Köpeklerde Görülen Davranış Bozuklukları

20 Ocak 2023
1660
Köpeklerde Görülen Davranış Bozuklukları

Köpeklerde görülen çok sayıda davranış sorunu vardır. Tasmayı çekme, kazma, çiğneme ve ayrılma kaygısı bunlardan bazılarıdır. Önemli olan köpeklerde davranış bozuklukları görüldüğünde altta yatan nedeni bulmak ve çözümlemeye çalışmaktır.

Köpeklerde Sık Görülen Davranış Sorunları

Köpeklerde istenmeyen davranışların en yaygın nedenlerinden biri, etkili eğitim eksikliğidir. İlk adım altta yatan nedeni anlamaktır. Bunu bilmek, sorunu tedavi etmeyi kolaylaştıracaktır. Yavru köpeklerde agresif ve kaygılı davranışlar genellikle birincil sosyalleşme döneminde yeterli sosyalleşme eksikliğine bağlanır. Bu, yavru köpekler sekiz ila yirmi haftalıkken başlar. Ancak köpeğin geçmişi ile ilgili sorunlar, hayatında oluşan değişiklikler gibi köpek sahiplerinin elinde olmayan nedenler ile de sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Aşırı kazma isteği

Köpeklerde toprak kazma yaygın bir köpek davranışıdır. Bu bir oyun ve keşif şeklidir. Bununla birlikte, aynı zamanda bir endişe kaynağı da olabilir. Köpeklerde sık görülen davranış bozuklukları arasında da yer alır. Neyse ki, köpeğinize kazma konusunda yardım etmenin yolları var.

İlk olarak, köpeğinizin kazmasına neyin sebep olduğunu belirlemek önemlidir. Kazmaya stres, can sıkıntısı veya egzersiz eksikliği neden olabilir. Zenginleştirilmiş bir günlük rutin ve yeterli sosyalleşme sağlamak yardımcı olabilir. Ek olarak, köpeğinize ek zihinsel ve fiziksel uyarım sağlamanız gerekebilir. Evcil hayvanınızın kabul edilemez alanlarda kazmasını da engellemeye çalışabilirsiniz.

Köpeklerde Görülen Davranış Bozuklukları

Bunu yapmanın en iyi yolu, köpeğinizi bu birincil kazma yerlerindeyken denetlemektir. Ayrıca, iyi bir kazma işi yaptığında köpeğinizi ödüllendirmelisiniz. Bazı köpekler sadece dikkat çekmek için kazarlar. Köpeğinizin kazma problemini çözemiyorsanız, bir profesyonel yardımı almayı düşünebilirsiniz.

Alternatif olarak, köpeğinizin uygun olmayan yerleri kazmasını önlemek için kümes teli kullanabilirsiniz. Diğer ipuçları, evcil hayvanınızın yeterli miktarda suya ve serin bir dinlenme noktasına sahip olmasını sağlamayı içerir.

Kuyruk kovalama

Köpeğinizin neden kuyruğunu kovaladığını merak ediyorsanız, bunun birkaç olası nedeni vardır. Bunlar ağrı, can sıkıntısı, kaşıntı, alerji ve daha fazlasını içerir. Ancak uzun süre devam ederse tıbbi bir durumun göstergesi veya davranışsal bir sorun olabilir.

Aşırı Havlama

Köpeğinizin sürekli havladığını fark ettiyseniz, bazı ciddi davranış sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Havlamak hem kendi iç huzurunuz hem de komşularınız için sorun olabilir. Neyse ki, havlamayı durdurmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

İlk adım, köpeğinizin neden havladığını belirlemektir. Sıkılmak kadar basit veya davranışsal bir durum kadar karmaşık bir şey olabilir. Her durumda, köpeğinize çok dikkatli davranmak isteyeceksiniz.

Örneğin, siz evden uzaktayken köpeğiniz sürekli havlıyorsa, bu ayrılık kaygısının bir işareti olabilir. Bu durumdan muzdarip köpekler, hızlanma, elenme ve hatta depresyon gibi endişe belirtileri gösterebilir.

Köpeğinizin yalnız kaldığı konusunda daha iyi hissetmesine yardımcı olmak için, bir veteriner davranış uzmanından bazı profesyonel tavsiyeler alabilirsiniz. Bu kişi, köpeğinizin havlamasının altında yatan nedeni tespit etme ve tedavi önerileri sunma konusunda eğitim alacaktır.

