seyahat etmenin daha güvenli bir yolunu arıyorsanız, bir yerine iki köpekle seyahat etmeyi düşünebilirsiniz. Sadece daha kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda evcil hayvanlarınız için eğlenceli ve büyülü bir deneyim sağlar. İki köpek, tek bir köpekle mümkün olmayan bir düzeyde bakım sağlayabilir, böylece siz ve evcil hayvanlarınız seyahatinizden daha fazla keyif alabilirsiniz.

İster bir günlük gezi ister daha uzun bir ülke çapında yolculuk olsun, bir karayolu gezisi, evcil hayvanınızla vakit geçirmenin harika bir yoludur. Benzin fiyatları yükselmeye devam ediyor ve pandemi kısıtlamaları hafifledikçe havalimanları yolcu sayısında artış görmeye başlıyor. Ekonomi geliştikçe, gezginler seyahatin esnekliğinden yararlanıyor ve birçoğu uzaktaki aile üyelerini ziyaret etmek için yolu kullanıyor. Sıkıntıdan uzaklaşmak ve açık havada eğlenmek için harika bir zaman.

Daha Fazla Egzersiz

Bir köpeğe sahip olmak bahçe ve park gezilerine daha sık çıkmanız anlamına gelir. Ne yazık ki pek çok kişi yoğun hayatı nedeni ile köpek sahibi olamıyor. Aslında birden fazla köpek sahibi olunca gün içerisinde birbirleri ile oynayacakları için egzersiz ihtiyaçlarını karşılayacaklardır. Elbette yine de günde minimum iki kez dışarı çıkmalılar ve özellikle bahçesi olmayanlar bunu yapmalıdır.

Bol miktarda egzersiz yapan köpeklerin daha düşük kan basıncına, daha iyi kas tonusuna ve daha yüksek kemik yoğunluğuna sahip olma olasılığı daha yüksektir. Öte yandan, yeterince egzersiz yapmayan köpeklerin kemik bozuklukları ve duygusal sorunlar yaşama olasılığı daha yüksektir. Köpeğinizi formda tutmak, onun sosyalleşme becerilerini de artıracaktır.

Artan Güvenlik

Köpekler ev ve ailelerini korumayı çok iyi bilirler. İki köpek de daha fazla bekçi anlamına gelir. Dört ayaklı bir bekçi pek çok kişi için korkutucu iken ayak sayısının sekize çıkması güvenle uyumanız anlamını taşıyabilir.

Ömür Boyu Dostluk

İstisna olarak köpeklerin bazıları birbirlerine hızlı bir şekilde alışamazlar. Ancak genel anlamda pek çok evde kedi ve köpek bir arada yaşamaktaysa bunun en büyük nedeni köpeğin uysallığı ve arkadaşlığıdır. İnsan dostlarının yanı sıra kendi familyasından bir dosta sahip olması oldukça güzel. Birbirlerini tımar eden, koruyan ve oynayan köpekleri izlemek oldukça hoştur.

Tüm Aile İçin Daha Fazla Mutluluk

Onlar sizin sadık arkadaşlarınız ve ailenizin en iyi arkadaşları olacaklar. Getirdikleri mutluluk paha biçilemez. Bir köpeğe sahip olmak, stres ve depresyondan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

İsraf Yok

Yenmeyen mamalar, kullanılmayan oyuncak ve sevilmeyen minderler ikinci bir köpek tarafından kullanıldığından israf yok olur. Bir ürün alırken acaba kullanılır mı düşüncesi sizi strese sokmaz. Çünkü evde bir dost olduğunda oyuncaklarla oynamak, mama zamanı ve daha pek çok şey daha keyifli olur. Bunların yanı sıra ilk köpeğiniz bir ürünü sevmese dahi diğeri onunla oynadığında daha kıymetli olacaktır. Bu da alınan her şeyin kullanılması anlamına gelir.

Artan İştah

Köpeğiniz bazı zamanlarda hasta olabilir ya da mama konusunda seçici olabilir. Bu gibi nedenlerle kilo kaybı yaşayabilir. Ancak yanına gelen bir arkadaş sayesinde iştahı artabilir. Bu olasılık oldukça yüksektir. Özellikle Golden gibi iştahlı bir köpek daha alırsanız ilk dostunuzun kilo problemi hızla kaybolabilir. Çünkü Golden köpek cinsi kabarık iştahı ile popülerdir.

İki Köpek Sahiplenmenin Dezavantajları

İki köpek sahiplenmek

İki köpeğe sahip olmak kötü bir fikir değil ve çok faydalı bir deneyim olabilir. Evcil hayvanlarınızı daha fazla sosyalleştirebileceksiniz ve ayrıca ihtiyacı olan daha fazla hayvana yardım edebileceksiniz. Ancak diğer yandan düşünmeniz gereken dezavantajlar da var. Bir evcil hayvan sorumlulukken bunu ikiye çarpmak zor gelebilir. Hem siz hem de tüylü dostlarınız için en iyisine karar vermelisiniz.