Dışkı Yeme

Dışkı yeme, köpek sahiplerinin en endişe duyduğu bir davranış bozukluğudur. Altında yatan neden genellikle beslenme ile alakalıdır. Mama değişimi ile sorun çözülebilir. Bunun dışında mama miktarı ve öğünü uygun şekilde hazırlanmalıdır.

Dışkı ve İdrarı Tutamama

Köpeklerde idrar tutamama ve kaçırma eliminasyonun en yaygın nedenlerinden bazıları, bağırsak kontrolünün olmaması ve yaşa bağlı bunamadır. Bir veteriner, sorunu teşhis etmek için kan ve idrar testleri, endoskopi ve abdominal ultrason gibi testler yapabilir.

Köpeklerde uygun olmayan eliminasyon, tıbbi bir durumun, davranışsal bir sorunun veya her ikisinin bir kombinasyonunun bir işareti olabilir. Köpeğiniz uygunsuz yerlere idrar yapıyor veya dışkılıyorsa, veterinerinizi ziyaret etme zamanı gelmiştir.

Sık Mama İsteme

Köpeklerde Görülen Davranış Bozuklukları

Köpeklerde aşırı yeme, birkaç farklı davranış probleminin belirtisi olabilir. Bazı durumlarda daha ciddi bir sağlık sorununun habercisi bile olabilir. Bu yeme problemlerinin semptomlarını anlamak önemlidir, böylece ne zaman bir veterinere danışacağınızı bilirsiniz.

Çoğu zaman, duygusal veya psikolojik sorunları olan köpekler, ne zaman doyduklarını anlamakta zorlanırlar. Çok fazla yemek, köpeğinizin depresif, sinirli ve huzursuz olmasına neden olabilir.

Korku

Her şeyden korkan bir köpek, uzman tarafından görülmelidir. Geçmişte yaşadıkları köpekleri etkilemiş olabilir. Onlar ilişkisel hafızaları ile bizim anlayamadığımız pek çok şeyden korkabilir. Bir nesne ve en çok da gürültü köpeklerin korkmasına neden olabilir.

Isırma

Köpek ısırıkları, köpekler için en yaygın davranış sorunlarından biridir. Köpekler korktuklarında veya acı çektiklerinde ısırmaya eğilimlidirler. Geri çekildiklerinde de ısırabilirler. Bazı köpek ısırıkları ciltte iz bırakmaz, ancak diğerleri oldukça ciddi olabilir.

Fiziksel bir yaralanmaya ek olarak, bir köpek ısırığı delinme yaralarına neden olabilir. Delinme yaraları genellikle yüzeyseldir, ancak derin ve ağrılı olabilir.

Köpek ısırıklarının sayısını azaltmanın bir yolu, saldırganlığa neden olabilecek durumlardan kaçınmaktır. Davranıştaki herhangi bir değişiklik için köpeğinizin sertifikalı bir profesyonel tarafından değerlendirilmesini de sağlamalısınız. Bir davranış uzmanı, saldırganlığa yol açan faktörleri değerlendirecektir.

Aşırı Yalama

Bir köpeklerde aşırı yalama sorunu birkaç farklı şeyin belirtisi olabilir. Tıbbi bir sorunun, kaygı bozukluğunun veya sadece can sıkıntısının bir işareti olabilir. Köpeğinizin bir veteriner tarafından değerlendirilmesi, bu davranışların teşhis edilmesine ve kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.

Köpeğinizin yalama sorunu davranışsal sorunlardan kaynaklanıyorsa, ona yeterince zihinsel ve fiziksel uyarı vermeye odaklanmalısınız. Yalamasını tetikleyebilecek durumlardan da kaçınmalısınız. Bazı yaygın tetikleyiciler arasında yüksek sesler, ayrılık, korku ve can sıkıntısı bulunur.

Depresyon

Her şey yolunda gibi gözükürken köpeğiniz depresyona girmiş olabilir. Eve bebek gelmesi ya da yeni bir sahiplenme gibi nedenler köpeğinizin depresyona girmesine sebep olabilir. Kulakları düşük, çağrınca gelmeyen, hareketliliğini yitiren köpeklerin bir an önce veterinere gitmesi gerekir. Daha sonra ona daha fazla ilgi gösterilmelidir. Köpeğinizi yürüyüşlere çıkarmalı, onunla oynamalı, ödül atıştırmalıkları ile şımartmalı ve ona sevginizi belli etmelisiniz.

Kapıda Havlama

Köpeğinizin kapıda havlamasını engellemenin ilk adımı, bunun neden olduğunu anlamaktır. Havlama, köpeklerde sık görülen davranış sorunlarından biridir ve daha ciddi bir sorunun belirtisiyse üstesinden gelmek zor olabilir. Bununla birlikte, bazı temel bilgi ve eğitimlerle köpeğinizin alışkanlığını frenlemek mümkün olabilir.

Köpeğinizin kapıda havlamayı bırakmasının en iyi yolu ona havlamak yerine yapacak bir şey vermektir. Örneğin, köpeğinizi yürüyüşe çıkarabilir veya arka bahçenizde onunla oynayabilirsiniz. Ayrıca onu meşgul etmesi için ona bir oyuncak verebilir veya oyuncağı çiğneyebilirsiniz.

Ona oturmayı ve kalmayı öğreterek köpeğinize kapıda havlamamasını öğretebilirsiniz. Bunu, ön kapının yanında bir oyuncak veya ikram tutarak yapabilirsiniz. Prosedürle tutarlı olduğunuzdan emin olun.

Köpeğiniz kapıda havlıyorsa, bunun nedeni ona yeterince ilgi göstermemeniz olabilir. Alternatif olarak, köpeğiniz bölgesini korumak veya dikkatinizi çekmek için havlıyor olabilir.

Sert Oyun

Köpeklerde sert oyun davranışı

Köpeklerle oynamak çok eğlenceli olabilir. Ancak, sert oyunlara eğilimli bazı köpekler vardır. Bu davranışlar hem insanlar hem de evcil hayvanlar için tehlikeli olabilir. Köpeğinizi sert oynamaması için eğitmek iyi bir fikirdir.

Köpeğinizin sert oynamasının birkaç nedeni olabilir. Bu sebeplerden biri de strestir. Bir köpek havlama, kaçmaya çalışma veya havlama gibi stres belirtileri gösterebilir.

Köpeğinizin sert oynamasının bir başka nedeni de, yeterince sosyalleşememesidir. Birçok köpek, diğer köpeklerle yeterli deneyime sahip değildir. Hâlâ öğreniyorlar ve bilinmeyenden gergin veya korkmuş olabilirler. Bu, diğer köpeklerle sert oynamaya yol açabilir.

Bir köpek düzgün bir şekilde sosyalleşmediğinde, diğer köpeklerle sert oynamanın uygun olduğunu düşünebilir. Davranış, saldırganlığın artmasına neden olabilir. Köpeğinizin oyun tarzıyla ilgili endişeleriniz varsa, veterinerinize danışmanız iyi bir fikirdir.

Bazı köpekler, yeni bir beceri öğrendikleri için sert oynarlar. Bazı köpekler, rekabet avantajı için diğer köpeklerle oynamaya çalışabilir. Diğer köpekler otoritelerini savunmaya çalışıyor olabilir.

Dikkat çekmek için sızlanmak

Çoğu köpeğin ilgiye ihtiyacı vardır. Sizden ilgi görmek veya istedikleri bir nesneyi aramak için sızlanabilirler. Sessiz davrandığında köpeğinizi ödüllendirerek bu davranışı durdurabilirsiniz. Bazı köpekler, mutlu veya heyecanlı olduklarında olduğu gibi başka nedenlerle sızlanırlar.

Bazen bir köpeğin sızlanması onun acı çektiğinin bir göstergesi olabilir. Sızlamasının nedenini bulmak önemlidir. Altta yatan durum fiziksel ağrı, kaygı veya güven eksikliği olabilir. Durumun bu olduğundan şüpheleniyorsanız, tıbbi bir sorunu ortadan kaldırmak için bir veterinere danışmalısınız.

Pek çok köpek, özellikle daha genç olanlar, insanlarla daha fazla etkileşime ihtiyaç duyar. Bu biraz zaman alabilir. Ancak eğitimle tutarlı olursanız ve zenginleştirilmiş bir ortama sahipseniz, mızmızlanma davranışlarının sayısını azaltabilirsiniz.