Ekstra Masraf

Bir evde iki köpek eğlenceli olabilir ama aynı zamanda pahalı da olabilirler. Örneğin, iki erkek köpeğiniz varsa, yiyecek, oyuncak ve sevgi için rekabet etme olasılıkları daha yüksektir. Ayrıca, veteriner faturaları ve mama ücretleri için daha fazla para harcamanız gerekecek. Neyse ki, iki köpeğe sahip olmanın maliyetini azaltmanın yolları var. Faturayı azaltmanın bir yolu, köpeklerle ilgili öğeleri yeniden kullanmanın veya geri dönüştürmenin yollarını bulmaktır. Örneğin, yeni bir sahibin ikinci bir köpek fırçası alması gerekmeyebilir. Bunun yerine, her iki köpek için de aynı fırçayı kullanın. Ya da aynı havluyu her iki evcil hayvan için tekrar kullanabilirsiniz.

Daha Fazla Bakım

İki köpeğe sahip olmak bazı insanlar için iyi bir seçim olabilir, ancak karar vermeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Halihazırda bir köpekle yaşıyorsanız, aileye bir köpek daha getirmenin beklediğinizden daha fazla iş getireceğini fark edebilirsiniz. Beslenme, yürüme, bakım ve temizlik gibi ekstra sorumluluklarla uğraşmak zorunda kalacaksınız.

Tüm köpeklerin eşit ihtiyaçları olmadığını unutmamak önemlidir. Bazı ırkların bakımı diğerlerinden daha kolaydır. Aynı şekilde, bazıları diğerlerinden daha pahalıdır.

Daha Fazla Alan İhtiyacı

İlk olarak, her ikisi için de bir alan bulmanız gerekecek. İkinci olarak, beslenme ve egzersiz gereksinimlerini göz önünde bulundurmanız gerekecek. Son olarak, ikisini de eğitmeniz gerekecek.

Birden fazla köpeğe sahip olma sorunu oldukça zor olabilir. Bazı insanlar, birden fazlasına sahip olmanın aslında bir nimetten çok bir dezavantaj olabileceğine inanıyor. Bu bir dereceye kadar doğru olsa da, birden fazla evcil hayvana sahip olmanın faydalarını akılda tutmak önemlidir.

Daha Fazla Dağınıklık

Bahçe sahibi olanlar için iki köpek sahibi olmak çok daha kolay iken evde bakılan köpeklerin dağınıklığı en yorucu şeylerden biridir. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak etkileyebilir. Bazıları için bu durum önemli olmasa da temizlik takıntısı olanlar bu durumdan şikayetçi olabiliyor. Çünkü köpekler bir araya geldiğinde etrafı daha fazla kirletip eşyalara zarar verebiliyorlar. Özellikle Husky sahipleri ne anlatmak istediğimi çok iyi bilir.

Uyum Sağlanmayabilir

Köpeği olanlar bilirler ki bazı cinsler ve köpekler çok bölgecidir. Bu doğal ve uyumlu bir davranıştır. Yararlı olabileceği gibi tehlikeli de olabilir. Köpeğiniz bölgesel ise, sorunu tırmanmadan çözmeniz gerekir.

Evde iki veya daha fazla köpeğiniz varsa, onları birbirinden uzak tutmanız gerektiğini fark etmiş olabilirsiniz. Özellikle yoğun bir yaşam tarzınız varsa, bu oldukça zor olabilir. Sorunla başa çıkmanın en iyi yolu, bir eylem planı hazırlamaktır. Sağlam bir çoklu köpek eğitim programı, yavrularınızın kavga etmesini önlemenin en iyi yoludur.

Sıkça sorulan sorular

Evinize bir köpek tanıtırken, bunu uygun şekilde yaptığınızdan emin olmalısınız. İki köpeğin etkileşime geçmesi, özellikle de hayvanlardan biri utangaç veya saldırgansa, zor olabilir. Doğru tekniklere odaklanarak başarılı bir yeni evcil hayvanınız olmasını sağlayabilirsiniz.

İdeal olarak, yeni yavru köpeğinizin eski köpeğinizle tarafsız bir yerde buluşmasını sağlamalısınız. Örneğin, parkta bir tarla veya sakin bir sokak kurabilirsiniz. Ardından, yeni köpeğinizi yavaşça ilk köpeğe tanıtın. Burnunu birkaç kez ovalayın ve koklamasına izin verin.

Hâlâ sorun yaşıyorsanız, köpeklerinizi ayırmayı deneyebilirsiniz. Ancak, köpekleriniz daha önce anlaşamıyorsa, bu akıllıca bir seçim değildir. Bunun nedeni, yeni köpeği eskisiyle tanıştıracak olmanızdır, bu da bir hakimiyet çatışmasına neden olabilir.

 

İki erkek köpek birbirleri ile çok iyi anlaşırken ne yazık ki iki dişi köpek söz konusu olduğunda cevaplar çok farklı olabilir. Bu nedenle olası ihtimale karşı tek dişi köpek ya da iki erkek köpek sahiplenilmesi tavsiyemizdir.

İki köpek aynı evde yaşayabilir. Gerekli olan ihtiyaçlara sahipseniz patili dostunuza uyum sağlayabilecek bir ırktan köpek seçebilirsiniz. Birbirlerini kıskanmamaları için her birinin ayrı eşyaları olması gerektiğini unutmayınız.

Bir köpeğe sahip pek çok aile köpeklerine dost olması için yeni bir patili dost daha sahiplenmiştir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.