Köpeğinizin sızlanmayı bırakmasını sağlamaya çalışmak zor olabilir. Bazı sahipler istemeden davranışlarından dolayı köpeklerini ödüllendirirler. Bunun yerine, köpeğinize sızlanmaması için bir ödül verin veya uygun bir sessizlik anını işaretleyin.

Ayrılık Kaygısı

Ayrılma kaygısı yaşayan bir köpek, ses çıkarma, salya akıtma, düz çizgiler halinde ilerleme ve kapıları, pencere pervazlarını veya kapı çerçevelerini tırmalama gibi belirtiler gösterecektir. Bazı köpekler kendilerini aşırı derecede ısırabilir, çiğneyebilir veya yalayabilir.

Köpeklerde ayrılık kaygısı çeşitli önlemlerle tedavi edilebilir. Köpeğiniz ayrılık kaygısı belirtileri gösteriyorsa, veterineriniz altta yatan nedenleri belirleyebilir ve bir tedavi planı önerebilir. Tedavi, davranış değişikliği ve tıbbi müdahaleyi içerebilir.

İlk adımlardan biri, köpeğinize yalnız kalmaya alışmasını öğretmektir. Bu, evcil hayvanınıza bolca sevgi ve şefkat sağlayarak yapılır. Ardından, onu yavaş yavaş yeni rutinler ve aktivitelerle tanıştırın. Örneğin onu yürüyüşe çıkarabilir, kreşe götürebilir veya bir evcil hayvan bakıcısıyla kalmasını sağlayabilirsiniz.

Uluma

Köpeklerde Görülen Davranış Bozuklukları

Köpeğiniz çok uluyorsa, bu can sıkıntısından daha fazlasının bir işareti olabilir. Köpeğiniz acı çekiyor, hatta hasta olabilir.

Uluyan bir köpekle savaşmanın en iyi yolu, köpeğinizin yeterince egzersiz ve dikkat aldığından emin olmaktır. Bunun için köpeğinize bol bol oyuncak vermeli ve onunla daha fazla zaman geçirmelisiniz.

Örneğin, köpeğinizi diğer köpeklerle sosyalleşebileceği ve insanlarla etkileşim kurabileceği bir köpek bakım merkezine götürebilirsiniz. Bu, köpeğinizin kalabalık sanatını öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Yalvarma (ağlar gibi inleme)

Bir köpek sahibiyseniz, muhtemelen köpeğinizin yalvarmasını duymanın ne kadar sinir bozucu olabileceğini biliyorsunuzdur. Evcil hayvanınızla bağ kurmanın harika bir yolu olabilir ama aynı zamanda dikkati dağıtabilir.

Yalvarmak köpeğiniz için iyi bir davranış değildir. Aslında, dikkatini başka yöne çevirerek köpeğinize yalvarmayı bırakmasını öğretebilirsiniz. Bu, oyun süresine odaklanarak yapılabilir.

Yalvarmayı caydırmanın en iyi yollarından biri, siz yemek yerken köpeğinizi çitlerle çevrili bir alana koymaktır. Bu, köpeğinizi genel yemek alanından uzak tutacak ve yemeğinizi yemeye çalışmasını engelleyecektir.

Dilenciliği caydırmanın bir başka yolu da, yemek zamanı sırasında köpeğinize ödül maması vermektir. İkramları köpeğinizin diyetinin yüzde onundan daha azıyla sınırlandırmalısınız. Sağlıklı tedavi seçeneklerini seçtiğinizden emin olun.

Köpekler yemek için yalvarma yetenekleriyle tanınırlar. Ancak başka şeyler için yalvarmayı da öğrenebilirler. Bazı köpekler ilgi, şefkat ya da bir oyuncak almak için yalvarabilir.

Aşırı uyuma

Köpeğinizin normalden daha fazla uyuduğunu fark ederseniz, fizik muayene ve teşhis testleri için onu veterinere götürmeniz önemlidir. Veterineriniz daha sonra altta yatan sorunu çözmek için bir tedavi planı geliştirebilir.

Ayrıca, köpeğinizin uyku düzeninin, artan egzersiz ve yetiştirme değişiklikleri gibi bir dizi başka factorden etkilenebileceğini de göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin köpeğiniz sıcak havalarda ise serinlemek için daha fazla uyuyabilir.

Eşya Çiğneme

Yıkıcı çiğneme, yaygın bir köpek davranış problemidir. Çok çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bunlar ayrılık kaygısı, egzersiz eksikliği ve doğal içgüdüyü içerir. Nedeni ne olursa olsun, köpeğinizi neyin motive ettiğini bilmek önemlidir.

Yıkıcı çiğneme ile mücadelede ilk adım sorunun ne olduğunu bulmaktır. Elinizde bir video kamera veya uzak kamera olması, köpeğinizin çiğnemesinin kaynağını belirlemenize yardımcı olabilir.

Köpeğinizin çiğneme alışkanlıklarının bir günlüğünü tutmak, sorunu çözmenin en etkili yolunu belirlemenize de yardımcı olabilir. Çiğneme terapisi, köpeğin sosyal etkileşim ve nesne oyunu gibi ihtiyaç ve hedeflerine odaklanmalıdır.

Yıkıcı çiğnemenin en yaygın nedenlerinden biri, zihinsel uyarı eksikliğidir. Sınırlı sosyal etkileşime veya oyun süresine sahip köpekler, genellikle ilginç görünen her şeyi çiğnerler. Örneğin, bir köpek yavrusu, keşfetmenin bir yolu olarak bir kapıyı veya pencereyi çiğneyebilir.

Köpek çiğnemenin bir başka yaygın nedeni de yemek yeme isteğidir. Yiyecek çalmak, bubi tuzakları gibi önleyici tedbirler gerektirir. Ayrıca, kalori kısıtlamalı diyetleri olan köpekler, yiyecek gibi kokan veya görünen nesneleri çiğneyebilir.

Çağırınca Gelmeme

Birçok evcil hayvan ebeveyni, çağrıldıklarında köpekleri gelmeyince hüsrana uğrar. Bir köpeğin ipuçlarını takip etmesini sağlamak kolay değildir, ancak güvenli ve keyifli bir tasmasız deneyim için bir zorunluluktur. Köpeğiniz aradığınızda gelmiyorsa, işte size yardımcı olacak birkaç ipucu.

Aradığınızda bir köpeğin gelmesini sağlamanın en iyi yolu, komutu sürekli olarak olumlu pekiştirme ile pekiştirmektir. Bunu, köpeğinizi yaptığında ikramlarla veya dikkatle ödüllendirerek yapabilirsiniz. Güvenilir bir geri çağırma oluşturmak biraz zaman alabilir, ancak ödül çabaya değer.

Köpeğinizin çağrıldığında gelmemesinin en yaygın nedenlerinden biri dikkatinin dağılmasıdır. Köpeklerin pek çok heyecan verici oyun arkadaşı vardır. Diğer köpeklerle oynamak, köpeğinizin çağrıldığında gelmeyi iyi şeylerle ilişkilendirmeyi öğrenmesine yardımcı olacaktır. Bu, köpeğinizi olası bir aksilikten kurtarabilir.

Köpeğinizin çağrıldığında gelmemesinin bir başka yaygın nedeni de korkudur. Köpeğinizin yabancı bir yerde olma korkusu, aramanızı görmezden gelmesine neden olabilir. Kapı gibi belirli bir nesneden de korkabilir. Bu durumda köpeğinizi veterinere götürün.

Saldırganlık

Köpek saldırganlığı yaygın bir sorundur ve buna neyin sebep olduğunu anlamak önemlidir. Saldırganlığa ağrı, genetik, davranış sorunları ve tıbbi durumlar dahil olmak üzere bir dizi faktör neden olabilir.

Ağrı kaynaklı saldırganlık, köpeklerde en yaygın saldırganlık türlerinden biridir. Genellikle kalça displazisi, artrit ve omurilik veya boyun yaralanmaları gibi altta yatan bir durumun sonucudur.

Altta yatan diğer nedenler arasında beyin tümörleri, nöbetler ve kanser gibi hastalıklar yer alır. Bu tıbbi bozukluklar her yaşta ani ve mantıksız saldırganlığa yol açabilir.

Köpeklerde saldırganlık

Köpeklerde saldırganlığı tedavi etmenin en etkili yolu davranış değişikliğidir. Ancak bu yöntem tüm durumlar için uygun değildir ve yalnızca bir profesyonel tarafından kapsamlı bir değerlendirme yapıldıktan sonra denenmelidir.

Bir köpeğin saldırganlığına nörolojik bir bozukluk neden oluyorsa, sorunun nedeninin ne olduğunu öğrenmek için sahibinin bir veterinere danışması gerekebilir. Veteriner ayrıca duruma yardımcı olacak tedavi seçeneklerini önerebilir.

Bir hastalık en bariz suçlu olsa da, bazı tıbbi durumların ince bir etkisi olabilir. Örneğin, bir köpeğin saldırganlığı epilepsinin bir yan etkisi olabilir. Anti-konvülsanlar yardımcı olabilir.

Tasmayı Çekme

Tasmayı çekmek sinir bozucu ve potansiyel olarak tehlikeli bir davranıştır. Özellikle tasmalı yürümeyi öğrenen yavru köpeklerde sık görülür. Çekerken, köpeğiniz bir şeye ulaşmaya çalışıyor. Bir an önce bu davranışı nasıl durduracağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

Köpeğinizi çekmemesi için eğitmenin en iyi yolu, çekmeye başladığında farklı bir yöne dönmektir. Bu ona “hadi gidelim” sinyali verecek ve çekmemeyi öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Köpeğinizin tasmayı çekmemesine yardımcı olmanın bir başka yolu da tasmayı çekmeyi bıraktığında ona bir ödül vermektir. Bu, bir ödül ya da bir tenis topu kadar basit bir şey olabilir. Ancak çok fazla övgü veya ceza kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Köpeğiniz stresli ve endişeli olabilir.

Tasmasını çekmemek için köpeğinizi yaşına ve boyuna uygun bir hızda gezdirmelisiniz. Daha büyük köpekler daha yavaş adımlara ihtiyaç duyarken, daha küçük köpekler daha küçük adımlara ihtiyaç duyar.

Köpeğiniz gevşek bir tasmayla yürümeyi öğrendiğinde, onu daha heyecan verici bir ortamda gezdirmeyi deneyin. Örneğin, onu parka götürebilirsiniz. Elinizde bir köpek oyuncağı ve ödül mamaları olduğundan emin olun. Sizi takip etmesi için onu cesaretlendirmek için sesinizi kullanın.

Çözüm ve Tedavi

Köpeğinizde gördüğünüz davranışsal bozukluklar için altta yatan nedene ulaşmanız gerekir. Köpeğiniz neden kazıyor, çok fazla yemek istiyor ya da sürekli havlıyor sorularını yanıtlarını öğrenmeniz gerekir. Bunu öğrendiğinizde çözüme ulaşmak için aile üyeleri ile birlikte ona destek olabilirsiniz. Beslenme sorunlu kaynaklar veterinerinizin uygulayacağı diyet değişikliği ile kısa sürede çözülecektir. Ancak diğer davranış sorunlarının çözümü sabırlı olmanızı gerektirebilir.

Sıkça sorulan sorular

Köpekler en çok yüksek sesten korkarlar. Havai fişek, gök gürültüsü ve tabanca sesleri onları etkiler. Gürültü sonrasında köpeklerde davranış bozuklukları oluşabilir. Bu nedenle huzurlu bir ortam oluşturulmalı ya da gürültüye alışmaları için eğitim verilmelidir.

Psikolojisi bozuk olan köpeklerde davranış sorunları görülmektedir. Ev içerisine idrar yapma, dışkı yeme, sürekli havlama ve saldırganlık bunlardan bazılarıdır. Ayrıca çok fazla uyku ya da yeme isteği de görülebilir.

Bir köpeğin depresyona girdiği pek çok belirti ile anlaşılabilir. Köpeğinizi gözlemleyerek bunu anlayabilirsiniz. Düşük kulaklar, fazla uyku, yeme bozuklukları ve hareket etmeme isteği gibi belirtilerin var olup olmadığını dikkatle izlemelisiniz.

Köpeklerde sürekli havlama sık görülen sorunlardan biridir. Korku ve ayrılık kaygısı sorunun en büyük etkenleridir. Sorunu çözmeden köpeğin havlaması azalmaz ya da durmaz.

Köpeğiniz mama kabını adeta siper eder gibi önüne çekip saklıyorsa bu bir davranış bozukluğuna sahip olduğunu gösterir. Özellikle barınak gibi alanlarda bakılan köpeklerde bu davranış sık görülür. Açlık, kıskançlık ve diğer köpeklerin yaptığı yemek kavgaları bu soruna neden olabilmektedir. Köpeğiniz ile ilgilenerek bu sorundan kurtulmasına destek olabilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.